Puna verzija : Koju ste knjigu poslednju kupili/dobili?
Ja sam danas dobila, kao zakasneli poklon za rodjendan, Sneg Orhana Pamuka....
A vi?
Gospodin Ne
24.01.2008, 14:20
Le Livre de mes reves (Knjiga mojih snova) - Federico Fellini
Poslednjih 30ak godina svog zivota Fellini je zabelezio i ilustrovao svoje snove.
Rezultat je ova predivna knjiga. Hvala maestro...
http://www.culture-cafe.net/media/01/00/4c0490214db424312c9d3407ee71e776.jpg
Lady in red
24.01.2008, 14:52
Kupila sam od Sremca Zona Zamfirova, i zbirku pesama Branka Miljkovica Uzalud je budim
Zvonchica
24.01.2008, 14:58
Poslednje sam dobila Hermana Hesea - Igra staklenih perli.
A nikako da se nakanim da je počnem čitati.
yossarian
24.01.2008, 15:28
Добио на поклон, додуше и тражио сам :fijuk:
Илија Јуришић - Чувари заветног ковчега
http://users.teol.net/~saledaki/index.HTML
NSdjanka
24.01.2008, 20:57
Dr Željko Fajfrić -Sveta loza Stefana Nemanje
nattydread
24.01.2008, 21:11
virdzinija vulf - orlando
Justejn Gorder - Devojka s pomorandžama
Indija Edžhil - Davidova carica
Dobila za rođendan
:ljulja:
Ca blues
27.01.2008, 19:24
.:joint:...kao i uvek...Ca. blues......:kul:
Dobila sam dve knjige za rođendan-Havijer Sijera-Dama u plavom i Darija Olivije-Katarina Velika.Ovim drugim naslovom me iznenadio moj tata(prijatno iznenađenje),pa nisam imala srca da mu kažem da sam tu knjigu čitala...:migosmeh:
Poslednja knjiga koju sam dobila je Reči o svečoveku sv. vladike Nikolaja Velimirovića:uredu:
Kupila Kuelja-Vešticu i dala prvo drugarici da je pročita...:mahanje: Pozz za drugaricu...
believer
22.02.2008, 18:10
dobila sam "Ljubav,znatizelja,prozak i sumnje" Lusije Ecevarija....jos nisam pocela da citam,ali kazu da ima Almodovarov duh.....
Dobila na poklon Orhan Pamuk Istambul....:stid:
NSdjanka
01.03.2008, 17:31
Kupila danas tri... Jedna od njih je "Kuća mrtvih mirisa" Vide Ognjenović koju sam počela da čitam, a još nisam završila Koeljovu "Vešticu" koju mi je pozajmila drugarica...Baš se halavim ponekad... :) mahanje drugarici :smeh::mahanje:
Lady in red
01.03.2008, 21:54
Grabljivica - Simonida Stankovic
Mada se ne moze naci u knjizarama...
Kupila sam dve lepe knjige u subotu od Srđana Valjarevića-Zimski dnevnik i Dnevnik druge zime.Ovu prvu sam pročitala a sad čitam drugu zimu...:uredu:
сестри за рођус, орхана памука "зовем се црвено"
Četiri ljubavna pisma/Najl Vilijams/ :)
Anđeli se svakog dana mimoilaze sa nama na ulici,rekao je moj otac jednom.
Mora da su obični kao ptice,rekao je,i prepoznatljivi su samo u kratkim trenicima svoje veze sa našim životima.Postoji,prema ovom rezonovanju,trenutak kada jednostavno,znaš da si imao susret sa anđelom,i kakvu god da ti je pomoć pružio,ma kako suptilnu i ma kako neprimetnu,život ti se promenio./Četiri ljubavna pisma/
:)
nattydread
04.03.2008, 12:03
dobila sam novi broj margine - strip + raznorazni zanimljivi tekstovi :ok::ok::ok: (thanx to chupe)
Kazino rojal-Jan Fleming
dobila sam
kupila:
Бранови - Virginia Woolf,
My Name is Red(Zovem se Crveno, Се викам Црвено) - Orhan Pamuk
dobila:
Adrienne Rich :jeee:
Kupila:
Alesandro Bariko- Bez Krvi
Kupila:
Pjer Klastr-Hronika o Gvajaki indijancima
http://www.stylos-izdavastvo.com/images/proizvodi/hronika-o-gvakaji-indijanci.jpg
Danas sam kupila Toni Parsons-Čovek i dečak i poklon za rođendan jednoj maloj drugarici Izobel Fin i Džek Tikl-Veoma lenja bubamara.:uredu:
posljednju dobih za rodjendan Sve ce to narod pozlatiti Laze Lazarevica... a dobila sam i prije te poeziju Tina Ujevica...
kupih sebi na sajmu sto bi ovdje knjigu Vladimira Corovica Istorija Srba
neleprvi
21.04.2008, 15:45
Kupio...Kao rani mraz - Dj.Balasevic
Lady in red
21.04.2008, 23:36
Spletkarenje sa sopstvenom dusom - Marija Jovanovic
renaissance
29.04.2008, 18:06
"Elementi tehnike odbojke i metodika" - Vladimir Janković i Mladen Sabljak;
"Odbojka za sve" - Vladimir Janković i Nenad Marelić.
Stručna literatura.....jedna je kupljena, druga je poklon jednog od autora.
Kupila, za dobro jutro, da si ulepsam dan
G.G. Marqez- Dvanaest hodocasnika i Sjecanje na moje tuzne kurve
:uzbud::uzbud::uzbud:
..i to za dž.....
Poručila i platila odavno, al' sad je tek izašao iz štampe pa stiže jutros poštom i Sebični gen, Ričarda Dokinsa :)
Zvonchica
08.05.2008, 14:02
Kupila danas knjigu o Svetom Đorđu pa ću da je prelistam malo kasnije.
alokin74
08.05.2008, 14:11
Kada mije Pile i ja udjemo u knjizaru, onako slucajno, ne izlazimo iz nje bez jedno tri cetiri knjige. Ovaj put je bila samo jedna - Majkl Koneli, "Advokat iz Konelija", ali zbog toga sto prethodne tri njegove vec imamo.
Inace, u pitanju su lagani krimi romani za opustanje.
Kupila juče ... Karlos Ruis Safon "Senka vetra" ... po preporuci :roll:
Počastila sam sebe danas sa tri knjige
1. Orhan Pamuk "Novi život"
2. Orhan Pamuk "Istanbul"
3. Kenize Murad "Tragom mrtve princeze"
.....hiljadu cudesnih sunaca-haled hoseini...dobila pre neki dan...:roll:
nattydread
18.05.2008, 16:50
dobila ove dvije: shirley ann grau "nine women" i jeanette winterson "gut symmetries"...:uzbud::uzbud::uzbud:
yige_gui
17.06.2008, 20:11
nakon shto sam prochitala sve vesti i deshavanja, viceve dana, video dana, savjete dana.. otishla na ruchk, popila shejk [uuu dobar mi ruchak] i usuput naletila na jednu divnu malu knjizharu koja mirishi na knjige, a knjige nabacane samo tako.. :uzbud: vratila sam se na posao nakon provedenih sat vremena u drushtvu papirnatih prijatelja.. izashla sa tri obecavajuce knjige i rekla zheni da se vidimo sutra :uzbud:
kupila sam neku knjigu od Aristotela.. knjigu o Ciganima.. i Tolstojevu zbirku, koja je doslovce u raspadnom stanju :smeh:
Na poklon dobila Crveni sator Anita Dajamant.
NSdjanka
20.06.2008, 16:31
Osećam pod prstima da je knjiga... Upakovana u ukrasnu, šarenu hartiju... Nema ni 15-tak minuta kako sam sa prijateljicom pričala o tome šta bi sledeće čitale... Odlažem cepanje papira jer se radujem tom trenutku samo sekundicu pre nego što ću da otkrijem nešto lepo...A, nestrpljiva ustvari...Obe nestrpljive... Ja da saznam šta sam dobila, a prijateljica šta će sledeće da čita... Istambul - Orhan Pamuk... C, bre...Kako znaju da me nađu neki ljudi... :jupi:
Već smo bile na pola puta do kuće, a drugarica reče :
-A što ne odemo do one antikvarnice kod pijace?
I nije mi bilo teško, nego okret za 180 stepeni i pravac kroz centar, a ja pomislih ''Ma idem samo da pitam onog čiku jel' ima knjigu, valjda se ne seća da sam bila i pre par dana...''
Prvo smo samo razgledale knjige, a ja onda kao usput upitah ima li knjigu koju tražim i čovek kaže DA!!! :uzbud:
Tako da sam se počastila sa dve knjige od Irvin D. Jaloma -Kada je Niče plakao ,a druga je Krvnik ljubavi ...
Baj d vej ... antikvarnica danas nije radila... :beyond:
yige_gui
06.07.2008, 03:03
nekad stvarno sama sebi idem na zhivce :dry: ulicu dalje od mene ima jedna ooogromna knjizhara, koja ima 18 milja novih, starih i retkih knjiga, i shto je najboljshe, povoljne cene :uredu: [mozhete da proverite i sami na Strand bookstore (http://www.strandbooks.com/)..] elem, ova moja u komshiluku se zatvara :plakanje: a provela sam u njoj sate i sate i sateee.. i danas odem chisto "da vidim shta imaju".. i nakon 3h provedena u njoj, ja izlazim sa 24 knjige :hahaha: znachi budala :smeh: ma ko shljivi rachun koji ce stigne kad volEm :jupi:
NSdjanka
09.07.2008, 22:07
Danas, dok sam se muvala po centru... "Sofijin svet" J.Gorder... Do sada sam je imala u elektronskom obliku, a od sada i ovako kako najviše volim...
Kupila juce Šlink, Čitač...
Dobila sam knjigu " Kratka istorija traktora na Ukrainskom" Marina Levicka.
....knjige sa otkačenim naslovima uvek obećavaju dobru zabavu :hahaha:
veverica
17.07.2008, 00:34
Mirjana Mitrović
Emilija Leta
ovo je priča o ljubavi
koja je nadživela svoj kraj
baš kao i Rimsko carstvo
u kome se desila
Danas kupila, a sutra ću da je poklonim... :pst:
Kupila....
Mira Kiršenbaum
"Sve se dešava sa razlogom"
Knjiga o suočavanju sa najgorim stvarima u životu, zašto se događaju i kako se suočiti sa njima.
Kupila
Ljermontov-Junak naseg doba
Zvonchica
18.07.2008, 09:44
Kupila juče na buvljaku Enid Blyton - 5 prijatelja, Mali detektivi. :) Za 100 dindži. 8)
yige_gui
29.07.2008, 17:40
svratih neki dan opet u moju knjizharu koja se zatvara.. nisam mogla da izdrzhim kad sam videla veliki natpis vani "50% off" :stid2: ovaaaj.. i tako.. malo sam se rastuzhila kad sam vidjela da je napola prazna.. zbilja odlazi cirkus :plakanje:
uglavnooom, kupila sam neku enciklopediju iz 1928. (teshka je pet tona :roll:) za 7$ .. neke knjige iz umetnosti, svaka je bila po 3$ .. Jacka Londona, zaboravila sam naslov, ali ima jedno 10-ak njegovih pricha za 8$ .. Hesseov "demien" za 2$.. naishla sam na Krlezhu i Kisha, shto me iznenadilo, pa nisam mogla da ne kupim :smeh: svaka je bila po 3$ :roll: bit' ce lep poklon :uredu: neku knjigu sa kineskim obrazlozhenjima.. Rebecca West "the birds fall down" za 4.50$.. i josh par, mozak ne radi :ces: al' josh cu jednom da odem danas-sutra.. oko mi je palo na josh nekolicinu knjizhica :stid2:
uglavnom, zadovoljna sam.. sve ovo za 40 i kusur baka :smeh:
Kupila dve žeMske danas dok sam zvrndačila napolju, pa se bacam na čitanje samo ne znam koju ću pre. Nedžma - Badem; ili da vidim prvo šta piše nobelovka Doris Lesing, uzeh Leto pre sumraka :)
Pre par dana sam dobila jednu lepu knjigu.
"Moja ljubav Che"-Ana Menendez
http://i292.photobucket.com/albums/mm22/tuya_77/524539msg9s0cdyx.gif
Margaret Cejni - Tesla,covek van vremena
believer
31.07.2008, 23:15
Anais Nin.....dnevnik...
Anais Nin,pisac erotskih romana,ljubavnica Henrija Milera...
Svratila danas do knjižare i ponovila se :stid2:
Martin Ejmis „Noćni voz“ i „Londonska polja“
Karin Fosum „Ne osvrći se“
Piter Džejms „Lepi leševi“
Zvonchica
13.08.2008, 10:04
Kupila juče na buvljaku, kod mog drugog omiljenog prodavca ( prvi je onaj čika što prodaje pelene ) Remarka, Na zapadu ništa novo (100 din.) i Emila Zolu - Nana (150 din.) Ne mogu da prođem kraj njega a da ne pazarim koju knjigu..
Dobio, prekjučeras, Tomas Bernhard, Stari majstori
Zoran Živković "Čitateljka"
http://img201.imageshack.us/img201/3127/2600zoranzivkovicda8.jpg
Dobila jutros od koleginice uz komentar "Kada sam videla naslov nisam mogla da odolim" :smeh:
bubasvaba
18.08.2008, 14:02
poklonila sam Malog princa...nekome ko ne cita nista, cak ni novine... :dry:
Mojim prijateljima,Sonji i Radovanu,koji zive u D, sam kupio komplet knjiga od Ive Andrica,17 knjiga,latinica.
Sinoćke dobih Travničku hroniku od najboljeg prijatelja. Zato što sam jednom (od)branio tu knjigu od njega, koji je rekao da je gora od Gospođice i Ćuprije (možda i ja mislim tako, ali ne dam da iko dira i u jednu Andrićevu knjigu :)).
Dobio sam knjigu u koju bih se preselio. Magareće godine :stid2: Samo sam jednom tu knjigu pomenuo dotičnoj, a ona zapamtila, sunac joj solarni u sunce sunčam!
yossarian
24.08.2008, 22:45
In the Footsteps of Mr. Kurtz: Living on the Brink of Disaster in Mobutu's Congo
by Michela Wrong
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51YN05KTWQL._SL500_BO2,204,203,200_PIlitb-dp-500-arrow,TopRight,45,-64_OU01_AA240_SH20_.jpg
...sinoc kupila Gogolja, Mrtve duse...:)
za rodjendan 1.avgusta....dobio Perl Bak-Mati i Sinovi,obe...i odusevio se
lutalica
24.08.2008, 23:59
Sutra planiram da kupim Hajdi:knjiga:moja mala kumica,slavi 4rođendan:rodj:
Salman Rusdi- Sramota...kupila:)
Dobih na poklon knjigu, koju procitah i od tada je svima i uvek preporucujem:
"Put kojim se redje ide" - Skot Pek
Jolly_walker
11.09.2008, 08:49
"Jednodevne mušice žive duže" i "Apoteka za zdrave" od Kišona :ok:
Pekic-Vreme cuda :uzbud:
Kupila...
Kalina uvek zna neke dobre teme! Ja sam poslednju kupio Pesme Pola Celana. Evo jedne pesme iz zbirke, verovatno citat neće biti savršeno tačan.
Kažu, procvetala je sekira.
Kažu, hleb leči obešenog,
hleb što mu ga je žena ispekla.
Čujem, kažu, život je jedino utočište.
coolgirl
29.10.2008, 16:28
Bas je neki dan sestra kupila knjigu Brida od Paula Koelha,na sajmu u BG-u.. :) Planiram da je procitam.
..jedna od... "Iluzije"-Ricard Bah
Zajedno sa sestrom,doputovala je i knjiga Orhana pamuka ''Zovem se Crveno''.To je jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala.Vučem je sa sobom u torbi i ponovo iščitavam podvučene delove.Nema ništa bolje od dobre knjige.Ona je nečujni prijatelj koji vas nikada ne ostavlja na cedilu.
"Sramota" - Ruzdi To sam dobila prosle nedelje od mamine prijateljice
Danas sam na starom buvljaku kupila dve knjige Agate Kristi
Kupila sam Singer- Madjionicar iz Lublina i Valas -Veliko stopalo...:ok:
dobila knjigu...Zato sto te volim..Gijom Muso
kad procitam videcu da li je za preporuku..
Dragan Velikic-Danteov trg,
PersonaGrata
10.11.2008, 14:39
Ja sam pas i zovem se Salvatore - Veselin Gatalo
Kratko štivo. Interesantno. Verovatno ima neko skriveno značenje pošto sam je dobio na poklon od bivše devojke :cesces:
Put kojim se redje ide - M. Scott Peck
Kupio posle pročitanih komentara na VCafeu od par ljudi čije mišljenje cenim. Još nisam počeo sa čitanjem.
Neuhvatljiva_
10.11.2008, 15:07
Kupila klincima tri knjigice od Uroša Petrovića...Zanimljive mozgalice mada kod nekih treba bas da se zamisliš :ces:
Kupio onom ko je zaslužio ono što je zaslužio: Antologija svetske ljubavne poezije. Priređivač Milićević, već i smetnuh s uma kako se zove (sram me bilo), no ono što htedoh reći je da nikada obimniju, a bolje probranu antologiju u svom životu nisam video. Preko 300 pesama ima sigurno i nema značajnijeg pesnika koji nije predstavljen. Oduševio se i ja i primalac :)
Za rođendan sam dobio više knjiga. Jedna od tih je "Kratak, ali koristan, vodič kroz građansku neposlušnost". Vudi Alen (autor) ismeva sve, ima sjajnih fazona. Evo npr. iz dela koji se bavi "mitologijom": "Frin je morska neman sa telom raka i glavom računovođe s položenim državnim ispitom."
diktatorka
13.11.2008, 15:20
Bas danas-Memoari djavola-Roze Vadim
-Memoari-Tomislav Karadjordjevic
Dugo sam trazila....i nasla...
Sabato- Pre kraja
:jupi:
Mac od Sanare -Teri Bruks a trebalo bi uskoro da uzmem drugu knjigu Vilenjachko kamenje...
"Kroz gudure Obrenovca" Vladimira Andrića
Kupila da bih sutra poklonila, ali sam deo smazala, ostatak ću posle. U ominjenoj kafe knjižari na Dorćolu sam je primetila zahvaljujući fe no me nal nim ilustracijama Koste Zdravkovića. Otvorim, kad ono još lepše. A naslovi priča! :)
- Vaza u prahu
- Juriš amazonskog čička
- Slušaju li gusari svoje mame (ovde je već bila kupljena :smeh: )
- Nestao vrh Kilimandžara
- Umalo da me popiju mačke
- Starozelandska princeza
...
I vidim, kupiću još jedan primerak, pa natenane :knjiga:
tutifruti
17.11.2008, 20:24
"Crna knjiga" - Orhan Pamuk
"Ono sve sto znas o meni" - Mojsilovicka
Obe su dobre. Razliciti stilovi pisanja, kao i tema, ali svaka za sebe dobra. Preporucujem ko ih nije citao:)
Najnovija knjiga koju sam kupila je Artemizijina strast od Susan Vreeland.Pa i nije toliko dobra kao što sam se nadala,a još mi je bila preporučena.Ali u svakom slučaju sam naučila nešto novo o italijanskom slikarstvu 17-og veka, naime radi se o biografiji prve velike slikarke iz Italije, Artemizije Đentileski.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.