PDA

Puna verzija : Humanitarne akcije naših sportista

Arthur Dent
07.12.2007, 02:23
Povod za otvaranje teme:
Čest slučaj da se na forumu otvaraju teme vezane za humanitarni rad sportista
Imali smo temu "Grdosija velikog srca" Uskoro treba da se održi turnir "NAJJ Srbije"
Pa uz veliku pomoć, pade mi na um: Što sve to ne bi išlo u jednu temu.
Tema ne bi trebala da je namenjena samim vestima
... poželjni su i komentari :uredu:

Evo, ja krećem sa dve vesti, pa vi nastavite.
Prva vest, naravno, meni omiljena JJ :uzbud:

Arthur Dent
07.12.2007, 02:28
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/th_14052776454758031ece738781042591_bi.jpg (http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/forumi/14052776454758031ece738781042591_bi.jpg)I Jelena ambasador UNICEF-a

Srpska teniserka Jelena Janković u četvrtak je na svečanosti u beogradskom Medija centru inaugurisana u nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju, poručivši da će se potruditi da opravda poverenje i mladima ukaže na zdrave stilove života. Jankovićeva je poručila da je čvrsto opredeljena da kroz sport promoviše prava mladih u Srbiji i podsetila da su sportske aktivnosti od vitalnog značaja za sveobuhvatni razvoj adolecsenata i da sport ojačava njihovo psihičko i fizičko zdravlje, pomažući im da izgrade društvene veze.
"Sport obezbedjuje zdrave alternative za nezdravo ponašanje, poput zloupotrebe droge, alkohola, duvana. Kada su mi ponudili da postanam ambasador UNICEF-a rado sam prihvatila ponudu, jer je pravo na zdravlje jedno od osnovnih dečijih prava i svi moramo da pomognemo do takav način živora bude izbor dece i mladih ljudi", rekla je Janković.

Ona je ocenila da je od posebne važnosti pravovremeno informisanje mladih o brojnim pitanjima važnih za njihov pravilan razvoj.

"Već više od pet godina UNICEF u Srbiji radi na programima za mlade i mnogo toga korisnog je uradjeno. Nadam se da će moja podrška biti bodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan medju mladima u našoj zemlji", zaključila je srpska i svetska teniska zvezda.

Jankovićeva se u četvrtak pridružila ranije inaugurisanim nacionalnim ambasadorima UNICEF-a u Srbiji Emiru Kusturici, Aleksandru Đorđeviću i Ani Ivanović.

(b92)

Arthur Dent
07.12.2007, 02:31
Djoković: Može spektakl i bez De Nira!

Holivudski superstar Robert De Niro i ruska teniska princeza Marija Šarapova ipak se neće pojaviti na velikom tenisko-humanitarnom spektaklu, koji će u petak biti održan u Beogradskoj areni, uz učešće naših najboljih igrača i igračica.

"De Niro je imao veliku želju da dodje, ali trenutno snima film, a nedavno je imao i operaciju ramena, tako da ga je sve to sprečilo da doputuje u Beograd", rekao je Novak Djoković, koji je u odgovoru izbegao da pomene Ruskinju, pa je logično pretpostaviti da ni ona neće biti akter spektakla pod nazivom "NAJJ Srbije".

Nole je potom, pomalo rezignirano, dodao da mu smeta što svi pitaju za goste iz inostranstva.

"Zar nije dovoljno što su tu treća i četvrta teniserka sveta i treći teniser i što će Srbija imati priliku da ih sve vidi zajedno".

Pored Novaka, Ane Ivanović i Jelene Janković, na humanitarnom danu tenisa učestvovaće i drugi najbolji srpski "reket" Janko Tipsarević.

Biće tu i naši najtalentovaniji juniori: Nikola Milojević, Kristina Ostojić, Antonije Pantelić, Kristina Gavović, Miki Janković, Aleksandra Krunić, Dimitrije Tasić, Doroteja Erić, Aleksandra Tucakov i dva Djokovićeva mladja brata, Djordje i Marko.

Njih dvojica poručili su da vredno treniraju i da se nadaju da će jednog dana "stići i prestići" slavnog brata.

(MONDO)

DarkRed
07.12.2007, 21:00
Jelena Janković napravila haos na Terazijama

U petak, 7. decembra, ispred prodavnice modne kuće MONA na Terazijama bila je strašna gužva. Razlog nije novogodišnje sniženje već teniserka Jelena Janković.

http://aycu30.webshots.com/image/36469/2006264444492471067_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2006264444492471067)

Ona je, kao zaštitno lice MONE i ambasador UNICEF-a u Srbiji, delila autograme i fotografisala se sa onima koji su kupili majice i priveske sa njenim potpisom.

http://aycu14.webshots.com/image/37533/2006237561991803951_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2006237561991803951)

Takvih je bilo puno.

...

Mnogobrojni obožavaoci bez razmišljanja su odvojili 1.500 dinara za majicu i 500 dinara za privezak, a zatim su uredno stali u red da se barem na trenutak približe trećoj teniserki sveta i to ovekoveče fotoaparatom.

"Zaista sam srećna zbog ove akcije. Prihod od prodaje biće, preko UNICEF-a, usmeren za pomoć mladima i deci Srbije" rekla je Jelena i strpljivo, satima, stajala i fotografisala se sa brojnim fanovima.

...

"Kako je lepa", komentarisala je jedna zajapurena devojčica zureći u svog idola. Nju je dovela baka, a osim tinejdžera koji su bili najbrojniji, došle su i porodice sa bebama.

Inače, osim što je zaštitno lice MONE Jelena je, u saradnji sa ovom modnom kućom, kreirala i kolekciju za svečane prilike "JJ" koja je namenjena mladima.

(MONDO)

:astasad: http://aycu18.webshots.com/image/37937/2006257416195922891_rs.jpg (http://allyoucanupload.webshots.com/v/2006257416195922891) :astasad:

irnik
08.12.2007, 21:43
NAJJ i na Olimpijadi u Pekingu!

Ugovori su potpisani svečano, pred skoro 20.000 ljudi! Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Djoković i Janko Tipsarević stavili su svoj potpis na vernost Srbiji, obavezavši se da će braniti boje naše zemlje sledećeg leta na Olimpijskim igrama u Pekingu.

http://img222.imageshack.us/img222/3175/jjcw9.jpg http://img221.imageshack.us/img221/7083/ndjha1.jpg
http://img221.imageshack.us/img221/8076/anabk4.jpg http://img221.imageshack.us/img221/4376/jtib5.jpg

Bio je to možda i najbitniji trenutak četiri sata dugog teniskog spektakla "NAJJ", održanog u petak uveče u beogradskoj "Areni", koji su četiri najveće zvezde našeg sporta u 2007. godini, uz podršku Teniskog saveza Srbije, organizovale kako bi se obeležila gotovo nestvarna godina srpskog tenisa - ali što je još važnije - i prikupila značajna sredstva za najugroženije gradjane Srbije.

Ukupan prikupljeni fond podeljen je na četiri jednaka dela, a svaki od zvezda večeri izabrao je kome će ga pokloniti. Janko nije zaboravio SO Brus, koja mu je pomogla da ode na "Oranž Boul" kada je imao 14 godina.

"Moj otac i ja tada nismo imali novca da odemo na taj bitan turnir. Ljudi iz Opštine Brus su sakupili novac za moj put. Ja sam turnir osvojio i danas ne bih bio to što jesam, da nije bilo njih. Novac ću pokloniti bolnici u Brusu."

Ana Ivanović, od skoro ambasadorka UNICEF, odlučila je da novac pokloni ovoj organizaciji, koja će ga proslediti najugroženijoj deci.

Jelena Janković je sredstva usmerila na više mesta, a nije zaboravila i jednog vernog navijača, koji je, kad mu je nestalo struje u kući, otrčao da gleda Jelenin meč u kafiću, ostavivši upaljenu sveću u kući. Vetar je srušio sveću i momku je izgorela kuća. Cela priča stigla je do Jelene, koje je želela da mu nadoknadi štetu. Pored toga, deca Kosova će dobiti deo novca od Jelene Janković.

Srbima na Kosovu je novčanu pomoć poslao i Novak Djoković, od kojeg će najugroženijima u južnoj pokrajni stići i sanitetsko vozilo.

Srpski asovi - tremaroši

Za kraj zanimljivog programa, Jelena i Novak odigrali su dubl protiv Ane i Janka (parovi su odredjeni žrebom, Ana je izvukla lopticu sa Jankovim imenom), u kojem se igrao egzibicioni tenis za ovacije prepune dvorane. Delirijum je nastao kada je Nole počeo sa svojim već nadaleko čuvenim imitacijama drugih poznatih tenisera: Rafaela Nadala, Marije Šarapove, Radeka Stepaneka...

Janko Tipsarević je na predstavljanju beogradskoj publici sve iznendio rekavši da ima najveću tremu u životu.

"Trema koju trenutno osećam je sto puta veća od one koju sam imao kada sam takodje pred prepunom Arenom igrao protiv Australije. Ljudi, hvala vam, učinili ste da ovo bude jedan od najlepših dana u mom životu".

Ništa manje nervozna nije bila ni Ana Ivanović.

"Moram da vam priznam da sam veče uoči meča toliko nervozna da sam jedva zaspala. Odigrala sam veliki broj jako bitnih mečeva na velikim stadionima, ali ovakvu tremu nisam osetila", izjavila je četvrta teniserka na WTA listi i finalistkinja US Opena, koja je na teren izašla uz pesmu "Madona", omiljenog izvodjača Robija Vilijamsa.

Jelena: Čuvaj me se Žastin

Jelena je za kratku video prezentaciju, kao podlogu izabrala house hit "I want your soul" Armanda van Heldena, a Novak Djoković remiks legendarne pesme "Proper education", koji je uradio Erik Pridz. Noletov muzički izbor učinio je da se "Arena" zatrese.

"Ne sećam se više kada sam imala priliku da igram pred beogradskom publikom. Osećam se predivno", rekla je treća teniserka sveta.

Na pitanje voditelja programa Dejana Pantelića i Marije Kilibarde, kakve planove ima u 2008. godini, ona je poručila Belgijanki Žastin Enan da se dobro spremi.

"Moj san je oduvek bio da budem najbolja na svetu. A, ako Žastin ovo gleda, želim da joj kažem da sprema novu taktiku za narednu sezonu", rekla je Jankovićeva, ne skrivajući svoj prepoznatljivi kristalno beli osmeh.

Najbolji srpski teniser Novak Djoković nije skrivao radost zbog nastupa u Beogradu.

"Imao sam prilike da igram pred prepunom Arenom. Rekao sam tada, ponoviću i večeras da ste vi najbolja publika na svetu", pohvalio je posetioce u hali treći teniser sveta i najbolji sportista (izabran od strane DSL "Sport") i teniser (nagradu dodelio TSS) naše zemlje za 2007. godinu.

Novaku je uručen i jedan jako vredan poklon - od slovenačke i italijanske firme Djoković je dobio dve jako skupe podloge, jednu identičnu onoj u Indijan Velsu, a drugu onoj na US Openu. Popularni Nole je osmah po dobijanju poklona isti prosledio svom gradu, Beogradu, kako bi naši teniseri mogli što bolje da se pripreme za dva velika turnira u glavnom gradu. Lokacija na kojoj će tereni biti postavljeni biće naknadno odredjena.

Majstori reketa odlični i za mikrofonom

Video poruku teniserima i publici poslao je i najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić, dok je svečanosti prisustvovao, izmedju ostalih, i predsednik Srbije Boris Tadić.

"Oni su uradili mnogo više za ovu državu od mnogih drugih", rekao je Tadić i dodao da prati mečeve naših tenisera jer su njihovi najveći njegove dve ćerke.

Glavni zabavljač večeri bio je poznati glumac Nikola Djuričko, a u muzičkom delu programa nastupili su Beogradski sindikat, Van Gogh, Beauty Queens, prateći vokali Marije Šarifović na Pesmi Evrovizije. Publici je posebno bio zanimljiv nastup folklornog ansambla "Talija".

Svoje vatreno krštenje imali su i najbolji mladi teniseri do 16, 14 i 12 godina, koji su igrali novu vrstu igre s reketima "Tim tenis", u kojem su dozvoljene izmene u toku meča. Ekipe su vodili selektori muške i ženske reprezentacije, Bogdan Obradović i Dejan Vraneš.

Tri velike teniske zvezde (Nole, Jelena i Janko, Ana se "izgubila" negde medju brojnim obožavaocima koji su želeli autogram) su na kraju večeri potpuno razgalile publiku otpevavši hit Bajage i Instruktora "Moji su drugovi".

http://img215.imageshack.us/img215/1633/teniseriiq2.jpg

Tenis je i u petak uveče, kao i u mnogo navrata tokom 2007. godine bio sport "Broj 1" u Srbiji. A, tek će biti...

(MONDO)

Arthur Dent
11.12.2007, 04:35
US Open na Zvezdari

Brze teniske podloge, koje je u petak najbolji srpski teniser Novak Djoković poklonio Beogradu, u ponedeljak je njegov otac Srdjan zvanično uručio Sportskom centru “Zvezdara”.

U kancelariji predsednika Opštine Zvezdara Milana Popovića otac našeg najboljeg tenisera je direktoru Sportskog centra “Olimp” Dragoljubu Maletiću predao pravo na korišćenje teniskih podloga koje su njegovom sinu poklonile italijanska firma “Kasali” i slovenačka kompanija “Sorgo”.

Djoković je istakao da se radi o veoma kvalitenim teniskim podlogama, na kojima se igra Gren slem turnir u Njujorku i takmičenje Masters serije u Indijen Velsu.

"Cilj nam je da deci omogućimo kvalitetno bavljenje tenisom. To je danas sport broj jedan u Srbiji i moramo tu popularnost da iskoristimo da proširimo bazu”, rekao je Srdjan Djoković.

Otac poznatog tenisera izrazio je nezadovoljstvo što grad Beograd nema razumevanje za planove njegove porodice da investira i izgradi veliki teniski centar na Novom Beogradu.

"Hteli smo da kupimo zemljište i izgradimo centar od koga bi srpski tennis imao ogromnu korist. Nismo tražili ništa na poklon. Medjutim, neko ne želi ATP turnir u Beogradu, ne žele ni veliki teniski centar i mi tu ne možemo ništa”, kazao je Djoković.

On je ponovio uverenje da će njegov sin za godinu i po dana postati najbolji teniser i najbolji sportista sveta.

Zahvaljujući se Djokoviću na ustupljenim podlogama, Popović je izrazio nadu da je to tek početak saradnje Opštine Zvezdara sa porodicom trećeg tenisera sveta.

"Opština planira da sportski centar "Olimp" renovira i napravi odlično mesto za mlade koji vole sport i rekreaciju. Tenis je trenutno naš najpopularniji sport i zahvalni smo Novaku što nam je poklonio te podloge”, ljubazan je bio Popović.

(Tanjug/MONDO)

Nisam ni sumnjao da će Novak naći neki način da se oduži SC "Olimp"
Na njemu je počeo da igra tenis, u prošlosti je često znao da spomene doajena tenisa Jelenu Genčić koja je u to vreme radila u SC "Olimp"
Mislim da je izbor bio sasvim logičan

irnik
28.12.2007, 04:28
Ana uplatila 3.360.000 dinara

Ambasadorka UNICEF-a za Srbiju, četvrta teniserka sveta Ana Ivanović uplatila je iznos od 3.360.000 dinara za program UNICEF-a "Škola bez nasilja". Taj iznos deo je sredstava koji je prikupljen tokom humanitarnog spektakla "NAJJ za Srbiju" održanog 7. decembra u "Beogradskoj areni".

Drugi reket Srbije ovim humanitarnim gestom omogućila je da se u program "Škole bez nasilja" uključi još 12 osnovnih škola Srbije.

Osim 20-godišnje igračice, na humanitarnom događaju učestvovali su i Novak Đoković, Jelena Janković i Janko Tipsarević. Svako od tenisera je na različite strane uplatio prikupljeni novac.

(B92)