PDA

Puna verzija : Poštenim radom do bogatstva

Kunic
18.05.2006, 17:26
Da li je moguće obogatiti se u Srbiji poštenim radom? :huh:

valter
18.05.2006, 17:44
Moguce je ! E sad, zasto posten covek danas u Srbiji ima minimalne sanse, da isto ostvari. U Srbija danas, vladaju zakoni trzista, juce je krompir bio 20 din. - danas je 40, tj. ko je juce kupio odr. kolicinu krompira danas je mogao da duplira pare. Ko je to mogao ? Posten svet je istrosio sve sto je imao i isti kupuje na po jedva 20 kg. Pare nisu problem, para nema ! Ja radim i trgujem u Srbiji sa Kosovom i vidim velike mogucnosti za zaradu ali i velike primere propadanja. Danas u Srbiji za kes lovu (jedino sto ga malo postenog sveta ima al') mozes da biras cenu. Sto bi moj drugar rekao najjaca ideja za biznis: Kupis jeftino bez para, prodas skupo pare u napred, vratis dug i cista lova.

-Dobrodosli u kapitalizam, faza I prvobitna akumulacija kapitala .

nattydread
19.05.2006, 14:20
Kupis jeftino bez para, prodas skupo pare u napred, vratis dug i cista lova.
sve je to meni jasno, ali ako budemo samo trgovali, tko ce proizvoditi???

valter
19.05.2006, 15:26
sve je to meni jasno, ali ako budemo samo trgovali, tko ce proizvoditi???

-Pa, zna se KINEZI !

nattydread
19.05.2006, 15:32
-Pa, zna se KINEZI !

zato se i bogatimo postenim radom

valter
19.05.2006, 15:46
zato se i bogatimo postenim radom

-Sto zato ?

-Vrlo dobro znam kakve muke srpska proizvodnja ima (insajder), bara sve manja-krokodili sve veci ! Al' ajd' pogledajte gde se u Srbiji dobro zivi Beograd-Novi Sad, ima li tu proizvodnje il' je suva usluga! Ako nesto nemozes da prodas, pa batali pos'o.

nattydread
19.05.2006, 17:10
-Sto zato ?

-Vrlo dobro znam kakve muke srpska proizvodnja ima (insajder), bara sve manja-krokodili sve veci ! Al' ajd' pogledajte gde se u Srbiji dobro zivi Beograd-Novi Sad, ima li tu proizvodnje il' je suva usluga! Ako nesto nemozes da prodas, pa batali pos'o.

pa zato smo i propali kad svi nesto muljate :plaz2: :plaz2: :plaz2:

valter
22.05.2006, 23:17
pa zato smo i propali kad svi nesto muljate :plaz2: :plaz2: :plaz2:

-A jel' da ! A sta sam trebao da radim, 13 god. mladji burazer i keva, pa muvo sam sve i svasta, sta su drugi radili, me ne intere suje, od te 13 do danas, non-stop sam u nekom poslu od 20:00 h do 04:00 h u kaficu, od 07:00 h do 15:00 skola, po podne sta mogu da izmuvam. Pa ako smo zbog mene i meni slicnih propali - ondak mani ga vragu.

-P.S. Nisam se direktno osetio prozvanim (primetio sam da si tezak kontras), nego znam par stvari iz prve ruke !

nattydread
23.05.2006, 16:20
nisam kontras, nego uvijek zelim da sagledam stvari malo dalje od svog nosa.
a muljali su svi redom, netko je prezivljavao, a netko se bogatio, pa kad skupis sve to malo po malo i veliko, svakako na kraju dodjes do propadanja. a ti tvrdis prvo da se moze obogatiti, a poslije kazes da muljas ("po popodne sta mogu da izmuvam"), pa sad stvarno ne znam sta si htio s tim da kazes (muljas ili ne, ili je to posteni rad). tema je bila posteni rad (a s njim se jako tesko mozes obogatiti), a muljanjem, zavisi od snalazljivosti.

valter
23.05.2006, 16:46
-Dakle tema!
Odgovor: ponavljam da moze. Muljanje je sirok pojam i nije apriori negativno, za razliku od npr. muvanja. To je recimo svastarenje a muvanje npr.laganje. Kupio si jeFtinije od nekog kome su pare trebale - a prodao nekome kome je roba trebala. NE? Ide jako tesko al' moze. Imam dosta primera al' to bi moglo da bude na nekoj drugoj temi. I na kraju pa naravno da zavisi od snalazljivosti i u legalnom biznisu. Moze i mora i bice. Ako smo preziveli, da ne nabrajam, biznis je za nas beba. Danas sam prodao jedan sleper robe oko 5.000 din cisto, bez da sam istu i video. E molim te lepo, da li sam ja muljator ili sam samo naplatio svoju uslugu a kupac je dobio ono sto je trazio i svima lepo. Ja kazem.
-Dobrodosli u fazu I prvobitna akumulacija kapitala. Jeste surovo al' Tito je mrtav "Kralj je mrtav ziveo kralj"

nattydread
24.05.2006, 13:25
e ako je tako, onda svaka cast na snalazljivosti i pronicljivosti. samo me zanima na primjer, koliko ti je ova nasa lihvarska drzava odbila od tih 5000 za porez?

valter
24.05.2006, 15:47
-Nista, sto se poreza tice, to je posebna prica od PDV-a, mnogo je komplikovano. Ja sam za tu proviziju dobio kolcinu sirovine koju ugovorom menjam za novu robu, koju mi uz svoju prodaje proizvodjac mom kupcu?!!*.? Sve je cisto porez je placen, posto ja nisam zadnja karika porez se vraca, pare uzimam preko studentske zadruge + upisuje se staz. Ovo moze da se objasni i jednostavnije al' ne znam kako! Inace po meni PDV je lepo zatvorio poreze ostaje jos veliki problem doprinosa (citaj penzija).

blueella
29.09.2006, 06:29
moze.moj gazda se bogati na racun firme koja radi u srbiji.
firma posluje bombasticno,rastura ovdasnje trziste,sve se placa u roku,banke sire ruke da joj daju kredite,koje ona odbija,jer je sjajna u naplati od kupaca i samim tim i korektna u placanju prema ino dobavljacima...ali nazalost,za sada od toga koristi ima samo oberchef!
nije da radnici nemaju nista od toga,imaju bolju platu od mnogih drugih u toj bransi i redovna je,sto je vazno, ali s obzirom na obim posla i na rezultate koje firma i radnici daju, to je nista!

A6quattro
29.09.2006, 11:01
Prvo, bogastvo je relativan pojam.Ali,
koliko znam to jos uvek nije uspelo nikom.
Gledao sam neke koji su imali petlju da javno,
na TV priznaju da su "stecene"milijarde
napravili u mutnim poslovima,uglavnom onim
koji se ticu poreskih obaveza.Rekli su to,
sto su rekli,jer njima je sve dozvoljeno!

SansRomantic
03.10.2006, 09:11
Prvo, bogastvo je relativan pojam.
Ali, koliko znam to jos uvek nije uspelo nikom.

Ne samo u Srbiji, mislim da nigde na svetu nije moguće postati milijarder ili multi-milijarder samo poštenim radom i to samo svojim (što bi naš narod rekao sa svojih 10 prstiju :uzbud: ).
Često mi u poslednje vreme navode primere one engleske babe što je napravila haos sa Body Shop-om, ili ona dva Amera što napraviše Google..itd.
Malo je poznato da su i njih pogurali finansijski i da su "samo" fenomenalno prodali odličnu ideju...i da u njihovim biznisima od kojih postaše bogataši, većinski udeo ipak imaju tzv. biznis anđeli i neke druge političke strukture.

Elem, smatram da se ne može samo svojim (poštenim) donositi kući keš u džakovim,
ali može se sasvim pristojno živeti i sebi obezbediti odgovarajući stepen konfora i malko luksuza...
Meni su najveće bogatstvo putovanja i svojim (poštenim ;) ) radom mogu da ih priuštim bar dva puta godišnje.
Sledeće na listi pripada pozorištu, bioskopu, kupovini raznoraznih knjiga...
i sve to mogu sebi da priuštim od svog rada...
Tako da smatram sebe veoma bogatom.. :roll:

DzuPiter
05.10.2006, 00:34
Naravno da je moguce, ako ti je sudjeno, posto, ako ti nije sudjeno, neces se
obogatiti. Posto je definitivno cinjenica da je svim posteno obogacenim Srbima,
bilo to i sudjeno, jer da nije, ne bi bilo posteno obogacenih :fijuk:

Po tebi, DA TO NIJE MOGUCE, svi bi bili lopovi, posto se ja smatram postenim radom obogacen, u odnosu na onog koji posteno obilazi kontejnere za smece,
a ne radi u Gradskoj cistoci. :hmm:

Inquisitor
19.10.2006, 13:14
Moguce ali je to jako jako tesko. Recimo dobiti na LOTO-u. :) Ili pak postati neki extra menadzer pa vremenom nakupiti akcija firme cija vrednost usled privatizacije astronomski skace.

Postavlja se i pitanje koja je granica bogatstva. Da li je neko ko ima svoj stan i auto, i ok posao za 30 000 dinara mesecno bogat? To mi nije jasno. Ajde da pretpostavim da je bogat neko ko stekne bar 200 000 eura. :)

Dakle posteno se toliko obogatiti je jako tesko. Moguce ali jako jako neverovatno. :) Jer uglavnom ko se u nas obogatio recimo privatnim poslovima oni su najcesce obavijeni maglom neplacanja poreza, sverca itd.

Dobro bi bilo da nam je drustvo toliko bogato da recimo mozemo sebi od prosecne plate pouzimati kredite za kucu, auto, namestaj... pokupovati sve, a zatim od normalne plate bez vece muke to otplacivati. I tada bi smo bili bogati :) I to na posten nacin. Kao sto se moze u nekim razvijenijim zemljama.

Tako da je bitno da se zalazemo za naprednu Srbiju. Da bi nam svima bilo bolje. Hteli mi ili ne ipak sve cuci u politici. :(

Hocu-necu
24.10.2006, 20:20
Izgleda da svako od nas ima razlicitu predstavu o tome sta je zapravo bogatstvo...

Kazu da je Kornelija, majka brace Graha, jednoj zeni koja se hvalila svojim nakitom, pokazala svoju decu i rekla: "Ovo je moj nakit!"

Jedna dobra izreka kaze:
"Nije bogat samo onaj koji nece!" :cesces: :)

JasnaBGD
02.11.2006, 13:36
Ne smatram se bogatom u materijalnom smislu, nisam ni na egzistencijalnom minimumu - gde li sam, uopšte... :fijuk: ?!
Prema mojim saznanjima i ličnim iskustvima, u ovoj zemlji - ne poznajem dovoljno prilike u drugim državama, mada mislim da je slično - bez muvanja, muljanja ili čega već, ne može se obogatiti... Pod tim "obogaćenim" podrazumevam, svakako, neku "komfornu" cifru od par stotina hiljada evra pa na više...
Nije to toliko ni bitno, koliko je važno da nekako dodjemo do te, u minulim vremenima izgubljene "srednje klase"... što bi pretpostavljalo bar: mogućnost kupovine adekvatnog stambenog prostora, auta, odlaska na letovanje, a da pri tome ne krepaš od gladi.
(Odleteću offtopic, k'o da gledam ;) .)

Savannah
02.11.2006, 14:53
Elem, smatram da se ne može samo svojim (poštenim) donositi kući keš u džakovim,
ali može se sasvim pristojno živeti i sebi obezbediti odgovarajući stepen konfora i malko luksuza...

Evo bas ovako...:ok: Sama sam svoj gazda i u firmi provodim 7 dana u tjednu.Sve sto zaradjujem vise manje opet ulazem u posao tako da ne zivim na visokoj nozi. Vjerujem da ce se taj trud jednom isplatiti, a u kojoj mjeri vidjet cemo.

Lillith
06.11.2006, 13:17
Postenim radom do materijalnog bogatstva je nemoguce stici,narocito u korumpiranom drustvu a ruku na srce svako je takvo...

Duhovno je sasvim nesto drugo ;)

valter
06.11.2006, 19:05
-A zasto to u zemlji Srbiji ne bi bilo moguce ?
Primer:
-Kolega je imao na ocevom imenu odredjen broj akcija "Vojvodina puta".
I pocele su da rastu, sa ispod 10.000 na 12-13, ja malo procackao po internetu, vidim ulaze Nemci za "puteve" ce tek sada biti posla imali su ugovore za xy kilometara i sl. predlozim mu da ih drzi na "otvoreno" kod brokera i da ne juri, al' zalete se drugar na 15.000, o'ma auto i taj rad. Brokerska kuca, ili neka druga postena firma iste proda po 31.000 + 3.000 din. dividende po akciji i samo na mom kolegi zaradi oko 1.000.000 dinara. Za mene je to posteno :)

makilli
08.01.2007, 00:37
Uh,tesko pitanje...Evo posteno se bavimo privatnim biznisom,redovno izmirujemo obaveze prema drzavi i sl. pa i ono sto ostane opet ulozimo u posao i...jos uvek se ne vidi da smo prosperirali...Mozda bi trebalo da razmislimo o profitabilnijem poslu...preorijentacija,pa sta bude...

morrib
19.02.2007, 17:21
MOze, AKO, Uvoznicki lobi spusti rampu, a Izvpznicki lobi podigne rampu, eto nama blagostanja, e do toga ce mo jooos cekati.

kuta
19.08.2007, 21:36
:smeh::hahaha::hahaha::hahaha:e ova ti je dobra:ok:
pa znas li ti staru izreku:"lakse je slonu da prodje kroz igline usi(igla za sivenje)nego bogatom kroz rajska vrata"

pero_M
20.08.2007, 17:37
Ja mislim da se samo postenim radom moze stici do bogatstva.
Pitajte bilo kojeg bogatasa. E sad, da li je taj posao sa ove ili one strane zakona drugo je pitanje, ali ce vam svaki reci da je posteno zapeo i posteno odradio posao.

Rec je o cistoj matematici (profitabilnost nekog posla).
Sto rizicniji posao veca profitabilnost.
Sto je dalje od ove strane zakona, veca profitabilnost.
Pa ko voli nek izvoli...

U biznisu nema postenja (Posteno pa ko koga prevari), a narocito kod nas.

Ima primera da su pojedinci postenim radom noseci gajbe zaradiliiiii :celepenka:

Andjelika
21.08.2007, 04:05
Mislim da ovde vetjina mnogo s@re!
Poshteno, pa poshteno.....
Pa to govorio i Koshtunica, pa nije tako radio!

I to koliko vidim, na to poshteno navalili obichni radnici, a niko ne pita gazdu koliko on love treba da spremi za PDV, za raznorzne takse, dazbine, akumulativne troshkove.
Zar vi stvarno mislite da je prosechna zarada u trgovini 15-20%???????
A kirija, a struja, voda, penziono, socijalno, ..........

Drzava guli kozu s ledja, ali vetjina vas toga uopshte nije svesna jer ne platjate sve te namete!

Da iskeshirate par miliona mesecno za te gluposti, videli bi kako je.

Moji se siti naplatjashe raznoraznih poreza i haracha, a od svega toga nemaju apsolutno nishta!

Shto se poslovnih partnera tiche, niko sa neposhtenim netje ni da posluje i to je potpuno ispravno, ali drzava..... derikoze!

p.s,
Kad god budem mogla, a truditju se da mogu, potruditju se da drzavi zakinem na porezima i harachima!
pa nek drugi debeloj guski mazu noge, a netju ja!

p.s.s.
Svi smo mi "poshteni" dok ne padnemo u iskushenje.

veljko yaric
02.09.2007, 02:28
ma daj koliko ih je posteno se obogatilo mislim mozda je i moguce ali ja jos nisam cuo za to

piquer
30.09.2007, 09:48

teshko shinko,teshko...jedino ako si
-bogati seljanin,
-kriminalac,
-eventualno slihtar zgodni

biterlemon
30.09.2007, 10:27
Moguce je obogatiti se mukotrpnim radom ali ne uspeva svima.
Moras biti u necem drugaciji od ostalih i potrebna je ogromna snaga za to.
I tada se postavlja pitanje, da li vredi?

Nalazim srecu u sitnim radostima zivota a novca zaradjujem otprilike koliko mi je potrebno...

morrib
30.09.2007, 11:29
Moguće je, ali ne može se to postići za naprimer pet godina. Da bi se to postiglo treba imati dobar plan i program, koji će omogućiti stvaranje bogatstva, da bi se ostvarili planovi i programi treba imati obezbeđenu finansisku konstrukciju, treba imati strpljenja, živaca i mnogo mnogo sreće. Znači u sveri teoretskoj je moguće obogatiti se poštenim radom. U našem narodu ima jedna dobra izreka, pošteno radiš i zaradiš, pa đavo opet dođe pa pola uzme. A što neće , ili najčešće neće, da uzme nepošteno. Pa zato što su to đavoljska posla, i neće odmah da pravi veselje, nego pusti da se mnogo raduju ti koji se na nepošten način obogate, i da malo više skupe, pa onda kad im priredi veselje sa toliko "lepih" iznenađenja, da godinama pamte, ili nezapamte, zato što ne dožive dan posle.

Poslednji Skaut
26.11.2007, 18:30
U sustini, ovo uopste nije tesko...

Navaliti sa stvarnom voljom na jedan posao - to (mada je tesko poverovati, ali dokazi govore da je tako) dotovo uvek donosi uspeh.

Potrebno je malo para, dobra ideja, odlican plan i mnogo, mnogo entuzijazma.

duga12
09.12.2007, 02:06
:smeh::smeh:...postenim radom do bogatsva???,mozda u Svajcarskoj recimo..
svi ljudi koje ja znam,koji su krenuli neki posao posteno,propali su nazalost,onda se cude sto masa pali preko,moja prijateljica ovih dana zatvara svoj restoran,jer se vise naplacala kazni od raznih inspecija nego sto je zaradila(posteno) i planira da cim vrati dugove zapali u Brazil kod sestre...ej ljudi cak u Brazil

Neron
09.12.2007, 03:17
Ma ni u Svajcarskoj...
Osim ako ne podrazumevamo sve sto sija spolja,a zazmurimo da je sve kredit,lizing,hipoteke...U Brazilu je gore nego ovde...

Moze ovde posteno ako si uporan u necemu i ako ti prodje ideja da zivis lagodno bez rada,ali bogastvo je za coveka relativno...Nikada dosta...Nekom je dosta kuca i vikendica,nekom ni to da bi barem sebi bogat bio,a nekom ni jahta ne pomaze...

Npr. Divac je bogat,ali je za Abramovica skoro sirotinja...jos ima cir od 'stresa' (onda bi neki narodi izumrli odavno) Nije lako ni IMATI...

Ima izreka: ko se siromasan rodi siromasan i umre,pa ma kako bogat bio usput...

Propadaju oni za koje nikada pomisliti nismo mogli...neke ubiju,neki po zatvorima kao kokosari zadnji...

p.s. ko je video da ovi sto preturaju po kontejnerima piju smirice ili antidepresive ???:cesces:

robi
09.12.2007, 18:11
Pod brojem jedan i sve ostale tačke dnevnog reda:
DRŽAVA NAM JE U TOTALNOM HAOSU!!!!!!!!
Obrazloženje:

I dalje se naplaćuje debeli porez od sitnih riba, i onih koji su tek ušli u biznis i kojima bi trebala pomoć a ne da te rebnu!!!!!:cesces:

mickom
09.12.2007, 21:55
U ovoj drzavi?Nema sanse,mozda za neki normalan zivot,da,ali se obogatiti nema sanse!!!!

papula
19.04.2008, 23:18
U ovoj drzavi?
Poštenim radom to je fantastika!

Neron
20.04.2008, 00:13
Bogat ne mozes postati sve dok radis za nekog ma koliko te placao,jer prvo taj treba da se obogati,pa njegova zena i deca,pa i sira familija...

Mozes sam,ali ako imas mozga i pretrpis 2 godine rada na nuli ili minusu,a shvatis da jedino treba da razmisljas o tome kako da od 100.000-1.000.000 ljudi uzmes po 1,-e , a ne od jednog ili deset ljudi po 10.000-100.000,-e,jer onda nekog moras prevariti,pa i ubiti da ne bi ubili tebe....
Postoji i opcija sa samospaljivanjem ili skokom sa mosta u hladnu reku sa kamenom oko vrata...

Znaci samo statistika...i verovati u ono sto radis , pa makar ne postojalo ni u jednom udzbeniku...verovati ili voleti isto mu je...

Na kraju ako i pojedes 'ovno sam si ga pojeo,a ako uspes ne moras nikom zahvalan da budes...

p.s. a i zavisi sta je kome bogastvo i da li svi zive samo da bi bili bogati,jer obicno to traje,pa prodje i zivot u trazenju ili sticanju pomenutog nam bogastva

miloradv
27.04.2008, 21:55
Poštenim radom se ovde čuva obraz, a ostaje sirotinja.

triViALna
28.04.2008, 01:26
Ma ni u Svajcarskoj...
Osim ako ne podrazumevamo sve sto sija spolja,a zazmurimo da je sve kredit,lizing,hipoteke...

Zna NeroncHe posO...:)

Nema lakih para - nigde.
Da li ima "postenih" para?
Paaaaaaa...ja bih rekla da je to pitanje apstrahiranosti samog tog pojma "posteno". I ako krenem onako filozofski o postenju u bizMisu- pre ili kasnije cu se susresti sa problemom kapitalizma, samog smisla kapitala, pa u krajnjem slucaju i trgovine/trgovanja u opstem opsegu. Lepo je to A6quattro objasnio u vise navrata na temi "Svest i samosvest". I najkasnije tu cu morati priznati da trgovina/trgovanje/trziste po definiciji nema veze sa postenjem - ali ni malo malcice. Ako hoces da budes posten covek u moralnom smislu te reci, ne mozes biti trgovac. Jer svaki trgovac zivi od toga da "kupi" jeFtino da bi "prodao" skupo ili bar skuplje - vazi za svaku robu. DakleM, da bi neko mogao biti uspesan trgovac, mora da nasanka nekoga - drukcije ne ide nikako! ;) E sad krenu dileme poput (...) shvatis da jedino treba da razmisljas o tome kako da od 100.000-1.000.000 ljudi uzmes po 1,-e , a ne od jednog ili deset ljudi po 10.000-100.000,-e,jer onda nekog moras prevariti,pa i ubiti da ne bi ubili tebe.... kako si lepo rekao. Il' cu da "sankam" masu, il' "elitu". A posto je mnogo lakse "nasankati" masu, i to ne samo lakse, nego je vezano za mnOOOOOOOgo manji rizik, zivimo u svetu u kom se mnogo vise "protura" masovna roba. Pa tak nakon sto smo se "obogatili" na masi, krenemo da izvlacimo kesh i exkluzivnom klijentelu. I tako...sve kruzi - u krugu kapitala.

Nije lako ni IMATI...

Tacno.
Sasvim sigurno nije lako ni nemati.
Razlika izmedju "imati" i "nemati" je u tome, da onaj koji "ima" ima sta da izgubi, onaj koji "nema", nema sta da izgubi, ali ima sta da dobije. Zato je ljude koji "imaju" cak mnogo lakse kupiti od onih koji "nemaju". Zato svako od nas ima cenu, jer cak i za one za koje ne postoji cena, postoji UCENA- razlikujemo se dakle samo u valuti u kojoj nas placaju. I zato je istina da su veoma uspesni biznismeni ujedno i najusamljeniji ljudi. Svi koji se sopstvenom manipulacijom kapitala/trzista, pa na kraju krajeva i ljudi popnu od nule u exorbitantne visine na svakoj stepenici izgube bar kilogram sopstvenog morala, a u isti mah i elementarnog postovanja prema ljudima. Novac izmanipulise i kamenje - true, so true!

I zato je sam pojam bogatstva u krajnjem slucaju i apsolutnom poimanju- izmedju dva extrema - jako relativna stvar...

Last but not least: i zato je nekome u odredjenoj situaciji "sve" nista, a "nista" "sve"...

I zato smo jos uvek ljudi...

:)

Neron
28.04.2008, 01:32
pa kaži cenu koleginice da poštenim radom dodjem do emotivnog bogastva oličenog u tvom postojanju,jer kao što vidiš iz mog izlaganja materijalno nije nedostižno kako se čini,a i materijalnog nikada dosta... mada ni emotivnog nikada dosta...

triViALna
28.04.2008, 01:40
Frtalj snova, 233 vibracije mozdanih vijuga i tri kruske! :plaz2:

Je l' moS pratis ulog?

Just for audience : iMsajderska zaEbancija!

:)

Neron
28.04.2008, 01:55
Može ovako: mnogo snova,190 na vibracijama i krušaka koliko hoćeš...

Naravoučenije: koliko je malo ljudima za sreću potrebno i bez poštenog rada ;)

memento
28.04.2008, 08:44
Zavisi od toga sta ko smatra bogatstvom. Posto pitanje samo po sebi upucuje na standard i materijalnu stranu bogatstva, odgovor, opet, zavisi koja je projektovana granica tog famoznog osecanja kada se neko oseca bogatim. Mislim da je to tesko razluciti u ukupnom osecanju zadovoljstva zivljenjem, odnosno srecom. Licno mislim da se postenim radom, kao jednim od inputa, moze doseci licno osecanje srece, pa i bogatstva....

Adora
28.04.2008, 15:28
Jednom je jedan pametan čikica rekao:"Radiš čitav život vredno,radiš,radiš i na kraju naslediš.Tako se dobija bogatstvo!"
Blago onom ko ima šta da nasledi.

Snoopy Red B
28.04.2008, 16:20
Da ne živimo gde sad živimo pa i nekako

little fairy
27.05.2008, 16:49
Rijetki su takvi koji na taj način se obogate.. Nažalost, iskustvo progovara.