PDA

Puna verzija : Nezavisna Srbija

Kunic
22.05.2006, 11:01
Zahvaljujući Crnogorcima, mi smo stekli nezavisnost. :ok:

Pravo da vam kažem i nisam srećan, iako sam očekivao ovakav ishod. Nisam srećan iz prostog razloga jer su imali 0,5% više. Taman oni podplaćeni. :dry: Da je makar veće razlika... Ali neka, sami su birali, kao što smo i mi birali pogrešne ljude da nam vode državu. Znam da neću živeti ni bolje ni gore posle referenduma, ali sam konačno dočekao da mogu da kažem da sam iz Srbije i da mi je himna "Bože pravde".

Sada ostaje da vidimo kako će se Milo zahvaliti Šiptarima i ostalima koji su mu pomogli da dobije ono što je želeo. A našim političarima želim sve najbolje u predstojećem periodu. Više nije Sloba na vlasti, a ljudi se i dalje odvajaju od nas. Šta će sada biti opravdanje? :roll: Mada, da smo se mi pitali, a G17+ je to donekle i dokazao, još davno smo se mi trebali odvojiti. Negde '92. Pa kud koji mili moji. Uvek sam govorio - bolje dobar razvod nego loš brak.

Živela nezavisna Srbija! :ok:

http://www.yumreza.org.yu/veterani/grb_kraljevine_srbije.jpg

ribenzzi
22.05.2006, 11:53
Ne 0.5% nego 0.3% vise

Lady S
22.05.2006, 12:55
Pa jel' se zna na kraju koja je konačna, konačna cifra? Mislim, samo se šopaju tim ciframa... Sad sam negde pročitala da je u pitanju 55,4%. Na kraju krajeva, nije ni važno kolika je cifra, važan je ishod, ali me zaista nervira to šopanje sa brojkama.

Sremac
22.05.2006, 13:57
Jos nije nezavisna!

Kunic
22.05.2006, 15:14
E vala jeste! :ok: 8)

valter
22.05.2006, 16:28
-boze pravde-
-puna marakana-
-ledi krv u zilama-

SRBIJA

goldie
22.05.2006, 16:30
.... još davno smo se mi trebali odvojiti. Negde '92. Pa kud koji mili moji. Uvek sam govorio - bolje dobar razvod nego loš brak.

Ja sam se sinoc bas pitala zasto se mi nismo odvojili od svih njih?
I kako to da je nama kao bilo dobro, a njima lose? I svi kad su se od nas odvajali slavili su... O cemu se ovde radi? I u zivotu... kad sa nekim neces da se druzis jednostavno prestanes da ga vidjas i prestanes to da radis. Tako su svi otisli od nas. :cesces: Jesmo mi ovde jedine budale ili sta?

Al neka nek su se odvojili, drago mi je da je okoncana ova agonija. 8)

Lady S
22.05.2006, 16:39
Ja sam se sinoc bas pitala zasto se mi nismo odvojili od svih njih?

Pričali su da postoji neki pravni razlog, ja to nisam baš najbolje shvatila, ali recimo... Srbija sada ostaje jedini pravni naslednik SFRJ sa svim pozitivnim i negativnim stranama toga. To bi bolje znao da objasni neko ko se razume u pravo i politiku. Čim su se naši političari odlučili na to da se svi drugi ocepe od nas, a to je zaista ništa drugo do odluka i volja političara - narod je tu samo sredstvo za izvršenje, mora biti da postoji neki dobar razlog. Ja baš ne verujem u onu varijantu - mi smo mutavi i svi od nas prave šta god žele. Svi nas mrze i beže od nas, a mi baš takooo želimo da ostanemo sa svima. Ima tu šta ima...

bobby
22.05.2006, 20:13
A sada da vidimo koje sledeci ? Zivela Srbija

yige_gui
22.05.2006, 20:19
izbori kristalno cisti i bez prevare :uredu: koje li slucajnosti da je taj postotak veci od potrebnog krajnje minimalan.. da je EU trazila 5o% + 1.. verovatno bi taj rezultat bio isto tako minimalan..:roll: sigurno ne bi bio 55% kao sad.. ne bi trebali da kupe toliko vise glasova :roll:
prodali se svi za shaku evra.. :dry: videcemo kako ce jedna Crna Gora, tako velikaaa i bogata zemlja, opstati bez otadzbine :roll:

valter
22.05.2006, 20:19
A sada da vidimo koje sledeci ? Zivela Srbija

-Nista. Cekamo engleze da izbace kvote !

bobby
22.05.2006, 23:16
-Nista. Cekamo engleze da izbace kvote !
Ok.Gledamo od cega zivimo:ok:

miqel
23.05.2006, 02:14
Kakogod da odrade taj svoj bolesni posao politicarima smo na poslednjem mestu MI ( ljudi koji zivimo pod njihovom voljom) Tako da nam je svejedno nervirali se ili ne.

vancouver
23.05.2006, 08:38
@Kunic !
Hvala za ovaj lepi grb , Eh doslo je konacno vreme da se Srbija odmori od ovih svojih sestrica republika , umorna je ona i te kako , napatila se , namucila , pomagala svima pre nego sebi samoj sve od 1918 pa do danas je stvarno dug teret koji je nisila na svom bremenu i zrtvovala svoje gradjane za dobrobit drugih , i ova poslednja se otkacila od nje i neka joj je sa srecom i neka idu svi svojim putevima , samo bih tako voleo da Srbija kao sto nasa stara narodna izreka kaze uzdaj se use i u svoje kljuse , gledaj prvo sebe i svoj narod pa onda ako mozes pomozi druge nadam se da ce se stvari okrenuti samo da se malo odmori , da malo predahne i povrati se zablistace ona ponovo kao nekad onim Evropskim sjajem i postovanjem njenih uglednih ministara , naucnika i kulturne elite koju je imala pocetkom dvadesetog veka.
SRBIJA JE VECNA DOK SU JOJ DECA VERNA ZIVELA NA MNOGAJA LJETA!!!

Kunic
23.05.2006, 11:07
@Kunic !
Hvala za ovaj lepi grb

Nema na čemu. ;)

SRBIJA JE VECNA DOK SU JOJ DECA VERNA ZIVELA NA MNOGAJA LJETA!!!

Uvek bilo, a sada je konačno prilika da se ovo zapravo pokaže na delu.

Samo bih dodao jednu rečenicu: hvala svima koji su zaokružili NE. Hvala i onim koji su zaokružili DA. Nadam se da će nam sada brže svanuti.

Muckota
23.05.2006, 11:39
Mene najvise od svega trenutno boli to pljuvanje po Srbiji od strane Crnogoraca.
Ljudi, ja odavno nisam cula toliko tuznih stvari o ovoj drzavi za tako kratko vreme. Sinoc se na HRT-u lizu Hrvati i Crnogorci, kao oslobodili se srpske tiranije, da ne nabrajam sta sve dalje :dry: Hrvati su im sada divni sjajni (a svi znamo da su se oni najvise tukli), Albanci jos bolji, a po nama ozezi k'o po muvi... Ok, politika je to, razumem, nasa neodgovornost prema Hagu je njih sputavala u ostvarenju ciljeva, ali ostvario si jedan deo tog cilja, imaj sada bar malo obzira.
Nadam se da ce se sto pre izneti ti KONACNI rezultati, pa da svako pocne da gradi drzavu... Nadajmo se da ce mutavi Kostunica biti dovoljno sposoban da sto pre proglasi drzavu koja se zove Srbija, te da ce sto pre prema strancima u Srbiji uvesti mere i status koji dolikuje, pa makar i ako budu morali da ih nazovu nacionalnim manjinama (sinoc sam vec videla neke vojvodjanske crnogorce da se izjasnjavaju kao nacionalne manjine i traze svoja prava u skladu sa time :wacko: ).
Bilo kako bilo, volja naroda je volja naroda... A pljuvanje po susednoj drzavi nikako ne vodi ka poboljsanju odnosa sa susedima ;)

sekula
23.05.2006, 13:40
srecno ti bilo nezavisnost majko srbijo nadam se da ces uskoro da budes kraljevina srbija samo je ovo trebalo davno da se uradi micuka milse da ce njima hrvati pomoci ali su latini stare podmukle varalice

http://www.geocities.com/flagsofillbethisad/sb.gif

goldie
23.05.2006, 13:52
Mene najvise od svega trenutno boli to pljuvanje po Srbiji od strane Crnogoraca.

Ma ko ih *ebe Muckota. Videcemo mi za par godina od cega ce ziveti Crnogorci. Da nece mozda od njihovog usranog turizma? Da ne pricam dalje o njihovim prljavim plazama i neljubaznosti.....
Secam se pre par godina kad sam bila u Herceg Novom kupovala sam novosadski jogurt u njihovoj radnji po nesto manjoj ceni nego kod nas. :wacko::wacko: Kako smo to dozvolili? A njihov prsut paprena cena kod nas. :huh: Drago mi je da nece vise biti tih nelogicnosti...
I jos jedan slucaj o Crnogorcima...
Jednom sam se zatekla u Crnoj Gori na moru u maju. Trebao mi je smestaj za dve osobe 5 nocenja. Jedna zena je rekla da ce nam iznajmiti kao neku sobu za 100 eura ukupno (znaci 10 eura po osobi za jedno nocenje). Mi smo joj rekli da je to puno za maj mesec (van sezone) i da pristajemo samo na varijantu da joj damo 50 eura ukupno za oboje. Ona se uvredila u smislu malo je to para da bih ja sad postavljala cistu posteljinu za 5 dana. Ja nisam mogla da verujem da ona nece da zaradi 50 eura za 5 dana???? :blink: A soba bi joj bila prazna da mi nismo dosli, jos ona zivi sama u toj kuci. Inace shvatila sam tad da je Crnogorcima jaaaako tesko da obrisu prasinu i postave cistu posteljinu. ;)

A sad mogu i da odem kod njih turisticki i kad mi se obrate da im kazem da ih ne razumem i da mi prevedu. :plaz2:

Muckota
23.05.2006, 14:39
srecno ti bilo nezavisnost majko srbijo

Promasio si padez i rod.

Videcemo mi za par godina od cega ce ziveti Crnogorci

Pa od šverca kao i do sada. Eventualno možda od turizma, ako skontaju da oni treba da budu zahvalni turistima zato što dolaze, a ne turisti njima zato što imaju more i dozvoljavaju da se u njemu kupa.

Ja nisam mogla da verujem da ona nece da zaradi 50 eura za 5 dana????
Joooj, tih priča ima baš jako mnogo. Meni je bilo katastrofa kada sednemo u kafić i treba da molimo konobara da nas usluži. Dobro, da se razumemo, to se dešava i ovde, ali nekako je prirodno da kada odeš na letovanje očekuješ da se neko prema tebi ophodi lepše. Prošle godine smo bili u Grčkoj. Onaj konobar bre obleće oko tebe, obraća ti se na 6 jezika... ioko ni on lično možda ne gotivi Srbe kao Srbe, ili ga boli uvo za nas, ali mi smo za njega turisti od kojh će on zaraditi i na taj način nas i tretira. Kada Crnogorci to budu shvatili, možda i bude nešto od njih.

Sremac
23.05.2006, 15:04
Jos nije ali bice ! Polako za koju godinu !

Betty Boop
23.05.2006, 15:12
Ma ko ih *ebe Muckota... Da nece mozda od njihovog usranog turizma?
Sto smo vospitani !!! :fijuk: ;) :smeh: :smeh:

valter
23.05.2006, 15:17
-Neko je, gore, spomenuo pljuvanje po Srbima. Danas kad sam na poslu prico kako su prosle jadranske lige na Cetinju docekivani Zvezda i partizan (ha) uz ubi ubi Srbina (UBI UBi alo UBI SRBINA). Sta reci UBI mislim ! A ciboni nista, npr.

nattydread
23.05.2006, 18:17
koga nema, bez njega se moze...kao sto netko gore vec rece, po crnogorcima ispada da smo najveci tirani na svijetu (time samo pokazuju stupanj svoje civilizovanosti i kulture - koju namjerno necu da spominjem, jer se ne treba spustati na njihov nivo), a buducnost ce im pokazati tko su im prijatelji a tko neprijatelji, a tada ce bojim se biti kasno, ali to je vec njihov problem. sto su trazili, to ce i dobiti :plaz2: :plaz2: :plaz2:

Kunic
24.05.2006, 13:20
E sad me vec opasno nerviraju crnogorski politicari - vec treci dan drve kako su oslobodjeni dugogodisnje srpske tiranije. :ticesmeni:

Kazu da ce Milo da promeni prezime u Djukanovici. :fijuk:

nattydread
24.05.2006, 13:31
E sad me vec opasno nerviraju crnogorski politicari - vec treci dan drve kako su oslobodjeni dugogodisnje srpske tiranije. :ticesmeni:

Kazu da ce Milo da promeni prezime u Djukanovici. :fijuk:

:) :) :) :) :) :)

e kunicu, svaka ti cast. mogu jos samo da dodam...

lako je tudjim k....m gloginje mlatiti

Kunic
24.05.2006, 13:39
Ma stoka najobicnija. Neka, neka, pamti pa vrati. Sad kao mi mozemo da pricamo da smo se oslobodili 600.000 koji su nas 8 miliona sputavali. :dry:

Da vidimo - oko 10.000 crnogorskih studenata je u Srbiji, skolovanje za strance je 1000 i vise evrica - znaci cirka 10 miliona za nas. A da ne pricamo dalje...

vancouver
25.05.2006, 08:13
Videcete bice opet to po onom komunisttickom brastvo jedinstvo nasi su studenti neka se skoluju , bilo bih lepo da Srbija okrene list ali bojim se ima dosta njih okolo i naokolo pa ce da vrse pritisak nije jadan narod kriv kriva je politika , to se ja bojim da ce tako biti , a u isto vreme prizeljkujem da se okrene sama sebi i svojim gradjanima i pruzi im bolji zivot jer defaktno sada moze da bude u situaciji da to uradi...
Kazete sta Crnogorci pricaju tamo o Srbiji samo da mozete da vidite sta ovde rade i sta pricaju nemoze biti crnje ali kako Englez ume da kaze" what goes aroudn comes around " to njima moze da se desi u buducnosti ...
Zivela Srbija na mnoga ja ljeta !!!:)

greco
25.05.2006, 10:34
Ma stoka najobicnija. Neka, neka, pamti pa vrati. Sad kao mi mozemo da pricamo da smo se oslobodili 600.000 koji su nas 8 miliona sputavali. :dry:

Eto uskoro nas 1.300 000, da se zajedno sputavamo! :smeh:
Dace Bog. Sve se vidjelo na utakmicama reprezentacije SiCg!
Kada bi nam ovdje DOZVOLILI referendum, ako ne bi bilo preko 85% za odvajanje od federacije, ja taj referendum nikad u zivotu vise ne bih spomenuo!
Problem je u tome sto ovi nasi turci govore kako ovo sa Crnom Gorom i ovdje nije ista stvar, nego...nemaju ni oni pojma sta da kazu, samo mucaju. Panika bratac, panika. Ne daju nam da na najdemokratskiji moguci nacin izrazimo nasu volju! :pravila: Polako, neka je nama himna ista, jezik isti, crkva ista, zastava ista...nigdje se ne zurimo.

Zivjela Srbija!!! :srpko:

Kunic
25.05.2006, 12:21
Kada bi nam ovdje DOZVOLILI referendum, ako ne bi bilo preko 85% za odvajanje od federacije, ja taj referendum nikad u zivotu vise ne bih spomenuo!

Samo 85%? ;)

Problem je u tome sto ovi nasi turci govore kako ovo sa Crnom Gorom i ovdje nije ista stvar, nego...nemaju ni oni pojma sta da kazu, samo mucaju. Panika bratac, panika. Ne daju nam da na najdemokratskiji moguci nacin izrazimo nasu volju! :pravila: Polako, neka je nama himna ista, jezik isti, crkva ista, zastava ista...nigdje se ne zurimo.

Pa tako isto kazu i za Kosovo i Metohiju. Neka, ja se uzdam u onu "nicija nije gorela do zore". Ko ceka doceka. I Hrvati i Slovenci i Makedonci i Cesi i Slovaci i mnogi mnogi drugi su docekali. Dace Bog da docekamo i mi. :uredu: Dosta su se drugi pitali umesto nas. :dry:

SansRomantic
25.05.2006, 13:21
http://img112.imageshack.us/img112/2029/smallisbeautiful5kz.jpg

kažu jedna slika vredi više od hiljadu reči

Sonja
04.06.2006, 09:23
E pa da prostite,ja moram da budem uzasno i brutalno i svenajgore-ore-re-e srecna sto se odvojismo...da prostite :lol: Lepo,kud koji mili moji,svako na svoju stranu,sigurno ce da nam svima bude lepse.
Nisam nacionalista,ali prosto,nisam se slagala sa otvorenom mrznjom prema svemu sto dolazi iz Srbije,odoli :lol: ... verovatno je da je to uvek postojalo,ali je kulminiralo skoro...svaki put se najezim kad od druga,koji je PG Crnogorac,cujem sta sve on slusa..koliko se "Srbijanci" mrze i u kako pogrdnom smislu se prica o njima,tj. nama dole...okrene mi se stomak.
Pa onda mislim...a zasto bismo mi onda glumili ludake koji zele zajednicu sa nekim ko to ne zeli? :cesces: ... mislim da mi Srbi oduvek imamo kompleks nekih zloca,nacionalista,ksenofobika i slicno,a svaki dan na fakultetima,visokim pozicijama i dr. se dokazuje suprotno-pa upravo je tu najveca konskentracija suseda nam.Nemam nista protiv,ali dajte ne budimo licemerni...Srbija je dobra kad se studira i direktorise ali nije kad dodje na more..ili kad se o njoj prica..
Da me neko pogresno ne shvati,imam mnogo prijatelja u CG,ali to su normlani ljudi,koji imaju svoj zivot i svoje probleme i ne provode 24/7 mrzeci sve sto je iz Srbije.To teba razjasniti,nisu svi dole takvi...ali eto,vecina ocigledno jeste.
Sta bi,bi.Sad idemo dalje svako kako najbolje zna i ume,ubedjena sam,kao sto rekoh,da je ovako najbolje.Banalno,posto sam totalno apoliticna,to posmatram kao kad se rastanete od nekog ko vas ionako ne zeli u svojoj blizini.Pa ne moze nista da se preduzme...tako je.Takav je zivot.
A nama,srecna Srbija!!I njima,srecna Crna Gora!
Da zivimo konacno bez trzavica :)

valter
07.06.2006, 16:57
-Evo, vec smo danima nezavisni i sta, sve je isto, pa nije nama smetala Crna Gora, kao sad ce mo sve ce mo. Nit' ce mo neke velike novce ustedeti, u istim smo govnima kao i do sada. U biznisu se kaze: ako stojis propadas, ljudi moji pa mi jos idemo i u nazad. Evo sad ce mo godinama da se mlatimo ocemo li monarhiju, pa ovde niko nista ne radi, u tom smislu sta ce nam kralj, nama treba fizikalac.

Lady in red
25.07.2006, 00:12
Vec je neko vreme proslo, a niko nista na ovu temu ne pise. Juce sam na TV-u gledala kako se savezna skupstina na svoj 100-ti rodjendan preimenovala u srpsku skupstinu, a ispred je dignuta zastava uz himnu Boze pravde. Eto, sad smo Srbija (i Fruska Gora), zao mi je sto smo se odvojili, zao mi je i Hej Sloveni, ali sta je tu je, dalje se mora, ali mislim da ce Crna Gora uskoro shvatiti da je bez Srbije samo No Name

sajlok
29.07.2006, 00:11
Putuj igumane ne brini za manastir! Da vam pravo kažem taj deo (Crna Gora) bivše SFRJ, SRJ, SCG neće mi nimalo nedostajati. Šta više, posle tolikih uvreda upućenih srpskom narodu u Srbiji, kako u toku referendumske kampanje tako i pre nje ( i rukovodstvo a i bogami dobar deo ondašnjeg naroda), da budem iskren da mi je drago. Izabrali su svoj put pa neka im je srećno i berićetno. Imamo mi važnijih i pametnijih stvari od žala za njima. Što se mene tiče mogu izmisliti i Crnogorski jezik, mogu osnovati i CPC, osnovati CANU mogu da rade šta hoće. Na sve ono što je protivno razumu dodajem: Videla žaba da se konj potkiva pa i ona podigla nogu. Živela nezavisna nam Srbija!

Šajlok,

Kunic
01.08.2006, 13:57
Putuj igumane ne brini za manastir!

Kratko, ali jebitačno. :ok: