PDA

Puna verzija : Ucestvujete li u razgovoru o stvarima o kojima nista ne znate?

Muckota
24.04.2006, 23:30
Dobro je poznato da svako ne moze znati sve. Da li, po svaku cenu, ucestvujete u razgovorima u kojima se ne uklapate. Da li vam se desilo da se povede prica o necemu u sta se ni najmanje ne razumete, ili niste upuceni? Kako se ponasate u takvim situacijama?
Da li je bolje cutati i sacekati pogodan trenutak za promenu teme ili ubaciti neku svoju "pametnu" pa sta bude?

swba
25.04.2006, 07:34
Ako ucestvujem u razgovorima o kojima nista neznam onda obicno ucestvujem pitanjima da mi bar nesto bude jasnije :roll:
Mada desilo mi se jednom da sam krenuo sa pricom uvjeren da sam u pravu. U pocetku i nisam bio toliko napadan, samo iznio svoj stav. E ondak kad dodjoh kuci malo procackam kojekuda i skontam da sam dalekooooo od toga da sam ja u pravu. No ni suprotna strana nije imala nista cvrsce dokaze. No kad se sretosmo ponovo neistomisljenik je nekom totalno glupom upadicom krenuo da mene diskredituje u ocima drugih sto je meni, jelte, palo jako tesko :fijuk:
E tu vec krene moj inat i dan danas gonim svoju tezu i nikada necu priznati da nisam bio u pravu :smoke: A bio sam spreman da priznam da sam zivio u maloj zabuni :roll:

valentina
25.04.2006, 09:55
Pa,trudim se da slusam i pokupim sto vise informacija.Jednom sam bila u situaciji da vidim koliko ne znam,pa vise ne b ih da se blamiram.Hahahaha.Nekad je cutanje-zlato!

HLEBmaster
05.05.2006, 19:23
Ne mislim da je obavezno da se u svakom momentu bude deo atmosfere samo zato što smo fizichki prisutni. Ne mislim da je obavezno laprdati da bi se popunilo vreme, ili da bi se skrenula pazznja na sebe. Može se učestvovati u razgovoru i pasivno, slushanjem. Zashto bi u opshte bilo postavljeno pitanje o menjanju teme tudjeg razgovora? Ako prekidam normalan razgovor onda sam je nevaspitan, ako neko dvoje tupe ceo dan u prisustvu treceg, a o temi koja treceg ne zanima, onda su oni bezobzirni i slabo vaspitani. U svakom slučaju neko je tu višak u društvu, a društvo se lako promeni odlaskom.

Shto se tiche onog bubnuti shta god.. Neko reche po nekad je bolje ćutati i biti smatran glupim nego reći nešto i tu glupost nepobitno dokazati..

pedja.gogic
06.05.2006, 13:25
Obzirom da saradjujem sa ljudima iz raznih svera zivota, često mi se dešava takva situacija, mislim da je normalno da mnogo toga ne znam, tako da na to ne gledam kao na "neprijatnu" situaciju.

valter
10.05.2006, 21:09
Bupnem cesto ( valjda sam pogodio rec ) al sam bupno. Dobra je i ona Sokratova fora, da pocne temu sa ljudima iz struke, a onda ih pravim pitanjima dovede u situaciju da vise nisu sigurni u ono sta pricaju. Dakle pusti ga, a onda mu iznesi kontradiktornosti. Ako nista drugo, barem nisi jedini koji o toj temi nista nezna. Sve pod uslovom da su sagovornici nevaspitani.

makilli
16.12.2006, 17:02
Uglavnom u takvim situacijama mudro cutim i naravno pitam,ukoliko me neki detalj zaintrigira,ali izbegavam da pricam o tome ukoliko sam totalno neupucena.

sladoledzija
16.12.2006, 17:08
Mudro ćutim i još mudrije zapitkujem ;)
Ne volem da se prodajem ne znanjem :uredu:

nattydread
16.12.2006, 17:13
ne. mudro slušam, uglavnom zapitkujem i propitkujem da mi bar nešto bude jasno, ne zbog drugih, nego zbog sebe. inače, volim takve teme pod uslovom da mi taj netko tko objašnjava objasni laički, da okolina (ako isto pojma nema) i ja sa njom bolje razumijemo.

women_in_blue
16.12.2006, 19:54
Sto ne znam gledam da znam
Voljna da slusam i ucim ,ako je neko voljan da me poduci :)
Ako me ne zanima tema razgovora ,ako sebe ne nalazim u njoj i nije me puno briga
:pravila:

Uriel
20.12.2006, 11:22
Ponekad mi se desi da sam prinudjen upustiti se u razgovor o nekakvoj temi o kojoj ama bash nishta ne znam.

Omiljene teme takvog karaktera, koje se pojavljuju u manje vishe pravilnim ciklusima kod nas u porodici su:

-" A gde su nestale pare "
-" Ko je taj kreten shto se muva oko tebe i smeshka kao lud na brashno?"
-" Kad ti mama odlazi kuchi"
-" Odakle ta ogrebotina na autu"
-" Shta je ovo u tanjiru"

Inache jedna od omiljenih zabava na radnom mestu mi je, kada se povede neki struchni razgovor o nekakvoj temi o kojoj najvishe znam od svih prisutnih uchesnika, da se pravim kako nishta ne znam i sa divljenjem slusham kako se sve vishe zalechu u objashnjavanju nechega o chemu blagorecheno pojma nemaju :uzbud: Chovek se tako mozse lepo odmoriti slushajuchi druge kako lupaju gluposti.

Nennad
22.01.2007, 00:13
Uglavnom uchestvujem kao posmatrac, tj. slushalac, i postavljam mnooogo pitanja.
Shta da radim kad volem da uchim, shta cu kad sam taki...

_baba_
01.02.2007, 13:40
Ako bas, bas nista ne znam i nemam pojma o cemu se diskutuje, a interesuje me, onda ulecem sa pitanjima i podpitanjima.
Ta nije sramota reci da nesto ne znas.:roll:
A ako mi tema bas i nije nesto preterano zanimljiva,
ili kulturno saslusam ili bude switch off u glavi, dok se tema ne promeni.
Zavisi od situacije...

Tigerlily
01.02.2007, 16:05
Hmmm... zavisi od toga da li me tema interesuje ili ne. Ako me interesuje, trudim se da u letu pohvatam bitne informacije, pa da se i sama uključim. Ako me razgovor IČ ne interesuje (što je često slučaj kad sam na poslu među geolozima :wacko: ) onda se ni ne trudim da bilo šta ukapiram, i samo molim Boga da se ne nađe neko koga zanima moje mišljenje :uredu:.
I najzad, o stvarima koje me interesuju uglavnom znam dovoljno da bih o njima razgovarala, a ako i ne znam - nije sramota pitati ;) .

mariposa
01.02.2007, 17:04
Volim da ucestvujem u tim razgovorima,jer tako naucim nesto,volim da znam puno svasta,da pitam,da mi objasne neke stvari,i tako se nauci mnogo:uredu:

PropelerZviz
01.02.2007, 21:24
Ako pricamo o razgovoru (ne o forumu, gde je dijalog neobavezan i manje izrazen i vremenski nevezan) gde je covek zatecen i nema search bar i pripremu.... onda smatram da je i pretvaranje dozvoljeno kao opipavanje sagovornika!

Volim da pametujem! Pa mi se cesto desi da se ispalim u vezi neke teme. Al' sta, eto, tu se navezba govornistvo!
Detaljnije u poznatom postu A6quattr-a ;)
Bitno je proceniti govornika i njegovu kompetentnost! Dzaba ako ima znanja, a ne zna da to izlozi!
E sad ako je u pitanju ozbiljan sagovornik uglavnom saslusam i postavim poatpitanje. Popularizacija teme upravo sluzi priblizavanju neupucenima ili zapocinjanju razgovora. Ako za to nema osecaja, radi se o monologu.

Ne volim kad neko zeli da iskljucivo prica o onome sto mu je aktuelno i poznato. To je dosadno.
A i cesto se svede na prkos i mucnu raspravu... takodje mi nije jasno drustvo koje prica sebi poznatu temu i svi vicu da, da, da i tako sat vremena. Imao sam prilike jednom tako da sedim sa muzicarima, rec ne razumem. Svi vezbaju po 8h neki instrument i opsednuti su. I ja rec nisam progovorio. Sedim slusam, pijem pivo...i nakraju iz dosade huknem u flasu! I ovi pocnu da muziciraju na pivske flase! E onda sam popizdeo i otisao kuci. Si cuo ovo, si slusao ono, a sve neki skolski primeri gde se poznati muzicar izdrndava na jednom instrumentu zarad svoje volje i probe! E garant to slusam. Smor! :pegla:

Dakle itekako biram teme. Ne volim da lupetam na nezanimljive!

DRAKCE
20.04.2007, 10:01
Vise puta :hahaha:

Crazy Angel
20.04.2007, 10:04
Slabo Kada :plaz2: Nevolim Da Se Petljam Gde Mi Nije Mesto :fijuk: :lol:

Doti
20.04.2007, 10:15
Pa ja znam sve ;) ....di vestica da nezna nesto...kada sam rodjena 450 g.p.n.ere....jel znato kada je to bilo???....ali uvek znam da budem pazljiva da nekog ne povredim....:plaz2: :plaz2:

little fairy
22.08.2007, 11:32
Hahahahaha, tema za mene.. Zašto ne bih malo nasmijala ljude oko sebe i bubnula neku glupost? Treba se šaliti i veseliti. Malo sprdati na svoj račun. Naravno, mora se znati kada se to smije. Meni nekako uvijek polazi za rukom upasti u povoljnu raspravu zrelu da ju malo začinim svojim biserima :hahaha:

Rezultat: djetinjasta sam :plaz2:

starsica
22.08.2007, 15:51
ukljucim se u svaku temu, jer je zaista malo stvari o kojima nisam informisana.. tamo gde ne raspolazem velim znanjem, mogu da iznesem misljenje i da slusam dalje kako bih mogla da to prenesem u neku sledecu eventualnu diskusiju :)

lav71
22.08.2007, 15:54
ukljucim se u svaku temu, jer je zaista malo stvari o kojima nisam informisana.. tamo gde ne raspolazem velim znanjem, mogu da iznesem misljenje i da slusam dalje kako bih mogla da to prenesem u neku sledecu eventualnu diskusiju :)

...pametnica bez p...:roll:

..ametnog potpisa...:roll::roll:

starsica
22.08.2007, 16:09
.. moracu da se aktiviram vise.. :)

lav71
22.08.2007, 16:11
.. moracu da se aktiviram vise.. :)

...dođi na kur....:roll:

....s...:roll: :roll: :stid2:

starsica
22.08.2007, 16:16
moze.. taman da se uigramo.. :)

zdenkavuk
22.08.2007, 23:27
U takvim situacijama uglavnom cutim i pomno slusam,ako me tema zainteresuje onda i zapitkujem da bi mogla i sam a da se ukljucim u razgovor,a ako me ne zanima onda samo slusam i cekam da se predje na neku drugu temu koja ce i mene interesovati :fijuk:

lilika
30.09.2007, 13:57
Da stalno nesto zapitkujem i potvrdjujem da ne skontaju ljudi da nemam pojma o cemu se radi.:smeh:

morpheo
10.08.2008, 22:06
Obicno u zivotu cutim ako nemam nista pametno za reci ;) Ako o nekoj temi ne znam ama bas nista, cutim kako bih mogao nesto saznati, da drugi put ne bih cutao (ala sam zakomplikovao :roll:) 8)

memento
10.08.2008, 23:39
Ne. Zato i ne učestvujem u mnogim razgovorima. Tu i tamo popričam sa nekim.

ZOE
10.08.2008, 23:53
Postoje stvari o kojima nemam pojma, mozda zato sto sam lenja da saznam vise, mozda zato sto postoje stvari o kojima i ne zelim mnogo da znam, i u takvim situacijama ne ucestvujem u razgovoru. Ako nemam sta pametno da kazem, cutim i slusam, samo ukoliko me tema interesuje, ukoliko me ne zainteresuje, plivam u mislima ko zna gde i samo klimam glavom, kao: "Ma da, jasno....":uredu:

Rohalj Baze
17.08.2008, 14:25
Well, ja ih nateram da promene temu :smeh:

lav71
17.08.2008, 16:11
...naravno...:roll: ...to mi je omiljena oblast...:roll: :roll:

believer
17.08.2008, 16:14
pa da,ukoliko me tema interesuje normalno je da postavim koje pitanje o tome....

duga12
28.08.2008, 01:05
Upravo sam sad...saznala,da ništa ne znam,o nekim stvarima :smeh:.

CHichaGlisha
28.08.2008, 01:21
Ne.

jBG
Malo je stvari "o kojima bash nishta ne znam".

A ako o nechemu bash nishta ne znam
onda me znachi to
bash
uopshte
i ne interesuje .

shacky
30.08.2008, 21:18
Ako mi je tema interesantna postavim poneko pitanje, mada jednako dobro umem i da ćutim i slušam ili na brzaka da promenim temu.

Goga
25.09.2008, 07:12
Uglavnom ne. Mogu da saslušam,
šta,o čemu i na koji način se priča ili vodi polemika.
Svakako neću ''uletati'' u diskusiju,
ukoliko nemam nikakve argumente,
ne bih li potkrpila svoje stavove.
Saslušam i :gone:

papula
08.11.2008, 23:18
Postavim poneko pitanje čisto da znam o čemu se radi