PDA

Puna verzija : Problemi sa HD filmovima, formatima...

SQUAW
18.10.2007, 12:21
Podsetio me Japanac malopre. Da li je normalno da mi HD filmovi konstantno seckaju kad ih pustim, ako mi u sistemu piše ovo:

http://img87.imageshack.us/img87/7971/cpuaz6.jpg

Jel meni treba jači komp za to, ili u čemu je problem? Neki specijalan plejer? Instalirala sam Combined Community Codec Pack, ali opet secka. Probala sam Bs player (verzija 1.02 build 812), Media Player Classic i Windows Media Player (9). To se sve dešava dok puštam film sa diska, nisam ga probala prebaciti na komp, i ima li to ikakve veze uopšte?

p.s. na malo slabijem kompu, kod klinčeka se potpuno isto ponašaju ovi diskovi.

eboye
18.10.2007, 13:55
Pretpostavljam da su filmovi u wmv, avi ili mkv formatu, posto sumnjam da imas HD DVD ili BluRay citat. Ako je tako trebalo bi da je sve ok sa jacinom komp. Cak sam kod moje sestre na duron-u 1300+ uspeo da bez seckanja pustim HD film. Daklem, mislim da je bas u tim kodecima i player-u problem. Ako neces da menjas BS ili WMP, onda instaliraj FFDshow ili KLite Codec Pack. A moja preporuka bi ti bila da uzmes KMplayer ili VLC (ne pusta titlove ispod slike na 16:9 filmovima, vec na slici zalepljene). Ali naravno predhodno uninstaliraj te kodeke koje imas. Da ne bi pravili problem. FFDshow odlicno pusta HD filmove i ne bi trebalo da imas ikakvih problema.

P.S. Koju graficku imas? mozda ti trebaju novi driveri, jer u nekim playerima ima hardware-ska podrska za HD filmove.

Arthur Dent
18.10.2007, 14:46
:roll: čini mi se da sam već preporučio KMPlayer I VLC

ako instaliraš KLite Codec Pack moja preporuka ti je da se pri instalaciji obavezno držiš onog "recommend" i nema šta da pogrešiš

Ali naravno predhodno uninstaliraj te kodeke koje imas. Da ne bi pravili problem. ne bi smeli da joj pravi nikakve probleme :jok: k-lite neće moći da se instalira, a da pri tome ne izbriše prethodne kodeke a KMP i VLC koriste sopstvene kodeke i "ne svadjaju" se sa ostalim kodecima... isto važu i za nero show time
doduše postavlja se pitanje dal' ti trebaju duplirani kodeci
kad ti je baš toliko stalo do BS-a instaliraj KLite (http://filehippo.com/download_klite_codec_pack/)
i ne bi smela da imaš nikakvih problema, a VLC ili KMPlayer drži na hardu u pripravnosti, pa kad nešto zapne sa multimedijom, koristi jedan od njih, kmp je lepši na oko, a mogućnosti su im jednake

link za download KMP-a, uz opis njegovih prednosti, imaš u preporukama za sofrver,
a ovo ti je Download link (http://filehippo.com/download_vlc/) za VLC Media Player

pa biraj koji ti od ta dva više odgovara, ne trebaju ti oba :jok:
jedan je sasvim dovoljan ;)

eboye
18.10.2007, 15:27
za klite eto nisam znao da pobrise predhodne, jer koristim ace mega codec pack. Ali znam da je ranije bilo problema koji je primarni za otvaranje file-ova u windows-ovom APIu za video. :stid2:

Arthur Dent
18.10.2007, 15:39
za klite eto nisam znao da pobrise predhodne, jer koristim ace mega codec pack. Ali znam da je ranije bilo problema koji je primarni za otvaranje file-ova u windows-ovom APIu za video. :stid2: Nisam znao ni ja, al' saznah pri instalaciji kod jednog prijatelja
Jednostavno izbaci obaveštenje "bolje reći upozorenje" da ima instaliranih kodeka, i da oni moraju biti izbrisani :cesces: koliko se sećam i restart je obavezan nakon toga

bilo problema :fijuk: blago zboriš
bilo je džumbusa :smeh:

SQUAW
18.10.2007, 18:06
Sve ću to probam samo da nađem malo više vremena da sednem, spremam dete za put :osmeh: al' samo da napomenem da onaj CCCP koji sam pomenula u postu ima taj ffdshow, vidim te ikonice u trayu kod sata na kojima to piše. Grafička mi jeeeeee :ces: a gde to da pročitam? Jel to piše negde u kompu?

Kad otvorim onu kutiju što su mi dali sa diskovima i papirima i rekli da to ništa ne diram - tu sam našla neki prospekt i piše na nekom disku (koji je isti kao prospekt na kom piše graphic card ASUS i Q2889) VGA driver V576 ASUS jel to to? :blink: Evo našla sam neki papir ovo piše:

Intel Pentium4 3.2GHZ Box
MB Asus P5GZ INTEL 945
Memorija 1024MB DDR2 Kingston
ATI Radeon EAX1600PRO 256MB TVO
Hard Disk 160GB SATA2 7200

Pa vi nađite ovde kartu :osmeh: dalje sve one brojke razaznajem i kapiram da to nema veze sa grafičkom i da pišem miša, kućište, dvd, monitor i bla bla bla.

Što se tiče onog formata, to je mkv.

SQUAW
19.10.2007, 07:54
Evo ovako sam uradilaaaaaa:

Skinula Klite, instalirala, probala da pustim sa diska u BSu i Classicu - secka. Skinula KMPlayer (što je sladak plejer :uzbud: :kiss: ), instalirala, pustila sa diska - secka. Pre toga sam skinula i ovo za grafičku, kao što je rekao Jeboje (ali to sam samo skinula za svaki slučaj i ništa nisam dirala dalje):

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp (http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp)

Onda sam tek kopirala film sa diska na hard, da probam i to pre tih drajvera. Gle čuda, ne secka (:jupi:) Lepo sam ga pustila u KMPlayeru. Možda je to moglo i pre ovoga svega ko će to sad da zna. Uglavnom, radi, a snimak je boli glava :jupi: samo me malo smara što moram da kopiram nešto pre nego pustim da gledam, a i traje, veliko je. Ne znam zašto neće lepo da čita to, sa ostalim nemam problema, samo sa HD filmovima :beyond:

DVD koji imam je Pioneer 111D dual layer.

eboye
19.10.2007, 11:56
http://www.adaptec.com/en-US/downloads/ms/ms_win_xp?productId=ASPI-4.70&dn=Windows+ASPI+Package

probaj da insaliras ovo, a mozda ti je DVD presao i PIO mod, sto se desava na XP redovno. PIO mod je mod koje se koristio na 486-cama, i veoma je spor. Ako ti se kod narezivanja DVD rezac jako sporo ponasa, tj. jako sporo reze, onda je definitvno to u pitanju. A to ces resiti, tako sto ces otici u device manager (desni klik na my computer > properties > hardware, device manager) i tamo pod IDE ATA/ATAPI controllers nadjes na kom ti je rezac, u properties bi trebalo da imas DMA i PIO nesto, ako stoji na pio, desni klik na taj controller u device manager-u pa uninstall, i restart windowsa, trebalo bi da resi problem. Nemogu da ti dam tacne putanje, jer sam na Visti, a tu je malo izmenjena hijerarhija.

SQUAW
19.10.2007, 12:08
Ponaša se nekad jako sporo, da :uredu: ja sam mislila da je to zato što ne gasim komp :smeh: Ja tebe pola ne razumem. Evo ovo sam našla:

http://img144.imageshack.us/img144/1268/deviceid8.jpg

Ništa ja tu ne vidim to što pričaš. A i ne smem ništa da radim dok nemam za svaki slučaj 'Leba online + na telefonu, ako mi ovako stvari zvuče ozbiljno kao sada :lol: Njemu će valjda bude jasno :ces:

p.s. I moram da dodam, cvetaju vam, bre, ovi softverski problemi zbog moje malenkosti :flower:

p.s.2. Sad sam provalila da mi je DVD 112 D :fijuk:

eboye
19.10.2007, 12:40
desni klik properties na te ide channel-e. U njima imas detalje o tome u kom modu se nalaze uredjaji. Ako je neki od uredjaja u PIO modu, taj channel treba da uninstalliras, i posle restarta ce se sam instalirati, i sve vratiti u normalu.

P.S. Poslao sam ti privatnu poruku sa mojim MSN kontaktom, pa me ubaci na listu, bice mi lakse da ti tako objasnim.

SQUAW
19.10.2007, 12:42
P.S. Poslao sam ti privatnu poruku sa mojim MSN kontaktom, pa me ubaci na listu, bice mi lakse da ti tako objasnim.

Da t' kažem umesto 'Leba, pošto znam da on ne bi ovo propustio. Neće ti biti lakše :osmeh: Moja sućut, a sad ću te ubacim na listu :crazy:

SQUAW
19.10.2007, 13:53
Samo da javim da mi je sve uspelo, što je rekao Japanac sa onim PIO, i da sad sve radi bez seckanja i sa diska :jupi:

Hvala vam dečki, hvala velika :kiss:

HLEBmaster
19.10.2007, 14:12
:) Japanac, fala velika shto si joj to reshio...
Meni HD radi odlichno, nesam imao problema sa PIO modovima etc...

Zziveo rapidshare i internet revolucija, ziveo MKV i HD rezolucija! :uzbud:

By the way, shto se tiche stavljanja na listu MSN .....:jok:..Jadan dechko ... ccc... vratite mu pare od ulaznica...

eboye
19.10.2007, 14:37
Nema veze, ako imam vremena, uvek sam rad da pomognem ljudima, ali samo onima koji pitaju jednom za jedan problem. :plaz2:

Arthur Dent
19.10.2007, 14:42
Da t' kažem umesto 'Leba, pošto znam da on ne bi ovo propustio. Neće ti biti lakše :osmeh: Moja sućut, a sad ću te ubacim na listu :crazy: Izjavljujem i ja saučešće :sesir:
sad si ga naje'o ko zuti :hahaha::hahaha::hahaha:Samo da javim da mi je sve uspelo, što je rekao Japanac sa onim PIO, i da sad sve radi bez seckanja i sa diska :jupi: svaka ti čast :ok:
i na znanju, a i na strpljenju :uredu:
... ja sam se namerno povukao, moje "znanje" + koliko :indijanac: sluša :roll:
napravio bih joj još veći karambol na :komp:

eboye
19.10.2007, 15:02
ma samo ako zna da opise problem, nista nije tesko, dok ne skontam o cemu se radi, kad skontam ... u dve reci objasnim, ali lakse je preko MSNa nego na forumu.;)

SQUAW
26.01.2008, 19:42
Mislimmm, da. Ja :crazy: Opet.

Neki filmovi rade savršeno, a negde me zeza slika vs zvuk - nije usklađeno. Čujem da pucaju i pre nego akcije bude. A oni sede ljudi, razgovaraju, niko još ne zna da će pucnjava da bude za 5 minuta niti da će neko da umre. Samo ja! Neću :(

Odem ovde:

http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=7888

http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=3571

Skinem CoreAVC i sve tako uradim i opet isto :nadrndanko:

p.s. Nisam kopirala film na hard, puštala sa diska. Dakle, neki rade, neki ne. Tačnije, jedan radi :(

Zna li ko pomoć? Eboya nema na msn-u. Možda se čovek i krije od mene :(

Arthur Dent
26.01.2008, 20:22
Mislimmm, da. Ja :crazy: Opet.

Neki filmovi rade savršeno, a negde me zeza slika vs zvuk - nije usklađeno. Čujem da pucaju i pre nego akcije bude. A oni sede ljudi, razgovaraju, niko još ne zna da će pucnjava da bude za 5 minuta niti da će neko da umre. Samo ja! Neću :(

Odem ovde:

http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=7888

http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=3571

Skinem CoreAVC i sve tako uradim i opet isto :nadrndanko:

p.s. Nisam kopirala film na hard, puštala sa diska. Dakle, neki rade, neki ne. Tačnije, jedan radi :(

Zna li ko pomoć? Eboya nema na msn-u. Možda se čovek i krije od mene :(Dal je u pitanju hd ?
ako je on u pitanju, a mislim da jeste
jer ako sam dobro razumeo svaki put slika kasni za tonom
problem se verovatno može rešiti podizanjem bufera (mada ne mora da znači :lol:)
sad ja to ne bih preporučivao, - razloge, i šta se dešava će ti mnogo bolje objasniti eboye kad se pojavi
Lično sam uvek bio za prebacivanje filmova na hard i gledanje sa njega: štedi se čitač, i redje se dešavaju slični problemi.
Sad to ima i svoje mane, dugo traje :roll:... i zahteva priličano velik hard disk
no pogledaj šta se dešava sa nekim od problematičnih filmova kada ga učitavaš sa harda
šta god da se desi, to će otkloniti neke nedoumice

Koji je format u pitanju
možeš jednostavno pogledati iz KMPlayera
--> desni klik mišem --> media info

... tu uglavnom kaže sve što je bitno za medija fajl

SQUAW
26.01.2008, 20:49
Isti format i koji radi i koji ne radi kako treba. .mkv :beyond:

Ma, HD sigurno, nisam tu pogrešila, toliko znam.

Ne znam šta ti je to podizanje bufera, ali išla sam i na playback u KMPu (General) pa u work priority i čekirala superspeed, pomerila priority class na not recommended... i isto :beyond:

Prebaciću na hard, pa ću javim :)

eboye
28.01.2008, 03:17
Mozda ti treba codec koji ce to da pogura. U KMP pritisni alt+j i tu ces videti koji je codec u pitanju. HD je uglavnom u H264 x264 VC1 WMV i retko XviD formatu. Za sve to je najbrzi FFDshow. Ali KMP bi trebao i bez toga. Mada za bilo koji HD film je potrebno da imas minimum 2GHz i 1GB rama. A ako imas bas toliko, pokusaj da iskljucis sve programe koji muzu resurse.

SQUAW
28.01.2008, 14:12
Koji crni kodek više, nema koji nemam :smeh: Sve mi je od Hdova u mkv i imala sam taj ffdshow od starta :uredu: Minimum posedujem, i više čak.

Evo izveštaja:

Probala u par plejera, isto nije bilo kako valja, zapravo učini se da jeste pa nešto poludi i onda nije kako treba. Onda skinem više taj VLC da bude da sam probala i njega i u njemu pustim film, u startu nešto zezao ali bilo ok :huh: Posle opet probam u KMPu opet malo kao kasni.

Ovo sam uradila pre svega toga:

Start - settings - control panel - system - advanced - performance - settings - advanced - virtual memory - change... e tu sam u initial upisala 2000, bilo 1536 (max je 3072). Da je recommended piše 1534, al' ja se nadam da nisam napravila nikakvo sranje :hmm:

I onda sam skinula film na hard, i u KMPu radi sad :roll: Šta se dešava ja pojma nemam, al' vi ćete da znate, misiju sam privela kraju uspešno... za sad :smeh:

Jedino što ne znam gde se u ovom VLC podešava subtitle, jer mi izlazi onaj skrnavi š=љ č=и i slilčno :roll: Gde to da podesim da bude kako valja?

Arthur Dent
28.01.2008, 17:12
Koji crni kodek više, nema koji nemam :smeh: Sve mi je od Hdova u mkv i imala sam taj ffdshow od starta :uredu: Minimum posedujem, i više čak.u KMP je integrisan ffdshow
ne verujem da ti je potrban još neki :jok:
I onda sam skinula film na hard, i u KMPu radi sad :roll: Šta se dešava ja pojma nemam, al' vi ćete da znate, misiju sam privela kraju uspešno... za sad :smeh:ma radio je i ranije, no nije uspevao da obradi sve podatke
zbog toga je zvuk i išao pre slike... zahteva manje resursa
A zašto sada radi - pa objašnjeno je:
Mada za bilo koji HD film je potrebno da imas minimum 2GHz i 1GB rama. A ako imas bas toliko, pokusaj da iskljucis sve programe koji muzu resurse.
to što si prebacila virtuelnu memoriju sa 1536 na 2000, nije strašno, ako se uzme u obzir da ti je max 3072
... uostalom, lako je nakon filma vratiti kako je bilo ranije podešeno
Jedino što ne znam gde se u ovom VLC podešava subtitle, jer mi izlazi onaj skrnavi š=љ č=и i slilčno :roll: Gde to da podesim da bude kako valja?to mu je mana... nema opcija za titlove
... zbog toga i držim KMPlayer, i njega radije preporučujem
ovo za titlove uzeti sa rezervom
možda je ubačeno u zadnjih godinu dana
... samo možda

goldie
07.02.2008, 23:36
Evo ja sinoc imala malo problema sa HD serijom. Desinhronizovao mi se zvuk sa slikom na otprilike desetoj minuti. Problem sam resila tako sto sam na km player-u namestila preset: high speed 1Ghz

Kada pustite film, desni klik na sliku pa video advanced pa preset: high speed (below 1Ghz)

SQUAW
08.02.2008, 09:28
Ja uradim tako i opet se poremeti kroz neko vreme :nadrndanko: i još ga prebacila na hard, no way. Nešto mene tu opako zezaaaaaaaaaaaa :ces: a šta, pojma nemam.

eboye
08.02.2008, 09:37
probaj sledece:

ostavi ovo sto je Goldie rekla, i otkaci sledece

desni klik> Video(Advanced)> HighSpeed Mode (ili ctrl+alt+F)

ako ni to ne upali probaj

desni klik> Options> Preferences> Filter Control> Decoder Usage> Internal Video Decoder> Advanced i odstikliraj "Fast H.264 decoding"

Ajd pa javi da li radi :D
I da, pogledaj koji je kodek u pitanju ... to ces videti na desni klik> Media info; i kolika je rezolucija video zapisa, 720p ili 1080i
Tako cemo moci blize da vidimo u cemu moze biti problem

SQUAW
08.02.2008, 09:59
http://img259.imageshack.us/img259/4760/kodekoa9.jpg

Otkačila prvo i čini mi se da ništa nije pomoglo. Otkačila drugo, ali nije mi bilo to ni štiklirano u Advanced, već u General (H.264) pa sam ga tamo otkačila i probala ponovo i za kratko vreme mi se kao čini da kao radi. Media info sam slikala jer ne znam gde je to što me pitaš, ta rezolucija :huh: Kasnije ću pogledati malo duže film pa ću da javim :uredu:

eboye
08.02.2008, 10:37
Vidim da je audio AC3 5.1. E sad, koliko ti zvucnika imas? I da li ti je u windows-u namesten 5.1 ukoliko imas takav sistem. Ako nemas, i imas 2.0 ili 2.1 onda bi trebalo da namestis da ti kmplayer ne izbacuje 5.1 zvuk. Evo i kako

http://img352.imageshack.us/img352/7739/20rx7.png

http://img352.imageshack.us/img352/8186/resampleey8.png

a znam da se kod druga desavalo da ne radi dobro ac3 koji je integrisan u KMP pa je upalilo sledece, a to je da instaliras ac3 filter, ako nije instaliran. I onda namestis da ti on procesuje zvuk:

http://img352.imageshack.us/img352/6357/ac3extlr9.png

i u internal audio encoder iskljucis ac3

znaci ili jedno ili drugo, nemoj i jedno i drugo.

SQUAW
09.02.2008, 01:40
Ništa nisam dirala to poslednje što si kačio, film radio kako treba skroz. :kiss: E sad, jel to sa zvučnicima kažeš da nameštam bez obzira na ove probleme, nisam razumela :huh: Imam bwe ona dva malecka samo, na kompu. To je valjda 2.0. I jel to nema veze što mi je komp povezan sa većim ozvučenjem koje se uopšte ne nalazi tamo gde je komp? :smeh:

yige_gui
09.02.2008, 03:05
ee kad smo kod problema sa filmovima [pravicu se da znam shta znachi on HD izmedju :fijuk:]
prebacila sam od druga na moj onaj trekstore neke filmove.. i s tog trekstora na moj komp.. e kad ukljuchih film, koji je baj d vej, na shpanskom, nisam mogla da nadjem titlovanje :cesces: trazhih, trazhih, al' ne nadjoh.. svi predlozi dobrodoshli :uredu:

u jeee, DZi, ovaj tvoj problem bash komplikovano izgleda :huh:

Arthur Dent
09.02.2008, 12:37
Ništa nisam dirala to poslednje što si kačio, film radio kako treba skroz. :kiss: E sad, jel to sa zvučnicima kažeš da nameštam bez obzira na ove probleme, nisam razumela :huh: Imam bwe ona dva malecka samo, na kompu. To je valjda 2.0. I jel to nema veze što mi je komp povezan sa većim ozvučenjem koje se uopšte ne nalazi tamo gde je komp? :smeh:nije ti važno gde je to veće ozvučenje, bitno je samo da li je povezano
:ces: no to opet ne govori ništa: kako je povezano, i kakvo je to veće ozvučenje:.klasično pojačalo sa dva zvučnika, 5+1, ili nešto treće ?
ako je 5+1 ostavljaš tako
ee kad smo kod problema sa filmovima [pravicu se da znam shta znachi on HD izmedju :fijuk:] HD - High definition - visoke rezolucije
prebacila sam od druga na moj onaj trekstore neke filmove.. i s tog trekstora na moj komp.. e kad ukljuchih film, koji je baj d vej, na shpanskom, nisam mogla da nadjem titlovanje :cesces: trazhih, trazhih, al' ne nadjoh.. svi predlozi dobrodoshli :uredu::ces: aha, a dal kod prijatelja ima titlova; u kom formatu je film; na kom to playeru ne možeš naći titlove (znači koji player koristiš); kako si ih prebacila na komp?

yige_gui
09.02.2008, 20:31
a dal kod prijatelja ima titlova; u kom formatu je film; na kom to playeru ne možeš naći titlove (znači koji player koristiš); kako si ih prebacila na komp?

paa :ces: pretpostavljam da je on imao titlovanje, poshto provereno znam da ne zna shpanski :lol: a probala sam na windows media i real playeru, nema prevoda ni na jednom :jokjok: a prebacila sam film tako shto sam ga samo izbacila na desktop sa trekstora.. film normalno radi na shpanskom, ali nema prevoda :smeh:

eee josh jedan problem, nije filmske vrste, vec muzichke.. neki dan sam skinula itunes (samo iz ralzoga da mogu podcastingom da skinem emisije sa b92) i kad sam krenula da slusham muziku (koju inache slusham u real playeru) pola pesama mi je bilo za real playeru, a pola za itunes :roll: shta treba da uradim da ponovo sve bude za real player? :cesces: valjda kuzhite shta sam htjela da kazhem :fijuk:

Arthur Dent
09.02.2008, 20:57
paa :ces: pretpostavljam da je on imao titlovanje, poshto provereno znam da ne zna shpanski :lol: a probala sam na windows media i real playeru, nema prevoda ni na jednom :jokjok: a prebacila sam film tako shto sam ga samo izbacila na desktop sa trekstora.. film normalno radi na shpanskom, ali nema prevoda :smeh:
Možda ti se titl "zagubio" prilikom takvog prebacivanja, mada mislim da bi ipak morala da ga možeš učitati sa kompa, problem bi bio da ga gledaš sa "kućnog bioskopa", ili dvd playera,
Ako imaš instaliran K-Lite codec pack, u njemu imaš Media Player Classic, on bi morao da učita titlove
Probaj neki drugi plejer, recimo Nero Show Time. Predpostavljam da njega imaš već instaliranog.
eee josh jedan problem, nije filmske vrste, vec muzichke.. neki dan sam skinula itunes (samo iz ralzoga da mogu podcastingom da skinem emisije sa b92) i kad sam krenula da slusham muziku (koju inache slusham u real playeru) pola pesama mi je bilo za real playeru, a pola za itunes :roll: shta treba da uradim da ponovo sve bude za real player? :cesces: valjda kuzhite shta sam htjela da kazhem :fijuk:
http://www.vojvodinacafe.com/forum/169377-post11.html

A tu ti je i preporuka koji plejer da koristiš ;)

eboye
10.02.2008, 08:01
Skvo ostavi tako ako sad sve radi. To drugo sam stavio ako ovo ne proradi.

A Jigi, ako su ti pesme neke u iTunes formatu m4a (pretpostavljam), mislim da na realplayer-ovom update-u ima da se skine plug-in za mpeg4 iliti m4a i m4v koji iTunes pravi kad skidas muziku sa CDa ili kad mu dozvolis pri instalaciji da konvertuje muziku.