PDA

Puna verzija : Nacionalni projekat Beba dolazi

makilli
15.11.2007, 11:54
http://img201.imageshack.us/img201/6475/tekstmali211hy7.gif Projekat „Beba dolazi“ ima za cilj unapređenje nivoa zdravstvene kulture žena Srbije u reproduktivnom periodu, kao i omogućavanje opšte dostupnosti zdravstvene informacije o svim aspektima trudnoće, putem korišćenja savremenih sredstava komunikacije i internet tehnologija.

Buduće mame putem slanja SMS poruke, od 1. februara. 2007. godine, mogu postati korisnice jedinstvenog SMS servisa "Beba dolazi", a u okviru razvoja i realizacije Nacionalnog projekta "Beba dolazi".

Reč je o savremenom elektronskom informisanju trudnica o svim medicinskim aspektima trudnoće tokom njenog trajanja, putem SMS poruka preko mobilnog telefona i e-mail poruka.

Da bi koristile ovaj sistem trudnice se moraju prijaviti na propisani način. Svaka regularno prijavljena trudica do kraja trudnoće, gotovo svakodnevno, dobija SMS poruke i e-mail poruke o promenama koje se mogu očekivati sa njenim organizmom, šta se događa sa bebom, koje preglede bi trebalo da obavi, kako da se ponaša u svakoj fazi trudnoće, kako bi na svet donela zdravu bebu.

Više informacija o pomenutom projektu možete dobiti ovde (http://www.bebadolazi.net)

Projekat su izmedju ostalih podržali:

Evropska agencija za rekonstrukciju
Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
Narodna kancelarija Predsednika Republike
Crveni krst Srbije

preuzeto sa neta

Šta mislite o projektu?

Da li je ovo dobra ideja i da li će zaživeti?

Andjelika
15.11.2007, 18:02
Da sam trudnica, mislim da bi mi ovo mnogo znachilo...
Narochito za zene koje radjaju prvi put i koje ne znaju shta ih sve cheka u trudnotji, mislim da je ovo prilichno dobra stvar......

Podrzavam ovakav projekat, ma koliko se na prvi pogled chinio bleskast....

Angus
15.11.2007, 18:55
...s obzirom da je moja tetka direktno bila ukljucena u ovaj projekat,znam detalje i reci cu vam da je ideja odlicna,namere su prave,pogotovo u ovo vreme bele kuge...ideja nije uopste "bleskasta",vec jako dobra i treba je podrzati...savetujem trudnicama i buducim majkama da se ukljuce u ovaj projekat...:ok:

Najgora
15.11.2007, 22:22
Valjda sam ja malo čuknuta u glavu :hmm:

...ali da je mene neko smarao skoro svakodnevnim SMS-ovima ili mailovima o promenama koje se dešavaju u mom telu dešavaju u najmanju ruku bih...poludela :smeh:
Obzirom da mi je blizanačka trudnoća spadala u kategoriju rizične trudnoće pa sam morala nešto češće da idem na kontrole to me je izludjivalo :wacko: Stalno su me bockali, vadili mi krv, snimali ...smor žešći :wacko:
Ali ja se nisam opterećivala time :beyond:
Medjutim, kada sam se porodila i u bolnici videla kakavih slučajeva ima pomislila sam...jbt pa ja sam super prošla :blink:

Tako da...okej je biti upućen u sve :uredu: znati šta te čeka sve dok nema opasnosti od pojave straha i paranoje :uredu:

camilla
15.11.2007, 23:37
Po meni ovo je super ideja

sonja_ns.
16.11.2007, 00:02
Ovo je stvarno dobra i pametna ideja. To ce buducim majkama mnogo znaciti,i verovatno ce biti mirnije.. :uredu:

Goga
16.11.2007, 09:37
Valjda sam ja malo čuknuta u glavu :hmm:

...ali da je mene neko smarao skoro svakodnevnim SMS-ovima ili mailovima o promenama koje se dešavaju u mom telu dešavaju u najmanju ruku bih...poludela :smeh:

Ali ja se nisam opterećivala time :beyond:
Medjutim, kada sam se porodila i u bolnici videla kakavih slučajeva ima pomislila sam...jbt pa ja sam super prošla :blink:

Tako da...okej je biti upućen u sve :uredu: znati šta te čeka sve dok nema opasnosti od pojave straha i paranoje :uredu:

Samo da potpišem :uredu: ... :ok:

Bile su mi zamorne te priče o tome šta bi bilo , kad bi bilo...
Uživala sam u trudnoći - osluškivala Kikija.
Imala sam dovoljno pregleda, analiza, vađenja krvi i ostalih stvari koje sam morala da uradim, tako da bi me dodatne informacije samo opteretile.
Naravno ,nismo svi isti, ili sve iste :smeh: ( naročito kada je '' drugo stanje '' u pitanju ) , što da ne? :uzbud:
Ideja je sasvim ok, ne vidim razlog da ne zaživi. :)

Tigerlily
25.06.2008, 10:05
Meni je ovo skroz super, i da sam ranije saznala prijavila bih se, ali sam saznala negde kad sam bila 27-28 nedelja i već sam sve te stupnjeve u razvoju pratila na internetu. Ali ću im definitivno poslati sms sledeći put kad budemo čekali bebu :ok: .