Puna verzija : Igre rukama, klikeranje, lastiš, između četiri vatre....
yige_gui
14.05.2006, 00:11
Kako se to rade klikeri?
Komadi slomljenog stakla se stavljaju u mashinu koja ih gnjeci i melje u sitne delove. Zdrobljeno staklo se kasnije topi i oblikuje u klikere.
http://www.landofmarbles.com/sitepics/_makemibs1.jpg
~ ova slika pokazuje staklo koje radnik sa lopatom baca u meshalicu koja staklo drobi u manje komadice
Ostaci raznog stakla se takodjer koriste za izradu klikera. To su najcesce komadi prozirnog stakla koji se inace koristi u dekorativne svrhe tipa vaze i zdjele, i koje se najcesce razbiju tokom prevoza i transporta, te se potom prodaju kao otpaci.
Komadi stakla se potom tope u velikim pecnicama i posle se ulivaju kroz otvore. Rotirajuce makaze seku otopljeno staklo i otopljene kapi stakla padaju na pokretnu traku koja rotira, oblikuje i hladi klikere. Kako se traka okrece, tako se klikeri krecu dalje po traci sve do kraja. Kako se blizi kraj trake tako se staklo hladi od vatreno crvene do tamne crvene, a rotirajuce trake formiraju staklo u okrugli oblik zavrsnog klikera. Na kraju trake, ohladjeni klikeri padaju u kofe. To su takozvani 'pocepani' klikeri, na koje se dodaje drugi mlaz koji dodaje drugu boju tekucoj masi otopljenog stakla, pre nego ih rotirajuce makaze odseku i izbace kroz cevi na pokretnu traku.
Gotovi klikeri se dalje salju na pakovanje. Radnici vizuelno kontrolishu svaki kliker i gledaju boju, velicinu i druge nepravilnosti. Nepravilni klikeri se odstranjuju pre pakiranja.
U ovoj proizvodnji nema suvisnih delova za bacanje. Svi ostaci se koriste za proizvodnju novih sharenih klikera ili nekih drugih staklenih proizvoda.
mene prosto od malena ove sharene kuglice odusevljavaju.. secam se da smo se se ko klinci stalno igrali njima.. u dvoristu skole, izvan skole, kod bake.. ma gde kod bi nasli komad zemlje :uredu:
sad ih imam punu ćasu :astasad:
http://frittsartglass.com/marbles/articles/images/bullseye/2Fig-9.gif
sta vi mislite o klikerima? jeste se igrali s njima? :skok: skupljate ih 'vako ka i ja? :osmeh: i smatrate li ih uopste umetnoshcu kao ja? :skok:
http://images.heritagecoin.com/images/HNAI/thumbs/1080/1080000914o.jpg
http://www.drexelantiques.com/0458marbles2.jpg http://www.glassartists.org/Images/ThumbNails/000052000/Thm52149_rainbow2.jpg
http://www.emarbles.com/mega_asst_1.jpg http://www.pavliscak.net/gallery/earlymarbles.jpg http://www.blocksite.com/mcc/images/guide/g_trans7.jpg
O klajšperima sve najbolje :uzbud: Auuuuuu kakav je to sleng od malih nogu bio :ok: nema tuša pre rolje, ne primam kres, nema đidanja i ostale rečenice koje ti se u mozak urežu za ceo život... Specijalno su me oduševljavali plavi klikeri, bili su mi baš lepi, i to pre staklenci nego porculanci. Gvozdenci mi se nisu sviđali nimalo :jok: imala sam jednog srećka al' mi ga je neko zgazio i utabao u blato i nisam ga mogla nađem :beyond: mLogo sam se bre igrala sa dečacima :lol:
http://funbagz.com/images/norm_pics/marbles.jpg
Priznajem, nikad mi na pamet nije palo da pročitam kako se prave, ali sad znam :skok: Imam i ja punu ćasu negde :skok:
Ovo je stvarno art:
http://www.jasonryner.com/marbles/mar2343.jpg
Ma klikeri su cudo! :smeh:
Pre neki dan sam se setila naziva za jednu "vrstu" klikera - soderi. :smeh:
yige_gui svidja mi se tema kako se prave. :ok:
Bila sam u jednoj staklari u Srbiji i dok sam citala ovu temu zamisljala sam kako izgleda pravljenje klikera u nasoj domacoj staklari. :wacko:
........ali cool su ti mladici koji polugoli (go je gornji deo tela), vruci i znojavi nadgledaju te klikere na traci. ;)
cega se sjecam najbolje iz klikeraskih dana je da nema gadjanja protivnika ispod pedlja... pa ti smanjis pedalj koliko god mozes :smeh:
ondak kliker zvani babura, oni ogromni... ubacis u rosu menjas baburom i niko ti nista nemoze,e ondak smo promjenili pravilo da se nemoze mjenjati za baburu :osmeh:
oce neko dvoboj... cekam vas u parku kod rose :uzbud:
http://www.marblemuseum.org/images/artglassorb5.jpg
Da li se secate onih igara sa rukama? :smeh: Tu mislim na one igre rukama kada dve devojcice stoje jedna naspram druge i tapsu sake o sake i pevaju pesmicu u tom ritmu. :roll: Al sam ga objasnila. :roll:
Ja se secam dve i tekstovi su predivni... :fijuk:
Cula sam neke devojcice i da dan danas pevaju iste pesmice.
Moja omiljena pesmica je zvucala ovako nekako:
Kongratulecho, eleka techo, eleka tuto muto karijera mujo :smeh:
piceta mandos, piceta mandos
a u babino, pikolino, olale, omame. :beyond:
ili druga: :uzbud:
An do do bejbi
an do do simbum bum bum
tu laj fa meri
tu laj fa simba samba bejbi andodo bejbi
andodo simbu bum bum... :uzbud:
Pretpostavljam da je original prve pesme na italijanskom a druga na engleskom. Neverovatno je to kako se te pesme prenose sa kolena na koleno i tako debilnim izdanjima. :smeh:
Jeste pevali vi ove pesmice? I da li secate istih? Ili sam samo ja :stid2:
Jaooo goldie sad me podseti na te igrarije :lol: Izvodili smo tu prvu pesmicu (druga mi je nepoznata), ali ne baš tako. Naša je zvučala još debilnije :lol:
Kongratulejčo elekendejčo e lola tuto moto keja malulo
e tike mone e tike sone e tiko lino pikolino
Ole!
:hahaha:
Ej, javim se kad se setim još, mora' da napregnem ganglije ;)
nattydread
25.05.2006, 10:39
ne znam jel ista moze biti debilnije od ove:
don makaron sonfedjo severon severon teo teo cin cin cin...:uzbud: :uzbud: :uzbud:
dalje se na svu srecu ne sjecam
natty sad si me podsetila i te pesmice. Ali moja verzija je malko drukcija. :smeh:
Don makarone fleeeeo
emarok emarok fleo fleo tik tik tik...
don makaron sonfedjo severon severon teo teo cin cin cin...:uzbud: :uzbud: :uzbud:
dalje se na svu srecu ne sjecam
Jaooo kako se ne sećaš :lol: sad ću ti ja završim, kod nas je bilo sve isto samo umesto "cin" smo pevali "ti". Dakle,
Don makaron sonfedjo severon severon teo teo ti ti ti, teo teo ti ti ti, one two three! :lol:
nattydread
25.05.2006, 15:43
:uzbud: :uzbud: :uzbud:
znaci, svaka ulica je imala svoju verziju
mogli bi ubaciti i temu preskakanja lastika :uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud:
:uzbud: :uzbud: :uzbud:
znaci, svaka ulica je imala svoju verziju
mogli bi ubaciti i temu preskakanja lastika :uzbud: :uzbud: :uzbud: :uzbud:
igara rukama se ne secam, ali lastis.. "olimpijade, mleko, cokolade..":smeh: :smeh: :roll:
"ema, esesa, pipija..tako nekako":hmm: :uzbud: :uzbud:
Mi smo pevali:
So makarone fleerok,ema rok ema rok,teo teo cin cin cin,teo teo cin cin cin ou uan tu tri!
I naravno,cuvena Andodo Baby :)
Andodo bejbi,andodo simbasjano meri,andodo bejbi,andodo ..
Kill Bill
28.11.2006, 13:48
"koka,koka kola,svi je,svi je vole...
alavju...a tenks ju..." :blink:
Lady in red
28.11.2006, 20:09
Tom i Dzeri, pinkpanteri
to sam ja ja ja
to si ti ti ti
to sam ja to si ti
okreni se
jupiiiiiiiii!!!!!
Bilo je i nesto kao:
U dolini Misisipi, tamo dole nesto skripi
u dolini ??? Apacke su kolibe....
ne secam se :(
Mater Vetru
29.11.2006, 02:16
Ma, nemate pojma, bre, ovo su prave verzije:
Son Makaron Solfeđo, Marion, Marion,
Leo, Leo, tip, tip, tip,
Leo, Leo, tip, tip, tip,
one, two, three! :smeh:
Kongratuleđo, elekateđo,
elola tudo, mando, alora maluji,
kvestata mando, kvestata mando,
tirola bila, ha, ha! :plaz2:
E, a bila je i neka "tapšačka" pesmica o Titu, samo... verzija čiji kompozitor, definitivno, nije bio pravi Titov pionir. :fijuk: :stid2:
Brankica
30.11.2006, 21:02
Tom i Dzeri, pinkpanteri
to sam ja ja ja
da, ali kaze: Tom i Dzeri, visi na banderi.... :) :)
Lady in red
01.12.2006, 00:56
da, ali kaze: Tom i Dzeri, visi na banderi....
E pa mi smo pevali drugacije :dry: ;)
cega se sjecam najbolje iz klikeraskih dana je da nema gadjanja protivnika ispod pedlja... pa ti smanjis pedalj koliko god mozes :smeh:
ondak kliker zvani babura, oni ogromni... ubacis u rosu menjas baburom i niko ti nista nemoze,e ondak smo promjenili pravilo da se nemoze mjenjati za baburu :osmeh:
oce neko dvoboj... cekam vas u parku kod rose :uzbud:
http://www.marblemuseum.org/images/artglassorb5.jpg
:uzbud::uzbud::uzbud:
http://i14.photobucket.com/albums/a334/kameni/DZ/DSC_8159w.jpg
:fijuk:
Ma, nemate pojma, bre, ovo su prave verzije:
Son Makaron Solfeđo, Marion, Marion,
Leo, Leo, tip, tip, tip,
Leo, Leo, tip, tip, tip,
one, two, three! :smeh:
E, a bila je i neka "tapšačka" pesmica o Titu, samo... verzija čiji kompozitor, definitivno, nije bio pravi Titov pionir. :fijuk: :stid2:
Kod nas nije bio leo,nego Teo i kikotale smo se,bog te pita zasto,makar i deset puta dosle do ovog"three":ljulja:
A za ovu o Titu ne znam,a bas bih da znam.
Imali smo raznih pjesmica...igrale se rukama,ili uz lastiš...
Bila je jedna ovako nekako
U dolini Misisipi
u dolini Texsasa
živjela su črtiri brata po imenu/ne mogu da se sjetim dalje/
A spominjala se i Klementina ljepotica Texasa....
Bila su to neka sretnija i ljepša vremena....:)
igara rukama se ne secam, ali lastis.. "olimpijade, mleko, cokolade..":smeh: :smeh: :roll:
Kod nas je bilo - Olimpijade Titove parade, stop! :hahaha: Ono što kad razapneš, čim se završi taj tekst, čudo se napravi jer se svako zaustavi u nekoj nemogućoj pozi, a ti onda treba kroz taj lastiš da se provučeš da ga ne dodirneš :zid:
A na lastišu sam najviše volela prstiće :uzbud: A emu na kecu ubodem iz prve - zviz! Imala sam i jedne specijalne patišone za taj zviz! Pa kad je kiša napolju ili neki drugi urnebes da nema dece nikako, ja izmaltretiram sve po kući da mi drže lastiš :jupi: pa udri :jupi: (Što dobro da imaš bate za držanje :uzbud: - moraju da drže, a ne igraju!) Ako neko kaže da neće ili da stavim na stolicu (stolica nije prstić! deblji je nogar!) ja posle ne pričam sa njim dva dana :plaz4:
"ema, esesa, pipija..tako nekako":hmm: :uzbud: :uzbud:
Mississippi bre :smeh:
Em aj es es aj es es aj pi pi aj :hahaha:
yige_gui
11.12.2007, 04:09
Bila je jedna ovako nekako
U dolini Misisipi
u dolini Texsasa
živjela su črtiri brata po imenu/ne mogu da se sjetim dalje/
A spominjala se i Klementina ljepotica Texasa....
eee ove pesmice se i ja secam :smeh: ali ne secam se da smo igrali lastish uz nju :ces:
ishlo je neshto tipa ..u Texasu malom gradu, pokraj reke Texasa (stvarno ne znam dal' postoji reka Texas u Texasu :hahaha:) zhivela su 4 brata, 4 brata haklberineshto (mozhda :beyond:)(bilo neko ime dugachko, al' vish' ne secam ga se :huh:) jedan ost'o chuvat' zlato kroz tu toplu ljetnu noc.. ali braca (opet neko ime dugachko, protivnichko:smeh:) ubishe ga potajno... sherif sumnja na mladoga, na mladoga kockara....:ces:.... koji voli lijepu djevu, lijepu djevu ...mozhe bit' Klementina :ces:.... kockar stoji iza vrata, da ubije sherifa, ali sherif brzhi bio Klementinu (:ces:) ranio.. mislim da na kraju pesme ona chak i umire.. ko ce ti ga znat' :smeh:
Olimpijade Titove parade, stop! Ono što kad razapneš, čim se završi taj tekst, čudo se napravi jer se svako zaustavi u nekoj nemogućoj pozi, a ti onda treba kroz taj lastiš da se provučeš da ga ne dodirneš
sad kad se setim toga ovo mi je urnebes smeshno :hahaha::hahaha::hahaha:
eee ove pesmice se i ja secam :smeh: ali ne secam se da smo igrali lastish uz nju :ces:
ishlo je neshto tipa ..u Texasu malom gradu, pokraj reke Texasa (stvarno ne znam dal' postoji reka Texas u Texasu :hahaha:) zhivela su 4 brata, 4 brata haklberineshto (mozhda :beyond:)(bilo neko ime dugachko, al' vish' ne secam ga se :huh:) jedan ost'o chuvat' zlato kroz tu toplu ljetnu noc.. ali braca (opet neko ime dugachko, protivnichko:smeh:) ubishe ga potajno... sherif sumnja na mladoga, na mladoga kockara....:ces:.... koji voli lijepu djevu, lijepu djevu ...mozhe bit' Klementina :ces:.... kockar stoji iza vrata, da ubije sherifa, ali sherif brzhi bio Klementinu (:ces:) ranio.. mislim da na kraju pesme ona chak i umire.. ko ce ti ga znat' :smeh:
Nije bio lastiš uz tu pesmu :jok:
Šerif sumnja na kockara, na kockara Džimija
koji ljubi Klementinu, lepoticu Teksasa.
Klementina vadi pištolj da ubije šerifa,
al' je šerif brži bio, Klementinu ranio.
Bolovala Klementina četir' duge godine
a u petoj godinici Klementina umireeeeeeeeeeee :(od ovoga mož se rikne :(
yige_gui
11.12.2007, 17:50
Nije bio lastiš uz tu pesmu :jok:
Šerif sumnja na kockara, na kockara Džimija
koji ljubi Klementinu, lepoticu Teksasa.
Klementina vadi pištolj da ubije šerifa,
al' je šerif brži bio, Klementinu ranio.
Bolovala Klementina četir' duge godine
a u petoj godinici Klementina umireeeeeeeeeeee :(od ovoga mož se rikne :(
da, vish' to je ona njega htela da kokne.. kako se detalji zaborave :smeh: interesantno :smeh:
da, vish' to je ona njega htela da kokne.. kako se detalji zaborave :smeh: interesantno :smeh:
Pda bre, bila opasna Klementina. Kako se ne sećaš da smo sve htele da budemo Klementine. Bila je ta Klementina all in 1, vrlo lako si mogao da se zamisliš u toj ulozi. Lepa&opasna.
1. Lepa neviđeno, i u pesmi piše, naglašeno. I to ne kao nešto lepa, nego lepa za čitavu jednu oblast i verovatno i nema lepše.
2. Ima Džimija, bre! Dobro, jes' da je kockar, al' šta sad, žene vole loše momke.
3. Opasna je generalno, ali specijalno je opasna kad joj neko nešto njeno dira ili na nešto sumnja, zna i da ubije zbog ljubavi, požrtvovana, dobro rukuje oružjem (to što je ranjena ne implicira da je ona spora, već je šerif - šerif jbga, gde da njega rokne neka žena, fuck it).
4. I na kraju ni manje ni više nego - umire dragom na rukama (to na rukama nema u pesmi ali su svi to imali u glavi), gde ćeš romantičniju scenu, ljubavno baš baš onako, umire.
Jedino mi nije jasno gde je on to nju ranio kad se oteglo na 5 godina :cesces:
какве су то биле опасне, ратне игре. као у песми кербера 8)
боље да сте пикале лопту на пољанчету.
какве су то биле опасне, ратне игре. као у песми кербера 8)
боље да сте пикале лопту на пољанчету.
Vidi ga ovaj loptaš :nadrndanko:
Nemo' da te uFatimo da držiš lastiš i da budeš babica pa da te zezaju posle svi dečaci :bek2:
:ljulja:
еј, имао сам ја и таква искуства :stid2: провлачио се између ластиша- која је то беше игра, као не смеш да га дотакнеш после неке комбинације :cesces:
немам појма.
а што се лопте тиче, ту се већ свашта одигравало.:plaz2:
провлачио се између ластиша- која је то беше игра, као не смеш да га дотакнеш после неке комбинације :cesces:
немам појма.
Pa to ti je - olimpijadE TitovE paradE, stop!!! :smeh:
еј, имао сам ја и таква искуства :stid2:
Pa što ne rečeš da si naš :ortak:
:smeh:
HLEBmaster
11.12.2007, 21:08
E te klinke shto su umele da dosadjuju. Al jeb ga doshlo se u te neke godine, vech se blizzio kraj obdanishta...A ja se ne prizzenih:hahaha:.. Mislim da sam drzzo neki lastish dok je neko skakao. Eto, participirao sam u toj vezzbi za koordinaciju rada nogu buduchih nesudjenih gimnasticharki. Mada, deshavalo se da sam drzzo lastish kad mi pukne onaj na gachama, u sred vucaranja po budzacima di smo se sigrali raznoraznih ratova..pa zachushkash gache ispod pantalona nekako da ne spadaju jer te mrzi da sad prekidash igru i idesh kuchi po druge :smeh:
E te klinke shto su umele da dosadjuju. Al jeb ga doshlo se u te neke godine, vech se blizzio kraj obdanishta...A ja se ne prizzenih:hahaha:
Pa ti onda i nisi bio pravi Džimi kad nisi imao svoju Klementinu :plaz4:
HLEBmaster
11.12.2007, 21:13
Pa ti onda i nisi bio pravi Džimi kad nisi imao svoju Klementinu :plaz4:
Dobro, nisam bio Dzimi. To nije razlog da mi retroaktivno instalirash traumu iz detinjstva. :(
aaaa :aaa: ne mogu da verujem :lol:
Na sta ste me podsetili :skok: Ando do bejbi :lol: Klementina :lol:
Bilo je i ono o slonu...
U Severnoj Americi rodio se slon
umesto da pise on slusa gramofon
mama mu je kobila a tata krokodil
sestre su mu dame
sto citaju romane
romani su skupi decaci su glupi :smeh:
Jel se to tapsalo? :ces: Ma jeste!
A na lastisu :smeh: je bilo nesto o Pinokiu...obrni okreni Pinokio se zeni :lol:
Ne mogu da se setim svega...
да, тако нешто. с тим што је код нас била нека друга варијација- олимпијаде... титове...
не сећам се, сетићу се.
:)
шта ћу кад сам једно време имао све саме девојчице у комшилуку :basket:
шта ћу кад сам једно време имао све саме девојчице у комшилуку :basket:
I ja decake.
Okoreli loptash. :kez:
Bilo je i ono o slonu...
U Severnoj Americi rodio se slon
umesto da pise on slusa gramofon
mama mu je kobila a tata krokodil
sestre su mu dame
sto citaju romane
romani su skupi decaci su glupi :smeh:
Jel se to tapsalo? :ces: Ma jeste!
Jeste baba :jupi: i balerina Rokoko diže noge visokoooOOOooo :jupi:
с тим што је код нас била нека друга варијација- олимпијаде... титове...
Da nije pomade? :hmm: Nisu baš ti tekstovi bili nešto bog zna šta, moguće je :smeh:
Dobro, nisam bio Dzimi. To nije razlog da mi retroaktivno instalirash traumu iz detinjstva. :(
Nećem ako ćeš da držiš lastiš :zagrljaj:
нешто ми је увек говорило да је бака лопташ. :uzbud::uzbud:
могу само да замислим како се (х)рвеш с они дечаци у прашини. :hahaha:
HLEBmaster
11.12.2007, 21:22
Nećem ako ćeš da držiš lastiš :zagrljaj:
Ochu ako chesh da obuchesh ONE hulahopke ili ONU suknjicu 8)
охо-хо. није валда да смо дотле дошли. до симпатисања и отвореног позива на разврат:hahaha:
Balerina rokoko :smeh: izesh mi nogicu :smeh:
A one olimpijade...:cesces: Ne znam zasto mi se javlja Moshe Pijade Titove brigade... bem li ga! :crazy:
@310
:jok: Ja sam bila golman. :smeh: Pa kad me spiche loptom po nosu, hrvem se po prasini sama sa sobom :smeh:
лепо, лепо. а ди су кликери у свој тој причи? о фуљу и на рошу??
стакленци, мермерци, пластиканци...
лепо, лепо. а ди су кликери у свој тој причи? о фуљу и на рошу??
стакленци, мермерци, пластиканци...
Evo su bre :jupi:
http://www.vojvodinacafe.com/forum/umetnost/661-ti-sareni-klikeri.html
E setila sam se sad jedne. :uzbud:
Ono kad ima puno dece i svi stave skupljene sake (pesnice) na jednu gomilu pa neko peva pesmu:
Okoš bokoš
prdne kokoš
pita Baja
kolko tebi treba jaja
za mesec i po dana?
onda taj odabrani kaže broj, pa se broji i na čiju pesnicu se završi brojanje taj ispada. :smeh:
Mi nismo imali taj deo sa mesec i po dana :hmm:
yige_gui
13.12.2007, 19:01
Mi nismo imali taj deo sa mesec i po dana :hmm:
nismo ni mi :huh:
meni treba 7 :uzbud:
E to mesec i po dana je variralo u zavisnosti ko peva. :)
Nekad pevaju mesec dana, mesec i po dana, 7 dana... Stvar interpretacije. :smeh:
E to mesec i po dana je variralo u zavisnosti ko peva. :)
Nekad pevaju mesec dana, mesec i po dana, 7 dana... Stvar interpretacije. :smeh:
Ma, nemamo mi taj deo sa danima, bre. To je ona rekla da joj treba 7 jaja a ne 7 dana :hahaha:
Okoš bokoš
prdne kokoš
pita Baja
kolko tebi treba jaja
za mesec i po dana?
:hahaha:
A jel' neko igrao ovu igru sa rukama?
En den dini sava raka tini sava raka tika taka elem belem buf ... :blink:
ne znam dalje ...:stid2:
yige_gui
14.12.2007, 02:15
En den dini sava raka tini sava raka tika taka elem belem buf ...:
chek.. ovo nije bila igra rukama :huh: mi smo ovo pevali na ispadanje.. ko ispadne zadnji taj mora neshto da uradi.. to je bilo ono kad se nismo mogli dogovoriti za neshto.. naprimer ko ispadne zadnji taj ce chika Peri da krade treshnje iz bashte :fijuk: to nam je bila zamena za izvlachenje shibica :beyond:
mi smo to pevali en ten tini savaraka tini, savaraka tika taka, bija baja BUF (BUF je bilo ispadanje) al' ima i zadnja rechenica.. "a mi djeco chuc" (u fazonu kao chuchnuti :hahaha:)
chek.. ovo nije bila igra rukama :huh: mi smo ovo pevali na ispadanje..
... "a mi djeco chuc" (u fazonu kao chuchnuti :hahaha:)
Jeste bilo nešto za ispadanje ... :stid2:
pitaću irnik
da li ima neki dobar lek za sklerozu ... :hmm:
YouTube - Clementine
In a cavern, in a canyon,
Excavating for a mine
Dwelt a miner forty niner,
And his daughter Clementine.
Refrain:
Oh my darling, oh my darling,
Oh my darling, Clementine!
Thou were lost and gone forever
Dreadful sorry, Clementine. :(
Light she was and like a fairy,
And her shoes were number nine,
Herring boxes, without topses,
Sandals were for Clementine.
Drove she ducklings to the water
Ev'ry morning just at nine,
Stubbed her toe against a splinter,
Fell into the foaming brine.
Ruby lips above the water,
Blowing bubbles, soft and fine,
But, alas, I was no swimmer,
So I lost my Clementine.
How I missed her! How I missed her,
How I missed my Clementine,
But I kissed her little sister,
I forgot my Clementine.
Then the miner, forty-niner,
Soon began to peak and pine,
Thought he oughter join his daughter,
Now he's with his Clementine.
In a corner of the churchyard,
Where the myrtle boughs entwine,
Grow the roses and the posies,
Fertilized by Clementine.
In my dreams she still doth haunt me,
Robed in garments soaked in brine;
How in life I used to hug her,
Now she's dead, and I draw the line.
Svašta se tu meni ne slaže :cesces:
alokin74
28.12.2007, 22:03
a sličice???
par - nepar, bliže zidu, tapke...
sličice za dečake (fudbaleri), pa za devojčice (one male čudno odevene sa šeširićima, Sarah Kay http://img185.imageshack.us/img185/1643/imagestz4.jpg), a onda i univerzalne (tarzan, štrumpfovi...)
sandokan, setio sam se još jednog junaka iz detinjstva
mi smo to pevali en ten tini savaraka tini, savaraka tika taka, bija baja BUF (BUF je bilo ispadanje) al' ima i zadnja rechenica.. "a mi djeco chuc" (u fazonu kao chuchnuti :hahaha:)
:hahaha: veštico, ti bi i ispadala BUF i čučala :uzbud:...
'' a mi deco čuč '' je deo iz pesme ''ringe, ringe raja '' :smeh:
... doš'o čika Paja, pa pojeo jaja ...
... jedno jaje muć, a mi deco čuč ...
ae proveri nekako, da ne bih sa zmax tražila lek protiv skleroze :hahaha:...
a sličice???
par - nepar, bliže zidu, tapke...
sličice za dečake (fudbaleri), pa za devojčice (one male čudno odevene sa šeširićima, Sarah Kay http://img185.imageshack.us/img185/1643/imagestz4.jpg), a onda i univerzalne (tarzan, štrumpfovi...)
sandokan, setio sam se još jednog junaka iz detinjstva
Sarah Kay :uzbud:... još si i sličicu ostavio... :uzbud:...
Tapke :cica: - obožavala sam tu igru... :uzbud:
ae proveri nekako, da ne bih sa zmax tražila lek protiv skleroze :hahaha:...
Nema šta da proverava, ta i da je znala kako se igra igrala bi svoju igru, krv je to :lol: :zagrljaj:
Kod mene je bilo en den dini savaraka tini savaraka tika taka elem belem buf trif traf truf :huh: i onda si isp'o. Ili jednostavno - zimi zami zum :smeh:
Nema šta da proverava, ta i da je znala kako se igra igrala bi svoju igru, krv je to :lol: :zagrljaj:
Kod mene je bilo en den dini savaraka tini savaraka tika taka elem belem buf trif traf truf :huh: i onda si isp'o. Ili jednostavno - zimi zami zum :smeh:
Krvot nije vodot :jok:...
Bitna je igra, reči... manje - više... :uzbud:
yige_gui
28.12.2007, 23:49
pa chek malo :ces: vidish da ima BUF i ovde
Kod mene je bilo en den dini savaraka tini savaraka tika taka elem belem buf trif traf truf :huh: i onda si isp'o.
znam da se ispadalo na BUF :smeh: nemoj da me zezash :smeh: dodushe, reche DZi, imala sam ja svoja neka pravila :fijuk: pa sam chuchala i kad ne treba :smeh: a i nisam mogla da se setim ovog trif traf trufa, pa sam samo nadodala :stid2:
Ili jednostavno - zimi zami zum :smeh:
ovo dodushe nismo imali :huh:
ovo dodushe nismo imali :huh:
Pa, to je ono kad se biraš sa rukama, troje stanu u krug i u isto vreme na zimi zami zum pokažu otvorenu šaku ili pesnicu. Ko je različit (pokazao šakom različito) od drugo dvoje u tom trenutku on biva biran za nešto, ili ispada. Ma, nema šanse da se tako niste birali, samo se možda drugačije zvalo.
yige_gui
25.01.2008, 02:13
ringe ringe jaja =)
yige_gui
17.02.2008, 03:23
ee setila sam se josh jedne na ispadanje :lol: dodushe, mozhda ju je vec neko naveo, al' nema veze...
eci, peci, pec, ti si mali zec, a ja mala vjeverica.. eci peci peeeec -- ti ispadash :uzbud:
eci, peci, pec, ti si mali zec, a ja mala vjeverica.. eci peci peeeec -- ti ispadash :uzbud:
Nije veverica nego prepelica :plaz2:
Ja sam velik i vişe se ne igram s rukama :roll:
ali dajem da mi se igraju :uzbud:
yige_gui
17.02.2008, 20:20
Nije veverica nego prepelica :plaz2:
ti cesh mi kazhesh Crvena :plaz2:
:tomato: :uzbud:
ti cesh mi kazhesh Crvena :plaz2:
:tomato: :uzbud:
Aha! Fajt! DoOOOObrooooooooooOOOOOOOO!!!! :zlocko:
:tomato: :tomato: :tomato: :uzbud:
Posle možemo jedan mir mir da ne budemo off:
http://img232.imageshack.us/img232/8213/fingerspg3.jpg
Mir, Mir, Mir!
Niko nije kriv.
Ava, ava, ava!
Sudija je krava.
Kupus i pečenje,
Slatko pomirenje.
Malo ja, malo ti,
pa ćemo se voleti.
:uzbud: :zagrljaj: :uzbud:
A bila je i ona fora koju su koristile zloće :andjeo: posle fajta, pa navučeš nekog na mir mir i onda kad pevaš, pevaš Mir mir mir niko nije kriv, ava ava ava __________ (pa ime tog što se miriš sa nim) je krava! :gone: I pobegneš i pleziš se :uzbud:
Al' nećemo mi to :jok:
...a kod nas je bilo zimi-zimi-zam(like a Brena & co.)
U osnovnu nam je iz Lime došla jedna Aleksandra i svakakve igre rukama(bez onog "sa" :plaz2: ) pokazala.Leo se spominjao,to znam sigurno.Leo-Leo,čin-čin-čin....jel zna neko?
A onu "dzin gale gale gale,dzin gale gale..." i to nas je naučila,a i to sam zaboravila.
Setiće se neko:too:
yige_gui
17.02.2008, 20:39
Mir, Mir, Mir!
Niko nije kriv.
Ava, ava, ava!
Niko nije krava. :roll: [nishta ne znash, sve te mroam uchiti :kul:]
Kupus i pečenje,
Slatko pomirenje.
Malo ja, malo ti,
pa ćemo se voleti.
:uzbud: :zagrljaj: :uzbud:
eee sad kad smo 'vako pune paradajza odigrale mir mir mirrrr :skok: :ortak: sad mozhemo ovo
http://img225.imageshack.us/img225/4519/cats14hl3.th.jpg (http://img225.imageshack.us/my.php?image=cats14hl3.jpg)
a? a? a? :uzbud:
http://img225.imageshack.us/img225/4519/cats14hl3.th.jpg (http://img225.imageshack.us/my.php?image=cats14hl3.jpg)
a? a? a? :uzbud:
:too:
ay vrati se brzo u početni položaj!Mislim,ne ti,nego kanap koji oblikuješ:plaz2:
za one koji ne znaju,a zanima ih:zaveže se kanap(dužine oko 40cm) i stavi na kažiprst i palac obe ruke.Drugi igrač malim prstima izvrće-prevrće ove paralelne strane(pogledaj yiginu sliku) i tako...ne u beskraj,nego dok se ne vrati u početni položaj.
nisam lepo objasnila,vidim:cesces:moram da nađem žrtvu,ovako ne mogu da fotkam:uzbud:
Kolariću paniću pletemo se samiću :skok:
A onu "dzin gale gale gale,dzin gale gale..." i to nas je naučila,a i to sam zaboravila.
Setiće se neko:too:
:huh: E ovu ne znam.
jamiroyu
24.02.2008, 03:51
sami sebe zaplicemo,sami sebe otplicemo
only 4 krkenzy:smeh:
http://i141.photobucket.com/albums/r74/mdzd/rukama.gif
æ
Znalo se, ako se uradi domaći, može napolje da se igraš.
Devojčice su igrale lastiš (visoko cenjene su bile one cipele u špic da možeš da "nabodeš" kad je na jedan prst). Dečaci klikerali, "novosadski" ili "beogradski".
E, kod mene je lastiš najbolje igrao dečak. Niko mu ravan bio nije.
Zato je par nas volelo da se klikera. Mislim da je kevu šlog uhvatio kad je na tepihu našla cigarom izbušeno rupu (trebala mi da vežbam :roll:). A sećam se i onih koji su me proterivali sa klikeranja "jer to nije igra za devojčice". :ljutko: E, te sam posebno volela da ofulim.
Devojčice su igrale lastiš (visoko cenjene su bile one cipele u špic da možeš da "nabodeš" kad je na jedan prst).
Bila sam pravi fantom :wacko: pa sam vežbala kod kuće... :smeh:... Stolice su za to '' dušu dale ''...
Svaka od drugarica je, naravno, želela da bude najbolja, da smo se mogle i udaviti lastišom: Stavljale smo ga u visini vrata :wacko:, ali da ne preterujem, imale smo solidne masnice ...
Što nam je kasnije dobro došlo - bile smo odlične gimnastičarke...
Klikerala sam se stalno, mada baš i nisam bila vična ovoj igri :smeh:, ali sam bila uporna... Veoma uporna :fijuk:...
U sredi :uzbud:, između dve vatre, između četiri vatre :uzbud:... Obavezno smo se igrali ispred '' moje '' zgrade, koja je bila u najprometnijoj ulici... Čudi me da nismo razbili ni jedan izlog... :beyond: ... a bilo je prilika i neprilika... :wacko:..
Najviše smo voleli da se okupimo predveče, u dve grupe od po desetak...
Onda bi krenula jurnjava, gde god smo stigli i najvećom mogućom brzinom..
Igra se zvala: '' đikani '' ili '' đikane ''. Nemam pojma, zašto je imala taj naziv... :smeh:
O Trulim kobilama :hahaha:, da ne pričam... :smeh:
Bila sam pravi fantom :wacko: pa sam vežbala kod kuće... :smeh:... Stolice su za to '' dušu dale ''...
Na radost mojih komšija sa sprata ispod, upražnjavala sam istu disciplinu.:)
Da li deca danas uopšte igraju lastiš?
Onomad mi se drugarica rastužila kad je shvatila da 20 godina nije igrala lastiš. Obećala sam joj da ću poneti jedan na letovanje. Ako se vratimo ukočene ili izubijane, znamo od čega je.
Invisibleman
25.02.2008, 23:04
Ufff... što sam ja znao da fulim... ono kada ti spadaju pantalone.
Ali fulio sam samo one sa neparne strane Bulevara AVNOJa.
Ove moje na "atomcu" nikako.
Ali niko nije mogao da baci sličicu dalje od mene.
Sećate se KVRCE, tapke, par-nepar, preklapanja... Meksiko 86, Nemačka 88, Italija 90,
Devojčice su igrale lastiš
Jaaa - lastis????:hahaha: Razbijala bre klikere tzv. kence:uzbud:
A "izmedju dve vatre" - e ta mi je bila omiljena:roll:
Sećate se KVRCE, tapke, par-nepar, preklapanja... Meksiko 86, Nemačka 88, Italija 90,
Misliš, Sare Key i Hajdi.
Nemaš ti pojma. :plaz2:
сличице мексико 86 сам лепио по орману у старој соби... кликере сам закопавао иза бабине и дедине куће... ластиш... неко провлачење између ластиша, као изговоре се неке речи и направи се од ластиша "препрека" па се провлачимо туда а да га нико не додирне.
али, срећом, после сам прешао на лопту, па на пољанче и... :uzbud:
Tuzlanska deca jesu maštovita,s posebnim osvrtom na "Uspavljivanje":hahaha:Mi nismo imali tako surovu igru,ali me je onaj ko je pisao ove "drevne igre" setio na zaboravljenu"pretvori se,pretvori se u..." fotelju npr.:roll:
Njihove-naše Drevne igre (http://andreadoris.tripod.com/id14.html)
jamiroyu
26.02.2008, 01:05
deset-devet,viktorije,suge
sad sam se sjetio jos jedne igre koju smo redovno upraznjavali kao klinci.
Igra se zvala "Limuna i narandze" 8)
Naime, podelimo se u dvije grupe. Svaka grupa regularno odabere lidera (u mojoj grupi sam to redovno bio ja 8)). Dok jedna grupa zmuri i ne bi trebalo da gleda u kom pravcu druga odlazi, lider druge grupe pokusava da sakrije svoju grupu najbolje sto moze. Usput se razrade lozinke i taktika. Npr. limun neprijatelj blizu, banana menjaj poziciju, sljiva ostani gde jesi itd. Po obavljenom skrivanju svoje grupe lider dolazi i crta plan kuda je sve vodio svoju ekipu i gdje ju je sakrio. Fazon je biti sto mastovitiji i nacrtati sto zeznutiji plan, koji naravno na kraju mora detaljno da se obrazlozi. Ekipa koja je zmurila krece u potragu za sakrivenom druzinom. Tako tumbarajuci naseljem lider sakrivenih se ubi od dranja vicuci na sav glas sifrovane lozinke.
Cilj igre je odvuci ekipu koja je zmurila od plana da bi tvoja ekipa mogla da dotrci tu i spasi plan. Na kraju ako sakiveni dodju do plana pre no sto budu otkriveni sledi branjenje nacrta plana. Znaci lider mora da obrazlozi svaku vijugu na planu 8) inace, ako je nesto zajebo :ljutko:
yige_gui
27.02.2008, 02:57
a hula hop? :osmeh:
http://img521.imageshack.us/img521/1117/55066372co1.th.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=55066372co1.jpg)
O klajšperima sve najbolje :uzbud: Auuuuuu kakav je to sleng od malih nogu bio :ok: nema tuša pre rolje, ne primam kres, nema đidanja i ostale rečenice koje ti se u mozak urežu za ceo život... Specijalno su me oduševljavali plavi klikeri, bili su mi baš lepi, i to pre staklenci nego porculanci. Gvozdenci mi se nisu sviđali nimalo :jok: imala sam jednog srećka al' mi ga je neko zgazio i utabao u blato i nisam ga mogla nađem :beyond: mLogo sam se bre igrala sa dečacima :lol:
http://funbagz.com/images/norm_pics/marbles.jpg
:uzbud: ...mi smo im tepali 'kliberi', 'klibe' :smeh:
''zovem te na izbiju, nema ispod koljena..čet'ri prsta od roše..'' Kako sam volio igrati klikere!! :uzbud: Takodje sam imao jednog srećnog staklenca 'šestoperac', kojeg sam đonom valjao po asfaltu da ga blago iskrnjim, da bolje prijanja na prste, kad se igra po blatu...kako je bio lijep, onako mat, a pera se vide... Šta sam samo klikera 'odnio' sa njim.. :fijuk:
a hula hop? :osmeh:
http://img521.imageshack.us/img521/1117/55066372co1.th.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=55066372co1.jpg)
Nikog sretnijeg od mene :uzbud: kada sam ga dobila ... :uzbud:
Iz dana u dan sam ga vrtela, okretala, obrtala...
Imali smo drugaricu Beku, koja je u nama gajila :smeh: takmičarski duh, i hvala joj na tome, tako da smo hula - hop vrteli od struka preko guze, bokova, pa do listova...
Još jedna omiljena diciplina je bila šetnja uz vrtenje...
Ne smem ni da zamilsim, koliko bih smešna bila, kada bih sada pokušala isto... :hahaha:
Aaaaaa jel ste se igrali oduzimanja polja? :)
Invisibleman
27.02.2008, 22:47
A stripovi
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/thumb/1/1a/Dilan_Dog_broj_1.jpg/250px-Dilan_Dog_broj_1.jpg
Aaaaaa jel ste se igrali oduzimanja polja? :)
:jok:
ay opiši,možda smo drugačije zvali.a u svakom slučaju dobro je da se doda spisku drevnih igara:smeh:
yige_gui
27.02.2008, 23:06
A stripovi
kako da ne :uredu: i Dilan Dog, i Nik Rajder, i Blek Stena, i Alan Ford.. nisam ni prestala da ih chitam :jok: kad odem kod bake i deke obavezno ih izvuchem iz kutija pa chitam jovo nanovo :smeh: to nikad ne dosadi :too:
a imamo i celu temu posvecenu upravo stripovima :kul:
stripovi (http://www.vojvodinacafe.com/forum/umetnost/52-omiljeni-stripovi.html) :skok:
jeste vi igrali drzhave i gradova? :osmeh: ako jeste, kojim ste redosljedom ispisivali pojmove?
Misliš, zanimljivu geografiju?
Država, grad, reka, planina, biljka, životinja i ime je bio neki standardni raspored. Od slučaja do slučaja se između grada i reke ubacivalo selo, a pre imena stvar.
yige_gui
27.02.2008, 23:39
Misliš, zanimljivu geografiju?
Država, grad, reka, planina, biljka, životinja i ime je bio neki standardni raspored. Od slučaja do slučaja se između grada i reke ubacivalo selo, a pre imena stvar.
da, da.. zanimljiva geografija :uredu:
ja se secam kad smo hteli da uchinimo stvar komplikovanijom onda smo pisali svakakve pojmove.. osnovni su bili drzhava, grad, rijeka, planina, biljka, zhivotinja, ime, stvar i auto.. a onda smo josh dodavali knjigu, film, pesmu, pice, hranu, cigarete, grupu, glumce, sportashe :smeh: shta god nam je padalo na pamet.. i na kraju naraFski bodovi :kuler:
onda bockaj u novine.. i kreci, pa ko ce prvi zavrshi :uzbud:
jeste vi igrali drzhave i gradova? :osmeh: ako jeste, kojim ste redosljedom ispisivali pojmove?
Zanimljive geografije ili zemljopis :)
Ovo je bilo osnovno: Država, grad, reka, planina, ime, stvar, biljka, životinja, zanimanje, zbir :kez:
ay opiši,možda smo drugačije zvali.a u svakom slučaju dobro je da se doda spisku drevnih igara:smeh:
Nacrta se ogroman pravougaonik kredom i podeli na 4 dela, a u sredini se nacrta manji krug i svaka ekipa dobije po jedno polje tj jedan pravougaonik. U krug se upiše država koju ekipa odabere i vi dalje osvajate pod tom zastavom. E sad sam zaboraviJo baš kako ide, da li beše neko baca kredu sa visine pa počinje onaj na čije polje padne kreda u taj krug, uglavnom - samo možeš da oduzimaš onoj državi sa kojom se graničiš. Oduzima se tako što se raščepe noge po granicama tvoje države, tako su se i birale ekipe, svi hoće onog ko ima najduže noge :smeh: (:flower:), pa se onda nagneš u susednu državu i koliko god možeš rukom da obeležiš dok stojiš tako raščepljen toliko si uzeo i stavio znak tvoje države. Naravno, pola sam zaboravila, ali možda će se sad neko setiti :)
Ovako nekako, samo treba krug manji da bude:
http://img517.imageshack.us/img517/4594/igrayu0.jpg
Sad mi pade na pamet da se to isto igraju i ovi veliki :cesces:
yige_gui
29.02.2008, 05:43
jesmo spomenuli ledenu kraljicu? :astasad: i "care, care gospodare, koliko je sati" :osmeh: znam da smo u srednjoj shkoli jedno vreme non stop igrali "skakavac skacheeee jen' dva tri STOOOOOOOOOP" :uzbud: :lol:
Da li je neko od vas igaro firiz? To je varijanta klisa koja se igra u Macvi.
Leto. More. Iza plaže mali teren za fudbal. I bedemčić oko njega.
E, na tom bedemu samo provodili dva meseca letovanja (ne bi se valjda rastezali po peškirima kao oni turisti).
Između ostalog, zabavljali smo se i micama. Kamenom se lepo nacrta, jedan izabere kamenčiće, drugi stakliće, i micamo se po celo popodne.
yige_gui
29.02.2008, 23:06
eee mi smo imali neki zidic u dvorishtu osnovnjaka :uredu: svaki odmor, bilo vel'ki il' mali mi smo igrali to sa kamenchicima [ne mogu da se setim kako smo to zvali :ces:] to je neshto slichno trilji.. :skok:
eee mi smo imali neki zidic u dvorishtu osnovnjaka :uredu: svaki odmor, bilo vel'ki il' mali mi smo igrali to sa kamenchicima [ne mogu da se setim kako smo to zvali :ces:] to je neshto slichno trilji.. :skok:
Da se niste igrali piljaka?
U to vreme su bili stakleni klikeri. Ko je uspeo da nabavi metalni ili veliki stakleni
taj je bio vau.
Da li ste znali da hodate na štulama? :uzbud:
Ja nisam :beyond: , napravila bih 2 - 3 koraka, i tu bi mojoj ''šetnji'' bio kraj. :smeh:
Da li ste znali da hodate na štulama? :uzbud:
Ja nisam :beyond: , napravila bih 2 - 3 koraka, i tu bi mojoj ''šetnji'' bio kraj. :smeh:
Ja jesam :jupi: naravno bilo je bezbroj padova, ali se na kraju naučilo :hahaha:
starsica
28.05.2008, 14:13
ja cak nisam ni smela da se uspentram na to, i sad kad pomislim strah me je :smeh: nekako mislim da ne bih uspela posteno ni da se uspentram a garant bih vec pala :roll:
Pa, bilo je tu raznih igara u kojima je ruka bila nezamenjiva:stid2: , kao i svojevrsnog klikeranja...:hmm:
Pa, bilo je tu raznih igara u kojima je ruka bila nezamenjiva:stid2: , kao i svojevrsnog klikeranja...:hmm:
misliš dzepnog bilijara :smeh:
Da se niste igrali piljaka?
:uredu::)
To me je mama ucila.
Lastis sam, naravno, preskakala non stop...
U najlepsem secanju mi je ostalo igranje bejzbola....:)
bubasvaba
17.07.2008, 20:18
klikeri...:uzbud:
izabelitta
03.09.2008, 13:36
Kako ide?
Enike, menike kliker:hmm: be
abe svabe domine
enca, menca....
....
Ono sa rukama je Kolaricu-panicu, pletemo se samicu, sami sebe zaplicemo, sami sebe otplicemo...
Olimpijade, Titove brigade... su bile kod nas. :uredu:
Za lastis smo imale "novosadski" sprocu "beogradske" verzije, mislim da je "novosadski" bio samo do struka, a da su se u "beogradskom" sirile noge onih sto drze, do maksimuma.... :hahaha::hahaha:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.