Puna verzija : Pas ili mačka?
Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?
Definitivno pas :osmeh: Macke sam zamrzela onog momenta kad sam zbog jedne od njih ostala bez omiljenih mi kucnih ljubimaca (napisala na drugoj temi, da se ne ponavljam :roll: ).
Pas.
Mačke baš ne gotivim. Tu i tamo, može da prodje poneka mačkica... :fijuk:
Kad se već delimo, onda spadam u one što ljube pse malo više. Mačke poštujem. :ok:
U kolekciji mojih ljubimaca bilo je svega i svacega... i sad mi u BL ostade jedan jako blesav macak, jao kako mi nedostaje ponekad. Ali kad bude da se bira biram pse, ipak oni mogu bolje da pokazu svoja osjecanja... da vriste, cvile, skacu od dragosti kad se ti pojavis (i naravno redovno te uprljaju :smeh: )
lind cokolada
28.04.2006, 11:40
macka
Macke mnogo vise cenim jer su dostojanstvenije....pas je po meni "glupava" zivotinja...udri ga,mrzi ga,sikaniraj ga na razne nacine,on ce i dalje da cvili i umiljava se kad se pojavis....to kod maca ne prolazi ;),s njima moras da budes "dobar"....
kissigirl
01.07.2006, 18:23
Ja vise volim macke, a najvise volim one persijske, jer su taaako slatke :uredu: Volim ja i macke i pse, i imam jednu macku i jednog psa (ali oni su u Jugi, nazalost), ali ne podnose se bas medjusobno :smeh:
Pas. Jedan od razloga zašto mi je krivo što ne živim u kući je taj što bih u tom slučaju sigurno imala psa (i to nekog pravog, prgavog, ludog avlijanera).
Mačke generalno ne volim. Ali druga je priča za mačiće, ne mogu da mi ne budu slatki i da ih ne zagotivim. Isto je i sa onim mačkama koje mi mjauču da bi ih uzela i malo mazila, ili mi tek uskoče u krilo. Šta ću, onda ih mazim.
Uglavnom, vrlo sam glasna i jasna kad kažem da ne volim mačke, ali uglavnom vremenom zavolim mačke čiji su vlasnici (može li se mački biti vlasnik, pitam se) moji prijatelji.
nattydread
01.09.2006, 14:31
psi. s njima mogu da se igram i da jurcam po dvoristu, da im dodajem loptice koje oni ne konstatuju ili da ih mazim ranom zorom kad dodjem kuci iz grada, a i volim ih onako blesave kad pocnu da skacu po meni i odvale mi cvikere negdje po dvoristu.
protiv macaka nemam nista protiv, ali vise volim pse.
Meni se nekako neda da se odlucim :smeh: :smeh: :smeh:
imam i psa i macku i nekako svako ima svoje drazi :plaz2: :uzbud:
Lady in red
01.09.2006, 23:07
Ranije su mi kucni ljubimci bili psi, a poslednje 3 godine su to macke. Volim ih sve i sa svima se igram (ili sam se igrala), ali sam ipak malo vise naklonjenija kucama... Volim doble kuce :stid2:
Kuče :ok:
Maaa... kunić. ;) :osmeh:
Definitivno macka. Ne bih mogla da zamislim zivot bez svoje.
makycica
26.09.2006, 15:58
Pas definitivno...na macke sam alergicna...
Neuhvatljiva_
27.02.2007, 12:52
Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?
Definitivno u onu grupu koja više voli pse...i to mnogo više od mačaka...
Inače volim vece životinje...i ne bih moje čudovište menjala ni za šta na svetu...(ovo sam možda vec rekla :uzbud: )
Volim i pse i mačke, ali sam oduvek imala mačku :)
zdenkavuk
01.03.2007, 00:12
Meni se nekako neda da se odlucim :smeh: :smeh: :smeh:
imam i psa i macku i nekako svako ima svoje drazi :plaz2: :uzbud:
Ista je situacija i kod mene , imam ih oboje , pazim ih i volim isto bez razlike :skokskok:
DanijElla
01.03.2007, 00:27
Pse vise volim, mada ne mogu reci da ne volim macke, ali nisam nesto preterano odusevljena sa njima, znaci glas za kuce ;)
Imam macku, ali bih viljela imati i psa!
Ako bas moram da odlucim, pse malkice vise volim od macaka, zato sto su privrzeniji i pokazuju ljubav, a mace te vole samo zato sto ih hranis i mazis!
Eh sad... isklučivo "ili", kad bi morao da biram, odabrao bi psa.
U kući oduvek držimo pse (Majlo ima 3.5 meseca) ali smo imali i mačke (sad imamo Cileta, star je oko 3 godine).
Njih dvojica se uglavnom zaobilaze u širokom luku, ne vole se nešto, samo Majlo ponekad dobije nekoliko brzinskih šamara kad izaziva ili kad je Cile ljubomoran što se više pažnje posvećuje malom banditu pa priđe nekom od ukućana da bi i njega mazili, i naravno klepi koji put psa čisto iz predostrožnosti.
la femme
01.03.2007, 23:11
Glasam za pse!!! Macke nesto nikako ne volim! Dok sam zivela sa mojima, uvek smo imali neko kuce koje je jurcalo po dvoristu. Slatki su... :)
Volim i mace, ali kuce su kuce:ok:
Oduvek sam voleo pse. Oni te iskreno, pomalo glupavo vole.
