Puna verzija : Da li dobar sex odrzava vezu?!
Neptun70
30.08.2007, 14:13
Da li dobar sex odrzava vezu?!
mariposa
30.08.2007, 14:20
Ne,ni slucajno,jer za jednu vezu treba malo vise od sexa :uredu:
little fairy
30.08.2007, 14:25
Isto kao što i dijete ne može održati loš brak.
Neuhvatljiva_
30.08.2007, 14:35
Mislim da ne može...I strast se vremenom ugasi ako ne postoji ništa drugo što vezuje dve osobe...
Uvek tražimo nešto više, neko razumevanje, osećaj pripadanja, koje nikako ne možemo dobiti od osobe za koju smo samo "seksualni objekat"...
TROPRSTI
30.08.2007, 18:22
Mislim da održava, kao što nekima loš sex ne kvari vezu.
Za dobar sex, ali baš dobar koji bi trebalo da bude vođenje ljubavi, je potrebno i nekih drugih elemenata veze u pristojnom kvalitetu.
I, ako u krevetu dvoje sijaju i izgaraju, nema razloga da to ne čine učestalo. A ako to čine često, ostaje im manje vremena za neka neslaganja po drugim pitanjima. A hormon sreće samo rasteeeeee!
Zavisi kakvu vezu,neku moze da odrzi neku ne...No veza sadrzi i zahteva u principu mnogo vise i dobar sex je bitan sastojak iste...
Ali kao sto rekose pre mene,kad je nesto trulo trulo je i ne moze to nista ozdraviti,posebno ne samo jedna stvar...
Dobar sex samo može da učvrsti dobru vezu, a ona veza koja je pred raspadom, e tu pomaže samo priča i medjusobno razumevanje.
To je samo moje mišljenje.
Arthur Dent
30.08.2007, 18:54
Da li dobar sex odrzava vezu?! Pa na ovo pitanje je odgovor definitivno da. :skok:
Tema~Hmmm...Sex bez emocija!!!
Ovako :cesces:... nešto tu ne štima :conf:
ako nema emocija, onda po meni veza i ne postoji :jok:
:hmm: A voditi sex bez veze... je stvarno bez veze, i ne može održati vezu, jer ona i ne postoji.
Ne.
Mislis verovatno na vezu koja je skoro pa nestala, ali sex,ako je bas dobar, produzava agoniju.Mucenje je to, ali prodje vrlo brzo.
A u zdravoj vezi se podrazumeva da da - ima sjajna,tacna, latinska poslovica,koju znaju apsolutno svi muskarci kada su dobro raspolozeni i ... uspesni :roll:
секс је један од основних стубова везе, ту нема никакве сумње, никакве филозофије.
:uredu:
KOliko ja vidim po ovoj temi, muskarci tvrde da dobar sex odrzava vezu a zene tvrde da to nije toliko bitno. :cesces: Znaci da je muskarcima sex bitniji nego zenama. 8)
Evo i ja kao zensko mogu da potvrdim zensko razmisljanje. Sex nije najbitniji i ne moze nista propalo da odrzi.
...dobar sex je bitan jer bez njega su velike šanse da veza krene u lošem pravcu...ali lošu konekciju u životnim stvarima između dvoje ljudi ne može ispraviti....:jok:
нисам ја рекао да секс држи у животу пропалу везу:jok:
и нисам мишљења да је женама мање битан:jok:
рекох-један од стубова, љубав као прапочетак-страст за вољеном особом имплицира добар секс:uredu:
секс је један од основних стубова везе, ту нема никакве сумње, никакве филозофије.
Nema, ali ne verujem da bi se iko pitao ovo sto se covek pita, da misli na stabilnu,normalnu vezu.Koliko sam ja ukapirala, to moze da ga zanima samo za veze u kojima je samo jos fizicka privlacnost ostala.
Nema, ali ne verujem da bi se iko pitao ovo sto se covek pita, da misli na stabilnu,normalnu vezu.Koliko sam ja ukapirala, to moze da ga zanima samo za veze u kojima je samo jos fizicka privlacnost ostala.
...izgleda da svi imamo različito tumačenje "šta je pisac hteo da kaže s pitanjcem"....
...a dobar sex je uz sve ostale stvari koje čine vezu bitan u podjednakoj meri da se osećamo zadovoljni i srećni...kao što ne valja kad svaka druga stvar u vezi "škripi" tako ne valja ni kad škripi u sexu...dobro je samo kad krevet redovno škripi...:roll:
...izgleda da svi imamo različito tumačenje "šta je pisac hteo da kaže s pitanjcem"....
...kao što ne valja kad svaka druga stvar u vezi "škripi" tako ne valja ni kad škripi u sexu...dobro je samo kad krevet redovno škripi...:roll:
Tako je...maco :smeh: Apsolutno romanticHno!
ја рецимо не видим да је он мислио на пропалу везу кад нас је то приупитао... мислим, ништа није вечно па ни веза била она у кризи или не, ипак, нећу да мене сад оптужујете да се држим за тај секс ко пијан плота...
елем, мени је једна од прошлих веза била подржана и обогаћена од стране горепоменуте радње и то ми је једно време било довољно да та веза буде океј, но временом нестаде страсти па ту ни секс није помогао...тако да сад ја звучим можда контрадикторно:blink: хтедох рећи све је битно у вези па и секс;)
нећу да мене сад оптужујете да се држим за тај секс ко пијан плота...
...mene slobodno optužite....:roll:...kriv sam...:uzbud: :uzbud: :uzbud:
Tako je...maco Apsolutno romanticHno!
:stid2:
...mene slobodno optužite....:roll:...kriv sam...:uzbud: :uzbud: :uzbud:
Ne! Mene optuzite:) Ja sam Drina,kriva Drina :smoke:
A sta cemo s' plotom?:smeh:
плот остављамо пијанцима:fijuk:
Ne! Mene optuzite:) Ja sam Drina,kriva Drina :smoke:
A sta cemo s' plotom?:smeh:
...a da se mi op...:roll:
...tužimo međusobno?...:roll:
Arthur Dent
31.08.2007, 00:59
Nema, ali ne verujem da bi se iko pitao ovo sto se covek pita, da misli na stabilnu, normalnu vezu. Koliko sam ja ukapirala, to moze da ga zanima samo za veze u kojima je samo jos fizicka privlacnost ostala. Može, a ne mora. Pitanje je postavio kako je postavio :beyond: meni nestalo pasulja... pa sam prvo dao odgovor na postavljeno pitanje....izgleda da svi imamo različito tumačenje "šta je pisac hteo da kaže s pitanjcem"....[/COLOR] :conf: ma nemoj i ti da me zbunjuješ, nije dovoljno što on nije bio odredjen, nego sad i ti dolivaš ulje na vatru... valjda koji je odgovor želeo na pitanje, a ne šta da kaže pitanjem.
...a dobar sex je uz sve ostale stvari koje čine vezu bitan u podjednakoj meri da se osećamo zadovoljni i srećni...kao što ne valja kad svaka druga stvar u vezi "škripi" tako ne valja ni kad škripi u sexu...dobro je samo kad krevet redovno škripi...:roll: A bre lave :roll: sad si me razočarao,
ne valja ni to... Ajde, mrdni malo iz tog kreveta ! :kez2:
KOliko ja vidim po ovoj temi, muskarci tvrde da dobar sex odrzava vezu a zene tvrde da to nije toliko bitno. :cesces: Znaci da je muskarcima sex bitniji nego zenama. 8) Ne slažem se... Kada je reč o sexu, muškarci samo više vole da se hvale od žena, sa svojom ulogom u krevetu, kao i van njega. Često znaju biti skloni preterivanju. To ne znači da im je sex više bitan nego ženama, i obrnuto. Svuda ima izuzetaka i ekstremiteta :fijuk:
Evo i ja kao zensko mogu da potvrdim zensko razmisljanje. Sex nije najbitniji i ne moze nista propalo da odrzi. Ne znam, ili nisam bio jasan sa drugim delom odgovora, ili ti mene ubrajaš u ženski rod :blink: ima da radi :toljaga: a vala i nešto drugo (nije važno kojim redom) ;) tek da ne bi bilo nekih nedoumica oko pitanja moje muškosti.
Šalu na stranu (ne dižem ruku na lepši pol, niti spadam u egzibicioniste)... i dalje mislim to što sam i rekao.
Ako nema emocija, onda veza i ne postoji, čime i samo pitanje gubi svaki smisao.
veljko yaric
31.08.2007, 01:03
zavisi kome je sta vazno nekom je sex a nekom vise ali u sadasnje vrijeme najvjerovatnije
zavisi kome je sta vazno nekom je sex a nekom vise ali u sadasnje vrijeme najvjerovatnije
Ja ovde nis'a ne razume'. :beyond:
Dobar sex jos nikom nije naskodio, pa naravno da odrzava zdravu vezu!!:uzbud:
dobar sex = dobra veza i obrnuto
A bre lave :roll: sad si me razočarao,
ne valja ni to... Ajde, mrdni malo iz tog kreveta ! :kez2:
...ne smem...:stid2:...ne da mi žena da se švaleram...:roll: :roll:
Ni ja neću da gatam šta je hteo da kaže ili pita drug član, pa ćem da kažem šta sam htela na ovu temu.
Ni ja ne mislim da je sex više bitan muškarcima ili ženama i slažem se sa Arthurom oko emocija. Sex je samo jedna bitna kockica koja treba da se uklopi u savršen mozaik. A sve kockice vuku jedna drugu. I sve treba da štima. Kad sve štima to se valjda i naziva vezom. Kad ne štima to je bezveze.
рекох-један од стубова, љубав као прапочетак-страст за вољеном особом имплицира добар секс:uredu:
Ja malo više verujem u ljubav nego u sex :uredu:
Ivana-psy
31.08.2007, 14:48
Da izadjemo iz raspravica :), odgovor na ovo pitanje, bez obzira sto sam zensko, je DA, odrzava je uz druge stvari koje podrazumevaju vezu.
Ali, naravno da to ne znaci da ce je odrzati ako je sve drugo u njoj propalo, emocije, neznost, postovanje... Samo dobar sex brzo ce da prodje, nesto dublje jeste potrebno, ali takodje stojim iza toga da uz sve te divne stvari veze bez dobrog sexualnog zivota i privlacnosti nece veza opstati. Strast, vrelina, hemija, uzbudjenje.. su jako potrebni i bitni, takodje.
Naravno to je moje misljenje, iskustvo mozda, sto ne mora da znaci za ostale :)
Ovo pitanje: Da li dobar sex odrzava vezu?!
meni zvuci kao naglasavanje sexa koji je dobar naspram veze. U pitanju se ne kaze kakva je veza. Zna se samo da je sex dobar. Tako da veza moze biti i losa i dobra i svakakva, pa stoga moj odgovor je da dobar sex ne moze odrzati svaku vezu. :smeh:
Pocela sam da filozofiram, ali ovo je odgovor na temu, a to sto postavljac nije vise vremena odvojio da napravi lepsu temu i bolje definise pitanje, to nije moj problem. :)
svimigovi
31.08.2007, 18:06
Što bi rekli staaaari Latini....
Sex bonum pax in domum....
Hm :cesces: dobar sex neće održati lošu vezu, ali će je loš sex uništiti :uredu:
Hm :cesces: dobar sex neće održati lošu vezu, ali će je loš sex uništiti :uredu:
...loš sex će uništiti lošu vezu?...:cesces:
:roll:
...A u zdravoj vezi se podrazumeva da da - ima sjajna,tacna, latinska poslovica,koju znaju apsolutno svi muskarci kada su dobro raspolozeni i ... uspesni :roll: :stid2:
'zvin'te. aLLy... :neznam:
Što bi rekli staaaari Latini....
Sex bonum pax in domum....
alokin74
31.08.2007, 20:24
KAKO DA NE.
nista bez toga.
od loseg seksa boli glava i samo problemi. neko kad tad mora krenuti po nesto bolje. nama, ljudima, je u prirodi da tezimo za boljim.
KOliko ja vidim po ovoj temi, muskarci tvrde da dobar sex odrzava vezu a zene tvrde da to nije toliko bitno. :cesces: Znaci da je muskarcima sex bitniji nego zenama. 8)
Evo i ja kao zensko mogu da potvrdim zensko razmisljanje. Sex nije najbitniji i ne moze nista propalo da odrzi.
nije u pitanju losa veza. zasto dodje do toga da veza postane losa. cim jedna daska pocne da trune za njom idu i ostale i kuca se rusi. jedna od tih dasaka je i seks.
Andjelika
01.09.2007, 14:15
sve je bitno.....
apsolutno sve.
Kad je neko kreten, dzabe i dobar sex...
biterlemon
02.09.2007, 11:06
Kazu psiholozi da u dva slucaja puca brak:
1. Kada je sve OK, osim seksa!
2. Kada nista nije OK, osim seksa!
Seks ne odrzava vezu!
Ne postoje dve jednake ljubavi, ni dve iste veze...
U nekim vezama je seks bitniji od drugih, u nekima su neke druge stvari bitne.
Partneri moraju dusevno i telesno da se nadopunjuju, da bi veza bila uspesna... Ne sme se seks postaviti kao uslov, jer jeste ona bitna, ali i ne mora... Cak ako nekog jako volim, lako prelazim preko nekih problema u krevetu...
Cak bi sa danasnjim iskustvom vec rekao da mi je bitnija duhovna veza, bez obzira na seks...
Prema tome dilema je, ako covek ne uspe sve to da nadje u jednoj osobi (a cini mi se, da to uspeva samo za 1% populaciji), da li liberalizovati zivot, mozda i brak i duhovnu/ili seksualnu vezu naci sa strane? Ili se odreci dela toga radi postovanja trenutne veze i tradicije?
A sto se dobrog seksa tice, desava se nekad da jedan od partnera tvrdi da su ranijih godina imali urnebesan seks, a drugi ce reci da je seks bio solidan...
Da.
:hahaha:
Care :ok:
Jedan mali edit :roll::
Da...slažem se sa ovim zecom (u ovom slučaju kod ovog odgovora) da dobar sex može da održi vezu :uredu: Odgovor je skroz na mestu, kratak , jasan, pre svega duhovit (jer nam je i zeka takav) odlučan, nepokolebljiv, sažet.... :)
A sad ću i da ga potapšem po ramenu...jednom reputacijom :) zato što je takva blesa :plaz2:
ja ni posle 25 godina braka ne umem da dam pametan odgovor na ovakvo pitanje
ali sam našao jedan priručnik gde se daju praktični saveti kako,
Dobra veza može da potkrepi sex
http://img212.imageshack.us/img212/4660/086562087309lzzzzzzz1bn7.jpg (http://imageshack.us)
Centurion
03.09.2007, 14:55
Na jednom mestu sam chuo odlichno razmishljanje na temu uticaja sexa na vezu. Parafraziram:
"Dobar seks utiche na vezu 10%, a losh sex 90%"
Meni ovo izrazavanje u brojkama ne deluje najjasnije, ali mislim da se lako kapira shta je autor misli hteo reci.
ajd da vidim dobru vezu bez dobrog sexa!!!!!!
e nema,i laže ko kaže suprotno:plaz2:
Naravno da održava.
Ponekad je jedini razlog opstanka veze.
У љубавном односу јако је важно и то да ли се партнери слажу у сексу. Идеално је да су, рекао бих, у разонанси или фази, што, ипак, није баш чест случај. Међутим, верујем да само добар секс не може одржати везу, јер је она значајно сложенија категорија. Предпостављам да добар секс, који имају неки партнер, може битно да их омете у правилном сагледавању њиховог укупног односа. Рекао бих и да је успешан секс, у зрелим везама, више последица него узрок добре везе...
Ако постоје парови чија успешна веза почива првенствено на добром сексу, ја им најискреније завидим.
TROPRSTI
14.01.2008, 08:36
Предпостављам да добар секс, који имају неки партнер, може битно да их омете у правилном сагледавању њиховог укупног односа.
Vrlo dobro primećeno.
Ljudi se uhvate onoga što im dobro ide i održava raspoloženje pa ni ne primećuju da su u vezi sa totalno ,,pogrešnom '' osobom.
Nesto ne bi znao ...
Bez seksa je kao bez soli ...
Moze, ali je bljak ...
believer
14.01.2008, 14:44
jbg...za mene je seks 90 posto veze.....
za sve ostalo imam sebe,prijatelje,hobije,kucnog ljubimca
e sad pljujte,komotno....
ne znam je li bitno da pomenem da je seks stvar mozga,i da dobar seks ne zavisi iskljucivo od fizickih atributa
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.