PDA

Puna verzija : Hopman kup

irnik
23.12.2007, 03:26
Hopman kup (eng. Hopman Cup) je međunarodni ekipni teniski turnir koji se održava u Perthu u Australiji krajem decembra ili početkom januara.

Za razliku od Fed Cupa i Davis Cupa, ovo je takmicenje mješovitih parova. Svaku reprezentaciju koja ucestvuje na Hopman kupu predstavlja jedan teniser i jedna teniserka. Mečeve međusobno igraju pojedinačno teniseri i teniserke, te mješoviti parovi.

Na svakom takmicenju ucestvuje osam nacija. Igra se u dvije grupe po četiri ekipe. U svakoj grupi igra se svako sa svakim i prvoplasirana ekipa u grupi susreće se u finalu sa prvoplasiranom ekipom iz druge grupe.

Takmicenje je dobilo ime po Harryu Hopmanu (1906. - 1985.), australijskom teniseru i treneru s kojim je Australija osvojila 15 naslova pobjednika Davis Cupa u razdoblju od 1938. - 1969. godine.

Dosadašnji pobjednici

2006. SAD Taylor Dent i Lisa Raymond
2005. Slovačka Dominik Hrbaty i Daniela Hantuchova
2004. SAD James Blake i Lindsay Davenport
2003. SAD James Blake i Serena Williams
2002. Španijaa Tommy Robredo i Arantxa Sanchez Vicario
2001. Švajcarska Roger Federer i Martina Hingis
2000. Južna Afrika Wayne Ferreira i Amanda Coetzer
1999. Australija Mark Philippoussis i Jelena Dokić
1998. Slovačka Karol Kučera i Karina Habšudova
1997. SAD Justin Gimelstob i Chanda Rubin
1996. Hrvatska Goran Ivanišević i Iva Majoli
1995. Njemačka Boris Becker i Anke Huber
1994. Češka Petr Korda i Jana Novotna
1993. Njemačka Michael Stich i Steffi Graf
1992. Švajcarska Jakob Hlasek i Manuela Maleeva-Fragniere
1991. Jugoslavija Goran Prpić i Monika Seleš
1990. Španija Emilio Sanchez i Arantxa Sanchez Vicario
1989. Čehoslovačka Miloslav Mečir i Helena Sukova

(wikipedia)

irnik
23.12.2007, 21:26
Na startu HC-a sa Kineskim Tajpehom!

Reprezentacija Srbije, u sastavu Jelena Janković i Novak Đoković, nalazi se u grupi A "Hopman Cup-a", zajedno sa Francuskom, Argentinom i Kineskim Tajpehom. Kako su najbolje plasirani igrači na ovom turniru, Jelena i Novak postavljeni su za prve nosioce, a u premijeri, u noći između 29. i 30. decembra, igraće protiv Kineskog Tajpeha.

Za Francusku nastupaju Tatjana Golovin (13. WTA) i Gael Monfis (38. ATP), za Argentinu Hisela Dulko (37. WTA) i Huan Ignasijo Čela (20. ATP), dok najslabiju reprezentaciju ovog takmičenja čine Su-Vei Hsi (156. WTA) i Jen-Hsun Lu (110. ATP)!

Jankovićeva protiv Golovine ima skor 2-1 u međusobnim duelima, protiv Dulko 2-0, dok protiv Hsi nikada nije igrala. Ni Đoković nikada ranije nije igrao protiv predstavnika Tajpeha, a i protiv ostale dvojice tenisera ima pozitivan skor. Nad Monfisom je upisao dve pobede u isto toliko duela, a protiv Čele je jednom igrao i pobedio!

Inače naša reprezentacija učestvovala je na ovom turniru i 2006. godine kada su igrali Ana Ivanović i Novak Đoković, kada su učešće završili već posle takmičenja po grupama. Podsetimo, turnir se igra po principu svako sa svakim u grupama A i B, nakon čega po dve prvoplasirane ekipe prolaze u polufinale.

(tenissrbija)

irnik
29.12.2007, 17:08
Pobeda Amerikanaca protiv Indije i Australijanaca protiv Češke

Megan Šonesi, koja nastupa umesto Serene Vilijams, donela je Sjedinjenim Američkim Državama vođstvo, da bi potom Mardi Fiš obezbedio trijumf protiv Indije u uvodnom meču 20. Hopman kupa. Amerikanci vode sa 2:0 pred poslednji meč dublova koji ne može da utiče na konačan rezultat.

Šonesijeva je posle velike borbe uspela da pobedi Saniju Mirzu sa 6:3, 4:6, 6:3. Ona je poslednjih pet gemova rešila u svoju korist i tako preokrenula rezultat u poslednjem setu. Fiš je pobedio Rohana Bopana sa 6:2, 6:4.

Indijci su ublazili poraz pobjedom u dublu:
Mirza/Bopanna - Shaughnessy/Fish 6:4, 6:4

U drugom mecu, prvo je Alicia Molik pobijedila Lucie Safarova sa 7:5, 6:2, onda je Tomas Berdych savladao Peter Luczaka sa 7:6(9), 6:4, da bi konacan poen Australijancima donio dubl Molik/Luczak, koji su sa 7:5, 6:3 savladali Safarovu/Berdycha.

Pobednica Australijan Opena Serena Vilijams će stići u Pert ovog vikenda i zameniće Megan Šonesi u narednom meču koji Amerikanci igraju protiv Češke.

U prvoj fazi takmičenja svaki tim će odigrati tri meča, a dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe naći će se u polufinalu.

(izvor: B92 i oficijalni sajt Hopman Cup-a)

Arthur Dent
30.12.2007, 13:02
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/Sport/v81750p0.jpg

TENIS: Teško, teško, ali ipak 3:0 za Srbiju

Srbija je u nedelju rano ujutru pobedila Kineski Tajpeh u prvom kolu Grupe A na Hopman kupu u Pertu i to maksimalnim rezultatom, sa 3:0 u mečevima, ali je tokom sva tri meča bilo teško, neizvesno i napeto.

Jelena Janković je pobedila Su-Vei Hsieh sa 2:0 (6:4, 6:4), ali je kao debitant na najpoznatijem teniskom takmičenju mešovitih parova morala prilično da se oznoji za rano vodjstvo srpskog tima.

Jankovićeva je gubila sa 2:0 u prvom setu, ali je ipak uspela da preokrene rezultat u nastavku. U drugom, bila je sigurnija, posle početnih 2:2 osvojila je tri gema u nizu, posle čega je došlo do malog opuštanja za konačnih 6:4.

Potom je na teren izašao Novak Djoković, koji je u drugom singlu za protivnika imao 110. igrača sveta Jen-Hsun Lua. Meč verovatno ne bi otišao u tri seta - 2:1 (7:5, 2:6, 6:3) da naš teniser od starta nije imao problema sa ledjima.

U prvom setu, koji je trajao 75 minuta, Djoković je morao da zatraži medicinsku pomoć. Uz mnogo muke, došao je do vodjsta rezultatom 7:5, ali su ga bolovi sustigli u drugom setu u kojem je gubio sa 4:0 i izgubio sa 6:2.

Ipak, Novak je stegao zube i sa 6:3 u odlučujućem setu doneo pobedu našem timu, jer je uoči mešovitih dublova već bilo 2:0.

A, pravo mučenje usledilo je upravo u dublu, u kojem je pobednik azijskog Hopman kupa počeo superiorno - 4:1, pa 6:3.

Treći teniseri sveta na WTA i ATP listi uzvratili su u drugom setu još jače. Bilo je 6:2, a onda je meč otišao u taj-brek trećeg seta u kojem je prvi nosilac turnira Srbija pobedio najslabije rangiranu državu učesnika sa 10:8.

U drugom meču dana sastaju se preostala dva rivala naših u Grupi A, Francuska i Argentina.

Ranije, u subotu, odigrani su prvi mečevi u Grupi B. SAD je pobedila Indiju sa 2:1, a Australija ekipu Češke, takodje, sa 2:1.

Novak i Jelena se u sredu sastaju sa Francuskom. Pobednici grupa igraće finale 4. januara.

(MONDO)

Trenutno je na rasporedu meč izmedju Francuske i Argentine.
Francuzi su poveli sa 1:0 nakon pobede Tatjane Golovin nad Gizelom Dulko

Tatiana Golovin : Gisela Dulko 6-4, 6-3
Arnaud Clement : Juan Ignacio Chela
meč je u toku

Kretanje rezultata, možete pratiti na oficijelnoj sajtu Hopman kupa
http://www.hopmancup.com.au/livescores/default.aspx

irnik
30.12.2007, 18:26
Jankovićeva je gubila sa 2:0 u prvom setu, ali je ipak uspela da preokrene rezultat u nastavku. U drugom, bila je sigurnija, posle početnih 2:2 osvojila je tri gema u nizu, posle čega je došlo do malog opuštanja za konačnih 6:4.

Jelena je poznata po tome sto ima los start. Sporo ulazi u mec i cesto izgubi servis odmah na pocetku meca. Pocela je da trenira prije 2 sedmice. Ovo je odlicno sto je pocela da igra protiv manje poznate teniserke. Veliki test slijedi u srijedu protiv Tatjane Golovin. Mada se nadam da je ovoga puta tempirala formu za AO.

Potom je na teren izašao Novak Djoković, koji je u drugom singlu za protivnika imao 110. igrača sveta Jen-Hsun Lua. Meč verovatno ne bi otišao u tri seta - 2:1 (7:5, 2:6, 6:3) da naš teniser od starta nije imao problema sa ledjima.

U prvom setu, koji je trajao 75 minuta, Djoković je morao da zatraži medicinsku pomoć. Uz mnogo muke, došao je do vodjsta rezultatom 7:5, ali su ga bolovi sustigli u drugom setu u kojem je gubio sa 4:0 i izgubio sa 6:2.

Brinu te Noletove povrede ledja. Sezona nije ni pocela i odmah povreda ledja :cesces:. Taktika ili sta vec?

Arthur Dent
30.12.2007, 18:58
... Brinu te Noletove povrede ledja. Sezona nije ni pocela i odmah povreda ledja :cesces:. Taktika ili sta vec? Samo sam pratio meč JJ sa Su-Vei Hsieh... bolje reći pratio kretanje rezultata, pošto prenos nisam našao.
Noletov meč nisam
... nezgodno vreme :beyond:

Šta me brine
Prvo
Najviše to što su proteklu nedelju novinski stupci bili puni dogadjaja o tenisu, koji baš i nemaju veze sa tenisom. Igrači treba da razmišljaju o meču, a posle svih tekstova koji su bili objavljeni, stvarno se mora biti veliki profesionalac, pa da uopšte ne ostavi nikakvog traga na igri.
Drugo
I JJ i Novak su individualci... naročito Nole, Jelena je pokazala da može igrati dubl mečeve, i to je do sada često radila
Novak je retko igrao dubl, a i kada je igrao, videlo se da je naučio da ide na svaku loptu
... seti se udarca reketom u glavu koji je dobio od Zikija
ni u meču sa JJ na NAJJ Srbija, baš nisu pokazali neku uigranost.
Ma i ne brine me to toliko, samo se nadam da dubl mečevi neće odlučivati o ishodu susreta

Arthur Dent
31.12.2007, 12:11
Amerikanci bolji od bolesnih Čeha

Teniska reprezentacija SAD pobedila je Češku u jedinom meču Hopman kupa u Pertu odigranom prošle noći u Pertu. Serena Vilijams je u tri seta bila bolja od Lusi Safarove 6:0, 2:6, 7:5. U meču dublova Serena i Mardi Fiš dobili su prvi set protiv Safarove i Tomaša Berdiha bez izgubljenog seta, pre nego što je Čeh zbog stomačnog virusa predao i taj, kao i meč singlova. Amerikancima je to druga pobeda, a Česima drugi poraz.

Lusi Safarova, koja je i sama imala velike probleme sa zdravljem, žestoko se borila i posle lako izgubljenog prvog ubedljivo dobila drugi set.

U trećem setu ona je imala brejk prednosti na 4:2, ali se Serena vratila u meč.

Odluka je pala u jedanaestom gemu, koji je Vilijams osvojila na servis protivnice, posle čega je sačuvala nerve za veliku pobedu.

Ispostavilo se da nije ni morala da se trudi, jer su izmučeni Česi lako izgubili prvi set dubla, pre nego što se Berdih predao zbog stomačnih tegoba.

Srbija je dan posle pobede nad Kineskim Tajpehom bila slobodna, a drugog januara ujutro sastaje se sa selekcijom Francuske.

Prvog dana 2008. godine jedini meč u Pertu igraju Australija i Indija.

(b92)

irnik
01.01.2008, 18:29
Indija bolja od Australije

Teniska reprezentacija Indije savladala je domaćine 'Hopman kupa', selekciju Australije sa 2:1 u drugom kolu tog takmičenja.

Tim Indije poveo je posle pobede Sanije Mirze u duelu sa Ališom Molik sa 2:1 u setovima, 6:2, 2:6, 6:4. Taj meč trajao je 109 minuta.

U sledećem duelu Piter Lučak bio je uspešniji pd Rohana Bopane. Posle 70 minuta igre domaći teniser je slavio sa 2:0 (7:6, 6:3).

Odluka je pala u igri dublova. Posle 1:1 (6:2, 4:6) igran je taj-brejk u kojem su gosti bili uspešniji, 13:11. Meč dublova trajao je 77 minuta.

Tim Australije izgubio je prvi meč na 'Hopman kupu', a i Indija ima skor 1-1.

U poslednjem kolu u grupi 'B' igraće SAD - Australija i Indija - Češka.

Tabela: SAD 2-0, Australija 1-1, Indija 1-1, Češka 0-2

Hopman kup nastavlja se u utorak, kada se u drugom kolu u grupi 'A' sastaju Srbija - Francuska i Kineski Tajpeh - Argentina.

(B92)

Arthur Dent
02.01.2008, 12:30
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/Sport/th_1600118071477b5224e77b0985185199_bi.jpg (http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/Sport/1600118071477b5224e77b0985185199_bi.jpg)
Pobeda Srbije, povreda Jankovićeve

Jelena Janković uspela je da se brzo oporavi posle povrede zbog koje je predala singl meč i u miks dublu da sa Novakom Đokovićem donese odlučujući poen koji je Srbiji doneo trijumf u duelu protiv Francuske na Hopman kupu u Pertu.
Jankovićeva je duel protiv Tatjane Golovin predala već u drugom gemu zbog povrede, pa je tako Francuska povela sa 1:0.

Za vreme meča u kome je Đoković pobedio Arnoa Klemana sa 6:3, 6:3, naša najbolje plasirana teniserka je uradila magnetnu rezonancu, pa pošto snimak nije pokazao teže oštećenje, odlučila je da odigra miks dubl.

Treća igračica sveta se u poslednjem meču teško kretala po terenu i nije mogla da juri za loptama koje su po dijagonalama udarale u teren. Ona je nogu uvila, a nekoliko puta je tokom meča porala da menja zavoje.Zahvaljujući takvom pristupu i naporu, Srbije je slavila sa 5:7, 6:4, 10:4 i tako stigla do ukupnog trijumfa nad Francuskom od 2:1.

"Imala sam veliku motivaciju da dobijem ovaj meč. Moram da se zahvalim Novaku koji je umesto mene trčao po celom terenu i tako mi pomogao", rekla je Jankovićeva posle meča.

Đoković je na drugoj strani pohvalio odluku svoje dubl partnerke da ipak odigra meč.

"Jeste da sam trčao po celom terenu, ali je Jelena igrala na jednoj nozi i zbog toga moramo da joj damo kredit. Odigrala je sjajan meč. Da nije bilo dobrih ruku i dobrog osećaja moje iskusne partnerke, mi ne bi dobili ovaj duel", rekao je Đoković.

Srbija je tako zabeležila drugu pobedu na Hopman kupu, dok Francuska ima skor 1:1. Đoković i Jankovićeva naredni meč igraju u četvrtak protiv Argentine i imaju sjajnu priliku da se plasiraju u finale.

(b92)

Tabele:

Grupa A

Srbija.... 2/0 5/1 10/5 74/69
Francuska.... 1/1 3/3 7/6 53/55
Argentina.... 0/1 1/2 2/4 24/28
Kineski Taipei.... 0/1 0/3 2/6 36/43

Grupa B

SAD.... 2/0 5/1 10/4 75/41
Australija.... 1/1 3/3 8/6 75/68
Indija.... 1/1 3/3 7/8 70/75
Češka Republika.... 0/2 1/5 3/10 39/75

Odnos pobede porazi ukupno
Mečevi - Odnos u pobedama i porazima
Odnos dobijenih i izgubljenih Setova
Odnos dobijenih i izgubljenih Gemova

irnik
02.01.2008, 18:31
Jelena stvarno nije normalna. Drago mi je sto su pobijedili :ok:, ali ipak ne treba da rizikuje jos tezu povredu pred AO. No svi znamo kakav je ona fanatik :klanj:.

irnik
03.01.2008, 02:37
NOLE: JELENA JE MOJ HEROJ!

Jelena Janković i Novak Đoković savladali su u drugom kolu Hopman kupa reprezentaciju Francuske, uprkos tome što je najbolje rangirana srpska teniserka odlučujući dubl meč igrala bezmalo „na jednoj nozi"!

Osim teniskog umeća, Jelena je u noći između utorka i srede demonstrirala i veliku požrtvovanost, budući da je hrabro istrpela bolove u desnoj nozi i zajedno sa Novakom dovela reprezentaciju Srbije na korak od finala prestižnog turnira u Pertu!

Jelena i Nole odigrali su rano jutros poslednji meč u grupi A, protiv nacionalne selekcije Argentine (Žizela Dulko, Huan Ignasio Čela), a u završnicu su mogli da se plasiraju čak i u slučaju poraza.

- Tokom duela sa Golovin osetila sam oštar bol i bilo je zaista teško da izdržim do kraja. U prvi mah sam čak pomislila da sam pokidala mišić, pa nisam želela da rizikujem pred nastup na Australijan openu. Ipak, posle ukazane pomoći pokazalo se da je u pitanju tetiva, iako sam u pojedinim trenucima osećala kao da me probada nož. Na kraju sam se ipak vratila, jer sam mnogo želela da dobijemo duel u paru. Ipak, Novak je odigrao ključnu ulogu jer je odlično servirao i trčao po celom terenu - rekla je Jelena Janković.

Nole je prihvatio kompliment koji mu je uputila Jelena, ali joj nije ostao dužan, rekavši da je upravo ona najzaslužnija za njegovu odličnu partiju protiv para Klemon/Golovin.

- Istina je da sam igrao dobro, ali me je Jelena inspirisala svojom požrtvovanošću i da nije bilo nje, siguran sam da ne bih pružio takvu partiju. Igrala je praktično „na jednoj nozi" i treba joj skinuti kapu zbog hrabrosti koju je pokazala - rekao je na kraju Đoković.

(pres)

Arthur Dent
03.01.2008, 16:21
Srbija u finalu Hopman kupa!

Teniska reprezentacija Srbija plasirala se u finale Hopman kupa u Pertu, pošto je zabeležila treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad selekcijom Argentine, sa 2:1. Odlučujuće poene, Novak Đoković i Jelena Janković osvojili su u miks dublu, pobedom nad argentinskim tandemom Dulko – Čela sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 10:4. U finalu, u petak od 10 sati, Srbija će se sastati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je tako, trećom uzastopnom pobedom, stigla do finala, iako je protiv Francuske i Argentine igrala oslabljena, zbog povrede Jelene Janković.

Jankovićeva je, kao i protiv Francuske, predala svoj singl meč, protiv Argentinke Žizele Dulko, iako je dobila prvi set sa 7:6. Izjednačio je, međutim, Novak Đoković, pobedom nad Huanom Ignasiom Čelom, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, da bi srpski tandem zatim u miks dublu osigurao plasman u finale.

Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od 1,05 miliona dolara.

(B92)

Arthur Dent
04.01.2008, 18:17
Hopman kup ide u SAD, Srbija bez trofeja

Reprezentacija Srbije u sastavu Novak Djoković, Jelena Janković nije uspela da počne 2008. godinu osvajanjem tradicionalnog Hopman kupa u Australiji.

Oni su u meču odluke poraženi u mešovitom dublu od Mardija Fiša i Serene Vilijams 6:7 (5:7), 2:6, tako da su Amerikanci ukupnim rezultatom 2:1 osvojili Hopman kup po peti put u istoriji.

Prethodno je Jankovićeva zbog povrede butnog mišića predala singl meč Vilijamsovoj, ali je Djoković posle teške borbe i tri seta izjednačio na 1:1, savladavši Fiša sa 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4).

"Igrali su sjajno i bili prejaki za nas. Da budem iskrena, malo sam ljubomorna na njih zbog dijamantskih lopti koje su osvojili. Mi ćemo dobiti samo tanjire", kroz smeh je izjavila Jankovićeva.

"Zahvaljujem organizatorima i publici, ali pre svega mom partneru, Novaku, koji je veliki šampion i zadovoljstvo je igrati pored njega. On je zaslužan što smo uopšte učestvovali u ovom finalu", dodala je popularna "Džej Džej".

Srpski teniseri dobro su počeli meč u dublu i poveli sa 4:1, ali su protivniku dopustili da ekspresno izjednači. Novak i Jelena pri rezultatu 5:4 nisu iskoristili četiri set lopte, tako da se ušlo u taj-brejk koji su Vilijamsova i Fiš dobili najviše zahvaljujući umanjenoj pokretljivosti Jankovićeve.

Drugi set bio je neizvestan samo do rezultata 2:2. Naš tim je u dva servis-gema Amerikanaca propustio čak šest brejk-lopti, a to je američki tandem znao da kazni. Vilijamsova i Fiš dobili su naredna četiri gema, a time i meč za ukupni trijumf.

Vilijamsovoj je ovo drugi Hopman kup u karijeri, pošto je pre pet godina slavila u paru sa Džejmsom Blejkom.

"Mama mi je tada uzela dijamantsku loptu i ja sam uvek govorila da moram da se vratim ovde i osvojim još jednu, da bismo obe bile zadovoljne. Srpski tim je zaslužio veliki aplauz za prikazan tenis, borili su se sa povredama, a svi znamo koliko je to teško. Super je što sam imala priliku da igram protiv Novaka, verovatno prvi i poslednji put u životu", istakla je tamnoputa teniserka.

Amerikancima je pripala novčana nagrada u iznosu ekvivalentnom 150.000 evra, dok će Srbi podeliti dvostruko manju svotu. Ukupan nagradni fond takmičenja bio je milion australijskih dolara, odnosno nešto manje od 600.000 evra.

(MONDO)

SQUAW
04.01.2008, 18:25
Ja nisam znala da ovaj Hopman kup postoji uopšte :huh: Možda je sramota, al' nisam. Svaka njima čast :respect:

Al' šta me nervira: dečko igrao ceo dan pod zastavom Češke, bar je tako na mom televizoru bilo :dry: i sve kao neću da mislim da neko to namerno radi, propusti se dešavaju, trt mrt... al' bre dosta više tih gafova samo sa nama :dry: ... ili ja to možda ne pratim redovno kada igraju ostali, pa samo kad su Srbi u pitanju vidim :dry:

Arthur Dent
04.01.2008, 19:51
Ja nisam znala da ovaj Hopman kup postoji uopšte :huh: Možda je sramota, al' nisam. Svaka njima čast :respect:

Al' šta me nervira: dečko igrao ceo dan pod zastavom Češke, bar je tako na mom televizoru bilo :dry: i sve kao neću da mislim da neko to namerno radi, propusti se dešavaju, trt mrt... al' bre dosta više tih gafova samo sa nama :dry: ... ili ja to možda ne pratim redovno kada igraju ostali, pa samo kad su Srbi u pitanju vidim :dry: Bio je propust na početki i za Kineski Tajpej (Tajvan)
Umesto zastave Tajvana je stavljena zastava Kine :blink:
... no brzo su promenil

Sve u svemu
Svaka čast Noletu i Jeleni na zalaganju, i načinu na koji su branili i promovisali Srbiju

Turnir jeste prestižan, no gledano iz ugla tenisera, nagrade i nisu neke. Osmišljen je kao timsko takmičenje, i trebalo bi da je više revijalnog tipa
... zbog tog prefiksa na "revijalnom" i zbog toga što brani boje Srbije Jelena i nije otkazala učešće na njemu posle povrede protiv Tatjane Golovin.
Mislim da je u pitanju bio neki WTA turnir (ma kolike da su novčane nagrade na njemu) JJ bi bez puno razmišljanja predala meč, i ne bi rizikovala celu sezonu zbog njega.
To kako je Mardi Fiš servirao na JJ u finalu meni uopšte nije izgledalo na nešto što bi trebalo da bude revijalnog karaktera, i da služi popularizaciji tenisa.
219 km na sat, a zna da se sa druge strane nalazi pripadnica lepšeg pola, koja je uz to još i povredjena.
... ni malo džentlmenski i sportski.
Pratio sam i ranije takmičenja u Hopman kupu, kao i mečeve mešovitog dubla na gren slem turnirima kada god sam bio u prilici, i još nisam video takve servise kada se sa jedne strane nalazi teniser a sa druge teniserka. Ne znam, možda moje mišljenje i nije objektivno, no ajde da razumem stalno forsiranje skraćenih lopti, no takve servise na stranu povredjene takmičarke svakako ne. Jače lopte je upućivao prema njoj nego prema Novaku :blink:
Očigledno je, čovek je jako malo osvojio u ATP turu, i ovo je bila prilika da mu ime po nečemu bude upisano u istoriju tenisa, pa mogućnost dodatne povrede drugog takmičara, i to što ga nakon toga neće smatrati nekim džentlmenom, za njega očigledno i nije prevelika cena.

orhidejaorhidej
04.01.2008, 22:40
sto se tice organizatora Hopman kupa tolikoje bilo propusta kao i na prethodnim takmicenjima u vezi nase zemlje koju predstavljaju Jelena i Nole ovog puta,da je to ocigledno NAMERNO!Zalaganje nasih tenisera je toliko da ne verujem da postoji neko ko ne navija za njih.Cak imaju sve vise navijaca iz drugih zemalja.Jelena je dala sve od sebe do maksimuma rizikujuci cak i karijeru,a Nole je podneo uglavnom celo takmicenje na svojim plecima i poraz u finalu uopste nije razocarenje!:ok::pehar: