PDA

Puna verzija : Sta je bilo moderno u "vase" vreme?

biterlemon
08.11.2007, 17:31
Moda u vase vreme ...

Lele, sto sam omatorio! :cesces:

Dico moja, u moje vreme se to nosilo samo na casovima fizickog vaspitanja.
Bile su sve, te ``starke`` plave boje sa belim nosom i sve su bile jednoobrazne.

Na ulici je bilo OUT nositi to isto, to je bio kao da ides ulicom u onom skolskom plavom mantilu! Bljak!

Na ulici se nosile patike, one prave adidasove, pumine i valjda neke domace prozivodnje.

Onda nije bila moda ici u pocepanim farmericama, a kamoli da ti viri donji deo gooze. Farmerke su bile jednoobrazno plave, cak i leviske.
Matori se cudili tome da kada su mladi kupili novu farmerku, onda pravac dvoriste, cetka za ribanje i pola cigle takodje za ribanje, i ribala se farmenka dok se nije malo istrosila da bude IN.
Meni moji matorci to ribanje nisu dozvoljavali, jer se ``ne smeju nove pantalone upropastiti!`` (NAS SIN NIJE NORMALAN!!!) :smeh:
Cak je prvom prilikom moja mama uredno ispeglala i farmerke, onako na ``ugao``, pa se moglo videti na prednjoj strani pruga od perglanja.

Da, da, takva su bila ta davna vremena....

Tada se golisave zene nisu kacile pod nos na trafiku, a za najvecom golotinjom se smatrale neskrivene zenske grudi.

Skupljale se slicice u album Flora i fauna, Praistorijske zivotinje, Olimpijada, Fudbalsko svetsko prvenstvo, i slike nekih filmova (takodje i crtanih).

Leti smo jeli sladoled, zimi smo odlazili na klizanje, poceli smo pusenje u 8. razredu a seks su oni srecnici pocinjali u 3. li 4. srednjoj.
Vozili smo mopede, direktori su dizali tenziju zbog muskog modnog krika, crvenih safari pantalona (smatrali su ih nemoralnim, a jedna domaca modna kuca ih lansirala).

A curiceeee, eeeee, jurili smo ih za poljubce, pokoje fatanje, a svi smo trazili pravu ljubav, ono ako uspe, pa odma do braka. Bili smo spremni da cekamo i pola pa cak i jedne do dve godine da devojka sa kojom hodamo konacno se odluci i za seks. Seks za jednu noc, sta je to?
Ah da, i kada smo imali seksualni opdnos sa jednom, onda smo prestali juriti ostale! Seks je bilo nesto jako vredno! Znak zrelosti, kao osobe!
Seks je bio prestiz medju mladima!

:uredu:

SQUAW
08.11.2007, 18:25
Malo mi je samo čudno, obzirom na broj tvojih godina - ako su tačne, kako to da je i moj tata sa pantalonama isto to radio, a stariji je od tebe dosta :cesces: Možda je ta "Grlom u jagode" moda u Vojvodinu stigla kasnije :beyond:

Kal_el
08.11.2007, 18:33
Ovo je moglo i na neku drugu temu, ali verovatno su starke bila inspiracija. Malo mi je samo čudno, obzirom na broj tvojih godina - ako su tačne, kako to da je i moj tata sa pantalonama isto to radio, a stariji je od tebe dosta :cesces: Možda je ta "Grlom u jagode" moda u Vojvodinu stigla kasnije :beyond:

Ta moda je trajala do kraja 80 tih ...
I naş narod nije işao bos ko vi indijanci :vidiga:
a imali smo i starke i Borovo gumenjake :uredu:(original)

biterlemon
08.11.2007, 18:39
Ovo je moglo i na neku drugu temu, ali verovatno su starke bila inspiracija. Malo mi je samo čudno, obzirom na broj tvojih godina - ako su tačne, kako to da je i moj tata sa pantalonama isto to radio, a stariji je od tebe dosta :cesces: Možda je ta "Grlom u jagode" moda u Vojvodinu stigla kasnije :beyond:

Ma tvoj tata zeli da ispadne veci frajer od mene:
``Vidi kako imam strasnu cerkicu!!!``

:hahaha::hahaha::hahaha:

SQUAW
08.11.2007, 18:42
Evo sad pitala i poglavicu, on je vaših godina. Kaskate :beyond: Šta ćeš kad smo strašni :kez:

biterlemon
08.11.2007, 18:43
Ta moda je trajala do kraja 80 tih ...
I naş narod nije işao bos ko vi indijanci :vidiga:
a imali smo i starke i Borovo gumenjake :uredu:(original)

Co`ece, u ``Borovu`` sam kupio Astra Converse patike, neke specificne, al na popustu. Verovatno su zaostale od izvoza u USA.
Bukvalno sam ih nosio 10 godina, skoro svaki dan, i tek tada se pokidale!

Kal_el
08.11.2007, 18:49
Co`ece, u ``Borovu`` sam kupio Astra Converse patike, neke specificne, al na popustu. Verovatno su zaostale od izvoza u USA.
Bukvalno sam ih nosio 10 godina, skoro svaki dan, i tek tada se pokidale!

Jbt ti ko da si hodao na rukama kad su tolko izdrzale :hahaha:

coolgirl
07.12.2007, 21:22
Vjerovali ili ne,sve isto sto se i sad nosi :blink:

emilyrouz
07.01.2008, 16:01
MARTINKE!:ok:

believer
07.01.2008, 16:41
svaceg je tu bilo....
secam se da su se nosile uske uske farmerice..a streca nije bilo ni od korova....pa sam ja jadna,svako jutro ustajala u sest i sitnim, bodom suzavala nogavice do tacke kad ti se prekida svaka cirkulacija u nogama....i u sedam sam veselo odlazila u skolu....
a kad dodjem kuci u pola jedan,ja zilet pa paraj step....da moji ne primete...
i tako svaki dan...

o boze dragi!...sto je lepo kad ta pusta rana mladost konacno prodje....

Isahara
07.01.2008, 17:04
Levis 501, bela majica fruit of the loom, starke i college jakna.
U torbi obavezno nemačko izdanje Bravo časopisa koje do uveče iseckam do poslednje sličice. Postere lepim na zidove a sličice uredno pakujem u zelenu fasciklu..Lepo beše..:roll:

Neron
07.01.2008, 17:22
lacoste majice,fjerudji,a posle 501 farmerke,adidas i starke,bata cipele,paciji kljun,crveni marlboro petica,djovani shop u Trstu,ray ban naocare,kuros parfem...svega jos,bilo para koliko hoces...

memento
02.02.2008, 17:13
Puno toga je bilo moderno u neko moje vreme. Secam se da sam jednom isao u Milano da kupim samo jednu jedinu kosulju....

Medjutim, ja bih rekao nesto drugo. Setio sam se recenice mog vec davno pokojnog komsije Pavla, koji je imao obicaj da kaze:

- Bela kosulja, crne cipele i tvrd k***c, nikada ne izlaze iz mode!