PDA

Puna verzija : Ima se- moze se

_baba_
04.12.2007, 13:42
-Dnevnik-

Gradonačelnica je, prema informacijama “Dnevnika”, predvidela da iz novčanika Novosađana, odnosno gradskog budžeta za novogodišnju feštu izdvoji oko 150.000 evra. Ni jedna organizacija novogodišnjeg dočeka, u protekle tri godine koliko je Gojkovićeva na čelu grada, ne bi bila zabrinjavajuća da se za tu noć, kada po njenom izboru nastupaju najveće estradne zvezde, novac obezbedi od sponzorstava. Reč je o komercijalnom događaju i svuda u svetu je uobičajeno da za takve manifestacije, na kojima se okuplja nekoliko desetina hiljada građana iz Vojvodine i Srbije, velike kompanije ulože deo novca. Za to je potreban dobar marketinški tim, koji će u ime grada tokom pripremnog perioda za Novu godinu poslati ponudu velikim firmama i ponuditi im da sponzorišu veliki doček na Trgu slobode.

Međutim, u Novom Sadu građani za doček debelo plaćaju. Prema zvaničnim podacima, za doček 2007. godine iz gradske kase je plaćeno oko 18 miliona dinara za program u kojem je zvezda noći bio Goran Bregović. Godinu ranije, za doček je Novosađane zabavljao Vlado Georgiev a građani su za to platili 13,5 miliona dinara. Prve godine gradonačelnikovanja Maja Gojković je Novosađanima priredila novogodišnji nastup Željka Joksimovića, a visinu iznosa koji mu je tada plaćen javnost nikada nije saznala.

Ovome dodajemo i nedavno održani Samit balkanskih gradova, za koji je izdvojeno, prema saznanjima “Dnevnika”, čak 55.000 evra. Od ove cifre samo za “poklon” koncert Gorana Bregovića i to za odabrane Novosađane plaćeno je 35.000 evra. Da je u pravu onaj deo javnosti koji kritikuje gradonačelnicu da se bahati tuđim novcem, dokazuje upravo ovaj, proteklog vikenda organizovan događaj. Nije problem toliko platiti za održavanje Samita, ali izdvojiti duplo više novca za koncert Bregovića i to za novosadsku “elitu”... To može da uradi samo neko ko uopšte ne misli na svoje građane koji grcaju u preskupoj svakodnevici.

Kada bi manir ljudi na vlasti u ovoj državi bio zaista interes građana, suma od oko 200.000 evra, koliko je plaćen Samit i koliko će biti izdvojeno za Novu godinu, mogao bi biti uložen u humanije svrhe, a za feštu na Trgu bi se našli sponzori. Na osnovu navoda iz Kabineta gradonačelnika bezmalo jednaki iznos, koliko koštaju nastupi estradnih zvezda, koštalo je regresiranje boravka dece u PU “Radosno detinjstvo”(14 miliona dinara). Za ovaj novac je mogla da se kupi i još jedna mašina za preradu medicinskog otpada koji je nedavno kupljen za Dom zdravlja, a koštao je oko 11 miliona dinara. Takođe, taj novac je mogao da se investira i u Narodnu kuhinju, a poslednji nesrećni slučaj kada je u požaru stradala porodica beskućnika, upućuje na to da je novac mogao biti uložen i za pomoć ovim marginalizovanim kategorijama građana.

Novi Sad je u Srbiji, a ne na Islandu i sigurno je da bi iznos od oko 200.000 evra zaista bio dobrodošao i pametno uložen bilo gde da je namenjen, a od čega bi građani, čiji je to i novac, imali koristi. Hleba i igara je bilo uvek i biće, a hvala Bogu, u Srbiji ima dovoljno bogatih građana, a poslednjih godina i velikih stranih kompanija, koje bi sigurno prepoznali interes sponzorisanja dočeka Nove godine na novosadskom Trgu.

_baba_
04.12.2007, 13:55
“Koncert za odabrane” – tako bi mogao da se nazove nastup Gorana Bregovića koji je u okviru Samita balkanskih gradova Balcineta održan u subotu uveče u Srpskom narodnom pozorištu, a čiji organizator je gradska vlast. “Odabrani” su bili svi oni koji su na ovaj ili onaj način dobili kartu koja je bila jedini uslov da se ove večeri uđe u pozorište, jer ih u prodaji nije bilo. Kako smo saznali, karte su, između ostalih, dobili neki od zaposlenih u Skupštini grada, a među zvanicama koje su pohodile pozorište bili su i zaposleni u nekim javnim preduzećima, direktori nekih institucija kulture, vlasnici tabloida, modnih agencija, pa i neki funkcioneri iz novosadskih opozicionih stranaka...

Ostatku Novosađana omogućeno je da koncert prate na dva video bima postavljena ispred pozorišta. Bilo je međutim samo nekolicina onih koji su se odlučili da Bregovića slušaju na ovaj način i to uglavnom oni koji su šetali centrom ili su se pak zaustavili na putu u noćni život. Tako je jedan mladi bračni par u šetnji sa detetom zastao i kada smo ih pitali da li su čuli za koncert i zato došli kazali su da nisu ni znali da se održava, i gledjući na video bimu zapitali su se da li je to Bregović zaista u pozorištu.

- Smatram da ljudi nisu došli i zbog protesta, jer dovoljno je reći da mi se za 17 godina, koliko radim u Srpskom narodnom pozorištu, nikada nije dogodilo da ne mogu da uđem na neku manifestaciju – kaže LJiljana Ladar i ističe da nikome od zaposlenih u ovom teatru, ko nije imao kartu, nije bilo dozvoljeno da uđe na koncert.
Kako je kazala, to nije slučaj ni kada su gostovanja drugih pozorišta, kada su predstave na Sterijinom pozorju ili kada se pak organizuje neki koncert kao što je primera radi bio nastup Vlada Geogrieva. Naša sagovornica ističe da je gradonačelnica Maja Gojković mogla za goste Samita da organizuje koncert, ali je takođe mogla i da Novosađanima priredi zabavu, na primer, na Trgu slobode.

O mistifikaciji cele priče oko koncerta ilustrativna je i informacija koju smo čuli ispred SNP – a da je gradonačelnica navodno sve one kojima je lično dala pozivnice upozorila da će eventualni izostanak tolerisati jedino uz lekarsko uverenje.
Da podsetimo, za organizovanje Samita i događaja u okviru njega, kako je “Dnevnik“ saznao, gradska vlast je iz budžeta grada izdvojila oko 50.000 evra, a najveći deo novca otišao je na koncert Gorana Bregovića koji je Novosađane koštao oko 35.000 evra. Ovu informaciju u kabinetu gradonačelnice Maje Gojković nisu želeli da potvrde, a nisu odgovorili ni na pitanje koliko košta organizovanje Samita i sam koncert.

Vrata pozorišta zaključana su u 21 sat, a radnici obezbeđenja su upozoravali one koji su čekali društvo koje kasni da, i ako, imaju karte posle ovog vremena ne mogu da ih puste unutra. Novinarima ulaz nije bio dozvoljen, a obezbeđenje je ovu meru obrazložilo rečima da im je organizator tako naložio i da je rečeno da niko od predstavnika medija ne može da uđe ako nema “magičnu”, poklonjenu kartu, a institucija akreditacije ove večeri nije važila.

_baba_
04.12.2007, 14:05
Evo i komentara citaoca:

-Stidimo se, mi zitelji grada, kada se u danu kad je u baraci izgorela zena sa dvoje dece objavljuje da ce novogodisnje slavlje sa Zdravkom Colicem nas kostati 150 hiljada eura. Zivimo li zivotom kao pre tri i vise milenijuma pa nam je najvaznije hleba i igara ili nema nikoga ko hoce da se prizove pameti.

-Novogodisnji valcer bivse zvezde i sigurno odlazece gradonacelnice platicemo 150 hiljada eura. Bljak! Da me ko pita, a ne pita me, hocu da se za te pare izgradi nekoliko stanova za beskucnike!

-Pa zar u Novu godinu da udjemo sa Z. Colicem? Pa gde su nasi tamburasi, Apsolutno romanticno, Garavi sokak itd.

-Stvarno nema smisla potrositi tolike pare za novogodisnju noc, a onda nasi umetnici traze privilegovane penzije. Zar mi nemamo nase lokalne zabavljace, a naravno i jeftinije! (moj bold, jer se i ja isto pitam.)

itd, itd...

Angus
04.12.2007, 14:21
Evo i komentara citaoca:

-Stidimo se, mi zitelji grada, kada se u danu kad je u baraci izgorela zena sa dvoje dece objavljuje da ce novogodisnje slavlje sa Zdravkom Colicem nas kostati 150 hiljada eura. Zivimo li zivotom kao pre tri i vise milenijuma pa nam je najvaznije hleba i igara ili nema nikoga ko hoce da se prizove pameti.

-Novogodisnji valcer bivse zvezde i sigurno odlazece gradonacelnice platicemo 150 hiljada eura. Bljak! Da me ko pita, a ne pita me, hocu da se za te pare izgradi nekoliko stanova za beskucnike!

-Pa zar u Novu godinu da udjemo sa Z. Colicem? Pa gde su nasi tamburasi, Apsolutno romanticno, Garavi sokak itd.

-Stvarno nema smisla potrositi tolike pare za novogodisnju noc, a onda nasi umetnici traze privilegovane penzije. Zar mi nemamo nase lokalne zabavljace, a naravno i jeftinije! (moj bold, jer se i ja isto pitam.)

itd, itd...

...baba...mojne da se zalis...vi ste glasali za tu vlast,sada trpite...:dry:
...kao sto su "moji",za dan berbe grozdja doveli Cecu da peva...pa kad se skupila masa "seljaka",ijaoooooo...morao sam da se napijem...trezan covek to ne moze da izdrzi...:jok:
...btw...bolje i Zdravko Colic...njega bih bar mogao da smuvam...onako isfeminiziranog...:hahaha:

believer
04.12.2007, 14:28
...kao sto su "moji",za dan berbe grozdja doveli Cecu da peva...pa kad se skupila masa "seljaka",ijaoooooo...morao sam da se napijem...trezan covek to ne moze da izdrzi...:jok:
...btw...bolje i Zdravko Colic...njega bih bar mogao da smuvam...onako isfeminiziranog...:hahaha:

koliko se ja secam,dragi Anguse,nisi ti pio jer je pevala Ceca ,nego jer su ti dosli prijatelji koje nisi dugo video.....:cesces:
sad bi ja mogla da kazem da me posle glava bolela zbog Cece,a nije.......nego vinjak ubi.....:wacko:

a sto se tice onog :Ima se- moze se!,znate kako se kaze : Cigan kad ima i na dupe maze......;)

Angus
04.12.2007, 14:34
koliko se ja secam,dragi Anguse,nisi ti pio jer je pevala Ceca ,nego jer su ti dosli prijatelji koje nisi dugo video.....:cesces:
sad bi ja mogla da kazem da me posle glava bolela zbog Cece,a nije.......nego vinjak ubi.....:wacko:

a sto se tice onog :Ima se- moze se!,znate kako se kaze : Cigan kad ima i na dupe maze......;)

...mojne me bre,izdajes...:stid2:
...naravno da sam pio sa svojim prijateljima...:)...ali bilo je tu i preventive...vi ste otisli,a cobani sa koncerta su navalili kod nas na sank...sva sreca sto sam popio,pa nije bilo gluposti...osim sto sam jednom pijanom "objasnio" da se kod nas ne pustaju narodnjaci...:hahaha:

_baba_
04.12.2007, 14:37

Ko se zali? :blink: ja samo prenosim sta pise u Dnevniku. :fijuk:
Nego, nije mi bila namera da ovo bude povezano sa politikom, jer sam za istu totalno nezainteresovana.
Cak ni protiv Maje kao gradonacelnice nemam nista, svidjaju mi se neke stvari koje je odradila za Novi Sad, jedino se pitam zar to stvarno ne moze jeftinije?
Zasto od tih para ne uloziti u objekte kao sto su vrtici, jer ih u Novom Sadu stvarno fali. Bolnice su u ocajnom stanju. Ma ima stvari koje treba popraviti, samo nema para. Za to nema, ali za koncert ima. E pa do ochina. :dry:
Eto.
Srecna Nova godina! :uzbud: Ja je sigurno necu docekati na trgu8)

Ja vise volim da kazem: Ima se - moze se, nema se- glumi se. :kez:

Angus
04.12.2007, 14:41
Ko se zali? :blink: ja samo prenosim sta pise u Dnevniku. :fijuk:
Nego, nije mi bila namera da ovo bude povezano sa politikom, jer sam za istu totalno nezainteresovana.
Cak ni protiv Maje kao gradonacelnice nemam nista, svidjaju mi se neke stvari koje je odradila za Novi Sad, jedino se pitam zar to stvarno ne moze jeftinije?
Zasto od tih para ne uloziti u objekte kao sto su vrtici, jer ih u Novom Sadu stvarno fali. Bolnice su u ocajnom stanju. Ma ima stvari koje treba popraviti, samo nema para. Za to nema, ali za koncert ima. E pa do ochina. :dry:
Eto.
Srecna Nova godina! :uzbud: Ja je sigurno necu docekati na trgu8)

