PDA

Puna verzija : Rad sa supružnikom u firmi

Najgora
28.10.2007, 23:44
Ne znam da li ste se sretali sa tom pojavom, da bračni par radi u istoj firmi? Šta mislite da li to može na neki način da utiče na posao ili na brak? :cesces:
Neke firme to zabranjuju a neke ipak podstiču tu porodičnost :hmm: da ne kažem i porodične veze ;)
Da li je dobro da bračni par radi zajedno u istom kolektivu? :cesces:

Goga
29.10.2007, 10:25
'Ajmo od kraja - verujem da je za bračno par sasvim ok, ako rade u istom kolektivu, ukoliko mogu da razgraniče gde se završava '' poslovni život '' , a gde započinje porodični - privatni - kako god... Svakako da nije lako povući tanku nit, ali uz malo dobre volje - može sve da se stavi na svoje mesto.

Posao i u drugim slučajevima ( kada supružnici ne rade u istoj firmi ) može da utiče na bračni život, ili ne mora. Sve je stvar dogovora, razumevanja, tolerancije.

Najbolja kombinacija na koju sam neletela je, kada supružnici rade u istoj firmi, ali na totalno različitim mestima.

Malo ozbiljnosti za gud morning 8) .

Savannah
29.10.2007, 14:13
Imala sam prilike prije par godina dobiti posao u muzevoj firmi, istina nije to bio posao iz snova ali pare su bile sasvim o.k. Odlucili smo da se necemo upustati u to.:jok: Svaka cast onima koji znaju odvojiti poslovno i privatno, ali ja znam da mi to nebi mogli :jok:.

little fairy
29.10.2007, 14:25
Nije loše ljudi ali eto, sada je moja malenkost dobila drugi posao i dižem sidro i ostavljam njega u raljama kolega. Naime, meni je tu bilo bajno jer ova naša firma broji oko 1500 zaposlenih u Zgb-u a od toga je oko 150 cura samo. Pa sad si pokušajte zamisliti kako je samo on sretan što ja odlazim.. :(

Hahahahahhaha

Prednosti pregršt. Idemo skupa na posao ali se tu ne vidimo jer nisamo na istom katu. Kupuje si gablec, kupi i meni. Zna sve novosti, pikanterije jer je u centru pažnje.

Mane.. Moj posao je vezan uz njegov ali ga doma ne masiram, to je naš interni dogovor.

A sad.. Odlazim.. Šmrc :(

MuadDibb
04.11.2007, 11:30
Što da ne, to je sasvim ok!!

U mojoj firmi radimo i supruga i ja!! U firmi sam ja Šef, a ona radnik, e a kad dođemo kući, onda mi sve naplati!!! :smeh: :smeh: :smeh:

Ma ok je to!!

Brat je direktor i vlasnik, snajka je finansijski, ja sam šef, a žena radnik!! Eto milion razloga za raskol u inače složnoj porodici!!! :smeh::smeh::smeh:

Ali ponekad je veoma istinita ona stara "Sa svojima jedi i pij, ali ne spreži!!!"

jadranka60
05.12.2007, 13:37
Suprug i ja radimo zajedno u svojoj firmi i .... nekad sam mislila da ima puno prednosti - barem više no što ima nedostataka. Ali - kako godine prolaze - :cesces: nisam više toliko u to sigurna.

goldie
05.12.2007, 14:47
Jos uvek nisam zaposlena ni udata. Ali definitivno mi se ta ideja ne dopada. U principu mogu ja to izdrzati nije problem ali smatram da svaka individua mora imati svoj posao, svoje prijatelje, svoje kolege. Ne treba bas sve da bude zajednicko. I svidja mi se ideja da su njegovi prijatelji njegovi, a moji samo moji. :)

Pera Mitic
05.12.2007, 22:35
Taman posla. Pa ja sam u firmu isao da se malo odmorim.

kataklinger
04.03.2008, 14:58
Ne radimo u istoj firmi,ali su nam kancelarije jedna do druge .On u prodavnici kompjutera ja u kablovskoj bukvalno vrata do vrata .

Meni je to OK,moje radno vreme 9-17, njegovo od 9-15 i 15-21 po smenama nekad se desi da se i ne sretnemo!

Najbolja kombinacija na koju sam neletela je, kada supružnici rade u istoj firmi, ali na totalno različitim mestima.

:ok:

alokin74
04.03.2008, 21:32
Nikako.

Sto dalje jedno od drugoga. Osam sati odvojeni, zazelimo se jedno drugoga i onda se vise volimo kada se vidimo.

Angus
04.03.2008, 23:52
...kada dozivite da vam se zena kara sa covekom koga ste obucavali na poslu...onda mozemo da pricamo...ovako...8)
...mani te se bre gluposti...nema nista crnje i gore...:jok:

triViALna
05.03.2008, 00:54
No way!

Ama ni u istoj ulici, a kamoli firmi!

:)

Koliko poznajem sebe (njega i ne moram) firma bi trajala dan i ondaK bi bilo mrtvih! A posto meni nekako uvek spada da prezivim, jasno je ko bi mreO! :plaz2::plaz2:

Za ozbilje: od toga nema Leba. Potencijal konflikata je suvise rizican "pool", da bih ga resvala u krajnjem slucaju u krevetu! A u krevetu se svaki privatni dan zavrsi...:roll:
Toliko o zajednickoj firmi.

Firma u kojoj radimo zajedno je slican slucaj - ko god da je privatno gore ili dole, poslovno veoma brzo menja polozaj od gore na dole iliti ukratko : never ever f.... the company! Fala - izvol'te, ja cu da snimam...

little fairy
06.03.2008, 08:27
Više ne radimo skupa :(

Ajde, sad bar mogu u miru tu piskarat. A ne da mi gleda preko ramena kaj delam na kompu :)

Ma šalim se. Fali mi.

Radila ja sa njime ili bez njega u firmi, sad mogu reći da mi je isto. Ne vidim da se nešto promijenilo između nas dvoje. I dalje smo kao perzijska mačka i pas lutalica.

papula
19.04.2008, 23:02
Mislim da to nebi funkcionisalo!

slobelix
20.06.2008, 21:33
Čitajući komentare ovde, ispada da su neki za životne saputnike odabrali neprijatelja a ne prijatelja :)

Kad ti je s nekim lepo, lepo ti je svuda i u svako vreme, a ne "treba da budemo razdvojeni da bismo se zaželeli". Mislim...uzimali ste se da biste koristili svaku priliku da budete što više razdvojeni? :blink:

Angus
23.06.2008, 14:06
Čitajući komentare ovde, ispada da su neki za životne saputnike odabrali neprijatelja a ne prijatelja :)

Kad ti je s nekim lepo, lepo ti je svuda i u svako vreme, a ne "treba da budemo razdvojeni da bismo se zaželeli". Mislim...uzimali ste se da biste koristili svaku priliku da budete što više razdvojeni? :blink:

...a jel' ti karas svoje prijatelje?...:smeh:
...normalno je da zelis da sa svojim partnerom provodis sto vise vremena....ali...kako bi ochijukao sa zenama na poslu,da mi je partnerka u okolini?...:roll:

Snoopy Red B
23.06.2008, 14:17
NEeeeeeeee:jok: sa devojkom :jok:, ženom :jok:, ni ljubavnicom :jok: nee na poslu koji niste u stanju da promenite u natednih pola sata nikako.:jok:

Sa svojima jedi :uredu: pij :uredu: ali posao nikako :jok:

triViALna
24.06.2008, 00:20

TeoreCki sve to lepo zvuci, malcice je drukcije u praxi...to sa prijateljstvom i neprijateljstvom kao i razdvojenst zbog zelje itd. Ali...bizMis tako ne funkcionise. Tu igraju neka druga pravila koja najmanje zajednickog imaju sa "koristiti priliku da budemo zajedno", bar u meni poznatim poslovima - a ne pricam o poslu "ajd' samo da sam prisutna". Stvar je u tome da su poslovni konflikti programirani po difoltu, a ja Bog-me ne volEm da igram poslovni sHah sa onim sa kim delim postelju, jer tu izvisi ili posO ili postelja ili obatroje! ;)

ciwil
29.08.2008, 16:48
Ne bih volela da radim sa partnerom na istom poslu, nikako!!
Pomisliti da smo faktički 24 sata zajedno - bljak...
To ne znači da svog partnera ne volim, naprotiv, ali lepše je kad se jedno drugog zaželimo, zar ne?

jeti
28.09.2008, 22:38
Ne znam kako izgleda raditi sa bračnim drugom u istoj firmi kod poslodavca, ali znam da je izuzetno uspešno ako supružnici imaju svoju firmu i u njoj zajedno rade. Znam, kako iz sopstvenog iskustva, tako i uvidom u druge takve firme, da je porodični posao najbolji, jer se radi sa istim ciljem i u istom (porodičnom) interesu. Još i kad deca stasaju i uključe se u posao, efekat je nemerljiv.

Sunny
06.10.2008, 07:39
Rad sa supružnikom u firmi zvuчи као horor film.

Kal_el
06.10.2008, 09:06
Jos uvek nisam zaposlena ni udata. Ali definitivno mi se ta ideja ne dopada. U principu mogu ja to izdrzati nije problem ali smatram da svaka individua mora imati svoj posao, svoje prijatelje, svoje kolege. Ne treba bas sve da bude zajednicko. I svidja mi se ideja da su njegovi prijatelji njegovi, a moji samo moji. :)

:ok: svidja mi se ovo razmişljanje ...
ipak ne bih da delim koleginice sa zenom ako se ikad ozenim :smeh:

robert ns
18.11.2008, 18:37
Ne znam da li ste se sretali sa tom pojavom, da bračni par radi u istoj firmi? Šta mislite da li to može na neki način da utiče na posao ili na brak? :cesces:
Neke firme to zabranjuju a neke ipak podstiču tu porodičnost :hmm: da ne kažem i porodične veze ;)
Da li je dobro da bračni par radi zajedno u istom kolektivu? :cesces:

i kako onda flertovati opusteno kako onda se posvadjati sa nekim a da se taj napr. druzi sa supruznikom, kako opsovati sefa svog partnera, kako se vaditi da se ostaje duze na poslu, kako zbrisati ranije sa posla a bez partnera,...

a ima i dobrih strana rad sa partnerom u istoj firmi : mozes jesti luka i sardine svako jutro, ne moras se uvek kupati, menjati carape i prati zube, mozes cackati nos dok kuckas a olovkom usi,...

za duzi brak je i lepse da se supruznici vidjaju sto manje pa da nemaju vremena za svadju.

A i najlepse je kad dodjes kuci a partner te ne udavi sa problemima i tracevima iz iste firme.:fijuk: