Puna verzija : Juniori - rezultati, vesti, predstavljanja
Arthur Dent
27.12.2007, 16:09
Kao što i ime kaže, tema je posvećena rezultatima vestima i predstavljanjima juniora. Sam uspeh u juniorskoj konkurenciji ne garantuje iste rezultate i u seniorskoj. to najbolje pokazuje poredjenje u rezultatima Janka Tipsarevića kao juniora (drugo mesto na ITF listi 2000 i osvojen oranž bol) i kao seniora (52 na ATP listi).
Primera ima još drastičnijih od Jankovog, a i za Janka nije kasno
dovoljno je mlad da svoj ATP plasman značajno popravi.
Dosadašnji najbolji juniori po ITF-ovoj listi
2006 Thiemo de Bakker (NED) / Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)
2005 Donald Young (USA) / Viktoria Azarenka (BLR)
2004 Gael Monfils (FRA) / Michaella Krajicek (NED)
2003 Marcos Baghdatis (CYP) / Kirsten Flipkens (BEL)
2002 Richard Gasquet (FRA) / Barbora Strycova (CZE)
2001 Gilles Muller (LUX) / Svetlana Kuznetsova (RUS)
2000 Andy Roddick (USA) / Maria Emilia Salerni (ARG)
1999 Kristian Pless (DEN) / Lina Krasnoroutskaia (RUS)
1998 Roger Federer (SUI) / Jelena Dokic (AUS)
1997 Arnaud Di Pasquale (FRA) / Cara Black (ZIM)
1996 Sebastien Grosjean (FRA) / Amelie Mauresmo (FRA)
1995 Mariano Zabaleta (ARG) / Anna Kournikova (RUS)
1994 Federico Browne (ARG) / Martina Hingis (SUI)
1993 Marcelo Rios (CHI) / Nino Louarsabishvili (GEO)
1992 Brian Dunn (USA) / Rossana De Los Rios (PAR)
1991 Thomas Enqvist (SWE) / Zdenka Malkova (TCH)
1990 Andrea Gaudenzi (ITA) / Karina Habsudova (TCH)
1989 Nicklas Kulti (SWE) / Florencia Labat (ARG)
1988 Nicolas Pereira (VEN) / Cristina Tessi (ARG)
1987 Jason Stoltenberg (AUS) / Natalia Zvereva (URS)
1986 Javier Sanchez(ESP) / Patricia Tarabini (ARG)
1985 Claudio Pistolesi (ITA) / Laura Garrone (ITA)
1984 Mark Kratzmann (AUS) / Gabriela Sabatini (ARG)
1983 Stefan Edberg (SWE) / Pascale Paradis (FRA)
1982 Guy Forget (FRA) / Gretchen Rush (USA)
1981 Pat Cash (AUS) / Zina Garrison (USA)
1980 Thierry Tuslasne (FRA) / Susan Mascarin (USA)
1979 Raul Viver (ECU) / Mary-Lou Piatek (USA)
1978 Ivan Lendl (TCH) / Hana Mandlikova (TCH)
Arthur Dent
27.12.2007, 16:19
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/th_KRAJINOVIC2BFILIP_02.jpg (http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/KRAJINOVIC2BFILIP_02.jpg)Krajinović-Pišković: Želim Gren Slem!
Najpoznatiji teniski stručnjak u svetu, legendarni Nik Bolitijeri, u 15-godišnjem Filipu Krajinoviću–Piškoviću vidi veliku tenisku nadu! Da od njega u budućnosti možemo očekivati velike rezultate, Krajinović–Pišković pokazao je tokom severnoameričke serije juniorskih turnira, kada je među starijim kolegama beležio izvanredne rezultate! Na pet odigranih juniorskih turnira, koje je počeo da igra ove sezone, Krajinović–Pišković osvojio je dve titule, igrao u dva finala i upisao četvrtfinale na prestižnom Edi Heru.
- Mislio sam da ću imati padova u igri i rezultatima, ali ispostavilo se suprotno, od samog starta sve je krenulo jako dobro i onda su došli dobri rezultati - ocenio je mladi teniser svoje juniorske rezultate u proteklih par meseci.
Krajinović–Pišković 2008. godinu će početi takmičenjem na profesionalnim turnirima,popularnim fjučersima sa nagradnim fondom od 10 hiljada dolara. To će mu biti prvi izlazak u seniorske vode, a u narednoj sezoni očekuje ga i učešće na juniorskim Grend Slem turnirima. Ljubitelji tenisa u Srbiji petog igrača Evrope u konkurenciji do 16 godina, moći će da vide na leto, kada su na programu fjučers turniru u našoj zemlji.
- Godinu ću početi sa tri fjučersa na Floridi, moje prve profesionalne turnire u karijeri. Posle idem na ITF-ove do 18 godina, kako bih do maja imao rang za ulazak u glavni žreb Rolan Garosa, naravno juniorski. Plan je i da odigram Vimbldon, a posle ćemo videti šta i kako.
Filip Krajinović–Pišković trenutno se nalazi na 148. poziciji ITF-ove liste najboljih juniora, što predstavlja veliki uspeh s obzirom na činjenicu da je odigrao tek pet turnira u toj konkurenciji! Naš najbolji junior je 17-godišnji Ilija Vučić, trenutno na 94. poziciji, dok u konkurenciji devojčica svetsko mesto broj 11. zauzima Bojana Jovanovski, a 76. Milana Spremo.
(tenissrbija)
Filip Krajinović–Pišković je rodjen u Somboru 27.02.1992,
trenutni ITF ranking mu je 148 (17 Dec 2007) što mu je i najbolji plasman
Ukupno je odigrao 32 meča, sa skorom 29 pobeda i 3 poraza
Bojana Jovanovski
http://img139.imageshack.us/img139/2739/bojana2bjovanovski2b2ct0.jpg
NOVI SRPSKI BISER
Od Bojane Jovanovski očekuje se da zablista ove sezone. Mlada Beograđanka važi za našu najtalentovaniju igračicu, a epitete naslednice Jelene i Ane pokušaće da opravda osvajanjem juniorske Gren slem titule
Srbija trenutno ima duet asova u vrhu ženskog tenisa. A ako se obistine prognoze stručnjaka, uskoro ćemo se dičiti i triom. Mlada Beograđanka Bojana Jovanovski važi za našu najtalentovaniju teniserku i samo je pitanje dana kada će krenuti Aninim i Jeleninim stopama.
Ovu sezonu je završila kao jedanaesta juniorka sveta, iako je bila godinu mlađa od većine rivalki.
- Zadovoljna sam postignutim u 2007. mada je moglo i bolje, da me pred kraj sezone nisu sustigle povrede i sprečile me da pružim maksimum – ističe Bojana.
Koliko je veliki borac, govori i jedan detalj sa turnira u Americi.
- Zbog povrede sam izgubila meč od takmičarke koju bih u normalnim uslovima lako savladala. Zbog toga nisam mogla da se suzdržim i zaplakala sam na terenu.
A u ovoj sezoni, Bojanu očekuju i ispiti u konkurenciji seniora.
- Planiram da igram fjučerse sa nagradnim fondom od 15 i 25 hiljada dolara, ali neću zapostaviti ni juniorska takmičenja. Verujem da ove godine u toj konkurenciji mogu da dođem do Gren slem titule.
Bojana je upravo na Vimbldonu prošle godine skrenula pažnju na sebe.
- U Londonu sam pobedila Ruskinju Anastasiju Pivovarovu, koja je druga juniorka sveta i pokazala je nebrojeno puta koliko vredi.
Ova skromna devojčica je jedna od retkih naših takmičara koji nisu “pobegli” iz Srbije.
- Živim i treniram u Beogradu i ne vidim to kao neki veliki hendikep. Naravno, bilo bi bolje da imamo više terena, sa tvrdim podlogama, ali šta je tu je.
Da li si zadovoljna tretmanom u Teniskom savezu Srbije?
- Da. TSS mi pomaže koliko god može, i ne mogu da se žalim za tretman. Finansiraju putovanja na Gren slemove, plaćaju boravak tamo, i trude se da mi pomognu koliko god mogu. Vidan je napredak u njihovom radu i za njih imam samo reči hvale.
A ko su Bojanini uzori i idoli?
- Pošto gajim agresivan i napadački stil igre, normalno je da najviše cenim Mariju Šarapovu, jer bih volela da budem kao ona. Od muškaraca najsimpatičniji mi je Rafael Nadal, i to u svakom pogledu.
Kakvo mišljenje imaš o naše dve najbolje teniserke Ani i Jeleni?
-Upoznala sam obe, i mogu da kažem da su Ana i Jelena sjajne devojke. Što se igre tiče, simpatičnija mi je Jankovićeva – kaže Bojana, koja trenutno igra turnire u Australiji, iščekujući da zablista na Australija openu.
(Sport)
Bojana Jovanovski je je trenutno 9. na listi juniorki do 18 godina.
Najveci uspeh do sada 1/4 finale Vimbldona 2007. i titula na turniru Citta di Santa Croce, takodje 2007. (G1, sljaka). Najcesca dubl partnerka joj je Francuskinja Kristina Mladenovic.
Krajinović među osam najboljih!
Filip Krajinović (81. ITF) plasirao se u četvrtfinale "Banana Bowl-a", juniorskog turnira I kategorije koji se igra u Sao Paolu (Brazil).
Šesnaestogodišnji Somborac u osmini finala je iznenadio četvrtog favorita turnira, Amerikanca Taja Trombetu (28. ITF) rezultatom 6-1 7-5! Krajinović će se u borbi za polufinale sastati sa Belgijancem Janikom Rojterom (11), 61. juniorom sveta.
Inače Filipu Krajinoviću je "Banana Bowl" tek drugi juniorski turnir ove sezone. Prošle nedelje je zaustavljen u četvrtfinalu "Asuncion Bowl-a", takođe turniru I kategorije, koji se igrao u Paragvaju.
(tenissrbija)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.