PDA

Puna verzija : Talismani

Goga
27.09.2007, 02:44
Talismani su predmeti koji, istorijski ili prema legendama i mitovima često imaju neko značenje i simboliku.
Od davnina su ljudi različitih religija, uverenja i kutura koristili talismane, verujući da će im doneti sreću i pozitivno uticati na njihov život... :skok:
Neki ljudi imaju '' sretnu majcu '' :) , ili '' sretne pantalone '' , pa ih u nose u svakoj važnijoj situaciji, ne bi li na taj način postigli uspeh :beyond: ...

Da li možda imate neku potkovicu ili detelinu sa četiri lista? Mislite li da je nošenje talismana individualna stvar, jer bez vere onoga ko ga nosi, oni verovatno nemaju nikakvo značenje :beyond: ...

TVO.JA_
02.11.2007, 11:34
Hm...meni zanimljva tema iako smatram da je to veoma induvidualna stvar i da baš to "bez vere onoga ko ga nosi nemaju baš nikakvo značenje" 8)

Ne nosim ga,ali u kuci imam sedam slonova :roll:
Slon je najpozitivnija životinja,simolizuje kažu "sreću" i sjedinjuje najveće ljudske vrednosti-snagu, mudrost, jak osećaj odanosti i inteligenciju.
Svesna sam toga da se radi o praznoverju,
ali ću sačuvati detelinu s četiri lista ako na nju naiđem i ne bih bacila potkovicu ako bi je dobila na poklon. :mig2: