PDA

Puna verzija : CPU i jos koji problemcic

heartstopper
16.12.2007, 19:16
Reinstalirao sam windows,drajvere i ostale programe potrebne za rad,ali kad sam hteo da pokrenem igricu komp mi se restartovao i prikazao da je nadjen novi procesor(naime amd athlon a ja imam sempron)i svaki put kad hocu da pokrenem zahtevniji graficki proces on se restartuje.Drugi problem je BIOS,nekako mi je prebacio da mi first boot device bude flopy i kad ja prebacim na hdd nece da upali monitor,pa moram da odradim clear CMOS da bi vratio na flopy da mi boot-uje sistem.
Ima li pomoci za ovo?

simke
17.12.2007, 02:51
Reinstalirao sam windows,drajvere i ostale programe potrebne za rad,ali kad sam hteo da pokrenem igricu komp mi se restartovao i prikazao da je nadjen novi procesor(naime amd athlon a ja imam sempron)i svaki put kad hocu da pokrenem zahtevniji graficki proces on se restartuje.Drugi problem je BIOS,nekako mi je prebacio da mi first boot device bude flopy i kad ja prebacim na hdd nece da upali monitor,pa moram da odradim clear CMOS da bi vratio na flopy da mi boot-uje sistem.
Ima li pomoci za ovo?

Trebalo bi da ima.
Potrebno je za početak da navedeš precizno konfiguraciju koju imaš.

Na prvi pogled deluje da bi pomogla novija verzija BIOS-a, ispravio bih te i napisao prvi problem ti je BIOS a ne drugi kako si ti napisao ... ali daj prvo napiši konfiguraciju pa da pričamo ozbiljnije.

heartstopper
17.12.2007, 19:52
Reseno...
Izvadio sam procesor i kad sam ga vratio sve je bilo normalno

simke
18.12.2007, 01:42
Reseno...
Izvadio sam procesor i kad sam ga vratio sve je bilo normalno

Svaka čast. Priznajem da ja tako nikada ne bih uspeo da rešim taj problem, upravo sam naučio nešto novo. Do sada sam znao da uređaji bolje rade kada ih promućkaš ali i ovo mi se dopada, pravo je ... :ok: