PDA

Puna verzija : Drug iz maste

shacky
02.12.2007, 00:04
Moj Daki (4 god.) mi prilazi pre nekog vremena i kaze da ga je zvao Kisa i ja se totalno zbunim:blink:, on mi onda objasni da je to njegov drugar iz mobilnog telefona (igracka) sa kojim on svaki dan razgovara.:hmm:
U startu sam se zabrinula :huh: ali onda mi komsinica kaze da i njena mala kada se igra sa lutkama sama u sobi ponasa se kao da ima neko sa njom, kao da je sa drugaricom.:cesces:
Od kada je krenuo u vrtic Kisu ne spominje.:)
Ocigledno mu je nedostajalo drustvo pa ga je on sam izmislio, a sada kad ima puno pravih drugara ovaj izmisljeni je zaboravljen.:beyond:

Ima li Vase dete izmisljene prijatelje? Kako ih zove?Da li Vas takve pojave brinu?:)

yige_gui
02.12.2007, 01:23
Ima li Vase dete izmisljene prijatelje? Kako ih zove?Da li Vas takve pojave brinu?:)

ne secam se kad sam pochela da se druzhim s Pericom, ali kako je vreme teklo tako su vec svi znali za njega :stid2: mislim da nema nishta loshe da dete ima zamishljenog druga.. imala sam ga i ja.. imam ga i sad :beyond:
najcheshce deca prestaju da prichaju sa njim kada krenu u sh'olu, kao shto si ti vec spomenula.. dodushe ja i dan danas usprkos brdo drugara i dalje ponekad pocaskam s mojim drugom iz detinjstva :uredu: moje nije zabrinjavalo to shto pricham s Pericom, niti su mi branili da se druzhim s njim.. ne zabrinjava ih ni sada, mada mislim da su Pericu vec svi pozaboravljali :hmm: znam dosta klinaca koji imaju zamishljene frendove.. pa da, znaju deca da nema boljeg druga do zamishljenog :uzbud:

zhiveli imaginarni prijatelji :uzbud:

biterlemon
02.12.2007, 01:33
Izmisljeni prijatelji su deo normalnog psiholoskog razvoja svakog deteta oko 4. godine.
Znamo to sa zenom, pa smo se slatko nasmejali kada je u jednoj prici nase dete saopstilo da nas ima vise, pored nas na tepihu sede i dva prijatelja... :)

Nisam imao prijatelja (znali ste da nisam normalan, a? :hahaha:). Ne znam zasto...

...ali jasno se secam da nisam imao jer se secam trenutka kada je moj mladji brat u nasu igru pozvao i nevidljivog. Jako sm se iznenadio od soka nisam odmah ukapirao o cemu se radi (zar ga ne vidis da stoji pored tebe? /slepac:hahaha:)

Cesto smo se igrali tako utroje. On je po svojim osobinama mnog licio na mene, bio je hrabar i strasno plemenit i jak, pa smo utroje redovno jurisali na nemacke bunkere...

_baba_
02.12.2007, 08:38
Moj sin je imao 2 godine(ako se dobro secam) kad je poceo da se "druzi" sa Batom i Malishom. Cujem ja prica moje dete s nekim, cereka se, objasnjava...:hmm: A nas dvoje sami u kuci. Prvo sam pomislila da je slucajno nekog nazavao telefonom (i to u Australiju, sad ce mi napraviti racun :smeh: ) kad ono, niti telefonira, niti ima nekog pored njega. Ja pitam:"Sine, s kim to pricas?" :blink: Kaze on, jos vise zacudjen nego ja:"Pa sa Batom i Mawishom." I to mi je rekao onako u fazonu 'mama jesi ti corava, sta me pitas gluposti' :smeh:
A mama se utronjala. :hmm: Reko' gotovi smo, kucu su nam opseli duhovi :celepenka:
Medjutim, nazvala sam naseg cika docu, on mi objasnio da je to normalno za taj uzrast i da ce vremenom izmisljeni drugari nestati. Jos je i rekao da te drugare ne ignorisem ali da ne bi trebalo ni da im se obracam (evo smejem se i sad samoj sebi :smeh: )
Pa se tako desavalo da sam za vreme rucka morala da postavim jos dva tanjira, jer Boze moj, moraju i Bata i Malisha nesto da klopaju :fijuk: I tako...
Kad smo upisali dete u vrtic, a u to vreme je dobio i sestru, izmisljeni drugari su se preselili kod nekog drugog :osmeh:

biterlemon
02.12.2007, 10:59
Jos je i rekao da te drugare ne ignorisem ali da ne bi trebalo ni da im se obracam

Da, to je vrlo vazno!

SQUAW
02.12.2007, 12:51
Ja nisam imala drugara iz mašte kojem sam se obraćala :beyond: Možda je tome razlog baš mala razlika, najmanja moguća, između mene i jednog brata, a kasnije nam se pridružio još jedan. I ne samo što nas je bilo troje, već je uvek bila gungula u kući, pa nije imalo potrebe da smišljamo valjda neke sa kojima bismo se igrali, niko ih od nas troje nije imao. Možda je neko smišljao kako da ovi koji već postoje nestanu :smeh: Džast kiding :) S druge strane ja imam jedno dete, pa ni ono nije imalo druga iz mašte. Ni to ne znam da objasnim, već mogu samo da dodam da sam mu možda i ja za igru bila dovoljna, koJ će ga znati :)

Ne smatram da je imati druga iz mašte nešto za brigu, do nekog određenog uzrasta :)

believer
02.12.2007, 13:58
moj jedinac je toliko vremena provodio sa mnom da nije imao kad da se druzi i sa izmisljenim drugarima....a od svoje cetvrte godine se vec uveliko igrao sa klincima ispred zgrade i imao svoj mali realni svet,tako da opet nije imao vremena...nekako u to vreme mu je stigao i komp,pa nije mogao na sve strane.....
ali skroooooz su mi slatke te price sa nevidljivim drugarima koji nose obicna imena.....

Kal_el
02.12.2007, 14:38
... jos sa 5 godina sam poceo da se druzim sa drugaricom iz maste
od koje mi je rastao ...
drug kojeg sam morao oma da vatam za gusu i ... :fijuk:

yige_gui
03.12.2007, 05:24
Ne smatram da je imati druga iz mašte nešto za brigu, do nekog određenog uzrasta :)

jel' pisac time neshto htio da kazhe? :fijuk:

SQUAW
03.12.2007, 05:32
jel' pisac time neshto htio da kazhe? :fijuk:

:smeh: :uredu: Ti si dr. ja, van kategorija. Svih :kez:

Neuhvatljiva_
05.12.2007, 18:51
Pa kao dete cesto sam pricala sa svojim lutkama...:smeh: Manje vise onako kako moji roditelji pricaju samnom :roll:... Ucila ih kako da se ponasaju...tukla ih kad su bile nevaljale :fijuk:...Pri tom omiljeno mi je mesto bilo ispod stola...i tu kad se zavucem mogla sam satima da se igram :roll:...
Mojima je bilo jako zanimljivo da s nekog kraja sobe vire i gledaju shta ja radim :smeh: , ali me nisu neshto sprecavali u tome...Bilo im je ekstra zabavno :smeh:

shacky
26.02.2008, 10:37
Kao sto vec rekoh, Kisa je nestao kada je Daki krenuo u vrtic.Medjutim vec dva ipo meseca ne ide u vrtic (mora da bude zdrav zbog operacije treceg krajnika) i Kisa se vratio! Ali pored Kise sada ima jos dva nova izmisljena drugara koji se zovu Trombon(:uzbud:) i Grondperi(:uzbud:).
Masta je cudo!
Iskreno se nadam da cemo ove izmisljene drugare eliminisati kada ponovo krene u vrtic, jer mi je bezveze da mi dete izmislja drugare....:hmm: