PDA

Puna verzija : Vi u očima ljudi koji ne koriste internet

Muckota
02.05.2006, 23:34
Pričam baš pre neko veče sa drugaricom o tome kako nas ljudi ne razumeju zbog toga što provodimo toliko vremena na internetu. Sećam se da su moji roditelji ludeli kod kuće kada me nazovu na fixni a on zauzet (dok sam još koristila dial up)... Sada i oni malo uče i shvataju da to nije nikakav bauk. ;)
Jednom davno mi je jedan dečko rekao: "Ti si bre baš lepa devojka, čudi me da toliko vremena provodiš na netu" :smeh:

Zbog čeka ljudi koji ne koriste internet imaju toliko ekstremno loš stav po tom pitanju?

Kako vaši prijatelji gledaju na ovaj vaš "hobi"?

Phoenix
02.05.2006, 23:41
Otprilike, kao i tvoji. Samo što meni još niko nije rekao: "Ti si bre baš lepa devojka, čudi me da toliko vremena provodiš na netu" :fijuk: . Ali, s obzirom da misle da sam podilkanio, i to je moguće jednog dana :smeh: .
E, sad drugo je pitanje zašto toliko vremena provodimo na net-u... Svako ima svoj razlog. Možda bežimo od neprijatne stvarnosti... možda... poneko...

goldie
02.05.2006, 23:44
Jako cudno me gledaju. :smeh:

Ali najsmesnije je kad iste te osobe posle par meseci toliko naloze na net, da ih non stop vidite konektovane na mesingerima. :osmeh:

Mada imam drugaricu sa kojom mi je sad tesko da razgovaram jer ona bas nikad nije upalila komp i ne zna ni sta je google. I onda mogu sa njom da pricam o nekim stvarima koje mene apsolutno ne interesuju i kad me pita sta ima novo, ja ne znam sta da joj kazem. :hmm: Glupo mi je da joj ispricam neku moju "dogodovstinu" sa neta jer znam da ona to nista ne razume i gledace me ko vanzemaljca. :stid2:

Kunic
02.05.2006, 23:45
Na svu moju srecu, vecina ljudi sa kojima provodim vreme su mi kolege sa faksu, tako da me potpuno razumeju. Ostali prijatelji znaju cime se bavim, tako da je za njih potpuno isto da li sam ja na internetu, da li igram igre, da li radim nesto za faks ili za svoju dusu. Njima je sedenje za racunarom - sedenje za racunarom, sta god ti radio na tom racunaru. Cak sam i devojku uspeo da nadjem na ovaj nacin i voleo bih da mi neko kaze da sam pacenik zbog toga, pa bih i ja njemu rekao sta mislim o njemu. :uredu:

Muckota
02.05.2006, 23:53
Glupo mi je da joj ispricam neku moju "dogodovstinu" sa neta jer znam da ona to nista ne razume i gledace me ko vanzemaljca. :stid2:

Jaooo, to je i meni cesto problem. Prepricala bih neku zanimljivu dogodovstinu, al' znam da toj nekoj osobi nece biti zanimljivo. :(
Jos mi je veci problem kada se nadjem sa nekim koga znam recimo sa neta, a ta osoba ima jos jednu osobu pored sebe (koja nikada nije ukljucila komp) pa onda krenemo da smaramo tu trecu osobu. :roll:

Ali najsmesnije je kad iste te osobe posle par meseci toliko naloze na net, da ih non stop vidite konektovane na mesingerima.

Pa bas sam zato postavila temu. Moja majka je maltene suze lila kada skonta da sam ponovo na netu, a sada kao skida neke recepte sa neta, tajko gleda stanje reka na sajtu HMZS i sve kao kul... a do pre par meseci su me ubedjivali da "na tom internetu su sve sami ludaci. Ima i onih sto traze druge ljude da bi ih pojeli" :uzbud: Zato mi je fascinantno na koji nacin to posmatraju takvi.

E, sad drugo je pitanje zašto toliko vremena provodimo na net-u... Svako ima svoj razlog.

Ja cesto imam obicaj da kazem - neko u slobodno vreme gleda TV i opusta se. Ja sam u to vreme na forumu.

Meggy
02.05.2006, 23:54
Pričam baš pre neko veče sa drugaricom
A sa kojom to? ;)

Da... mogla bih o ovome na par stranica :roll:
Dakle, moje drustvo ne da ima averziju prema netu, nego je to straaasno! Sasvim slucajno, niko ga i ne koristi, ili bar ne u svrhe sklapanja novih poznanstava. Jedino mi je kuma malo popustila, jer sad koristi net na poslu (i jos uvek je u stadijumu odusevljavanja onim funny mailovima :lol: ) Ovi ostali apsolutno ne mogu da shvate sta je to tako zanimljivo na internetu... Chat?! http://img91.imageshack.us/img91/8522/aaa1il.gif To je mesto gde moz' zapatiti svakojake budale i treba ga strogo izbegavati :gone: "C,c,c... pa, ti tamo samo gubis vreme... Ma, kako mozes na netu upoznati nekog, mani se... Je l' blejis? (moj dragi :lol: )... bla, bla..." Dakle, osecam se kao na optuzenickoj klupi kad me pogledaju onim ispitivackim pogledom punim sazaljenja :cesces:

Keva i cale su matori ljudi, pa ne mogu ni da im zamerim ;)

swba
03.05.2006, 07:26
Nama je ovde net najbrza, najjednostavnija i sto je najvaznije najjeftinija veza sa domovinom. Kako sam u kontaktu najvise sa ljudima iz nase zemlje niko me ne gleda kako azdaju jer visim stalno na netu, jedino su starci :hmm: .
Par ljudi znamo da su se upoznali preko neta, zavoljeli i vjencali. I tako jednog dana oko nove godine meni pocnu da stizu neki pokloncici od ljudi tacnije od djevojaka koje su za moju mamu totalna nepoznanica, tek je cujes: "A oces i ti da se zeni preko tog cuda?" Vristao sam od smijeha :smeh:
U pocetku im je itekako bilo cudno i zastrasujuce sto sam placao racune preko neta. Te mali milion savjeta kako su oni culi da tu ima svakakvih budala i ko zna kom sam ja poslao pare :roll:
Al kako rece Mucka kad se to nameci na net nemozes da dodjes na red od njih :roll:

Goga
04.05.2006, 14:38
gledaju me "belo", "bolje bi ti bilo da se odmoris, imas malo dete" bla, bla, bla. da ne poverujes koliko su dobronamerni.ne shvataju, niti se trudim da im objasnim, da je ovo za mene odmor, da me Forum na neki nacin cini sretnom, ima nas raznih ovde, hvala Bogu. oduvek sam svima delovala kao osobenjak, neka ostane tako "to i lici na nju, njen svet":uzbud: :uzbud:
kad bi samo znali kako je sve ovo lepo i dobro:ok:

nattydread
05.05.2006, 11:25
ja im toliko odusevljeno pricam o tome, da me poslije svi vuku da im otvorim mail, pa onda, kako da nadju ovo ili ono, pa se onda i oni navuku. mission acomplished. :uzbud: :uzbud: :uzbud:

yige_gui
14.05.2006, 23:57
vecina mojih drugara koristi internet, pa im to i nije bas neka nepoznanica.. doduse ne provode svi toliko vremena na netu kao ja.. ali donekle razumiju.. prijateljstva koja sam sklopila preko neta traju vec godinama.. i ljudi koji me okruzuju su sa njima upoznati kroz price.. tako da mi nije problem da ispricam nesto sto je neko od njih i rekao ili dozivio.. stovise, znaju ih i po imenima :osmeh: majka je u pocetku doduse bila skepticna prema tome svemu, ali njoj nisu razlog bili potencijalni manijaci, ona je vise bila zabrinuta sto cu izgubim vid od tolikog blejanja pred monitorom :roll: pa mi stalno kvocala recenicom 'skini se vise s tog kompjutera' :dry:
sad joj nije vise cudno ni kad dobijem postu od njih, ni sto se s njima cujem.. ni sto se nalazimo.. cak stovise s nekima zna i da poprica :lol: kad se ja slucajno ne zadesim pored kompa :fijuk:

ma imam srecu pa sam upoznala sve sooper ljude koje zbilja :srce:

:skok: :skok: :skok:

maqa
17.05.2006, 11:55
hehehe..sve gorenavedeno je potpuno poznato.. sto bi moj brat rek'o: "oci ce ti ispasti!" 
u nekom trenutku sam prestala da ljude oko sebe ubedjujem kako je internet sjajan.. prepustila sam ih soptvenom osecaju, a svoja iskustva sam prestala da delim sa njima...sem kad me pitaju..:fijuk: :osmeh:

SQUAW
20.05.2006, 04:01
oduvek sam svima delovala kao osobenjak, neka ostane tako "to i lici na nju, njen svet" :uzbud: :uzbud:

Samo da potpišem :lol:

Od svih ljudi koje ja poznajem ja mislim da niko ne arči ovu mašinu kao ja :lol: (a forumi i slične zajebancije im nisu ni u malom mozgu...) znači upaljena je ponekad i po 3 dana. Nikad mi se niko nije mešao u moje tripove, valjda tako ljudima i delujem, kao da to do mene ne dopire, a i ja se drugima u život ne mešam, pa nek radi kUj šta 'oće breee. Pas je već navikao da spava ispod ovog stola, jer inače voli da mi stavi glavicu na stopala, a ona su konstantno ispod tog istog stola :lol: Ma najjače je kad se nešto dibidus zablejim a ekipa zove pa čuju onaj odsutni glas (a ja kao nešto razgovaram :lol:) "E, važi, kapiram... javi se kad izađeš iz monitora" ili kad je baš ta pomenuta glava u monitoru, a iza sebe čujem poglavicin glas "Mentolu?" a ja mehanički odgovorim ne izlazeći iz monitora "Molim?" :lol: "Ne, ništa samo da vidim odazivaš li se" :fijuk:

Ma meni je pola ljudi preko, a pola više ne hoda zemljom... tako da sa ovima prvima moram nekako da komuniciram, a i sa ovima drugima ću, opet, jednog dana :lol: a na forum sam se navukla skroz, ima ovde brdo nekih ljudi koji su mi prirasli za srce. :uredu:

A što se tiče tog dial-upa, na fixni me bre nije niko zvao godinama :lol: nego, poskupeo ovaj telefon, a i dete poraslo, treba mu fon, već su počeli da ga cimaju drugari i drugarice i imaju ozbiljne priče :roll: pa mama sredila ovaj kablovski wireless :uzbud:

Ma s' moje strane nikog ništa više odavno ne čudi. :lol:

Al' bitno je da stižem sve :uzbud:

makilli
12.01.2007, 23:53
S obzirom na cinjenicu u kako maloj sredini zivim,otprilike sam crna ovca medju mojim sugradjanima.Zasto?Zato sto bih po njima,kao sveze udata(jos i majka),trebala da raspravljam da li se komsinicin muz svalera sa apotekarkom i da li je u redu to sto se na pijaci vise ne prodaju sveze zaklani pilici...Bas me...za takve stvari.Ovo je moj svet.Bitno je da se meni svidja,ne? ;)

sladoledzija
13.01.2007, 01:26
Kod mene stvari stoje ovako. U okolini (bližoj, daljoj, dalekoj u pm) nemam ljudi koji koriste net, bar u nekoj normalnoj razmeri. I u početku me jesu gledali kao čudaka a sad zbog objektivnih razloga i ne komentarišu to toliko. Problem je u tome što ne možemo razgovarati o čitavom nizu tema vezano za net.
I priznajem dosta mi je žao što nisam u kontaktu preko neta nisakim sa kime sam inače ovako, tu postoji jasna granica ili/ili. I nepostoji osoba sa kojom komuniciram i preko neta i ovako uživo. Tu ne računam one osobe koje sam putem neta uživo i upoznao.

Cezar
13.01.2007, 01:28
Pa pre bih rekao da je to stvar "Ljudi ne vole sta ne znaju."...

silvia
13.01.2007, 12:54
iskreno ne opterecujem se sa time ko ce sta reci :)pa mogu da pricaju sta hoce.....ja znam ko sam i sta sam...:)

Zvonchica
13.01.2007, 13:21
Ni ja se mnogo ne obazirem na to, ali evo primer.Bila mi drugarica, a ja bas ovde na forumu odgovaram na neku temu i gleda ona tako, i kad je videla broj poruka (a bese negde tek oko trista)kaze; "toliko si vec pisala???" :blink: E, pocela sam da se smejem ko blesava i mislim da se malko tad i naljutila...
Dragi me vishe ne zove po imenu nego vikne; "Cheteru!Samo chetujes!" :dry: Bla,bla, bla...On sedne za komp jednom nedeljno da pogleda neki sajt sa rezultatima utakmica. A svekar se svaki put odusevi ako mu pokazem nesto u vezi pecanja.:osmeh:
Ma, zabole me ko sta misli. Ne idem bas cesto po kaficima i kod drugarica na kafu zbog bebca, pa se, eto, zabavljam internertom. :uredu: :ok:

Najgora
13.01.2007, 13:36
Kažu mi da nisam normalna, što je za mene normalno da mi to kažu, tako da...

:fijuk: :uzbud:

vlado
13.01.2007, 16:23
Da... mogla bih o ovome na par stranica :roll:

Same here :roll: :roll:

Sad je Internet postao jako, jako pristupacan, tako da ga vecina ljudi koje poznajem i sama koristi. Ipak, moje dve babe ( koje zajedno imaju oko 150 leta :wacko: ) sigurno nece uvoditi Internet, te one zasigurno najvise popuju.

Kao da to nije dovoljno, cak me i neki ukucani prozivaju Internet narkomanom ( :( :( ).

Ipak, da nije Interneta, ne bi bilo ni ovog foruma, tako da Internet rulez 8)

Andjelika
19.01.2007, 19:10
Od mog drustva, jedino ja intenzivnije visim na netu...
Ranije su mi se cudili, a sad im to postalo normalno, uopste vise i ne komentarisu.
Sa roditeljima ne zivim tako da oni pojma nemaju koliko vremena provodim on line....

zvucnjak
24.01.2007, 14:08

Nemam prijatelje.... Samo moj monitor... My... pressciousssss....... :djavo: :plaz2:

JasnaBGD
25.01.2007, 13:21
Dijalog koji vodimo kolega i ja, kroz otvorena vrata izmedju naših kancelarija. Četujem preko msn-a, a nisam isključila one odvratne zvuke, krike i urlike... :roll:
- Šta to cvrči, mico...?
- Pričam sa Branom (moj brat koji živi u USA).
- Ene... A dje je to on...? Ne čujem da pričaš...
- Pričam preko msn...
- Ene... Svašta.
Pri tome, on na svom stolu ima godinama računar koji uključuje svakih deset dana, tek da vidi "radi li"... I obavezno ga išteka iz struje kada podje kući...

