PDA

Puna verzija : Zavrsni ATP turnir - sezona 2007

Arthur Dent
05.11.2007, 00:01
Poznati učesnici mastersa u Šangaju

To su: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djoković, Nikolay Davydenko, Andy Roddick, David Ferrer, Fernando Gonzalez i Richard Gasquet.

Nakon današnje pobede nad Nadalom (6.4 6.0) u finalu ATP turnira u Parizi Davidu Nalbandijanu je osmo mesto izmaklo za svega 11 bodova; mislim da tek sada žali zbog poraza u prvom kolu mastersa u Sinsinatiju od Karlosa Moje (7:6 7:6) Nalbandian će ipak putovati u Šangaj, ali samo kao prva rezerva, dok će druga će biti Španac Tommy Robredo.

Sa igrom kakvu je prikazao u protekle dve nedelje Davidu je sigurno mesto medju osmoricom najboljih. Setite se, Nalbandijan je pre dve godine pobedio Federera u finalu Masters kupa,a i tada je putovao kao rezerva. Tada je to bilo iznenadjenja, ove godine... mislim da su učesnici masters kupa veoma srećni što nije uspeo da se direktno kvalifikuje u žreb, jer mu je u zadnjih nešto više od dve nedelje, uspelo da dva puta pobedi prvoplasiranog, i drugoplasiranog tenisera na ATP listi (Federera i Nadala) Novaka Djokovića (3), Huan Martina Del Potra, Tomasa Berdiča, Arno Klemana, Rišara Gaskea, Karlosa Moju, Nikolasa Almagra i Davida Ferera.

irnik
05.11.2007, 02:59
Nakon ova 2 mastersa, Nalbi je jos jednom pokazao svoj (nedovoljno iskoristeni) talenat. Jeste da je bio 3. igrac svijeta prije par godina, ali nikako nije shvatao tenis kao i ostali. Nesto slicno kao i Safin. Medjutim, explodirao je na kraju sezone, nazalost. Ali, to moze i da bude posledica umora ili taktiziranja ostalih tenisera. No ko zna, mozda i zaigra u Šangaju...

U svakom slucaju, mislim da je sigurno da Rafa i FedEx nece igrati u istoj grupi, a Nole nece biti u grupi sa Davidenkom.

Arthur Dent
05.11.2007, 05:36
Nakon ova 2 mastersa, Nalbi je jos jednom pokazao svoj (nedovoljno iskoristeni) talenat. Jeste da je bio 3. igrac svijeta prije par godina, ali nikako nije shvatao tenis kao i ostali. Nesto slicno kao i Safin. Medjutim, explodirao je na kraju sezone, nazalost. Ali, to moze i da bude posledica umora ili taktiziranja ostalih tenisera. No ko zna, mozda i zaigra u Šangaju... Umora da, taktiziranja... ne verujem. Federer, Nadal i Djoković su imali prostora da taktiziraju, pošto su se već plasirali na završni turnir. No Moja, Gaske i Berdič su mu bili direktni konkurenti za odlazak u Šangaj. tako da kod njih to nije sigurno bio razlog. A da je atipičan teniser, jeste. Verovatno zbog toga i ne "leži" mnogim teniserima, i nemaju protivigru za njega. Po meni je još atipičniji od Safina. Kad ga čovek pogleda, pomisli da nikad u životu nije ušao u teretanu.

Da Rafa i FedEx neće biti u istoj grupi je logično, i jedino ispravno.
:cesces: mislim da će Nole biti u grupi sa Federerom.

irnik
06.11.2007, 01:54
Da Rafa i FedEx neće biti u istoj grupi je logično, i jedino ispravno.
:cesces: mislim da će Nole biti u grupi sa Federerom.

Kao i JJ sa Justine. Mozda je tako bolje, jer onda moraju igrati ponovo u finalu. Uh, ja ih vec stavih u finale :), mada bih voljela finale izmedju Rafe i Noleta. Vidjecemo...

irnik
08.11.2007, 02:02
Đoković sa Nadalom u Šangaju

Najbolji srpski teniser Novak Djoković igraće sa Rafaelom Nadalom, Davidom Fererom i Rišarom Gaskeom u okviru "zlatne" grupe prve faze takmičenja na ATP šampionatu u Šangaju. U drugoj, "crvenoj" grupi takmičiće se Rodžer Federer, Endi Rodik, Nikolaj Davidenko i Fernando Gonzales. ATP šampionat u Šangaju, koji okuplja osam najboljih svetskih tenisera, igra se od 11. do 18. novembra, na tvrdoj podlozi, za nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

Đoković počinje takmičenje u Šangaju u nedelju, duelom sa Špancem Davidom Fererom. Đoković je do sada četiri puta igrao sa Fererom, trenutno 6. teniserom na ATP listi, i ima polovičan učinak, s tim što je obe pobede zabeležio upravo na tvrdoj podlozi, kakva ih očekuje i u Šangaju.

Protiv Francuza Gaskea, Đoković je igrao dva puta i zabeležio je obe pobede, dok je u okršajima sa Nadalom slavio dva puta iz sedam mečeva, s tim što na tvrdoj odlozi ima dve pobede iz tri duela sa Špancem.

U polufinale završnog Masters turnira u Šangaju plasiraće se po dva tenisera iz svake grupe.

(B92)

Arthur Dent
08.11.2007, 02:29
:nempojma: mislim da je imao sreće sa žrebom i da mu odgovara, no gledajući prethodne mečeve glavnih favorita, stvarno ne znam dokle će dogurati
Ni Nole, ni Rafa a ni Federer nisu prikazali neku zavidnu formu
Jedino sam siguran da svi imaju sreće što nema Nalbandijana medju njima osmoricom :lol:

irnik
08.11.2007, 02:41
Mislim da je Nole u tezoj grupi. A zasto?

Prvo Nadal se polako vraca u formu. Dokazao je to u Parizu, ali je naletio na opasnog Nalbandijana. David Ferer i Rišar Gaske su u ovom trenutku mnogo opasniji od nadovoljno oporavljenog Rodika, "namucenog" :) Davidenka (preveliki ptitisak, zrtva...) i Gonza (ja se ne sjecam neke njegove "velike" pobjede). Gaske je cak mozda u najboljoj formi.

Federer opet ima srece :hmm:

Arthur Dent
08.11.2007, 02:57
Mislim da je Nole u tezoj grupi. A zasto?

Prvo Nadal se polako vraca u formu. Dokazao je to u Parizu, ali je naletio na opasnog Nalbandijana. David Ferer i Rišar Gaske su u ovom trenutku mnogo opasniji od nadovoljno oporavljenog Rodika, "namucenog" :) Davidenka (preveliki ptitisak, zrtva...) i Gonza (ja se ne sjecam neke njegove "velike" pobjede). Gaske je cak mozda u najboljoj formi.

Federer opet ima srece :hmm:To za Gaskea i Rodika se u potpunosti slažem.
Za Nadala... sačekao bih ipak turnir ;)

irnik
11.11.2007, 16:02
Ferer iznenadio Đokovića

Novak Đoković doživeo je poraz na početku takmičenja na Masters kupu u Šangaju. Srpski teniser je izgubio od šestog igrača na ATP listi, Španca Davida Ferera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle sat i 42 minuta igre.

Čak 41 neiznuđena greška Đokovića bilo je previše za izuzetno motivisanog Ferera. Španac je imao odgovor za svaki napad srpskog tenisera, koji je tako doživeo drugi uzastopni poraz.

Ferer je otvorio meč brejkom u prvom gemu, kada je Đoković napravio duplu servis grešku. Srpski teniser ni u jednom trenutku nije uspeo da pripreti Fereru na njegov servis, nije imao nijednu brejk loptu, pa je prvi set završen pobedom Španca sa 6:4.

U drugom setu, Đoković je bio sigurniji na svoj servis, da bi u četvrtom gemu ispustio jednu dragocenu brejk loptu.

Kod rezultata 4:4, Đoković gubi odlučujući gem, a Ferer dobija priliku da servira za meč. S druge strane, Novak je imao još jednu brejk prilika za izjednačenje na 5:5 i opstanak, takođe je sačuvao nekoliko meč lopti, ali je Ferer na kraju trijumfovao, kada je Đoković napravio jednu od brojnih grešaka, poslavši lopticu u mrežu.

Posle pobede u Šangaju, Ferer je poveo u međusobnim duelima sa 3:2.

Najbolji srpski teniser je tako izgubio prvi meč na Masters kupu, a prolaz u polufinale tražiće kroz duele sa Rišarom Gaskeom i Rafaelom Nadalom.

U drugom meču "zlatne" grupe, Nadal je savladao Gaskea sa 2:1.

Nadal teško do prve pobede

Španac Rafael Nadal pobedom je otvorio takmičenje na Masters kupu u Šangaju. On je u prvom meču "zlatne" grupe pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4, posle 2 sata i 8 minuta borbe.

Drugi nosilac, koji je pre 7 dana poražen u finalu Masters turnira u Parizu, prilično nesigurno je počeo i u Šangaju. Gaske je u meč ušao sa učinkom od 3 poraza u duelima sa Nadalom, što ga nije sprečilo da pruži izuzetno jak otpor.

Francuz je osvojio prvi set posle brejka u osmom gemu. U drugom je razmenjeno nekoliko brejkova, od kojih je presudan bio onaj iz šestog gema kada je Nadal poveo sa 4:2. U trećem setu, Nadal je odlučujući brejk napravio u petom gemu. Gaske je uspeo da sačuva jednu meč loptu u sedmom, ali je to bilo sve od osmog tenisera na ATP listi.

U istoj grupi nalaze se Novak Đoković i David Ferer, dok se u "crvenoj" grupi takmiče Rodžer Federer, Endi Rodik, Nikolaj Davidenko i Fernando Gonzales.

(B92)

irnik
13.11.2007, 01:22
Gonzales šokirao Federera

Čileanac Fernando Gonzales napravio je veliko iznenađenje u prvom kolu Masters kupa, pošto je u okviru "crvene" grupe savladao vodećeg svetskog tenisera Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:1), 7:5.

To je prva pobeda 27-godišnjeg Gonzalesa nad Federerom posle 10 neuspešnih pokušaja, uključujući i onaj iz finala ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije i prvu put u poslednje četiri godine da je Švajcarac izgubio dva uzastopna meča (poražen na Mastersu u Parizu od Nalbandijana).

Federer je imao pet brejk lopti u odlučujućem setu, ali je Gonzales uspeo da zadrži servis i na kraju trijumfuje sa 7:5 za konačnih 2:1, posle 2 sata i 8 minuta igre.

Posle do sada jedinog poraza u prvoj fazi takmičenja na jednom završnom turniru, Federer će za plasman u polufinale sada najverovatnije morati da pobedi i Endija Rodika i Nikolaja Davidenka u preostalim mečevima "crvene" grupe.

Rodik prejak za Davidenka

Amerikanac Endi Rodik savladao je Rusa Nikolaja Davidenka sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:2, posle 2 sata i 11 mintua igre, na početku takmičenja u "crvenoj" grupi Masters kupa u Šangaju. Rodik je takmičenje završnog turnira godine otvorio odličnom partijom i to u prvom meču posle oporavka od povrede, zbog koje je odigrao samo jedan meč od Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država.

Davidenko nije imao odgovor za Rodikov servis i jaku odbranu sa osnovne linije. Ruski as je ispustio servis u 4. gemu prvog seta koji je na kraju izgubio sa 6:3, posle 38 minuta borbe.

Kada je Rodik u sedmom gemu drugog seta napravio novi brejk, činilo se da će Amerikanac doći do lake pobede. Ipak, Davidenko se vratio u igru, osvojivši sledeća tri gema za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Rodik, međutim, uzvraća novim brejkom na početku odlučujućeg seta i brzo dolazi do ubedljive prednosti od 4:1, kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

U istoj grupi takmiče se Rodžer Federer i Fernando Gonzales.

Nekadašnji prvi teniser sveta približio se tako trećem plasmanu u polufinale Masters kupa i stekao psihološku prednost pred novi okršaj sa Davidenkom, u finalu Dejvis kupa između SAD i Rusije, koje je zakazano za decembar.

(B92)

irnik
13.11.2007, 23:37
Đoković ponovo poražen...

Novak Đoković poražen je i drugom kolu takmičenja po grupama na MASTERS KUPU u Šangaju (dvorana, 4,5 miliona dolara), čime je izgubio sve šanse da se plasira u polufinale. Bolji od našeg najboljeg tenisera je bio Francuz Rišar Gaske (8 ), porazivši ga sa ubedljivih 6-4 6-2.

U meču koji je trajao sat i 25 minuta, naš teniser je čak pet puta izgubio gemove u kojima je servirao. S druge strane Gaske je izgubio po jedan servis gem u oba seta, te je na kraju potpuno zasluženo upisao ubedljiv trijumf.

Još jednom je bio očigledan umor kod našeg tenisera, koji je pored velikog broja odigranih mečeva u ovoj sezoni, prouzrokovala i nedavna operacija umnjaka.

Porazom od francuskog tenisera, koji je plasman na turnir u Šangaju izborio na poslednjem turniru koji se bodovao za MASTERS KUP, Đoković je izgubio svaku šansu da se plasira u polufinale, kako u ova dva poraza nije osvojio niti jedan set.

Meč protiv Rafaela Nadala, koji naš najbolji teniser igra u četvrtak ujutru, za Đokovića neće imati takmičarskog značaja, ali podsetimo da treće mesto u grupi donosi značajno veću novčanu nagradu, kao i veći broj poen.

(tenissrbija)

Ferer bolji i od Nadala

Španski teniser David Ferer priredio je još jedno iznenađenje na Masters kupu u Šangaju pobedivši drugog igrača sveta Rafaela Nadala sa 2:1 po setovima 4:6, 6:4, 6:3. U odlučujućem setu, Ferer je vodio sa 5:1, Nadal je uspeo da dobije naredna dva gema, ali to mu nije bilo dovoljno da se vrati u meč i pobedi.

Šesti teniser sveta jedini sada ima maksimalan učinak u ''zlatnoj grupi", pošto je dobio oba meča, i sa Đokovićem i sa Nadalom, a srpski igrač nema nijednu pobedu.

Još uvek nisu poznati polufinalisti iz te grupe. Jedino je sigurno da u narednu rundu neće proći Novak Đoković, koji je dva puta poražen, od Ferera i Gaskea.

David Ferer se u trećem meču sastaje sa Rišarom Gaskeom, dok će Nadal igrati sa Novakom Đokovićem.

(B92)

greco
14.11.2007, 20:24
Noletu za citavu sezonu mogu samo :sesir: da skinem i to je to. Bez mnogo sirenja price, decko je ucinio da nam se svima srca napune ponosom!! :respect:

irnik
15.11.2007, 01:54
Noletu za citavu sezonu mogu samo :sesir: da skinem i to je to. Bez mnogo sirenja price, decko je ucinio da nam se svima srca napune ponosom!! :respect:

Slazem se. Mozemo samo da budemo ponosni na sve sto je uradio ove sezone. Nazalost, kraj je trke i ponestalo mu "goriva". Sve se moze ispraviti iskustvom. Neki drugi put, bice mnogo bolje.

irnik
16.11.2007, 06:32
Đoković poražen i od Nadala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da ostvari nijednu pobedu na Masters kupu u Šangaju. U trećem kolu zlatne grupe Đoković je poražen od Rafaela Nadala u dva seta – 6:4, 6:4, za sat i 44 minuta. Đoković je već ranije izgubio sve izglede da se plasira u polufinale. Nadal čeka rasplet u grupi, posle meča Gaske – Ferer, koji se igra u toku popodneva. U slučaju da se taj meč završi pobedom Gaskea 2:1, odlučivaće gem-količnik, a u svakoj drugoj varijanti, Nadal je sigurni polufinalista.

Rasplet u "crvenoj grupi" biće poznat u petak.

Đoković je ponovo, kao i u prethodna dva meča, imao više neiznuđenih grešaka nego obično, ali je pružio daleko bolju partiju nego protiv Ferera i Gaskea, kada je takođe poražen bez osvojenog seta.

Međutim, ovog puta je na suprotnoj strani imao fantastičnog Nadala, koji je igrao izvanredno i zasluženo zabeležio pobedu.

U prvom setu Nadal je Đokoviću rano oduzeo dva gema, pre nego što je naš teniser vratio jedan servis.

Već u trećem gemu drugog seta Nadal pravi odlučujući brejk.

Đoković se nije predao, odigravši najbolji set na turniru, u osmom gemu imao je dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme rivalu gem.

Nadal je od osam dosadašnjih mečeva sa našim asom dobio šest.

Nagradni fond završnog turnira sezone je 4.450.000 dolara.

Đoković: "Neophodan mi je odmor"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je razočaran prvim nastupom na Masters kupu u Šangaju, gde je izgubio sva tri meča, i dodao da mu je odmor neophodan. "Nije bila moja nedelja. Nisam igrao kako sam želeo. Pomalo je razočaravajuće kada završiš takmičenje sa tri poraza, ali ne želim da mislim negativno. Ovo je, ipak, bila neverovatna godina", rekao je Đoković posle poraza od Rafaela Nadala u dva seta (4:6, 4:6).

Đoković, koji je u prva dva kola izgubio i od Španca Davida Ferera i od Francuza Rišara Gaskea, samo je u nekim momentima ličio da igrača koji je za godinu dana prešao put od 16. do trećeg mesta na svetskoj ATP rang listi.

"Odmor mi je zaista neophodan. Otići ću negde daleko, daleko od svih", rekao je uz osmeh finalista ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

Nadal je ocenio da je u duelu sa Đokovićem odigrao svoj najbolji meč u Šangaju.

"Vrlo sam zadovoljan. Ovo je bila jedna od mojih najboljih partija u poslednjih nekoliko nedelja", istakao je Španac.

(B92)

Arthur Dent
16.11.2007, 16:57
Ali koji je to bio gem... prštilo je na sve strane.
Obojca igrača su pokazala da se izmedju njih stvorio rivalitet, i da će u svaki medjusobni duel ući bez kalkulacija, i sa gasom do daske.
Moje mišljenje je da su Nadal, i Djoković u ovom meču pružili svoje daleko najbolje partije na ovom turniru. Na finalnom masters turniru se retko vidjaju mečevi prepuni lepih poena, a ovaj je bio jedan od takvih.
:cesces: Nadal jeste bio bolji, i osvojio je više poena u meču, no nekoliko lopti je odlučilo, nažalost dobio ih je Nadal. Od 8 brejk lopti, Djoković je spasio 5 (62,5%) od 4 koje je imao, iskoristio je samo jednu. Samo taj segment meča da je bio u okviru Noletovog proseka za ovu godinu, meč se veoma lako mogao završiti i drugim rezultatom.

irnik
17.11.2007, 20:02
Ferer u finalu Šangaja

Španac David Ferer prvi je finalista Masters kupa u Šangaju. On je savladao Amerikanca Endija Rodika u dva seta 6:1, 6:3 – u meču koji je trajao jedan čas i 12 minuta. Ferer je tako potvrdio da se nalazi u fantastičnoj formi, pošto je briljirao i u zlatnoj grupi u Ži Žong Areni. Ovo mu je bila četvrta pobeda u četiri meča, u kojima je izgubio samo jedan set. Ukoliko dobije finalni meč, njemu će pripasti čak 2.300.000 dolara.

Španac je u ovom duelu imao čak 83 odsto uspešnosti prvog servisa i 23 vinera u odnosu na 14 koliko je ostvario Rodik.

Turnir u Šangaju igra se za nagradni fond od 4.450.000 dolara.

U finalu Federer - Ferer

Najbolji svetski teniser Rodžer Federer savladao je Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1 i tako obezbedio plasman u finale Masters kupa u Šangaju. Švajcarac je u nedelju igrati protiv Davida Ferera.

Federer, koji juri četvrtu Masters kup titulu u poslednjih pet godina, bilo je potrebno samo 59 minuta da savlada Nadala, drugog igrača sveta.

12-struki pobednik Gren slema, koji je Nadala savladao i u prošlogodišnjem polufinalu Masters kupa, napravio je prvi brejk u devetom gemu prvog seta. Od rezultata 4-4 u prvom setu Švajcarac je osvojio 20 od 21 poena i tako dobro započeo i drugi set.

U međusobnim duelima Nadal vodi protiv Federera sa 8-6, a ove godine skor je 3-2 za Švajcarca.

(B92)

Arthur Dent
19.11.2007, 03:54
Federer odbranio Masters kup

Najbolji teniser današnjice Rodžer Federer drugi put za redom osvojio je Masters kup, koji je održan u Šangaju. On je u finalu savladao šestog nosioca Španca Davida Ferera sa 3:0 – po setovima 6:2, 6:3, 6:2.

Meč je trajao jedan čas i 38 minuta, a ovo je bio prvi poraz Ferera na ovogodišnjem Masters kupu, koji je prethodno pobeđivao Đokovića, Nadala, Gazkea i Rodika. Ferer je tako propustio priliku da postane prvi Španac posle Aleksa Koreče iz 1998. godine koji je pobedio na Masters kupu.

Federer je tako završio još jednu fantastičnu sezonu sa skorok 69-9, osvojivši osam titula – koje uključuju peti uzastopni Vimbldon, četvrti uzastopni US Open i odbranu Australijan Opena.

Federer četvrtu sezonu za redom završava na prvom mestu ATP liste, a titule u Šangaju osvajao je i 2003. i 2004. godine. Samo su Ivan Lendl i Pit Sampras imali pet titula Masters Kupa. Švajcarac je ovogodišnji nastup u Šangaju počeo porazom od Fernanda Gonsalesa, ali je potom zabeležio četiri trijumfa protiv Davidenka, Rodika, Nadala i Ferera u kojima nije izgubio set.

Ferer nikada ranije nije uspeo da pobedi Federera, a ovo mu je bio osmi poraz. Španac je imao mnogo manje vinera u finalnom duelu (10-30), a u neiznuđenim greškama je prednjačio (38-29).

(B92)

Masters kup Nestoru i Noulzu

Kanađanin Danijel Nestor i Mark Noulz sa Bahama osvojili su turnir dublova na Masters kupu u Šangaju. U finalnom meču oni su pobedili Šveđanina Simona Aspelina i Austrijanca Julijana Noulea u dva seta – 6:2, 6:3, za samo 65 minuta igre. Tim trijumfom par je završio saradnju koja je trajala desetak godina i donela im 40 trofeja. Oba takmičara već su našla nove partnere, a Nestor je sa Nenadom Zimonjićem već osvajao trofeje ove jeseni.

Bio je to prvi trofej na Masters kupu za Nestora i Noulsa, koji su gubili finala 1998. i 2006. godine.

Nestor je igrao briljantno tokom celog turnira, posebno je dobro servirao.

"Odlično smo odigrali, sve je funkcionisalo. Ovo je pravi način za završetak sezone. Ovo je velika pobeda za nas, jer nam je trofej na ovom takmičenju dugo izmicao", rekao je Nestor.

Tokom karijere Nestor i Noulz osvojili su zajedno tri gren slema – Australian Open 2002, US Open 2004. i Rolan Garos ove godine.

(B92)

Bilo bi lepo da Nestor i sledeće godine osvoji Masters Kup... i koji gren slem ;)

irnik
23.11.2007, 16:46
Federer ponovo bolji od Samprasa

Najbolji teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer pobedio je u egzibicionom meču koji je u četvrtak odigran u Kuala Lumpuru bivšeg velikog asa Amerikanca Pita Samparasa rezultatom 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).

Pre dva dana njih dvojica su se sastali u Seulu i Federer je tada pobedio sa 6:3, 6:4, pa ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju njihov treći i poslednji duel koji će u suboti biti odigran u Makau i odgovor na pitanje može li Sampras i pet godina posle "penzionisanja" da savlada neprikosnovenog vladara svetskih teniskih terena.

Federer je posle meča priznao da je "bio šokiran" dobrom igrom Samparasa i da nije mogao ni da sanja da bi u duelu sa deset godina starijim protivnikom mogao da dođe u situaciju da o ishodu meča odlučuje jedan poen.

"Malo je reći da sam impresioniran načinom na koji je Pit igrao. Servis mu je neverovatan i priznajem da do kraja meča nisam uspeo da ga pročitam. Odigrao je i neke podjednako neverovatne poene, a zaista sam bio šokiran činjenicom da je neke vrhunske udarce ponavljao do kraja meča", rekao je Federer.

Prvi igrač sveta kaže da je početkom setova možda bio malo opušteniji, ali dodaje da je oba puta želeo da izbegne taj brek.

"Priznajem da sam mislio da ću uspeti da napravim bar po jedan brejk u oba seta, ali je Pit toliko dobro servirao da za to nisam dobio šansu. Na kraju sam morao da odigram sa sto odsto mogućnosti da bi u taj breku uspeo da mu oduzmem bar jedan servis", rekao je Federer.

Sampras je uprkos porazu bio više nego zadovoljan onim što je prikazao.

"Srećan sam zbog igre koju sam demonstrirao. O pobedniku je odlučilo nekoliko poena, a priznaćete da to nije loš učinak za jednog penzionera u meču protiv najboljeg igrača sveta", rekao je Sampras.

Amerikanac je još jednom potvrdio da ne razmišlja o povratku na teren.

"Jedna je stvar odigrati dobro jedan meč, čak i protiv Federera, a sasvim druga igrati na turniru iz dana u dan protiv 15 godna mlađih momaka koji su gladni pobeda i trofeja. Uopšte ne razmišljam o povratku i mogu da igram samo protiv kolega veterana", rekao je Sampras.

(B92)

Arthur Dent
24.11.2007, 12:45
Sampras dobio Federera

Pit Sampras dobio je poslednji od tri egzibiciona meča protiv Rodžera Federera na azijskoj turneji. Amerikanac, koji se penzionisao 2002. godine, dobio je aktuelnog broja jedan u Makaou sa 2:0 – po setovima 7:6(10:8 ), 6:4.

Sampras je jedini brejk napravio u devetom gemu drugog seta, a već u narednom je servirao za meč. Prvi set Amerikanac je dobio posle uzbudljivog taj-brejka u kome je igrano 18 poena.

36-godišnjak je ovaj duel počeo veoma snažno, a obojica tenisera tokom meča imala su po 14 as udaraca.

Federer je prva dva susreta rešio u svoju korist – prvi u Seulu sa 6:4, 6:3 za 61 minut i drugi u Kuala Lumpuru 7:6, 7:6 za 90 minuta.

Po mnogim ocenama dvojica najboljih tenisera ikada, do ove egzibicije odigrali su samo jedan međusobni duel i to 2001. godine u četvrtom kolu Vimbldona kada je Švajcarac slavio u pet setova i tako označio kraj vladavine Samprasa u Ol Ingland Klubu.

(B92)

Arthur Dent
24.11.2007, 12:54
...Amerikanac je još jednom potvrdio da ne razmišlja o povratku na teren.

"Jedna je stvar odigrati dobro jedan meč, čak i protiv Federera, a sasvim druga igrati na turniru iz dana u dan protiv 15 godna mlađih momaka koji su gladni pobeda i trofeja. Uopšte ne razmišljam o povratku i mogu da igram samo protiv kolega veterana", rekao je Sampras.Sampras je i za vreme svoje aktivne teniske karijere bio najglasniji kritičar prevelikog broja ATP turnira, i načina bodovanja. U njima je video glavnog krivca za veliki broj povreda tenisera.
Mislim da je i bio u pravu, kao i da bi mu karijera nešto duže trajala.
Ljudski organizam očigledno ne može, da izdrži toliko napora u toku godine.
ATP tur se tek završio, a teniseri već počinju pripreme za sledeći.

irnik
24.11.2007, 20:22
Pit Sampras dobio je poslednji od tri egzibiciona meča protiv Rodžera Federera na azijskoj turneji. Amerikanac, koji se penzionisao 2002. godine, dobio je aktuelnog broja jedan u Makaou sa 2:0 – po setovima 7:6(10:8 ), 6:4.

Iskreno, ovo sam i ocekivala. Ipak je sve ovo bila egzibicija. Mnogi pokusavaju da uporede koji je od njih dvojice bolji i ko je najbolji teniser ikada. Mislim da je to jako nezahvalo uporedjivati, obzirom na konkurenciju tada i sada, sklop nekih okolnosti itd. Pit je majstor servis & volej igre, ali Roger ima bolju tehniku. Sve u svemu, opet kazem, ovo je samo egzibicija.

Ipak moram da priznam, iako ne volim Dart-Rogera, da on igra nevjerovatan tenis. Ne mogu da vjerujem da igra sa takvom lakocom i elegancijom i nikad ne izgleda ni najmanje umoran. Sve ono sto je pokazao u finalu Mastersa je bilo nevjerovatno. Ne samo da je idealno konstruisao poene i pravio vinere, vec je pokazao da je majstor defanzive. Ono sto je velika prednost Federera je odlicno kretanje i koncentracija.

Ova dva teniska carobnjaka su pokazali nevjerovatan tenis i na divan nacin zavrsili jos jednu tenisku sezonu :too:

DarkRed
24.11.2007, 20:44
Slažem se koleZinice... teniska takmičenja su ove godine stvarno bila vrhunska, sa puno dobrih mečeva.

Naš trojac: Nole, Ana i Jelena su odigrali sezonu za pamćenje, sad će imati malu pauzu da se odmore, napune baterije i u preipremama za narednu sezonu koriguju i usavrše sve ono što je u ovoj 'škripalo' ili nije bilo dovoljno dobro.

Nadam se da će u tome uspeti i da će dogodine ostvarivati još bolje rezultate! :ok:

A tebi draga koleZinice irnik svaka čast na odlično odrađenom poslu oko praćenja teniskih takmičenja!!! :zagrljaj:
(nadam se da ti nisam previše smetao :smeh:)

irnik
24.11.2007, 21:40
A tebi draga koleZinice irnik svaka čast na odlično odrađenom poslu oko praćenja teniskih takmičenja!!! :zagrljaj:

Hvala puno! Pratimo mi zajedno i ostale sportske dogadjaje :ljulja:

nadam se da ti nisam previše smetao :smeh:

:hocemojos: Ocu da mi smetas vise :plaz2: