Puna verzija : Bojim se veze ili volim da sam sam...
jamiroyu
16.02.2008, 16:05
Prvo i osnovno pitanje zelimo li uopste za nekoga da se vezemo i sta nam to donosi?:cesces:
Lisavamo li sebe ljubavi zbog strahova da se vezemo za nekoga da sa njim podelimo tajnu,ili smo sretni u singlu bez braka,dece napravivsi izbor da smo fensi sami.:cesces:
Da li u ljubavi biti individualan znaci ustvari biti sam?:cesces:
Ja sam licno za vezivanja ali moram da dodam i bice jasno (Protiv ljubavne boli ne treba se boriti filozofijom nego SAMO drugom zenom)8)
Probah,prođe 17 godina,jedno dete 19,drugo 9,trece vanbracno skroUz samo što nije,ako je i od mene dosta je za jedan zivot,a i moj doprinos majci Srbiji nije zanemarljiv,možda bude još... a lepše i volim kada sam sam,sam sam se i rodio... :uredu:
biterlemon
20.02.2008, 20:01
Kada zazmurim opustim srce i dushu, oslobodim se svih napetosti, zagledam u dubinu duse svoje, sve jasno vidim...
Plase se samo oni koji imaju neprijatna iskustva, koji su stekli u sebi blokadu i ne mogu punim srcem da vole, jer se to moze raditi samo cistom dusom...
Ne, ne bojim se veze! Plasim se samoce!
jamiroyu
20.02.2008, 23:56
Kada zazmurim opustim srce i dushu, oslobodim se svih napetosti, zagledam u dubinu duse svoje, sve jasno vidim...
Plase se samo oni koji imaju neprijatna iskustva, koji su stekli u sebi blokadu i ne mogu punim srcem da vole, jer se to moze raditi samo cistom dusom...
sjajno,iskreno:ok::ok::ok:
Odlicno receno.Slazem se u potpunosti.:uredu:
starsica
07.03.2008, 04:50
ne plasim se samoce, plasim se vezivanja za jednu osobu.. moje veze ne traju preko 3 meseca, jer ja klisnem, plasim se rutine i navike.. necu da mi sve bude isto, necu da mi sex bude isti, da mi kafa bude uvek tako slatka..
jednostavno ne znam da se vezem.. ali ja to ne povezujem toliko sa strahom od vezivanja koliko sa strahom od usamljenosti.. ne samoce, nego samo usamljenosti..
jamiroyu
10.03.2008, 02:52
ne plasim se samoce, plasim se vezivanja za jednu osobu.. moje veze ne traju preko 3 meseca, jer ja klisnem, plasim se rutine i navike.. necu da mi sve bude isto, necu da mi sex bude isti, da mi kafa bude uvek tako slatka..
jednostavno ne znam da se vezem.. ali ja to ne povezujem toliko sa strahom od vezivanja koliko sa strahom od usamljenosti.. ne samoce, nego samo usamljenosti..
Mozda ali ponavljam mozda ces sa 30 godina pozeleti da svako jutro pijes bas istu slatku kafu:)
Prvo i osnovno pitanje zelimo li uopste za nekoga da se vezemo i sta nam to donosi?
E drugare :),da li želimo je, individualna stvar,a šta nam to donosi,ne zna niko od nas,kad to kažem mislim na one čistog srca.
Lisavamo li sebe ljubavi zbog strahova da se vezemo za nekoga da sa njim podelimo tajnu,ili smo sretni u singlu bez braka,dece napravivsi izbor da smo fensi sami.
O da,lišavamo se prelepih momenata koje nosi jedna ljubavna veza,u slučaju da se ne vezujemo za partnera.Za singl brak bez dece,ne znam,stvar ličnog izbora,ja sam imala sreću,da rodim dvoje divne dece :).
Da li u ljubavi biti individualan znaci ustvari biti sam
...možda,čuvati neki skriveni delić slobode za sebe?ne,mislim da ne znači,to je osobina jakih karaktera....
Ja sam licno za vezivanja ali moram da dodam i bice jasno (Protiv ljubavne boli ne treba se boriti filozofijom nego SAMO drugom zenom)
:cesces:...ko zna...da li je to pravo rešenje za ljubavne boli... ;)
ne plasim se samoce, plasim se vezivanja za jednu osobu.. moje veze ne traju preko 3 meseca, jer ja klisnem, plasim se rutine i navike..
Za tvoje godine i način života je to sasvim ok..
Da li se plašiš samo rutine i naivke ili se plašiš da ćeš nekoga povrediti, ili da ćeš da budeš povređena? :huh:
necu da mi sve bude isto, necu da mi sex bude isti, da mi kafa bude uvek tako slatka..
Nemoj to da dozovliš - dovoljno si maštovita... :uzbud:
Nije se pojavio gospodin '' pravi ''... koji će da skine sve tvoje oklope i barijere, ako ih ima... ;)
Uostalom, ma gde si ti pošla? :kez: ...
Uživaj... :uredu: :uzbud:
starsica
10.03.2008, 16:19
Za tvoje godine i način života je to sasvim ok..
Da li se plašiš samo rutine i naivke ili se plašiš da ćeš nekoga povrediti, ili da ćeš da budeš povređena? :huh:
rutine, navike, a i strasan mi je bedak da nekoga povredim ostavljanjem.. iako znam da je to normalno i da ako ne ide do raskida mora da dodje, pre cu mu zivot zagorcati da bi on raskinuo nego da to ja uradim.. jer ja ako raskinem, onda je kraj za vjeki vjekova po svim stavkama.. 8)
Nemoj to da dozovliš - dovoljno si maštovita... :uzbud:
pa to isto ide iza te navike.. kad sebi nesto govoris dovoljno dugo, na kraju ces poverovati u to.. ja bezim od rutine kako god mogu..
Nije se pojavio gospodin '' pravi ''... koji će da skine sve tvoje oklope i barijere, ako ih ima... ;)
ne razmisljam o gospodinu ;) ali bi bilo lepo da se pojavi jednoga dana :roll:
Uostalom, ma gde si ti pošla? :kez: ...
Uživaj... :uredu: :uzbud:
tuJ sam kevo, ne idem nigde.. pa makar bilo rutine do Lovcena :lol: :kiss:
Monaliza
28.03.2008, 21:41
Uvek imam nekog,ne volim da sam sama...
Prvo i osnovno pitanje zelimo li uopste za nekoga da se vezemo i sta nam to donosi?:cesces:
Kao u legendi o Tamnom vilajetu - ako uzmeš / probaš kajaćeš se, ako ne uzmeš / ne probaš kajaćeš se...
Lisavamo li sebe ljubavi zbog strahova da se vezemo za nekoga da sa njim podelimo tajnu,ili smo sretni u singlu bez braka,dece napravivsi izbor da smo fensi sami.:cesces:
Zbog strahova, ako postoje, lišavamo sebe ne samo ljubavi već i nekih drugih - lepih stvari koje nam nudi život ...
Ukoliko ti i tvoja lepša polovina smatrate da vam je lepše u braku bez dece - to je samo vaš izbor...
Da li u ljubavi biti individualan znaci ustvari biti sam?:cesces:
Nisam sigurna da sam dobro razumela pitanje... Navešću ti moj primer, pod radnim naslovom: '' kada nekoga voliš - oslobodi ga '' :smeh: - isto ili slično očekujem i od partnera. Ovde i moja i njegova individualnost dolaze do izražaja... ( što meni nije toliko bitno, koliko je to obostrano poverenje i oslonac i kada smo :navodno: oslobođeni ili :navodno: nismo...
Ja sam licno za vezivanja ali moram da dodam i bice jasno (Protiv ljubavne boli ne treba se boriti filozofijom nego SAMO drugom zenom)8)
Da.. i tako menjajući jednu za drugom.. trećom.... - '' lečeći se '' ...
Pored tebe prođe ONA - da baš - TA prava... :andja:
Psi laju, a kravani prolaze... 8)
Naravno svako ima svoj način za '' izlečenje '',
a da se klin klinom izbija :huh: - tačno je...
ali ostaje krater, brE... :uzbud:
prewrnuta_torta
18.09.2008, 03:45
ne plasim se samoce, plasim se vezivanja za jednu osobu.. moje veze ne traju preko 3 meseca, jer ja klisnem, plasim se rutine i navike..
:roll: sto kaze Goga, to je za nase godine normalno... i moje veze ne traju preko 3 meseca... takodje... ne volim naviku i zato raskidam, a to najvise mrzim... jer je tu uvek ono pitanje "A zasto?"... nijedna osoba nije jos uvek probudila u meni to nesto sto ce me navesti da se vezem...
(cekam belog konju na princu...ups... princa na belom konju da se vezem za njega i budem njegova princeza :fijuk: :hahaha: )
ja sam za varijantu bolje biti i kvalitetno sam nego u nekvalitetnoj vezi.
CHichaGlisha
18.09.2008, 15:02
Ne "bojim" se vezivanja a još manje samoće.
I jedno i drugo "stanje" mi je poznato.
I jedno i drugo imaju svoje prednosti ... i svoje mane.
I jedno i drugo mi se dopadaju :
- vezivanje ... ako nije vezivanje u čvor(ove)
- samoća ..... ako ne traje u nedogled.
.............................................. http://i49.photobucket.com/albums/f294/CHichaGlisha/smiley/smoke.gif ..............................................
Verujem da u odlučivanju o smeni tih "stanja", ima mesta za:
našu volju,
isto onoliko - koliko i za koješta, što sa našom voljom nema ni jednu dodirnu tačku.
neko to od gore vidi sve ... slaže kockice ... i zeza se.
I tu ništa ne treba dirati, ni na silu menjati. Sve to ima svoje ... i kada i kako ... a i zašto.
............................................... :lazy: ...............................................
Ne bojim se veze a volim i da sam sam.HMM Koliko ima ovakvih ljudi koji isto razmislaju.To je prirodno jedno je dobro u jednom smislu drugo u drugom smislu.Veza bez veze je BEZVEZE.A i kad si sam to je nekad bezveze
:moje veze ne traju preko 3 meseca... takodje... ne volim naviku i zato raskidam, a to najvise mrzim... jer je tu uvek ono pitanje "A zasto?"... nijedna osoba nije jos uvek probudila u meni to nesto sto ce me navesti da se vezem...
Takva sam i ja bila u tvojim godinama.Zao mi je kad se mlada devojka samo sto je pocela da izlazi i da se provodi bez nekih stega odmah veze.Treba uzivati,zezati se,probati sta ti godi.Kad ako ne u tim godinama?Treba posle u braku da stignu neke bubice iz mladosti?Sve ima svoje vreme.U svakom slucaju kad stigne pravi-znace se.I nikad nije kasno!
ognjen56
18.09.2008, 20:16
:ok:
U potpunosti se slazem.Bolji komentar na ovu temu mislim da ne postoji.
Slazem se u potpunosti sa ovim razmisljanjem.Samo bih ga dopunio: najbolja varijanta je kvalitetna veza.
Slazem se u potpunosti sa ovim razmisljanjem.Samo bih ga dopunio: najbolja varijanta je kvalitetna veza.
pa znam da je to najbolja opcija al nas nekad nece:cesces:
Treba pokusati.Nikad se ne zna ...:uredu:Vredi pokusati,jer cesto se dogodi kad se najmanje nadas;)
uvek i iznova ne odustajati:)
sve je lepse u dvoje,zato je glupo biti sam.Ja se vise plasim samoce nego veze......na neki nacin.......
Niko niti voli,niti želi da bude sam...
Niti jedno biće na ovoj planeti...čovek nije rođen da bi bio sam...
Samoća je jedna užasna stvar...ok,prija nekad manje ili više,preokupirani smo svim i svačim,pa nam prija da se osamimo..i saberemo svoje misli...al samo nekad.
Ne bojim se veze..kao veze...ali ni ne ulazim u nju ako nema smisao.U tom slučaju,bolje je biti sam.
Ne bojim se veze, ali volim da sam i sam.
Jedna od mojih snažnih osobina je i ta da, iako me smatraju društvenim (što mislim da u nekoj meri i jesam), i pored toga što ne pamtim da sam bio nekada bez partnerke, neobično volim i samoću. Ta kontradiktornost je kod mene bila oduvek prisutna. Potreba da budem sam je periodična i nisam joj provalio algoritam, a verujem i da neću. To mi je predstavljalo problem u mojim vezama, a neke su se zbog toga i završile, mada je sve ostalo bilo OK. Dotične dame nisu mogle shvatiti da postoje trenuci kada me ni sav njihov šarm, niti očaravajuća lepota, niti mladost, ili talenat nisu mogli sprečiti u tome da se osamim u svojim mislima, ili nekim svojim aktivnostima kojima sam sklon...
I danas, ne volim da mi se nameće da se nešto mora baš tad i tad ili baš tako, tim pre što moja partnerka oduvek ima punu slobodu misli i odlučivanja šta će sa sobom i svojim vremeno kada se god za to stvore uslovi...
Sva sreća, ima i pametnih žena koje me provale i ne diraju me u tim momentima, niti mi na tome zameraju...
Ne volim da sem sama...A ne bojim se veze.Mozda se bojim vezivanja, sada kad pogledam u nazad...Ili jednostavno nije naisao onaj pravi, tj.onaj ko bi me vezao i zadrzao pored sebe...:wacko:
ne volim da sam sama,a nebojim se veze......samo iz svake izadjem povredjena jer neumem da izaberem partnera...............ova zadnja mi je najduze trajala i bila najbolja do sad..........
believer
22.09.2008, 15:48
volim kad sam sama....ne bojim se veze,samo...nekako,ne mislim da sam pogodna osoba za klasicnu vezu....nikad nisam bila u konvecionalnoj,uobicajenoj vrsti veze...uvek sam volela divlje ljude....
jbg....
Ne bojim se veze. Ne bojim se ni samoće jer divljak u meni ima potrebu da nekad bude sam. U vezi ili ne.
Bojim se usamljenosti. U vezi ili ne.
...mozda se bojim veze...
a mozda i ne...
mozda volim sto sam sam...
a mozda i ne...
a mozda bi trebao s nekim da popricam o tome?
a mozda i ne...
bojim se bezveze ... a veze mi prijaju :stid2:
bojim se bezveze ... a veze mi prijaju :stid2:
:):)ovo mi se svidja:):)
Ne plašim se veze, mada volim i da budem sama.
Najviše me plaši usamljenost u vezi, a čini mi se da sam sada u takvom jednom periodu, u vezi, okružena ljudima a usamljena.
U ovom društvu veliki broj ljudi živi usamljeno. Čudno je to da što je veća gužva, to su ljudi usamljeniji. Mnoge osobe ne mogu ili ne žele da nadju svog partnera ili partnere. Taj fenomen je sve izraženiji.
Zašto ljudi nemaju želju ili potrebu da budu u vezi, ili se boje, ili se ne snalaze. Zašto je sve više takvih ljudi.
Da li se bojite veze ili u nju srljate. Da li se bojite da ćete biti povređeni ili da ćete povrediti nekoga. Kako osetite kada treba preći tanku liniju koja vodi u zagrljaj?
Meni je to enigma.
Rohalj Baze
29.09.2008, 16:52
Tesko u vezu...tesko iz veze...ne znas sta je gore...moje iskustvo ;)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.