PDA

Puna verzija : Vole ih,a da li ih i "kvare"...

makilli
26.09.2007, 23:00
Svi koji imaju decu znaju koliko znači kada im u čuvanju iste priteknu u pomoć babe i dede.
Isto tako znamo kako mogu i da ih razmaze...
A da li ih i "kvare"?
Večeras sam slušala kuminu priču kojoj je deda krišom godinama davao da pije mleko iz flašice iako su je roditelji (navodno) odvikli od toga.
Konkretno,moje dete su babe i dede naučili da psuje :ljutko: jer je njima to simpatično,a kada suprug i ja vičemo na nju zbog toga, oni se ljute i kažu da ne mogu to da slušaju i gledaju :huh:I koliko god se mi trudili da njima objasnima neke stvari to nam nikako ne polazi za rukom.
Kažu da babe i dede posvećuju pažnju svojim unučićima u onolikoj meri koliko za svoju decu nisu imali vremena.Da li ipak u nekim stvarima i preteruju oko toga? :conf:

Neuhvatljiva_
27.09.2007, 08:24
Ono što sam ja primetila je da je to uglavnom ista situacija svuda...DAkle svuda su bake i deke malo popustljivije...Kazes im pusti da sam hoda, ona ga drži za ruku, nemoj mu pasirati hranu treba sam da žvaće oni ispasiraju itd...Ali je u celoj priči druga stvar bitna...Bitno je da dete shvati, a uglavnom shvati da te neke "povlastice" ima samo kod babe i dede a da tako nesto ne može da očekuje kod mame i tate...

SQUAW
23.10.2007, 13:44
Ono što sam ja primetila je da je to uglavnom ista situacija svuda...DAkle svuda su bake i deke malo popustljivije...

Osim ako nemaš one koji najbolje znaju sve, bolje i od tebe i od svih na planeti, raznih ima. To ume više da iritira ljude nego kada kod babe dobiju flašicu dok su na odvikavanju (ima i one dece koja ne dobiju nikad ništa, zato što baba pre podne mrzi sebe, a posle podne ceo svet). I to je normalno, takva će i većina nas biti prema unucima, tako funkcioniše taj krug života oduvek valjda, koliko god mi trubili suprotno i bili tvrdi u svojim stavovima. Bake i deke su završile svoj posao kada smo mi "kao porasli" i dobili svoju decu. Ne moraju više da se mršte, da se ljute, da igraju razne vaspitne igre, da opominju i ostalo - pod obavezno. Samo ako hoće. Svoj su posao u neku ruku završili. Sada postoji neko ko će to raditi umesto njih, i tek kada dobiju unuke mogu da uživaju u dečici i u toj ljubavi uzajamnoj, opušteno i da se ne opterećuju... pa nekad i preteraju - kao što su slučajevi sa psovanjem i povlađivanjem i šta sve ne... To nije ništa strašno ukoliko stvarno nije strašno. Obično znaju meru :) i nekako su slični, pa često kažu ne zna se ko je gori - deda ili unuk :)

Svi smo mi pomalo razmaženi, i svako je od nas imao bar jedno krilo - sa mamine ili tatine strane koje nas je puštalo da budemo nevaljali... pa nam ništa ne fali ;) Ustvari :ces: ja psujem, al' me nisu oni to učili :beyond:

a uglavnom shvati da te neke "povlastice" ima samo kod babe i dede a da tako nesto ne može da očekuje kod mame i tate...

:uredu:

I onda kad pobegne iz škole sa časa, pravo kod babe, pa još i bandu povede :uzbud:Ili - dedaaaaaa :sapat: aj' ti sutra na roditeljski :fijuk:

Kažu da babe i dede posvećuju pažnju svojim unučićima u onolikoj meri koliko za svoju decu nisu imali vremena

Morali ljudi da rade, sad imaju vremena da uživaju :)

shacky
24.10.2007, 14:25
Prosto mi je bilo neverovatno kada sam primetila kako mi se dete prilagodjava situacijama:
-kod kuce je miran, lepo se igra.......
-kod babe i dede (svekra i svekrve) vice, skace, lomi igracke, psuje
-kod babice i dedise (mojih roditelja) samo vozi autice ili trazi da mu se cita knjiga!!!!!!
-u vrticu se lepo igra i postuje sva pravila ponasanja uz manje objasnjavanje tu i tamo.
Kako mu se dozvoli tako se ponasa.Tacno odredjeni modeli ponasanja u tacno odredjenom okruzenju.
I sada sam JA krivac sto babi opsuje svasta?!?!?:jok: