PDA

Puna verzija : Godišnji odmor/slobodni dani

Najgora
30.11.2007, 20:17
Opet ja i moji poslodavci :roll:

Koliko dana imate za godišnji odmor? Da li mislite da je to dovoljno? Poštuju li poslodavci zakon na tu temu? Možete li da dobijete slobodan dan kada vam treba? Služite li se bolovanjem da bi ste se odmorili?

Ajmo radnici...voljno;)

Savannah
30.11.2007, 20:31
imam godisnji i slobodne dane kad god ja sebi odredim. svoj sam gazda. da budem preciznija: u zadnje cetri godine uzela sam sebi slobodno 1 tjedan :blink::cesces:.

swba
30.11.2007, 21:47
Opet ja i moji poslodavci :roll:
:smeh: ko o cemu baba o ustipcima :smeh:

Koliko god da imam odmora cini mi se da mi nebi bilo dovoljno, ljudska nezasitost pa sta ces. Trenutno imam 3 nedelje odmora godisnje, sa time da na odradjene sate zaradjujes sate odmora :roll: Divno, ucrvam se dok skantorim nedelju dana. Pored toga imamo i 3 licna praznika, fazon je samo da ih unapred zakazes, min 2-3 mjeseca :roll:. Sto se tice bolovanja imamo pravo na 10 dana godisnje, no opet na odradjene sate dobijas sate za bolovanje. Ovo nije standardno bolovanje, ne trebaju ti nikakvi nalazi, doktorske potvrde i sta ti ja znam. Samo zvrljnes sefa i kazes mu da ti se malc'ce vrti u vugla :wacko:. No i tu ima zackoljica, mozes da povezes 3 dana sve preko mora biti doktorski obazlozeno :uredu:
Odmor mozemo da saltamo iz godine u godinu. Narafski i tu ima limit, max 5 nedelja mozes da imas. No jos nisam upozao nikoga da mu ej poslo za rukom da skupi 5 nedelja odmora :smeh:
U sustini poredeci sa drugim kompanijama i nekim poslovima koje sam pre radio sad imam vise nego dovoljno odmora. Na proslom poslu sam imao 5 slobodnih dana godisnje i kako ti je da ti je, drugu nedelju dobijes nakon 5 godina provedenih u firmi :roll:

Papak
30.11.2007, 21:50
Ja sad odradio mjesec dana odmora :crazy:
Ako bog da jos da se skokne do Kolorada na zimovanje za koji dan :jupi:

swba
30.11.2007, 21:55
Ja sad odradio mjesec dana odmora :crazy:
Ako bog da jos da se skokne do Kolorada na zimovanje za koji dan :jupi::ljutko:

za koji dan
:ljutko:

mojne da vam pada nesto blesavo na pamet dok aj nisam tuj... ocu i ja u Kolorado bre :uzbud:

Mish
30.11.2007, 21:59
25 dana godišnjeg.
Slobodni dani? Samo za Slavu.
Uglavnom moram da mnoooogo dosađujem NjihovimVisočanstvimaIPreosveštenstvima da bi mi ga odobrili, ali mi na kraju odobre.
Uglavnom, prvi deo koristim dve nedelje u septembru. Treću nedelju negde tokom godine kada mi se ukaže pogodna prilika da odlepršam. Poslednje dve nedelje uzimam zadnjih dana maja i nema me do polovine juna. :uzbud:
Dobro, bilo je tu i situacija da mi je godišnji prekinut (još uvek imam neke dane godišnjeg koji mi se vuku iz prethodne godine, naravno u internoj evidenciji i tek treba da ih iskoristim). Poučena tim iskustvom (zločinom zvanim prekidanje godišnjeg), gledam da kada sam na godišnjem i putujem, prosto, nisam u gradu i ne mogu da mi ga prekidaju. 8)

