Puna verzija : Koliko nas stranci poznaju!?
yige_gui
07.05.2006, 21:35
kad kazete nekom odakle ste pa taj krivo skuzi... imate li kakve bisere stranaca?? evo recimo vecina ovih Amera, cast izuzecima, nemaju pojma geografiju..evo primerice.. kad me jedna Amerikanka, student, pitala odakle sam.. ja joj kazem 'Serbia'.. ona meni 'axaa.. Rusija' (???:dry:???) koja bree rusija brate mili... druga me je pak pitala...'kako se to kaze na chehoslovachkom?' :roll: (?????) 'ti si iz jugoslavije?' jel to deo rusije?... i drugi biseri.. ima ih... ohohoo.. uglavnom.. njihovo znanje geografije ne seze bas daleko od granica amerike... da ne pricam kako je Japan 'tamo negde' i kako se Evropa deli na istochnu i zapadnu (o tome koja je zemlja gde da i ne pricam) Afrika im je jedna velika nepoznanica (bolje reci kontinent na kom zive crnci - kaze devojka koja je taman zavrsila srednju skolu i upisuje fakultet!) ne kazem da trebaju sve znati o nekoj zemlji.. ali valjda neko opce znanje.. da znas pokazati na globusu gde je koja zemlja... a ne da se brukash... (mada oni to ne smatraju brukom!) jeste vi imali slicnih situacija? :roll:
Itekako sam imao ali samo sa Amerima(evropljani nas znaju)
Cesto sam na americkoj stranici bilijara i dok se malo upoznavamo i pocne pitanje odakle smo.
Nijedan nije znao sta je to YU, Serbia, Croatia.
jedino par njih kada sam napisao Bosnia znate vec zbog cega:(
Ja sam se zapanjio
kad je skoncao onaj sto su ga sa'ranili u pozarevackom dvoristu
kol'ko su Kinezi tu promasenu biografiju tumacili kao "otpor Americi".
Ono jes': i njima je bombardovana ambasada u Beogradu, i bile su velike demonstracije omladine koja je trazila rat sa Amerima, jedva su ih smirili...
U svakom slucaju: znaju.
Ne znaju sve, naravno, i ne znaju bas svi ni moji studenti sta je i gde je tacno 塞尔维亚 tj. Sai-er-wei-ya ("da li je u Evropi?"), ali zato Nan(=jug)-si-la-fu znaju apsolutno svi ukljucujuci nakupce na pijacama i prodavacice (sa osnovnom skolom) i dede i babe po selima (sa mozda 4 razreda).
playgirl_ns_89
03.02.2007, 09:13
kad kazete nekom odakle ste pa taj krivo skuzi... imate li kakve bisere stranaca?? evo recimo vecina ovih Amera, cast izuzecima, nemaju pojma geografiju..evo primerice.. kad me jedna Amerikanka, student, pitala odakle sam.. ja joj kazem 'Serbia'.. ona meni 'axaa.. Rusija' (???:dry:???) koja bree rusija brate mili... druga me je pak pitala...'kako se to kaze na chehoslovachkom?' :roll: (?????) 'ti si iz jugoslavije?' jel to deo rusije?... i drugi biseri.. ima ih... ohohoo.. uglavnom.. njihovo znanje geografije ne seze bas daleko od granica amerike... da ne pricam kako je Japan 'tamo negde' i kako se Evropa deli na istochnu i zapadnu (o tome koja je zemlja gde da i ne pricam) Afrika im je jedna velika nepoznanica (bolje reci kontinent na kom zive crnci - kaze devojka koja je taman zavrsila srednju skolu i upisuje fakultet!) ne kazem da trebaju sve znati o nekoj zemlji.. ali valjda neko opce znanje.. da znas pokazati na globusu gde je koja zemlja... a ne da se brukash... (mada oni to ne smatraju brukom!) jeste vi imali slicnih situacija? :roll:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooo kako si u pravu!!!!!!!
Evo ja sam sad u Juznoj Karolini brateeeeeeeeeeeee ovi ne da nemaju pojma sa geografijom nego ne znam ni da li znaju shta je geografija!!!!!!!!!!
Njima je Rusija, Srbija, Sibir, Egipat ISTO!!!!!!
Neki ne znaju gde je EVROPA!!!!!
Jedan dechko je rekao da je Shpanija ISPOD EVROPE!!!!
Juuuuuuuuuuu kakve ja provale mogu da vam ispricham!!!
Ovo je najbolje- Pita mene jedan dechko odakle sam.............meni vec muka da objasnjavam i kazem mu iz Evrope............on me pita- a odakle iz Evrope-ja da se NASHALIM kazem- M asa Severnog pola- i on meni BUDALAAAAA kaze -jaaaaaaaooo stvarno??????????? To je bash suuuuuuuuper, nikada nikog nisam upoznao odatle, pa kakvo je vreme tamo??????????????????????
TO JE BIO VRHUNAC, i onda nek neko kaze da Amerikanci nisu glupi!!!!!
Ja sam uvek napichkavala ljude koji su to govorili ali sada brate ima da ih podrzavam itekako!!!!!!! Naravno ima i onih koji znaju te osnovne stavri ali to su oni bash, bash stariji ljudi!!!
Dakle katastrofa!
E da mi je njihov mozak na jedan dan da se malo odmorim.................od znanja!
Al stavrno je cudno sto nas uvijek mjesaju sa Rusima, valjda zbog akcenta.
Daleko da su svi glupi i da niko od njih ne zna gdje je bivsa Yuga ali za bana drzave malo ko zna da se razumijemo.
Moj poslednji pokusaj da objasnim odakle sam: odlazim ja kod frizera... neki novi lik poceo da radi... sjeo ja da se osisam a on, ko i svaki Amer, davi li ga davi nekom pricom. Mislim da sam ga izgubio kod druge recenice. No skontam da mi je uputio pitanje pa priputah sta veli. Kao odakle sam? Reko iz Bosne, on aaaa :blink:... ja dalje nabrajam Srbija, Yugoslavija. Tek ce ti lik odusevljeno a kao zna vi ste blizu Rusije. Koje crne Rusije, reko mi smo na potezu izmedju Grcke i Italije, valjda je reko nekada vidio na karti kako izgleda taj dio svijeta. E onda je uslijedio najveci biser: a vi ste blizu Evrope :uzbud:... :smeh::smeh::smeh:... umalo da se srusim sa stolice... ma da reko prvi mi je komsija u evropi :smeh::smeh::smeh:
Al zato ciko koji radi promocije u lokalnom Bigg's-u i te kako zna gdje se nalazimo. Pita mene lik odakle sam. Meni vec zlo jer sam mislio da ce krenuti mucno objasnjavanje. Reko iz Yuge, tek ce on "Zdravo druze"... ja :blink:... Kao dolazio je on cesto u Yugu i dok je pokojni Tito bio ziv oslovljavali smo se sa druze. Znao je pre i vise da kaze na nasem jeziku ali sad mu ostalo samo to u glavi. E onda sam slusao kako je obisao jadransku obalu uzduz i poprijeko, o ljepotama Beograda i Zagreba i najboljem siru koji je jeo u zivotu negdje u Bosni, valjda vlasicki :uzbud:
No ako uzmemo prosijek vecina njih nema pojma gdje se nalazimo a ni drugi dijelovi svijeta im nisu bas najbolje poznati. Mada koliko sam skonto nisu sigurni ni gdje je Viskonsin ili New Mexico :roll:
Al stavrno je cudno sto nas uvijek mjesaju sa Rusima, valjda zbog akcenta.
Ja mu ga dajem po akcentu izgleda tako da popih par puta da sam from Scotland :uzbud: I par puta se ubih od objašnjavanja da Jugoslavija nije glavni grad Beograda, onima koji su čuli za ta dva :smeh:
Uvek mi se dojmilo da znamo bolje geografiju od ostatka sveta ili su nas samo time više od ostalih maltretirali u školi, ali smatram da je to svakako deo opšte kulture. Izdvajam narode sa našeg kontinenta. Oni su i pre sranja na ovim prostorima znali gde se nalazimo.
mariposa
03.02.2007, 12:45
Pa ja sam mislila da barem negde ima ljudi koji poznaju geografiju,ali vidim da je skoro svugde isto,ne mora se otici cak u ameriku da se cuje gluposti,ovde u spaniju takodje imaju teskoca sa geografijom,samo kad pomislim sta sve nismo morali nauciti u skolu o svim zemljama,ovi ovde takodje ne znaju gde je yugoslavija,ja kazem znas gde je italia,pojma nemaju,eh pa moram da pokazem koji euro od papira jer tamo kako je nacrtana europa,pa tek tako nekako,ali jeste mesaju nas sa chekoslovakia,rusija,jeste da od 1991 culi su o yu,serb,hrv,slo,ali najvise se secaju bosnije,jednog dana ovde su prijavili da ce biti jako zime,da dolazi neka hladnoca iz siberije,kaze jedna "ah,pa to dolazi iz tvoje zemlje",pa sta da vam kazem,ja vec odobravam sta kazu,mani nek misle sta hoce,i ja mislila da sam glupava sa osnovnom skolom :smeh: ,al ponekad se sretne i pametne ljude koji su putovali malo po svetu,eh sa njim je milina razgovarati,jos kad ti kazu"Dobar dan":ok: ja mislim da ovi uopste ne znaju da postoji svet van svoje granice:huh: koja glupa pitanja,jel imamo struju,jel imamo puteve,jel imamo sta da jedemo,ponekad popizdim malo i onda moram da ih zajebavam malo8)
onda moram da ih zajebavam malo 8)
A pa to obavezno :uzbud:
Jednom su me sa sažaljenjem gledali kad sam složila facu, pokazala prstom na mikrotalasnu i upitala "A gde vam se pali ovaj televizor?" :blink:
:pehar:
yige_gui
03.02.2007, 18:20
jos kad ti kazu"Dobar dan"
e meni je jedan Italijan na aerodromu u Milanu kad sam davala pasosh rek'o "dovidjenja" :osmeh:
elem, novi fazon mi je da na pitanje "odakle si" odgovaram "NEVERland" :lol: prvo su malo :hmm: a onda kazu pod obavezno "i kako je u Norway?" ili "ooo i like Netherland" :lol:
vise nikom ni ne govorim da sam iz YU.. mrzi me bre da im vise objasnjavam :roll:
nekad kazem i da sam iz Juznoafricke republike :osmeh: u principu kako mi dune, neko vreme sam bila iz Mongolije :fijuk: i jednom tipu sam rekla da sam sa Madagaskara :roll: ali nije proslo, nije jadan znao di je to.. pa sam se opet nasla da mu objasnjavam..
a kad kazem da nemam drzavu, jer da se davnih dana raspala.. onda tek pocnu sa pitanjima.. :lol:
maa zali boze divana, sto bi rekla moja pokojna baba..
mariposa
03.02.2007, 23:37
Koji dan su me pitali jel znam da citam spanske slove,pa sta da kazem,da se covek posandrca:blink:
euridika
04.02.2007, 00:00
To je, pre svega, indivdualna stvar, zavisi od čoveka, a ne od toga odakle je. Ja imam neka malo drugačija iskustva, ljudi na koje sam nailazila iz najrazličitijih krajeva sveta bivali su odlično informisani i jako zainteresovani da čuju o "onome tamo". Dešavalo mi se da pričam sa indijcem o situaciji u Srbiji, Miloševiću, ratovima, svim propratnim elementima, kao sa nekim ko je sve to doživeo, a isto tako sretala sam italijane koji me bi me pitali da li smo mi katolici?. Moji domaćini su uglavnom odlično informisani, mnogi od njih su se baškarili u plavim beretkama na prostorima Bosne, pa imaju malo jednostrane stavove, ali to se može ispraviti argumentovanom raspravom, kada je čoveku do toga, ne priča mi se uvek, nekada nisam sigurna koliko nas i ja sama poznajem.
A zashto ljudi misle da bi ameri trebali da znaju gdje su sve te banana drzhavice. Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.
A zashto ljudi misle da bi ameri trebali da znaju gdje su sve te banana drzhavice. Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.
Pa ne moraš da znaš površinu u metrima kvadratnim države Maine ili Rhode Islanda, ali svakako znaš da su u USA. Ja sam bar mislila na takve stvari. I ono, znam da taj Maine sigurno nije levo od Ukrajine, eto bar toliko ako ništa drugo. I nema veze da li je država banana ili ne, jbte bar da ubodeš kontinent na kome se neka država nalazi, toliko da si zainteresovan za okolinu... to mi je nekako normalno... ili ja nisam normalna :hmm:
ili ja nisam normalna :hmm:
Ma ti si meni k'o bombona :lol:
Evropljani znaju o Amerchkoj istoriji i geografiji taman toliko koliko Ameri znaju o Evropi. Ok, mozhda Evropljani znaju malcice vise, ali to su nijanse. Uostalom sistem obrazovanja u Americi je takav da je 90% paznje fokusirano na geografiju i istoriju Amerike, a za ostalo ako se nadje vremena. A i to shto nashi ljudi (ili bilo ko drugi ko nije iz USA) znaju o Americi je iz filmova i slichnih izvora. To shto sad ameri ne gledaju strane filmove je za drugu prichu. Smuche mi se priche tipa: ameri glupi, ovo, ono. Nema veze za realnoshchu. Ima glupih ljudi svugdje, sretao sam ih gdje god sam bio. Ima i pametnih, mozhda je do mene, ali ja sam najvishe pametnih ljudi sreo bash ovdje u USA.
ali ja sam najvishe pametnih ljudi sreo bash ovdje u USA.
Ako si mislio na Srbu i Vešticu... razmisli ponovo :smeh:
Naravno da ima glupih ljudi svugde i totalno je nebitno kako ćeš se ti o nečemu informisati, da li kroz filmove, da li kroz sport (pa moraš da znaš gde je ta Srbija ako ti 10000 navijača onako urla na basketu u sred USA :smeh: ), muziku, literaturu itd... meni je samo neverovatno da neko ko sa tim svim ima dodira, nema opštu kulturu... toliko :beyond:
Ako si mislio na Srbu i Vešticu... razmisli ponovo :smeh:
Samo chu josh neshto da kazhem. Ma ti si meni k'o bombona :lol:
Naravno da ima glupih ljudi svugde i totalno je nebitno kako ćeš se ti o nečemu informisati, da li kroz filmove, da li kroz sport (pa moraš da znaš gde je ta Srbija ako ti 10000 navijača onako urla na basketu u sred USA :smeh: ), muziku, literaturu itd... meni je samo neverovatno da neko ko sa tim svim ima dodira, nema opštu kulturu... toliko :beyond:
tih 10 000 ljudi su uglavnom bili nasi ljudi, jer Amerikanci ne prate svjetska prvenstva. Mogu da se kladim da 95% Amerikanaca nije ni znalo da je tada bilo neko SP. Nijedna veca televizija nije prenosila niti je objavljivala rezultate. Za njih je finale NBA ravno prvenstvu svijeta.
Pa ne moraš da znaš površinu u metrima kvadratnim države Maine ili Rhode Islanda, ali svakako znaš da su u USA
Vjeruj mi da pola ljudi ne zna je l' se te drzavice nalaze na istocnoj strani USA ili na zapadnoj strani USA. Ovdje i oni koji ne znaju gdje je ta Srbija, pomisle da je negdje blizu Rusije. A Rusiju obicno svrstavaju u Evropu ;) . Eto bar su "blizu", jer to je mnogo blize nego recimo - promasiti istocna obala i zapadna obala Amerike. Nasi ljudi znanje o USA i Evropi imaju uglavnom iz filmova. Ali bas me zanima koliko nasi ljudi poznaju geografiju Indije ili Kine, koje su najmnogoljudnije zemlje svijeta. Pitaj nekog je l' zna gdje je Tamil Nadu ili Karnataka, drzavice u Indiji koje su po povrsini mnogo vece od nasih banana drzava.
Ma, razumemo se mi i slažemo, nego aj' da se i dalje citiramo :smeh:
tih 10 000 ljudi su uglavnom bili nasi ljudi, jer Amerikanci ne prate svjetska prvenstva.
Znam ja ko su bili tih 10000 ljudi, ali bilo je još nekih navijača tu, na njih sam mislila ;)
Ali bas me zanima koliko nasi ljudi poznaju geografiju Indije ili Kine, koje su najmnogoljudnije zemlje svijeta. Pitaj nekog je l' zna gdje je Tamil Nadu ili Karnataka, drzavice u Indiji koje su po povrsini mnogo vece od nasih banana drzava.
Pa eto konkretno kod te dve bih i ja počela da mucam, ali znala bih otprilike da ubodem. Mislim, ja i pričam da je to mnogo manji horor nego da misliš da je severni pol u Evropi.
yige_gui
05.02.2007, 03:56
Ko od vas zna gdje je Rhode Island ili Maine. Ili kakva je razlika izmedju Washington DC i Washington.
ma pitaj Amere iz Tenesija ili Misisipija gde je Main ili Rhode Island, pa da vish' sta ce ti kazu.. :lol: ajmo da se okladimo da bi vecina ne bi ni spomenula 'meriku :lol:
slazem se da glupih ljudi ima svegdje, al' sto reche Dzi, bar da znas ubodes kontinent, ako nista drugo :roll:
Ako si mislio na Srbu i Vešticu... razmisli ponovo
jesi ti to htela nesto da kazes izmedju redaka? :lol:
:gamer:
Jedan deo koji je letovao kod nas zna dosta o nama. Starije generacije takodje znaju cak znaju da su 30-tih /gladne godine kod njih/ dobijali na poklon brasno iz Vojvodine
ali mladi slabo jedan deo koji prati dogadjaje i politiku samo po ovom ratovanju
a drugi deo nema pojma gde se nalazimo
... pa kako nas ne bi znali kad smo im robovali 500 godina ...
a sad iz Istanbula i Burse vuçemo svo tekstilno djubre za Srbiju ...
a çuvene po NS Panucci cipele nosimo kao Italijanske :smeh:
ustvari mi nişta ne znamo ! :(
la femme
19.06.2007, 14:16
Vecina zna gde se nalazimo, ali to je stvarno indiviualno... Bilo je tu svakakvih bisera!
pr 1. Pita me jedna Kineskinja odakle sam. Ja kazem iz Srbije (na francuskom je izgovor serbi). Kad sledi njeno pitanje: "A jel' isto sto i Sirija (izgovara se siri)?" E tu kad nisam umrla od smeha... Jeste da je samo promasila kontinent, ali bar se trudila... :smeh:
pr. 2 Upoznam jednog studenta iz Sirije. Zna on za Srbiju, Jugoslaviju (prvo sto mi je rekao bilo je Tito!). A onda sledi pitanje "Vama je glavni grad Grozni?" :wacko:
Medjutim, ima i onih koji su ranije dolazili u Jugoslaviju (mislim na Francuze), neki su isli u Hrvatsku na more, znam neke koji su poslom isli u Ljubljanu... Uglavnom, svi znaju za Tita i Milosevica... :smeh:
Slucajno sam upoznala i neke momke koji su bili u plavim slemovima na Kosovu, tj. u Kosovskoj Mitrovici! Njihova prva recenica je bila na srpskom kad su me upoznali: "Dobar dan! Ima rakija?" :smeh:
manje nego mi nji u svakom slucaju . mi u osnovnoj skoli ucimo vise nego oni na faxu.:hahaha: :ok: :cesces: :uzbud:
i ovako:uredu:
YouTube - Ana Ivanovic Roger Federer Novak Djokovic - Wilson Party
Ma oni su svi glupi i jadni a mi najpametniji i sve znamo !
Prvo smo nauçili njihove jezike (jer oni naş neçe nikad) pa otişli da im sluzimo i sad im se s ponosom smejemo :uredu: i dokazujemo kako je kod nas bolje nego kod njih :uredu:
Uz to smo bolji u svim sportovima od njih a i vojniçki smo jedna od najmoçnijih drzava sveta i oni to ne znaju ??? Kakvi glupaci :( I NATO smo pobedili i joş samo to verujemo naşem pokojnom predsedniku ) ...
Ustvari kod nas ako neko nije dobar mi ga ili poşaljemo u inostranstvo na robiju da tamo crkne ili ga odma sami ubijemo :lovac:
Spiridon
29.09.2007, 21:06
Bas lepa tema i nisam mogao da odolim da i ja ne dodam nesto.
Kao profesionalni pripadnik Vojske Srbije trenutno se nalazim u mirovnoj misiji UN-a u DR Congo.
U proteklih par meseci koliko ovde boravim imao sam priliku da se upoznam kako sa vojnim tako i sa civilnim personalom UN-a,personalom raznih nevladinih organizacija i lokalnim stanovnistvom.
Stvari izgledaju ovako:
Vojno osoblje tj. oficiri i vojnici nama dobro paznatih NATO zemalja neskriveno se odusevljavaju nasim angazovanjem u periodu 99 godine za vreme bombardovanja.(Ili se jako dobro pretvaraju)
Prvo su kao vojnici odusevljeni time kako smo imali hrabrosti
( da nebudem vulgaran) da se uopste suprostavimo takvoj sili u tako dugom periodu i kako smo uspesno odolevali njihovim udarima brzim manevrima, premestanjem jedinica i maskiranoscu.
Odusevljeni su time i kako je narod bio slozan i cuvao svoje mostove, masovnom odzivu u vojsku i radnom angazovanoscu.
Personal NVO kao i kod nas, u vecini slucajeva, nisu bili zainteresovani za neko druzenje, a i vecina njih zna za Jugoslaviju, Milosevica i rat ali neznaju bas geografiju.
Sto se tice lokalnog stanovnista, tu je ista prica. Serbia-nemamo pojma.Jugoslavija-to znamo, a jel znate gde je bila Jugoslavija-e to neznamo.
Mogu slobodno da kazem sledece, ili su svi jako uljudni ili nas svi vise cene nego mi sami sebe.
Sto se tice ljudi sa prostora bivse SFRJ, a koji su zaposleni u UN-u i trenutno se nalaze sa nama u Congu da se vecina nalazi na visokim i vaznim funkcijama zbog intetektualnih sposobnosti i predanosti u radu.
Normalno, najvise funkcije su obezbedjene za Amere i njima bliske saveznike.
Koliko nas poznaju!?Ma siroti oni nemaju pojma nista o nama. Po akcentu se poznajemo i kada me pitaju odakle sam, samo promumlaju sa osmehom na licu "auooooooooooauaaaa" a pojma nemaju.
Oni ne znaju ko im je predsednik drzave, a kamoli da se sada zamaraju gde to bese Evropa i sta to bese Srbija, tupeglavci!:hahaha:
euridika
11.11.2007, 18:44
Koliko nas poznaju!?Ma siroti oni nemaju pojma nista o nama. Po akcentu se poznajemo i kada me pitaju odakle sam, samo promumlaju sa osmehom na licu "auooooooooooauaaaa" a pojma nemaju.
Oni ne znaju ko im je predsednik drzave, a kamoli da se sada zamaraju gde to bese Evropa i sta to bese Srbija, tupeglavci!:hahaha:
Mislim da su srećni ljudi zato što ne zanju kako im se zove predsednik države. To znači da im ta informacija ne treba.
O Evropi ne znaju mnogo ni mnogi Evropljani, to nije neki veliki greh, mnogi ljudi u Srbiji ne znaju mnogo o Srbiji i nekima je čak teško nabrojati susedne zemlje.
Ali zato smo mi tamo, mi jesmo ambasadori naše lepe Srbije po svetu i kako je mi opišemo i objasnimo tako će nas stranci i znati i takvu sliku stvoriti :uredu:
Ali zato smo mi tamo, mi jesmo ambasadori naše lepe Srbije po svetu i kako je mi opišemo i objasnimo tako će nas stranci i znati i takvu sliku stvoriti :uredu:
:klanj::klanj:
ovo sam samo kopirao u slucaju da je neko previdio u prethodnom postu ;)
sretao sam ljude koji ne znaju ni u kojoj drzavi zive a kamo li gdje je neka druga... ali isto tako i ljude koji odlicno poznavaju nase podneblje
Mislim da sam vec pisao o liku iz jedne trgovine, to mi je bio prvi takav slucaj i bukvalno sam ostao u soku. Posle toga kada je Pipak dozivio male prelome noge sestra nam je odusevljeno pricala o srpskim manastirima koje je nekada davno posjetila. Sef na poslu kaze da jos uvjek osjeca miris gibanice koje je nekada pravila mama njegovog druga, ince poijeklom iz Kraljeva kaze da su. A sad jedan od mojih trenutnih profesora je sredinom 70ih bio na razmijeni studenata u Beogradu. Skoro na svakom predavanju pomene Beogad i opise malo o srpskoj dobrodoslici. Kako nam se blizi zima neki dan je prokomentarisao da nikada se nije bolje proveo na zimovanju ko u bivsoj Jugi. Jahorinom je prosto odusevljen a na Kopaoniku mu je jedna Srpkinja malcice pomutila razum. Interesanto je da ponekada posle predavanja me pitaju o mojoj zemlji, jer sam ponosno svima rekao da sam porijeklom sa tih prostora. Porotekle nedjelje prilazi mi djevojka i kaze kako je ona cula da mi pijemo kafu da obara sa nogu :smeh:. Nisam imao drugog izbora vec da je pozovem u moj skromni dom da se sama uvjeri 8)... ako je ne obori kafa ondak ce nesto drugo :fijuk:...sljiivovica naravno :smeh:
Meni obiçno kazu : A ti si iz Srbije :smeh: vi ili ubijate ili hapsite predsednike :dry:
I şta sad çovek da im objaşnjava kad debili ne znaju şta je demokratija :beyond:
Ma ti njima samo objasni na latinskom i saznace Turci sta je demokratija!!!
Demos-Narod
Cratein-Vladati...(Vladavina naroda):uzbud:
Prije neki dan se upoznajem sa jednim Kinezom i kad sam rekla odakle dolazim, on odusevljeno kaze da su Jelena Jankovic i Novak Djokovic su jedni od njegovih omiljenih tenisera/teniserki :uzbud:. Na kraju me pita kakva je razlika izmedju Serbian i Serb i zasto mi koristimo cas jedno, cas drugo? 8)
yige_gui
19.04.2008, 05:48
imam i ja novih bisera :lol:
pred jedno mesec i kusur dana drug radio zhurku.. i doshla neka Amerikanka.. i ja josh iskomentarishem drugarici, kako za chudo, eto, doshao i Amer medj' nas.. pa valjda onda ima bar malo pameti.. i tako mi neshto prichamo.. i izmedju ostalog ona je godinu dana zhivela u Budimpeshti.. prema njenoj prichi Madjari uopshte ne spominju Srbiju bash cesto (:ces:) mislim, prichaju i o Slovachkoj i o Hrvatskoj.. ali Srbiji :jokjok: "Madjarska granichi sa Srbijom?" mi kao :uredu: a ona ce na to: "a zar nije Srbija ostrvo?" (:zid:)
a mi samo shto nismo popadali sa stolica :hahaha::hahaha::hahaha:
p.s. jedan od satarijih bisera je kad sam upoznala druga iz Mexico Citija.. kad sam mu rekla odakle sam, on je na to rekao "Underground" :lol:
imam i ja novih bisera :lol:
pred jedno mesec i kusur dana drug radio zhurku.. i doshla neka Amerikanka.. i ja josh iskomentarishem drugarici, kako za chudo, eto, doshao i Amer medj' nas.. pa valjda onda ima bar malo pameti.. i tako mi neshto prichamo.. i izmedju ostalog ona je godinu dana zhivela u Budimpeshti.. prema njenoj prichi Madjari uopshte ne spominju Srbiju bash cesto (:ces:) mislim, prichaju i o Slovachkoj i o Hrvatskoj.. ali Srbiji :jokjok: "Madjarska granichi sa Srbijom?" mi kao :uredu: a ona ce na to: "a zar nije Srbija ostrvo?" (:zid:)
a mi samo shto nismo popadali sa stolica :hahaha::hahaha::hahaha:
p.s. jedan od satarijih bisera je kad sam upoznala druga iz Mexico Citija.. kad sam mu rekla odakle sam, on je na to rekao "Underground" :lol:
Pa sad....ili je ne spominju...ili im je neki kratak spoj u glavi.Ipak mislim da je ovo drugo.
Pre nekako sam gledala kviz Milioner kod Madjara.Postavljeno im je bilo pitanje
koji je glavni grad Srbije.Verovali ili ne...nisu znali.Ovo pitanje je bilo postavljeno za neku vecu cifru(ne secam se vise koju tacno).Uzas!:jok:
u italiji kada kazem da sam iz srbije prvo sto mi je vecina rekla bila je:
aaa serbi cattivi (srbi zli)
i onda moram da im objasnjavam da nije tako...
neki uspeju da mi kazu po neku informaciju (onda pitanja u vezi rata itd)...neki ne znaju cak ni koji je glavni grad srbije... ima gi razni :)
rusty nail
19.04.2008, 12:22
englezi obavezno pitaju " which part of FY "? da bi mogli da nas svrstaju u" bad gays" verovatno......ostali evropljani su vise informisani i imaju realniju sliku o nasim balkanskim prilikama......generalno slabo smo nesto poznati...
Kad raspalim engleski al' s' laloskim akcentom ta samo sto se ne "upisadu", salu na stranu ima ih kao i nas takvih i onakvih (al' namaju toliko politickih partija).
Sladja26
08.05.2008, 00:14
ja ovde dosad nisam imala tih "problema" da neznaju gde se nalazi Srbija. O tome su dovoljno bili "informisani" 90-tih. ali se nonstop nalazim u situaciji da me pitaju koji jezik pricam, jedno vreme sam govorila "jugoslovenski", jer nemam volje da se o toj temo razglaba. ali cesto onda pitaju; a jel to "hrvatski". znala sam da ih pitam, dal bi oni prepoznali razliku kad bi ja sad pricala hrvatski ili srpski.naravno ne bi. tako da im onda kazem, pa sta te onda briga.:)
a isto tako sam cesto puta cula, ti si iz srbije?! a pa to su sve ratni zlocinci. :cesces:
za njih su Hrvati super, tamo idu na more ;), a Srbi hmm..... ili se cude kad cuju da se druzim sa hrvatima, bosancima.... znali su da pitaju, pa vi se mozete sporazumeti? ili, zar niste vi neprijatelji? :wacko:
a isto tako sam cesto puta cula, ti si iz srbije?! a pa to su sve ratni zlocinci. :cesces:
za njih su Hrvati super, tamo idu na more ;), a Srbi hmm..... ili se cude kad cuju da se druzim sa hrvatima, bosancima.... znali su da pitaju, pa vi se mozete sporazumeti? ili, zar niste vi neprijatelji? :wacko:
Kod mene vrlo slicna prica. Oni koji ne znaju ne znaju. Poneki pitaju je li to u Siberiji ili da li je to blizu Kosova ili Bosne :roll:
Vecina onih koji znaju, odmah pricaju o zlim Srbima, ratnim zlocincima i diktatoru Slobodanu Milosevicu. Onda se zacude kako to da se Srbi, Hrvati i Bosnjaci ne vole i ratuju na Balkanu, a ovamo se svi druze i raduju se jedni drugima. Mnogi opet ne razumiju (i nece da razumiju) podjele izmedju nas i kazu da ma sta mi pricali mi smo isti.
Prije neki dan se nadjoh u drustvu nekih Rusa... I tako u toku razgovora rekose kako ne kontaju u cemu je razlika izmdju Srba, Hrvata i Bosanaca. Kazu: "Sve su to nasi." :roll:
Neki dan rekose da su na udarnom dnevniku na njihovoj drzavnoj televiziji uoci fudbalskog meca Njemacka-Hrvatska, novinari rekli: "Drzite fige za nase" (misleci na Hrvate).
Meni se cini da su se Rusi nameracili da polako "porobe" sve Slovenske narode :fijuk:
yige_gui
18.06.2008, 06:50
Prije neki dan se nadjoh u drustvu nekih Rusa... I tako u toku razgovora rekose kako ne kontaju u cemu je razlika izmdju Srba, Hrvata i Bosanaca. Kazu: "Sve su to nasi." :roll:
Meni se cini da su se Rusi nameracili da polako "porobe" sve Slovenske narode :fijuk:
pa da, meni se obavezno deshava kad pricham sa Rusima da mi se oni obavezno obracaju na ruskom :smeh: i kad im kazhem da to jesu slichni jezici po toj liniji da oba spadaju pod slavenske jezike, ali da ja bash ne kuzhim shta prichaju.. dzabe divanim, oni i dalje teraju po svom :roll::smeh:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.