Kako me gledaju oni koji ne koriste Internet...? Verovatno kao infantilnu osobu - jer oni to kupuju svojoj deci za zabavu... Ne obazirem se na to, naravno, jer je Internet već godinama sastavni deo mog života.

blueella
02.02.2007, 08:26
Ljudima je to chudno, neki i komentarishu da je to gubljenje vremena, bili su ravnodushni na moju radost kada sam pre 3 godine sa dial up preshla na wireless...dok sami to nisu probali...sada o tome prichaju kao o nechem sasvim normalnom,svakodnevnom...i josh bi i mene da ubede kako je to strashna stvar :blink: ili me pitaju sad za sajtove,antene,prikljuchke,kablice itd.. najsmeshnije je bilo kad je starija koleginica,koja je najradije htela zbog priche o netu da me stavi na lomachu, doshla jedno jutro i rekla da nije nishta spavala jer je surfovala po netu celu noc!:uzbud: Kao deca joj pokazala i sad ne zna shta je dosta!:dry:
Samo roditelji i dalje nemaju previshe sluha za to..tatko manje vishe i ima, poshto je u stanju i da me izgura da bi on malo igrao igrice ili otishao na messenger da se dopisuje sa bratom...

Neuhvatljiva_
15.02.2007, 19:59
Zbog čeka ljudi koji ne koriste internet imaju toliko ekstremno loš stav po tom pitanju?

Pa imaju loš stav zato što se njihovo saznanje o mogućnostima interneta zasniva na "rekla kazala"...Iskreno meni je neshvatljivo da danas neko obrazovan ne koristi internet ili pak kompjuter a u mogucnosti je...
Moji prijatelji uglavnom koriste internet, jer prosto to je danas zaista najbrži način dobijanja informacija...iz celog sveta... Čak dosta njih je veoma dobre poslove našlo preko neta, sklopilli divna prijateljstva, pa i nešto više...

bafff
15.02.2007, 22:57
Ha-ha-ha!
Gledaju "belo" kad pricam s nekim o tome.Poneki misle da se mi korisnici net-a "pravimo vazni".Medjutim,mnogi od tih "gledaca belo" kad su kupili sebi kompjuter,onda su nas koji koristimo od pre,zvali da dodjemo da im podesim wireless-karticu ili modem,AL` ODMA! Za samo nekoliko dana,salju brdo linkova...

zdenkavuk
15.02.2007, 23:55
Moji prijatelji su se cudili sto toliko vremena provodim na netu.Nisu mogli da me razumeju da moje vreme leti kad sam konektovana, da se upoznaju razni interesantni pojmovi .
Kako je vreme prolazilo i oni su se polako ukljucivali i postali zavisnici neta.
Sad shvataju :uzbud: :uzbud: :uzbud:

_baba_
27.02.2007, 09:13
Jako cudno me gledaju. :smeh:

Glupo mi je da joj ispricam neku moju "dogodovstinu" sa neta jer znam da ona to nista ne razume i gledace me ko vanzemaljca. :stid2:

:smeh: ovo se meni stalno desava! :smeh:
Pricam, pricam, pricam i na kraju pocnem da se smejem kao ludak :smeh:
pa kad vidim njihove tupe poglede, smeh polako pocne da prelazi u kasljucanje, khm...khm...i moje izlaganje o internetu zavrsim sa "I takoooo...":smeh:

Ali navukla sam neke ljude na net.
Sve je pocelo sa Savom iz Kikinde...:fijuk: :uzbud:

DanijElla
11.03.2007, 03:06
Pa kod mene je situacija sledeća. Moja komšinica sa kojom sam svakodnevno, kad god me pozove i pita šta radim, ja naravno odgovorim da sam na netu, a ona će, a šta tu ima zanimljivo, ili zar opet. Ja se naravno ne trudim mnogo da objašnjavam, jer ona to ne razume, jednostavno je ne interesuje ni komp, a kamoli net. Mada ponekad joj objašnjavam, šta, kako, ali ona me gleda belo, a ponekad mi kaže da nisam normalna.Mene to naravno ne dotiče, jer me baš...hm...šta će ko da kaže. Ja svoje slobodno vreme mogu da provodim kako ja hoću i želim. Jednostavno sam navučena na net i to je to.:smeh:

Doti
11.03.2007, 22:52
Gledaju me kao da sam sa marsa pala, :wacko: a mene bas briga:plaz2:

Kill Bill
18.03.2007, 23:53
JA u ocima moje babe: "S nashom ______ nesto nije u redu,po ceo dan gleda u onu kutiju i crce od smeha...
Nije to zdravo,toliko se smejati..."

Neka tetka koja se tu nashla: "Ja sam chula da je tako jedan..."

BabaC: "sirota deca,ode im pamet na kompjutere"

:hahaha:

sladoledzija
19.03.2007, 13:06
A kod mene je situacija uglavnom ovakva: "radiš nešto? Za koga? koliko para?" ako je odgovor negativan onda me udaviše, te ovo te ono, "pa mora da ima neku?!" :uzbud: ma svašta. Najgori su oni koji imaju komp, imaju net, znaju šta je to i čemu služi :smeh: ali kad god im nešto treba na netu zovu da im nađem, skinem, objasnim... nešto. Jer oni kao ne znaju kako. :dry:

DanijElla
05.04.2007, 13:06
Najgori su oni koji imaju komp, imaju net, znaju šta je to i čemu služi :smeh: ali kad god im nešto treba na netu zovu da im nađem, skinem, objasnim... nešto. Jer oni kao ne znaju kako. :dry:

E da znaš da mi je već muka od takvih, a broj se povećava što je najgore :ljutko:

**princess**
13.04.2007, 23:43
pa.... uglavnom su to komentari tipa... ti nisi normalna... shta radish na netu satima... vrati se u stvarni svet medju stvarne ljude.... hm.... ajde, vazi.
imam druga koji ima komp i net i sve, a ja sam mu 15minuta preko telefona objashnjavala kako da poshalje mail...:)

petarpetar555
23.04.2007, 14:17
Slazem se sa svim vezanim u vezi potrebe i korisnosti interneta u nasem drustvu i namirivanju potreba nasih sa njim. Ali mislim da su mnogi od ucesnika foruma zaboravili svoje pocetke na internetu i olako daju konstatacije tipa "imash komp imash internet ,znash zasto sluzhi i to je to" neslazhem se sa tom konstatacijom jer da bi se on koristio nije samo konektovati se.Neko treba da vam malo pojasni i malo vise neke stvari da bi doshli do zheljenih imformacija ili zjeljene zabave.Ako mi neko kazhe da je znao da instalira Mirc ili DCC++ i mnoge druge programe da se reguje na razlichite portale i forume i da otvori mail-ove chim je ukljuchio komp,ahahaha necu mu verovati,zato malo manje sa forsiranjem i isticanjem ,zamolicu.
Naravno bez uvrede:))

morrib
25.05.2007, 00:13
Začudo i to još na selu promenilo se dosta u pozitivnom smislu, i sve brže ide na bolje. Od startnih komentara pre par godina: Šta bre on matorac lupa po onoj spravi, umesto da pusti decu da se igraju. A sada: imali šta interesantno, čuješ li se sa prijateljima, kao da dođem do tog i tog programa ili informacije itd...
Dovoljno indikativno, jel da?

DRAKCE
25.05.2007, 00:26
Cudno me gledaju kazu da sam zavisnik od interneta a ima tu malo istine :hahaha: :hahaha:

Arthur Dent
25.05.2007, 00:33
Ja u očima mog tel. dvojnika :cesces:
pa pretpostavljam da je nešto nalik ovom: :djavo: X 100

Poslodavac
29.05.2007, 00:06
Ovo je pravo dobra tema!

Mislim da se misljenja ljudi sve vise mjenja i da se sve vise ljudi okrece internetu! A i neophodan je za posao ili skolu!

sussi
31.05.2007, 12:31
Nazalost puno ljudi osudjuje ono sto nepoznaje.
Hteli oni priznati ili ne ali ja na najbrzi nacin dolazim do svih informacija.:supermen:
Ja mogu da budem kod kuce i da za 15 minuta kraj interneta platim sve racune, obavim kupovinu, norucim karte za putovanje dok je njima potreban ceo dan da obave sve te poslove. :guza:

Normalno da treba svima pomoci :zagrljaj:. Rado to cinim za sve koji zele ali se i normalno ponasaju a ne :deda2: za one koji se prave da sve znaju i samo kritikuju nas i kao pomoc im bas nije potrebna jer to bas i nije toliko vazno ali ako imas vremena ipak da pogledamo :rnr:

Arthur Dent
05.06.2007, 15:27
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/internetmanijak.jpg
:cesces: mada ja mislim da preteruju :fijuk:

zmax
25.01.2008, 17:42
Većina ljudi popuje,naravno u negativnom smislu,ja se mnogo ne uplićem
sa njima,kažem to je moj problem.
Najubedljivija je bila moja baba koja je čula da na internetu ima virusa,
pa k'o veli da me posavetuje,vidiš da si opet prehlađena,možda ti je to
virus od interneta.:hahaha:

mickom
25.01.2008, 19:31
Misle da sam prolupao i da preterujem.Naravno da sam unjihovim ocima cudak,ali se bas ne obazirem puno jer to moja licna stvar koja se tice samo mene.

Neron
25.01.2008, 20:21
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/internetmanijak.jpg

:ok:

Mada... pošto ne znaju gde sam i s kim i ne veruju kada im sam kažem da sam na netu i privatno i zbog posla... prosto me ne znaju takvog niti misle da je istina...

Šta drugi misle globalno? Isto ono što sam ja mislio pre 3 godine... ne da ih nisam razumeo,već sam im se za sebe čisto da budem iskren negde u sebi podsmehnuo na pomisao da neko kucka i tako upoznaje ljude ili ne daj Bože radi one stvari... U početku sam i ja mislio da je to iluzija,ali ne da sam se prevario.. nečuveno... toliko da sam sebi zakomplikovao život više nego da sam bio napolju i samo na onu stvar mislio...

Poenta je u nečem drugom... ne mislimo ni mi jedni o drugima sve najpohvalnije,pa čim je frka neko se izleti i u svadjama je svaka druga reč frustriran,nedojeban i slično... a da ne pričam kada neko pomisli da si lik-sledi kad tad pitanje: a šta ćeš na netu koji q... ? To više govori o onome ko se pita,tj. shvatiš da ako već takvo mišljenje ima sam/a o sebi kakvo da očekuješ za sebe...

believer
25.01.2008, 20:32
moji najblizi prijatlji iz realnog zivota gotovo da uopste ne koriste internet,osobito ne za cetovanje
znaju da sam ovisnik
to objasnjavamo time da sam dugo bila vezana za kucu,jer je potomak bio mali,i da sam prinudjena da uvece ostajem kod kuce dok oni izlaze i zabavljaju se
i uopste.....razliciti smo....oni zive drukcije...vise konvecionalno....
postujemo tu razlicitost,a ono sto nas zauvek vezuje su zivotne situacije gde smo jedni drugima bili potpora...

duga12
25.01.2008, 21:07
Iskreno mene baš i ne zanimaju negativni komentari ljudi koji ne provode vreme na netu,više me zanimaju oni koji ga provode,mogu naučiti mnogo od njih.Koliko sam ja njima čudna,toliko su i oni meni;)mislim na one što ne koriste net.
A neki bliži prijatelji koji su me na sav glas prozivali,da ih zapostavljam zbog neta,sada su "gori" od mene:smeh:

Najgora
25.01.2008, 21:19
Meni su rekli da bi bila normalnija da gledam TV :roll:

....a ne znaju da ovde nema EPP-a :sapat: :smajlikojisesmejeusebi:

BaneK
25.01.2008, 23:19
....a ne znaju da ovde nema EPP-a :sapat:

nema ako imaš firewall :lol:

Isahara
26.01.2008, 00:02
Kada sam pre par godina počela da jezdim po netu svaku noć i pravim enormne račune, nisam odavala utisak zdrave pameti medju mojim bližnjim. Sad je to normalno, porodica se navikla a prijatelji uglavnom i sami konzumiraju internet. Moj dragi je mislio da bogznakako bludničim i sklapam poznanstva sa sumnjivim muškarcima ali sad i ona zna da je moje gluvarenje po netu krajnje benigno :fijuk:

Neron
26.01.2008, 00:10
Da sam u apartmanu u CZ-u i da je dozvoljeno koristiti net i moje krstarenje bi bilo benigno,ali kako nisam tamo ovako ispada maligno... Živ se čovek na svašta navadi,a postane problem kada uhvatiš sebe da ne možeš naviku da odvikneš...;)

morrib
27.01.2008, 01:21
Šta god da mislili, mislim da su uskraćeni za jedno lepo zadovoljstvo. Meni je komunikacija bila oduvek draga, pogotovu ako sagovornika ili sagovornike nevidim. Godinama sam bio radio-amater, a to mi je bila uvertira za ovo sada. i unalo da zaboravim ovo objašnjenje, zašto je bolje kad sagovornika nevidiš, ne zato što si kukavica pa nemaš grabrosti da to što kažeš, kažeš u lice, već zato što vizuelni efekat sagovornika može često da prevari.

Neron
27.01.2008, 02:04
Šta god da mislili, mislim da su uskraćeni za jedno lepo zadovoljstvo. Meni je komunikacija bila oduvek draga, pogotovu ako sagovornika ili sagovornike nevidim. Godinama sam bio radio-amater, a to mi je bila uvertira za ovo sada. i unalo da zaboravim ovo objašnjenje, zašto je bolje kad sagovornika nevidiš, ne zato što si kukavica pa nemaš grabrosti da to što kažeš, kažeš u lice, već zato što vizuelni efekat sagovornika može često da prevari.

Bravo kolega... prostije rečeno ne mogu nikoga da uplašim... :uzbud:

itebejac
27.01.2008, 06:31
Slažem se, ovako ima najmanje predrasuda.

Goga
27.01.2008, 08:42
Kada malo bolje razmislim, nema osobe u bližem okruženju koja ne koristi net...

Tako da im moje '' :fijufiju: '' nije strano...

Naprotiv 8) .

Angus
29.01.2008, 18:55
...uglavnom se mnogi cude...ali im lepo objasnis da je to jedan sasvim normalan vid komunikacije...upoznajes nove ljude,nove price,stices nova iskustva...vecina skapira...ali ih bas ne interesuje dok ne probaju...kada probaju,eto sharancheta...:smeh:

believer
31.01.2008, 01:46
e kad se samo setim..:roll:... nekad sam se klela da to djubre od tehnike nece da udje u moju kucu.....a sad sam......:fijuk:..............sharanche.....

:stid2:

maski
31.01.2008, 02:24
ne poznajem ljude koji ne koriste internet.

Neron
31.01.2008, 02:36
...nekada sam više sklon da pomislim kako nisam šaranče već som...:stid2:

NSdjanka
31.01.2008, 18:24
Mislim da na to više niko ne gleda kao na čudo...Baš na protiv, često se desi da ljudi traže da im proverim nešto na netu, rezervišem karte za pozorište i slično...

Neron
31.01.2008, 20:25
Nije to ništa... meni naručuju devojke,žene,babe,mlade,mladence,nimfomanke,pedere ... ne mogu da ih ubedim da ovde nema nepoštenih i da te vrste želja ne mogu ni ja da im ispunim... ;)

Buba Erdeljan
04.02.2008, 12:12
Što reče ona lujka u virtuelnoj kurvi - "mislim da će se jednoga dana umorni i razočarani Srbi svi iseliti na Internet.To će biti poslednja seoba Srba" :smeh::smeh::uredu:

TVO.JA_
04.02.2008, 13:06
e kad se samo setim..:roll:... nekad sam se klela da to djubre od tehnike nece da udje u moju kucu.....a sad sam......:fijuk:..............sharanche.....

:stid2:

baš tako :smeh:

starsica
14.04.2008, 22:02
od mog drustva, retko ko ga i koristi.. retko ko i zna da upali komp.. :lol:
i ne vide poentu toga i svi se izvlace na foru "Mene to ne interesuje, imam pametnija posla blabla"..
oni samo ne vide poentu beskrajnih mogucnosti koje ti net pruza :roll:
vecina osudjuje samo onaj deo kad progovorim o tome da sam nasla decka tim putem.. ne kontaju ljudi da i na taj nacin mozes da se zaljubis isto toliko efikasno kao i u realu.. :roll:
jedino ne volim to sto sa njima ne mogu da pricam o dogodovstinama koje dozivim ovde.. vise se nasmejem virt nego realno u poslednje vreme.. :roll:
to je za realne prijateje..
a za virt prijatelje.. pa da, i oni koriste internet.. :lol:

broj310
14.04.2008, 22:08
oni samo ne vide poentu beskrajnih mogucnosti koje ti net pruza :roll:
vecina osudjuje samo onaj deo kad progovorim o tome da sam nasla decka tim putem.. ne kontaju ljudi da i na taj nacin mozes da se zaljubis isto toliko efikasno kao i u realu.. :roll:
jedino ne volim to sto sa njima ne mogu da pricam o dogodovstinama koje dozivim ovde.. vise se nasmejem virt nego realno u poslednje vreme..

све је то океј, та широка лепеза погодности које нет пружа, али, можда смо ми стварно малко застранили, можда нас ти стрејтери и доживљавају као особењаке и полулуде персоне :stap:

мислим, контам ја њих :uredu:

Neron
14.04.2008, 22:53
Ma nemaju oni pojma sta se sve moze i koliko je ovo bolje od svega ostalog...em jeftino , em seri k'o foka , pa sta ti Bog da....

Posle 30 minuta imas utisak da me poznajes bolje nego kolege sa kojima ste 10 godina... ako sam iskren naravno kao sto ja i jesam...

triViALna
14.04.2008, 23:14
U mom blizem i sirem okruzenju ne poznajem ljude koji ne koriste internet.
To ne znaci da svi pisukaju po forumima ili vise po raznoraznim chat-ovima. Neki se "ubijaju" na pokeru&igricama, drugi na erotskim i -inim sajtovima za razonodu zvanu "cyber sex sells", a treci neguju hobi zvan "1,2,3 meins - by ebay".

A svima je zajednicko da su profesionalno/poslovno primorani da budu online, pa moranje koriste i u svrhu razonode.

starsica
14.04.2008, 23:25
све је то океј, та широка лепеза погодности које нет пружа, али, можда смо ми стварно малко застранили, можда нас ти стрејтери и доживљавају као особењаке и полулуде персоне :stap:

мислим, контам ја њих :uredu:

ja ih ne kontam.. kako unapred mozes da osudis nesto a da nisi probao.. to se zove predrasuda my friend.. a njima ne rulujem..

Ma nemaju oni pojma sta se sve moze i koliko je ovo bolje od svega ostalog...em jeftino , em seri k'o foka , pa sta ti Bog da....

ne mora da znaci da automatski svi seru k'o poruceni.. mozda samo ulepsavaju.. :roll:
salu na stranu, nije cak tesko ni provaliti kad neko pocne da kenja.. samo treba da pratis pisanje ili ponasanje.. ne moze da otkenja perfekt..

lav71
15.04.2008, 09:33
...mislim da oni mnogo manje misle da sam lud nego ovi što koriste internet... :roll: :fijuk:

zillertal
20.04.2008, 10:03
Kada nekome pricam sta sve naucim sa interneta citajuci, obavestavajuci se, skidajuci muziku, koje CDe nikada ne bih mogla ili veoma tesko nabaviti, kako se gledam sa svojim detetom tamo daleko preko mora dok pricamo i kako na forumima mogu s vremena na vreme da kazem svoj stav, okolina se smeska, ali...nista ne razume. Ponosim se savladjivanjem /skromnim/ rukovanja ovom najdivnijom igrackom svoga zivota, jer, oprostite posle 55. zavoleti comp i internet nije uobicajeno. Smatram da coveku koji ceo zivot uci i voli sto vise da sazna ovo je pravo blago. Izvinite na duzini price, to je zbog mog uzrasta...

mirka7
20.04.2008, 11:40
U mom blizem i sirem okruzenju ne poznajem ljude koji ne koriste internet.
To ne znaci da svi pisukaju po forumima ili vise po raznoraznim chat-ovima. Neki se "ubijaju" na pokeru&igricama, drugi na erotskim i -inim sajtovima za razonodu zvanu "cyber sex sells", a treci neguju hobi zvan "1,2,3 meins - by ebay".

A svima je zajednicko da su profesionalno/poslovno primorani da budu online, pa moranje koriste i u svrhu razonode.

Potpuno se slazem sa ovim sto je napisano.Ljudi se kace na internet,svi imaju neke svoje razloge ili su cak i poslovno primorani,pa onda krenu igrice i sve nabrojano vec...na forumu mozes da kazes nesto,neko ce to procitati,djelis svoje misljenje sa nekim ili imas drugacije nije ni bitno...tako da ne mislim da sam u necijim ocima drugacija ili neki cudak...iako covjek treba da ima neku granicu...ne treba da zaboravi zivu rijec da tako kazem i druzenje izvan interneta....malo sam ovo spetljano rekla al ovdje se uvijek nadje neko da razumije ono sto je napisano...:komp: samo uzivajte...:uredu:

miloradv
26.04.2008, 15:13
Potpuno se slazem sa ovim sto je napisano.Ljudi se kace na internet,svi imaju neke svoje razloge ili su cak i poslovno primorani,pa onda krenu igrice i sve nabrojano vec...na forumu mozes da kazes nesto,neko ce to procitati,djelis svoje misljenje sa nekim ili imas drugacije nije ni bitno...tako da ne mislim da sam u necijim ocima drugacija ili neki cudak...iako covjek treba da ima neku granicu...ne treba da zaboravi zivu rijec da tako kazem i druzenje izvan interneta....malo sam ovo spetljano rekla al ovdje se uvijek nadje neko da razumije ono sto je napisano...:komp: samo uzivajte...:uredu:

lepi receno...tako i ja mislim

bojana999
26.04.2008, 20:55
Ja sam za njih luda....
Pocela sam da koristim internet kad sam se zaposlila u kladionici,do tada nisam imala prilike,zato sto kuci nemam net.Sad sam non-stop tu,doduse kad radim samo ali s obzirom da cesto radim po dve smene,navikla sam.
Smesno mi je bilo sto u pocetku nista ali bas nista nisam znala.Imala sam pomoc,narocito na vojvodinacafeu pa sam postepeno usla u stos..
Nikom nije jasno kako 8 ili 12 sato presedim ovde za kompom ali eto...uspevam.

:komp2::jupi:

mmdopa
10.05.2008, 02:24
Kada nekome pricam sta sve naucim sa interneta citajuci, obavestavajuci se, skidajuci muziku, koje CDe nikada ne bih mogla ili veoma tesko nabaviti, kako se gledam sa svojim detetom tamo daleko preko mora dok pricamo i kako na forumima mogu s vremena na vreme da kazem svoj stav, okolina se smeska, ali...nista ne razume. Ponosim se savladjivanjem /skromnim/ rukovanja ovom najdivnijom igrackom svoga zivota, jer, oprostite posle 55. zavoleti comp i internet nije uobicajeno. Smatram da coveku koji ceo zivot uci i voli sto vise da sazna ovo je pravo blago. Izvinite na duzini price, to je zbog mog uzrasta...
Ne treba se izvinjavati.......ima nas vise koji u ovim nasim godinama u kojima jesmo uzivamo sto mozemo mnogo stvari da vidimo.naucimo.I moja okolina je u pocetku sa podsmehom gledala na moju volju i zelju da naucim......a sada me zovu ...HAKER-BAKA....a,za mene je ovo divan nacin da pisem,upoznajem ljude.....citam....a i da budem iskrena ovo je savrsen beg od samoce!:roll::ok:

The Gunslinger
10.05.2008, 17:20
Pa, provodim više vremena na netu od većine mojih drugova, ali i oni poprilično vise na netu, pa im je to normalno. Doduše, ima ljudi kao što su moji baba i deda, koji su mislili da ću se razboleti od nekog virusa sa neta. :smeh: Ali, u svakom slučaju, ljudi me ne posmatraju nešto drugačije zato što toliko visim na netu. Mislim, ovo je odličan način da se čovek isprazni. Pričaš s ljudima koje ne znaš, o svemu i svačemu, iznosiš im svoje probleme, a nije te briga šta će misliti o tebi, i tako to. Prosto se osećam olakšano kad na forumu napišem nešto što nekom ne bi mogao da kažem. I svakom bih preporučio da se registruje na makar jedan forum.

Fingon Feanor
27.05.2008, 18:08
Ne primećujem te koji ga ne koriste :cesces: verovatno zato što sam stalno na net-u! 8)