...e jbg...kako god da okrenes,ima veze sa politikom...pa o svim tim stvarima odlucuju politicari,zar ne?...a njih bira narod...i eto ti ogledala...:uredu:
...secam se kako smo pljuvali zbog dolaska Cece...i setim se kako je Jesic doveo Peperse u Indjiju...ali i kod mene su na vlasti cobani...:jok:

_baba_
04.12.2007, 14:57
...secam se kako smo pljuvali zbog dolaska Cece...i setim se kako je Jesic doveo Peperse u Indjiju...ali i kod mene su na vlasti cobani...:jok:

Ma jeste. Chobani na vlasti, pa shishaju dobre i poslushne ovcice. Ali, kao sto rekoh, to mene ne zanima. :fijuk:
Ja sad nesto razmisljam da ipak odem na trg i da odradim jednu malu sabotazu. Kad Cola zapeva "Cija je ono zvezdaaaaa" a ja uletim i pocnem da skacem vichuci "I zato kreni kreni prema meni!" ili jos bolje " Isti, poseban, biti samo svoj!" :uzbud:

lav71
04.12.2007, 14:59
Ma jeste. Chobani na vlasti, pa shishaju dobre i poslushne ovcice. Ali, kao sto rekoh, to mene ne zanima. :fijuk:
Ja sad nesto razmisljam da ipak odem na trg i da odradim jednu malu sabotazu. Kad Cola zapeva "Cija je ono zvezdaaaaa" a ja uletim i pocnem da skacem vichuci "I zato kreni kreni prema meni!" ili jos bolje " Isti, poseban, biti samo svoj!" :uzbud:

...a šta ako ne bude pevao tu pesmu? ..:cesces:...koji je plan B?...:roll:

silvia
06.12.2007, 13:58
Mislima da su te pare mogli da uloze u nesto pametnije od doceka Nove Godine, ako vec hoce da organizuju docek, sto nisu nasli nekog 'jeftinijeg', skup je Cola, ovo je bas preterivanje :wacko: Eto npr Partibrejkerski gostuju u Valjevu, i citava manifestacija sa izvodjacima, vatrometima, ukrasavanjem itd ce kostati 1.2 miliona dinara , ja bi pre isla da gledam i slusam Partibrejkerse nego Colu :uredu:

Evo i liste, gde i kome ce otici pare:

Izvodjaci 8.964.534
Oprema za koncerte 6.461.060
Vatromet 1.321.647
Specijalni efekti 802.419
Redarska sluzba 1.901.051
Organizacija, produkcija i realizacija 3.117.284
Video produkcija i ostali troskovi oko 1.500.000

Angus
06.12.2007, 18:15
Mislima da su te pare mogli da uloze u nesto pametnije od doceka Nove Godine, ako vec hoce da organizuju docek, sto nisu nasli nekog 'jeftinijeg', skup je Cola, ovo je bas preterivanje :wacko: Eto npr Partibrejkerski gostuju u Valjevu, i citava manifestacija sa izvodjacima, vatrometima, ukrasavanjem itd ce kostati 1.2 miliona dinara , ja bi pre isla da gledam i slusam Partibrejkerse nego Colu :uredu:

Evo i liste, gde i kome ce otici pare:

Izvodjaci 8.964.534
Oprema za koncerte 6.461.060
Vatromet 1.321.647
Specijalni efekti 802.419
Redarska sluzba 1.901.051
Organizacija, produkcija i realizacija 3.117.284
Video produkcija i ostali troskovi oko 1.500.000

...ajde saberi ponovo...ne slaze mi se cifra...:cesces:

silvia
06.12.2007, 21:43
...ne slaze mi se cifra...:cesces:

S kojom cifrom ti se ne slaze?

_baba_
07.12.2007, 13:36
...ajde saberi ponovo...ne slaze mi se cifra...:cesces:

Nije ni u planu da se cifra ne slaze tebi :fijuk:
Nekom se sigurno slaze :uredu:

yossarian
07.12.2007, 19:42

Мислим да је ово убедљиво најбољи коментар. Баба каже да је политика не интересује, па све је политика. Политика је јапанској буби дозволила да располаже народним парама.
Радикалка па још сноб па још набеђена дама која би да буде нешто што она мисли да је боље од радикала који су је изабрали, бахато, неваспитано, Марија Антоанета... фуј.

HLEBmaster
07.12.2007, 20:15
Koleze forumashi Novonasadjani, ja ne bi' da se mesham, ali evo shta je meni stiglo na mail 8)

A imate dole i odgovarajuchi link k' peticiji za potpisivanje 8)

To: Maja Gojkovic, Zdravko Colic i drustvo za novaka u Novom Sadu

U gradu oholosti i raskalasnih zabava, ludih noci i vatrometa, gradu behatonizacije parkova i ablacije asfalta, u kojem istovremeno pogiba sirota porodica u carskim austrijskim katakombama, nesto nije u redu. Da li sa stradalnicima, ili sa raskalasnima.

Grad Novi Sad postaje privatni spektakldrom grupice ljudi koji ga vodi. Nakon hladnog tusa u vreloj sali za odabrane, u kojoj je demonstrirana samovolja i samodovoljnost placanjem u ime naseg grada i za nase pare preskupog privatnog koncerta za odabrane, jedna beskucnicka porodica, majka i dvoje male dece, stradali su improvizovanom stanistu.

Iz ovog tragicnog primera, iz ove skoro lakrdijaske slucajnosti, ogleda se celo licemerje upravljanja Novim Sadom

U istom gradu…

David

David je devotogodisnji decak koji je poklonio svoju ustedjevinu planiranu za telefon, porodici stradaloj u katakombama Tvrdjave, saznavsi da nemaju para ni za sahranu. Decak David je dao svojih 13.000 dinara za sahranu stradaloj porodici.

Davidu je Gradjanski list, nakon sto ga je novinar sreo na sahrani na kojoj nije bilo gotovo nikoga (treba li reci da su gradski celnici bili zauzeti precim stvarima), poklonio mobilni telefon iste marke za koju je dete mesecima stedelo novac dobijen od tetaka, baka, striceva i roditelja.

David je decak, covek od devet godina, koji je potom odlucio da taj telefon, taj "soni erikson K 510" dobijen od ovog lista, pokloni svom drugu iz razreda koji jedini nema telefon, jer mu roditelji jedva i udzbenike kupuju!

David je decak na kojeg bi trebalo da lici ovaj svet.

Zbog Davida smo duzni da pokusamo, zajedno sa svim mislecim i osecajucim ljudima iz ovog grada, KAMPANJU:

NASIH 20% NECIJIH 100%: DA LI SI DAVID?

Podsecamo da je konacno objavljen troskovnik Golijata, a uz to i sadrzaj novogodisnje zabave na trgu u Novom Sadu i da racunica izgleda ovako:

Ucestvuju - Zdravko Colic, Aleksandra Radovic, trubacki orkestar Bobana Markovica, ansambl “Kal”, “Bateria SambaNSa” i “Studio Alektik”.

Izvodja�i: 8.964.534 din (112.056,67 eur) - a koliko kosta Simply red?
• 20% je 22.411,33 evra je 22 kvadrata stambenog prostora.

Ozvucenje, rasveta: 6.461.060 din (80.763,25 eur) - da li kupuju sve novo?
• 20% je 16.152 evra je jo� 14 kvadrata stambenog prostora.

Vatromet: 1.321.647 din (16.521 eur) - da li se takmicimo sa Sidnejom?
• 20% je 3.300 evra je jo� koji kvadrati� stana.

Specijalni efekti: 802.419,00 din (10.030,24 eur) - mora biti da ce biti ne�to specijalno.
• 20% je 2.000 evra je specijalni efekat PDV-a za stan.

Redarska sluzba: 1.901.051,00 din (23.763,14 eur) - ocekuju se protesti a ne slavlje?
• 20% je 4.752,63 evra je dovoljno da se stan u potpunosti opremi.

Realizacija i organizacija programa: 3.117.284,00 din (38.966,05 eur) - tezacki posao rasporeda novca mora biti placen.
• 20% je 7.793 evra je vise nego dovoljno da se organizuje i realizuje sve sto jo� nedostaje.

Video produkcija: do 1.500.000,00 din (18.750,00 eur) - verovatno se kupuje nova oprema.
• 20% je 3.750 evra je da se kupe tehnicki aparati za domacinstvo.

Trista iljada jura.
• 20% troskova zabave je 60.000 evra je 100% za neciji zivot.

20% od sredstava predvidjenih za zabavu prilikom ulaska u jos jednu neizvesnu godinu, moze da u potpunosti resi jedno stambeno pitanje jednoj ugrozenoj porodici u Novom Sadu.