Najgora
30.11.2007, 22:00
pa da...:roll: sad ćete da se iživljavate ovdI dok mi crnčimo :dry:

mesec dana odmora?!:blink: quuuquuu

orhidejaorhidej
04.12.2007, 17:56
imam 25 dana godisnjeg odmora a slobodnih dana od 5 do7 dana u mesecu.Bolovanje mogu uzeti ako se ne brinem da ce neko raditi duplo zbog mene i naravno ako imam viska novca ili drugi izvor prihoda jer od plate nema nista u slucaju bolovanja.Da li su to prednosti ili mane drzavne firme ,prosudite sami.:(:ili:smeh:

makilli
04.12.2007, 18:06
Što se ovog tiče ja ne mogu da se požalim :fijuk: koristim 30 dana godišnjeg odmora plus slobodni dani kad zatreba i dobijam ih bez ikakvih problema.Ni bolovanje nije problem uz prateću dokumentaciju od lekara.Sve u svemu,dobro mi je :tomato:

zmax
13.12.2007, 21:45
33 ili 35 dana :cesces: ne znam tačno
i sramota me da kažem da mi je i to malo,al' rekoh ... :stid2:

gasterm
14.12.2007, 10:24
Imam petnaest dana godisnjeg odmora koje nisam dobio od proslog septembra
,a posto radim cetiri dana po dvanaest sati pa sam posle slobodan cetri dana tako da mi slobodni dani bas i netrebaju

Andjelika
25.12.2007, 03:57
auuuuuuu....
a ja mislila da moji radnici imaju malo godisnjeg odmora.... 4 nedelje godishnje i slobodni dani kad im zatrebaju.....
znchi nije njima toliko loshe :)

shacky
25.12.2007, 11:25
....za godisnji odmor ne znam, jos uvek nemam pravo jer radim tek mesec ipo, a slobodni dani jedan nedeljno ili sest mesecno a ako zatreba i vise nije problem....sve u svemu ok...:)

Leonard Peltier
19.01.2008, 00:24
Zimski, prolećni i letnji raspust :)

papula
19.04.2008, 23:12
Imam trideset dana godisnjeg odmora.Za sada je super,kasnije ćemo videti.

jovuk
30.06.2008, 21:14
Imam 25.dana godisnjeg odmora,ali kad su dezurstva,onda se delimo medjusobno,pa imam i nesto vise slobodnih dana.Nije lose sto se toga tice,ostalo nije bas sjajno.

jedna
06.07.2008, 00:24
Dal' da pevam il' da plačem, dal' da bijem il' da pijem:grr: imam 33 dana godišnjeg ovogodišenjeg, i propalo mi 10 dana prošlogodišnjeg, i kako stvari stoje iz sve te računice sa danima, uspeću da ne radim jedno petnaestak...ne znam dal' spadam u radoholičare, ili u kandidate za lokalnu blentaru, ili u konja koji vuče, ili sam postala genetska mešavina i papazjanija svo troje...help me...imam krizu identiteta pod stare dane:wacko:

alokin74
06.07.2008, 00:27
Dal' da pevam il' da plačem, dal' da bijem il' da pijem:grr: imam 33 dana godišnjeg ovogodišenjeg, i propalo mi 10 dana prošlogodišnjeg, i kako stvari stoje iz sve te računice sa danima, uspeću da ne radim jedno petnaestak...ne znam dal' spadam u radoholičare, ili u kandidate za lokalnu blentaru, ili u konja koji vuče, ili sam postala genetska mešavina i papazjanija svo troje...help me...imam krizu identiteta pod stare dane:wacko:

Prvo - dani nisu stari

Drugo - hajde na more
pod a - sama
pod b - ako nećeš sama zovi mene

duga12
06.07.2008, 16:51

E vidiš i ja sam imala ove dileme,nedavno...dal ovo dal ono,a sve u vezi sa godišnjim i slobodnim danima,čak i jedno prijateljstvo nije više što je bilo,bar što se mene tiče...tačnije,moja prijateljica je menjala šeficu,dok je ova bila na godišnjem.

Dođem na posao posle godišnjeg,pravi se raspored za naredni mesec...i po nekakvoj za mene nepoznatoj matematici,zamenica šefice,izračuna da ja od 7.05. pa do kraja meseca imam cela dva slobodna dana :huh:.
Moram napomenuti da sam zaposlena u državnoj firmi,ispunjavam svoj fond sati za taj mesec,a dobih velikodušno cela dva slobodna dana,uz napomenu,da joj dođem još tri sata :hmm: ili :smeh:e na kraju je bilo :grr: te ja lepo završih u pravnoj službi,kad već ona ne zna da računa fond sati i slobodne dane,pa ljubazno zamolih pravnika da joj pojasni kako to ide...s' time da će uvažena mi šefica (čuvajući svoju goozu sad),prelistati radne liste od januara pa na ovamo...tako da će biti slobodnih dana,još kako :pehar: sve zahvaljujući njenoj matematici :roll:.

jedna
06.07.2008, 19:13
Prvo - dani nisu stari

Drugo - hajde na more
pod a - sama
pod b - ako nećeš sama zovi mene
Na more mož' da se ide, al bez tri nedelje ne vredi da krećemo na put, jer:
a) red bi bio da potrošim makar 15 dana odmora
b) nedelju dana nam treba da ludiš ti od mene
c) nedelju dana treba da ludim ja od tebe
d) nedelju dana treba da ludimo oboje zbog činjenice da se treba vratiti na posao:uzbud:

Mada, kad se vratimo na posao, ima da iskoristimo prednosti pravne službe kao duga12, te zahvaljujem istoj za iscrpan recepat kako povećati broj dana i prisiliti poslodavca da te pusti na odmor:uredu:

Ljubimce
06.07.2008, 19:26
1589
Ja imam cele godine godišnji odmor
jel ja sam u penziji. Svim onima koji rade
želim lep godišnji i najlepše vreme bez
Kiše i problema.

TVO.JA_
07.07.2008, 14:33
Ma ne žalim se...kome jbt :roll:
Kakvih ima,dobro sam i prošla da kucnem vo drvo :smeh:,konkretno ovaj GO 29 dana,( 4 nedelje letnjeg i nešto manje od 2 nedelje zimskog )ne računam sl.dane,koje u principu i ne mogu da dobijem,zbog posla koji radim jelte :fijuk:( to samo pamtimo i patimo ),ali jedna drugu pokrivamo tako da se i to da izvesti kad zagusti...

Bolovanje....a šta to beše :blink: toga nema :jok:

Kalina
07.07.2008, 18:03
21 radni dan....kada god hocu....:uredu:

Od toga sam 10 vec spucala:dry:

GostBG
07.07.2008, 18:59
Od 1.-og Jula vec koristim prvi deo odmora.Tri nedelje.A o drugom delu ne razmisljam.Jos je rano.:fijuk:

alokin74
07.07.2008, 23:35
Moram napomenuti da sam zaposlena u državnoj firmi,ispunjavam svoj fond sati za taj mesec,a dobih velikodušno cela dva slobodna dana,uz napomenu,da joj dođem još tri sata ...

Zbog toga lepo uzmeš zakon o radu i kreneš redom.

Prednost nas što radimo u državnim firmama je ta što možemo da isteramo sve po zakonu.
Radne sate, prekovremeni rad, noćni rad, rad praznikom - sve je to lepo regulisano i sve se to plaća, plus slobodni sati.
Borim se sa šefovima i polako dobijam. Sreća pa nisam sam u toj borbi. Ima nas par "starijih" u firmi. A ovu decu ništa živo ne interesuje.
Kod mene je problem što pravno odelenje koje bi trebalo da zna i ukazuje šefovima na poštovanje zakona, to ne radi već se svi oni ulizuju šefovima, tako da, ili sam ili nikako. Zakon u ruke i čitaj, pa se žali. Ali sve na kraju izađe onako kako treba.

E da, u mojoj firmi je donet novi zakon koji je regulisao, između ostalog i trajanje godišnjeg odmora, tako da mi je smanjen godišnji za 5 radnih dana u odnosu na prošlu godinu. Sreća je to što me smanjenje kači samo uvu godinu. Sledeće se vraćam na staro zbog godina staža.

A sada odoh da se pakujem. Putujem u Grčku za koji dan. I, samo da znate, lepo ću da se odmorim.

Kalina
08.07.2008, 07:58
Zbog toga lepo uzmeš zakon o radu i kreneš redom.

Prednost nas što radimo u državnim firmama je ta što možemo da isteramo sve po zakonu.

Moram samo da dodam, da to mogu i oni zaposleni u privatnom sektoru.:uredu:
Uz malo volje, diplomatije i takta.
Mislim u sutini zakon je isti za sve.
U svkom ugovoru o radu mora da pise tacno koliko vas slobodnih dana pripada, i uvek se mozete pozvati na njega.

Ako bas niste sigurni sta je vase pravo slobodno pozovite inspekciju rada i pitajte ih za savet :uredu:, raspolozeni su da ga daju i to nece imati nikakvih posledica ni po vas ni po poslodavca.

p.s. mozda sam malko udavila, al me nervira koliko poslodavci koriste cinjenicu da je tesko naci posao i koliko smo i mi toga svesni pa cutimo i trpimo i kada ne treba.
8)

DrinChe
14.07.2008, 22:46
Kad bi nekako moglo obrnutim redosledom da se ide, pa da pred penziju imaš godišnji kao neko ko ima, recimo, 5-10 godina staža(i obratno :) ). Za moje sam sigurna da bi voleli tako, u stvari tata bi, jer se za to vreme koje je meni premalo, odmori i uželi posla. Majka i tako ima raspust. A ja ovo što imam "iscepkam" na par komaTa, pa uz slobodne dane i eventuano bolovanje, izguram ono što hoću.

Samuraj
23.07.2008, 00:20
Ја имам 30 дана годишњег одмора и користим га у два дела по 15 дана. То ми је довољно за море, а слободних дана имам отприлике исто толико. Задовољан сам јер сам по природи скроман :srbija:!

gaga73
23.07.2008, 19:56
26-radnih...ali ne mogu da ih dobijem kada bih zelela,nego kada mi "oni" dozvole,a to ce biti nadam se u septembru....mozda!:ljutko:
.............a ja bih sadaaa!!

Leonard Peltier
23.07.2008, 20:06
Trenutno sam na raspustu, pa mi to dođe kao produženi godišnji :uredu:

Što se slobodnih dana tiče, mogu da ih dobijem kada god želim (takav mi status :flower: ). Međutim, uzimam ih samo u extremnim slučajevima :beyond:

8)

BaneK
27.07.2008, 21:51
od 25.07. sam na GO, dobio sam 24 dana, čini mi se, firma je fleksibilna, pa GO mogu da koristim kad hoću i kako hoću:uredu:

duga12
28.07.2008, 20:59
E blago ovom v.d. moderatoru,može na g.o.kad hoće,trebala bi i ja,al danas mi šefica saopšti:

- znaš,moraćeš da pomeriš g.o....jer nema ko da radi

- :smeh:,znaš,čini mi se da ja morati opet do pravne službe

-pa nemoj,smislićemo nešto

- :beyond: pa hoću,jer mi drugi put pomeraš g.o.,a ja ne bi na zimovanje,nego na letovanje...

-jao pa šta ćemo?

- ne znam šta ćeš ti :roll:...al ja 15 palim na godišnji :uredu: trebali ste o tome misliti,kada ste otpuštali narod...8)

slavkos
28.07.2008, 21:14
Ovo je prva godina,otkad radim,da sam uspeo da iskoristim sve slobodne dane,godisnji od prosle godine i 17 dana od ove,jos mi je ostalo 11 radnih dana i to cu,ako sve bude islo po planu,da iskoristim na zimu,da odem opet do DE kod prijatelja.

Captain Jack
29.07.2008, 07:08
Posle duuuuuge dve godine evo i mene,u septembru,medju obichnim smrtnicima8)Juche joj u shali spomenem da ce u to vreme Dizni biti zatvoren:roll:produvala mi zvuchnike na kompu:hahaha:mislim da su je chuli u centru:hahaha:i tako,idemo u Dizni pa malo u Vodeni svet pa malo na safari pa malo po plazama ove sunchane zemlje8)Hakuna Matata:jeee:

blackberry
29.07.2008, 15:01
imam 25 radnih dana, i koristiću 15 od ponedeljka 04.08. hi hi hi jedva čekam, odoh na more ronjaću i brčkati se....

duga12
29.07.2008, 15:06
...i tako,odoh ja 15 na godišnji :jeee:...ipak je skontala,da joj ne ide baš u prilog da idem do pravne službe....ponovo :roll:

Kal_el
29.07.2008, 15:11
ja sam voleo svoj posao i samopregorno radio ...
imao sam 36 radnih dana odmora i mogao sam da ga koristim uvek sem ako se drugaçije ne naredi :dry:
sad vişe ne radim ali koristim odmor :uzbud:

jovuk
13.08.2008, 12:52
Za koji dan počinjem da radim.:(
Stvarno sam uživala u ovom godišnjem odmoru i sama pomisao da se vraćam na posao,a kod mene se radi 300 na sat ,me rastužuje.Nema više dremke u krevetu,maženja sanjivih klinaca,....šmrc.
Ovih dana već sanjam predstojeće obaveze,moguće konflikte,...kad bi mogla još malo da luftujem:roll:

Snoopy Red B
13.08.2008, 12:59
Ove godine ništa od GO :jok: ali zato koristim priliku da svaki vikend odem nege. I ako ima neko interesantan predlog šta obići za dva dana ... HVALA ;)

Cveki
13.08.2008, 21:35
Ja cu vrlo brzo na godisnji koji mi je sad vec preko potreban iako ne mogu da dobijem od jednom ceo godisnji,bicu zadovoljna i sa 15 dana:hahaha:
Idem na more:uzbud::sunce::pivo::sex2::more:

Samuraj
20.08.2008, 19:16
Још само 10-так дана до почетка другог дела годишњег одмора за 2008. годину и то у трајању 15 радних дана. Како то дочекати :cesces:?
Знам да време споро пролази када нешто тако лепо исчекујеш па ћу зато да полако пакујем своје ствари за плажу и сунчање.

Ханиоти ме чека са својим чарима :bend: :stid3: :more: :jedrilica: :bend:!

Sokica
23.08.2008, 00:12
Blago tebi... :uredu:

Moj godišnji je gotov za ovu godinu... :uredu:
U ponedeljak počinjem da radim. :huh:

cvishna
23.08.2008, 10:31
...posle dugog rada...evo dobila sam jedva dva dana slobodnog, četvrtak i petak (i to stari godišnji)...ostali stari godišnji ću koristiti početkom septembra...a novi...verovatno sledeće godine u ovo vreme :blink:

ser_gogsy
25.08.2008, 13:25
uzeh 16 radnih dana, što mu dojdje nekih 25 ukupno :) . . . . al' namučih se dok ne stigoh do takvog tretmana, ili narodski rečeno : To je meni moja borba dala :smeh: . . . .

duga12
22.09.2008, 19:26
narodski rečeno : To je meni moja borba dala :smeh: . . . .

:beyond: Vredi se boriti,za ono što ti pripada...

Moja borba,je urodila plodom:

Od januara pa na ovamo,morali su mojim kolegama i meni,da pregledaju radne liste,i ponovo računaju fond sati za svaki mesec..al po zakonu,ovoga puta.

Tako da...ima sad dana da vrate sve što su dužni...i počeli su...da vraćaju,doduše nevoljno,ali moraju...nešto im se ne ide baš do pravne službe ponovo,kad je duga već tamo bila.

:king:

drth09
22.09.2008, 19:35
:beyond: Vredi se boriti,za ono što ti pripada...

Moja borba,je urodila plodom:

Od januara pa na ovamo,morali su mojim kolegama i meni,da pregledaju radne liste,i ponovo računaju fond sati za svaki mesec..al po zakonu,ovoga puta.

Tako da...ima sad dana da vrate sve što su dužni...i počeli su...da vraćaju,doduše nevoljno,ali moraju...nešto im se ne ide baš do pravne službe ponovo,kad je duga već tamo bila.

:king:

Svaka čast što ste se izborili za svoja prava. :ok: Sada mi pada na pamet slučaj jednog časnog radnika koji nije mogao da ostvari pravo na naknadu zarade u iznosu od 100% zbog povrede na radu, jer poslodavac nije hteo da podnese prijavu. Poslali smo ga u inspekciju rada a ovi su mu rekli da se obrati advokatu :blink: :ok:

duga12
22.09.2008, 19:49
Svaka čast što ste se izborili za svoja prava. :ok: Sada mi pada na pamet slučaj jednog časnog radnika koji nije mogao da ostvari pravo na naknadu zarade u iznosu od 100% zbog povrede na radu, jer poslodavac nije hteo da podnese prijavu. Poslali smo ga u inspekciju rada a ovi su mu rekli da se obrati advokatu :blink: :ok:

E ta čast...koštala me...slobodnog vremena,i sve što uz to ide,kada isteruješ svoja prava,al ono što me najviše koštalo,je to što sam videla ko su "na muci junaci" :huh:...kad je bila frka,nigde nikog,a kad sam se izborila za naša prava,tapšača ramena,kolko ti volja...

valter
23.09.2008, 00:05
U toku!
Ali posto mu je trajanje ograniceno konceptom menja mu se smer prema pripremi pocetka nove sezone.
Vreme je da se "posalju razglednice" i presabiraju uspomene.
I bice to veoma aktivna sezona prvenstvo je odmaklo, Partizan je skockao ekipu alal vera, samo da derbi docekamo u usponu...
Od pocetka prvenstva Zvezda nije bila u prenosu, ja sam gledao samo kad su dosli Vosi (jazz)
Nego kakav ce mo refren
smislicemo nesto

Pozdrav sa godisnjeg :mahanje:

cucuk-jb
24.09.2008, 00:31
godisnji 15 radnih dana,ali uvek budi spreman kad te budemo zvali.:(