Puna verzija : Gde (NE)otvoriti račun?
Buba Erdeljan
30.01.2008, 11:12
Dele se akcije, otvaraju besplatno računi u Pošti, na sve strane vrbuju za krede, razne kartice i pogodnosti, a o onoj drugoj strani vrlo malo reči.
Ja za početak nudim jedno NE:
Rajfajzen.
Posebno NE - Master kard.
Prave presek prema nekom svom internom kalendaru, koji postoji - ali vam ga ne daju zajedno sa karticom.
Za njega saznate kada je već kasno.
Primer: 10-tak dana po izdavanju Mastera zovu da uplatim ratu. Nema izvoda, kažu 9000Din, ok.
Uplatila.
Dve nedelje nakon zovu i traže 11000.
?
"Gospodjo, iznos je bio 9072Din, pošto niste uplatili ceo iznos, računa se kao da niste platili ništa. Spojene su Vam dve rate"
?
Ništa. Prošlo par dana, stvarno nisam imala vremena, odem uplatim celu sumu, onu od 11072
Tri dana posle stiže pošta - druga opomena.
??
Dok sam ja stigla da uplatim gornju sumu, oni napravili treći presek i sabrali - pogadjate šta?
I tih 11000 i ono pre toga.
Tačno za B92.
Neki savet, iskustvo da podelite s nama?
Po ovom pitanju valja gusto zbiti redove.
Meni banka poštom šalje obaveštenje o anuitetu. Ja platim kad hoću i koliko hoću . Ne znam li imaju neke preseke :hmm: Čak i ako ne platim ne šalju opomenu :beyond: Ali to se sve registruje u kreditnom birou.
To se odnosi na Vojvodjansku banku, tamo imam kredit za auto.
Imala sam tekući u Komercijalnoj banci. Kod njih krediti nisu povoljni :jok: i teško se dobijaju.
Sada imam račun u Erste banci :uzbud: i prezadovoljna sam zato što imaju net banking :uzbud: Sa ovog kompa plaćam sve račune i imam uvid u promet, tačno znam šta su mi naplatili i koliko imam para...milina :lazy:
Čak i kada odem u banku po čekove službenice su extra ljubazne :uredu:
Buba Erdeljan
02.02.2008, 17:22
Da, meni je poslovni račun u Erste banci, tu je sve ok.
Malo ide na živce što im online banking ne radi vikendom (mi vikendom radimo :uzbud: ), što izvodi kasne (retko kada ih imam pre devet ujutru i to od prethodnog dana) i što im je card reader sav pipkav, davno je izašla nova serija, ali oni imaju lager koji moraju da rasprodaju.
Kod njih mi i mati prima penziju, isto sve ok.
Čudo Božje.
Sve banke nastale od naših i naše,ali ima izuzetaka svuda,su bolje od drugih... Intesa na prvi pogled nudi najviše,ali ja sam u ProCredit sa firmom,teški su kao crna zemlja... kada tražiš kredit u prosek ti ne ulaze uplate preko deviznog,a meni 70% uplata iz Italije,koji debili... Mislim da ću preći i u Intesu... mada što manja banka to prirodno bolji odnos i tolerantniji pristup klijentima...
Hm..tu sam gde sam,a to je Banca Intesa :ok:
Apsolutno zadovoljna,uslovima poslovanja ,E-bankingom,i nešto meni baš znači Intesa-on line,gde sa svojim libom u svakom momentu imam uvid u svoj racun,da li devizni,aplikacije kreditnih kartica ili mesecno zaduženje u vezi kredita.
Uvid u stanje i promet po računima, platnim karticama i kreditima
2. Pregled i štampu izvoda po platnim karticama
3. Prenos sredstava sa jednog na drugi dinarski račun i izmirivanje obaveza po kreditnim karticama
4. Menjačke poslove u okviru i sa deviznog računa na dinarski račun, koje vlasnik i/ili ovlašćeno lice poseduje u Banca Intesi
5. Dinarska plaćanja na ugovorom određene, tzv. predefinisane račune
6. Dinarska plaćanja koja se mogu izvršiti na bilo koji uneti račun
7. Štampanje potvrde o izvršenom plaćanju.
potreban je Mini CD sa digitalnim sertifikatom, koji možete besplatno preuzeti u bilo kojoj ekspozituri banke.
Milina....:fijuk:
MasterCard,Dina,Visa,Amerikan expess i sad jedna od najnovijih Amerikan express blue kartice da li debitne ili kreditne- koje zadovoljavaju naše potrebe ovde a i u inostranstvu.
Sva obaveštenja o mesečnim anuitetima stižu poštom(kao i u većini banaka).
alokin74
02.02.2008, 22:18
Iz iskustava drugih valiko NE za Rajfajzen.
Iz licnog iskustva veliko NE za Postansku stedionicu.
Ja sam u HVB, sada Unikredit i za sada sam zadovoljan. Planiram da predjem u Vojvodjansku, ali cu jos da razmislim.
Kako se odluciti kojoj banci poveriti svoj novac. Na netu sve banke imaju svoje ponude. Skinuti sve, odstampati i polagano uporedjivati, pa sta ko trazi...
biterlemon
02.02.2008, 22:28
Sve banke u kojima sam bio imali su bar jedan ``prljavi`` potez.
Nisam 100% zadovoljan nijednom bankom.
Banke koje cenim su:
1. Societe Generale
2. OTP
3. Intesa
Ne- EFG Eurobank. Mnogo se cigane.:uredu:
Andjelika
09.03.2008, 06:34
ja sam u Agro banci i prilichno sam zadovoljna.....
mala banka , svi se znaju......
jesu malo smotani i spori, ali je uglavnom sve ok.......
mada im je rachunarski sistem u principu u raspadu.... obichno nemaju pojma koliko achno imam na rachunu jer im izveshtaji sa bankomata ne stizu blagovremeno... ali dobro sad.....
da.....za vojvodjansku.....
ne.....za raJfaJzen.....
DA-Societe Generale (Zadovoljni klijent:respect: )
NE-Intessa. Izmedju ostalog zato što su kevinoj koleginici koja je neki dan izgubila novčanik sa njihovim kr. karticama naplatili 3.000 dindži za blokiranje računa-po kartici !:ljutko: Kao da se radi o nekoj komplikovanoj i skupoj proceduri!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.