20% jednom detetu ciji roditelji nemaju i ne mogu, obezbedjuje dobar start za dostojanstven zivot i bezbrizno skolovanje.

20% od jednog deteta mo�e da nacini 100% coveka.

20% je necijih 100%.

To su nase pare, secate se?

Da li se slazete da 20% od nasih para koje gradonacelnik Maja planira da potrosi za novogodisnju priredbu na trgu, damo nekome?

Da li se slazete da 20% nasih para zahtevamo da bude dato nekome kome ce znaciti 100%?

Da li i vi mislite da treba traziti od Cole i drustva, kad se vec gradonacelnik Maja nije setila, da 20% nasih para izdvoje za necijih 100%?

Slazete se?

Recite.

Ako je ikada trebalo reci ovo a da ne zvuci pateticno, sada je trenutak: Svi smo mi David.

Jesmo li? Ili nam je samo do igara?

Da li si David? Ako mislis da u tebi takav postoji, ukljuci se u kampanju. Pozovi Colu i drustvo, podseti ih da njihovih-nasih 20% mogu da budu necijih 100%.

Ako imas bolju ideju za slogan, kazi.

Ako mozes da pomognes da se kampanja prosiri, pomozi.

Ako mozes i sam da pomognes u kampanji, ukljuci se.

Ako imas pristup medijima koji bi pomogli u kampanji, iskoristi ga.

Ako znas neku porodicu koju bi Cola i drustvo usrecili sa svojih-nasih 20%, pokazi je.

Pare smo vec dali, sada je red da damo Davida u nama.

Colo i drustvo, da li ste i vi David? Ili imate druge planove za 2008?

ako nije tako, odsecite nam ruke i pretvorite nas u kamen

http://www.petitiononline.com/Davidns/petition-sign.html?

silvia
07.12.2007, 23:25
Cifre su katastrofalno velike, kao sto rekoh, mogli su te novce uloziti u mnogo pametnije i korisnije stvari. A sto se tice Davida, njemu svaka cast, stvarno mu skidam kapu...malo je takvih ljudi kao sto je on.

silvia
18.12.2007, 20:49
Opozicione stranke u gradu ne slažu se sa velikim izdvajanjima iz budžeta za doček Nove godine na Trgu slobode, ali ni jedna od njih za sada ne planira nikakvu konkretnu akciju protiv toga.

Srpski pokret obnove, za vreme čije vlasti u gradu je počela tradicija javnih dočeka, smatra da se proslava može organizovati i sa mnogo manje novca. Portparol stranke, Nemanja Starović, kaže da je neoprostivo to da se u gradu ne rešavaju problemi vatrogasaca ili nedostatka cisterni za vodu, a da se novac ulaže u manifestaciju na kojoj mnogi zarađuju od gradskog novca. Kao primer, on navodi prodaju pića i sitnica na tezgama u novogodišnjoj noći, koja ugostiteljima predstavlja dotirani profit, s obzirom na to da ne učestvuju u troškovima slavlja.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke u gradskoj Skupštini, Mihajlo Brkić, kaže da je on izričito protiv toga da se sredstva za doček predimenzioniraju. On kaže da je zabava na trgu dobra ako je spontana. Ukoliko je u pitanju organizovan koncert, Brkić kaže da bi trebalo povesti više računa o izvođačima, da oni ne bi bili politička odluka vladajuće većine u gradu.

Liberalno demokratska partija je iznela predlog na šta bi se mogao potrošiti novac izdvojen za slavlje, pa je tako predloženo da se sve škole u gradu uključe u UNICEF-ov projekat "Škola bez nasilja", da se kupe pristojni obroci u narodnim kuhinjama ili da se pomognu nevladine organizacije. Šef gradskog Izbornog štaba LDP-a, Dejan Čobanov, kaže da je osuda dočeka jedna od prilika da se opozicione stranke u Novom Sadu ujedine.

Ni jedna opoziciona stranka u Novom Sadu nije najavila nikakvu akciju koja bi osudila trošenje 300.000 evra iz gradskog budžeta na koncert Zdravka Čolića, Aleksandre Radović, grupe "Kal" i trubača Bobana Markovića 31. decembra na Trgu slobode. Internet peticiju protiv velikih troškova dočeka, koju su pokrenuli blogeri Novog Sada, do sada je potpisalo oko 1400 građana. (Milena Jerkov)

(021)