Pre 9 dodina mi je malo mace uslo u stan (na prizemlju) i ja sam ga usvojio. Pazio sam ga i mazio i zvao ga Marko. Marko je i dan danas s nama ali retko dodje da se mazi, kad se uplasi uvek bezi tamo negde a nikad kod mene i nekako nikad nije postao stvarno deo porodice. Od i dodje kad hoce i kad se vratimo kuci odnekle ide pravo prema svojoj posudici i gleda nas. I to je to.
Sto se pasa tice prica je sasvim suprotna. Imamo stene manje od mesec dana i ono se (bukvalno) upisha od srece kad se vratimo kuci odnekle. I cvili kao da plache kad odemo negde. Najsretnije je kad ga mazimo i uopste kad je s nama.
Imao sam jednom zenkicu dobermana koja je 3 dana umirala od parvo virusa. Povracala je krv, imala krvavi proliv i postala potpuno iznemogla, toliko da nije mogla ni kapke da pomera pa sam joj morao kvasiti oci da joj se ne presuse. Trece noci sam je stavio u moju spavacu sobu jer je tamo bilo toplije. Uginula je te noci, tako sto se zadnjom snagom (odakle joj?!) dovukla do mog kreveta da tu ispusti zadnji dah. Naravno, danima sam plakao i sada, vise od 20 godina kasnije oko mi zasuzi kad se setim.
Pogodili ste, glasam za pse.
Pravi ljubitelji zivotinja nikako ne mogu glasati u ovoj ankteti , za takve ljude ovo je veoma nepristojna anketa (izvinjavam se postavljacu ankete).
PS.
Pripadam bas takvoj grupi ljudi, pa sam morao da odreagujem ;)
Pravi ljubitelji zivotinja nikako ne mogu glasati u ovoj ankteti , za takve ljude ovo je veoma nepristojna anketa (izvinjavam se postavljacu ankete).
PS.
Pripadam bas takvoj grupi ljudi, pa sam morao da odreagujem ;)
Mislim da anketa uopste nije nepristojna,pitanje je 'Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?'.Ima ljudi koji vise vole pse od macak i obrnuto.Svako ima prava na svoj licni izbor.Ja licno vise volim pse,nego macke;)a to ne znaci da nisam ljubitelj zivotinja. :)
Mislim da anketa uopste nije nepristojna,pitanje je 'Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?'.Ima ljudi koji vise vole pse od macak i obrnuto.
Nije tako ... ;) Ljubitelji zivotinja kada je u pitanju ljubav spram zivotinja, ne mogu se nikada tako podeliti , ne postiji na jednoj strani ljubitelj pasa a na drugoj ljubitelj macaka i da je on pravi ljubitelj zivotinja. U paksi se mnogo puta pokazalo da ljudi koji beskrajno vole pse ubijaju macke ili obrnuto, sto je zgrazavajuce. To vam je slicno kao kada kazete jednom od roditelja ,koga vise voli cerku ili sina...
Definitivno besmislena anketa.:uredu:
Arthur Dent
12.07.2007, 14:34
Nije tako ... ;) Ljubitelji zivotinja kada je u pitanju ljubav spram zivotinja, ne mogu se nikada tako podeliti , ne postiji na jednoj strani ljubitelj pasa a na drugoj ljubitelj macaka i da je on pravi ljubitelj zivotinja.
nekad sam više voleo pse od mačaka, po tvome znači da tada nisam bio pravi ljubitelj životinja
i sada ću više pažnje posvetiti svome psu i mački nego ćuranu... po tvojoj izjavi pretpostavljam da i dalje smatraš da nisam pravi ljubitelj životinja :blink: U paksi se mnogo puta pokazalo da ljudi koji beskrajno vole pse ubijaju macke ili obrnuto, sto je zgrazavajuce. :jok: niko nije rekao da beskrajno voli mačke ili :pas:... a i da je rekao; to ne znači da mrzi druge
To vam je slicno kao kada kazete jednom od roditelja ,koga vise voli cerku ili sina...
Definitivno besmislena anketa.:uredu:
:roll: porediti ljubav prema deci sa ljubavlju sa životinjama :jok:
daleko od toga da se ne slažem sa tobom da imaš i ti pravo na svpj izbor :uredu:
i ja bih obeležio pas i mačka :ok:
:beyond: anketa je postavljena, kako je postavljena i stvarno nema razloga oko toga dizati toliku frku 8)
ako je tvoj izbor pas i mačka, ne vidim nikakvog razloga što ti smeta činjenica da neko više voli mačka od :pas: a pri tome je potpisao peticiju protiv ubijanja pasa lutulalica, na ovom forumu
U paksi se mnogo puta pokazalo da ljudi koji beskrajno vole pse ubijaju macke ili obrnuto, sto je zgrazavajuce.
Ja beskrajno volim pse, ali ne ubijam macke. I prvi put cujem za to, mozda nisam dobro upucena. :neznam: i potisujem sve sto je Artur rekao.:uredu:
Uh...breee, pa zasto odmah dizete tenziju na moju kritiku koja sa pravom upucena?:blink:
I nemoj Arture da me citiras ograniceno vec kada citiras citiraj ceo moj odgovor koji je upucen na Silvijinu recenicu "'Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?'.Ima ljudi koji vise vole pse od macak i obrnuto"....znaci citiraj i to jer se moj odgovor odnosio bas na ovako ispisan tekst
To, "vrlo lako se mogu podeliti" i "ima ljudi koji vise vole pse od macaka" razlog je bas za takav moj odgovor i da su mnogi ljudi ljuti neprijatelji kada se tako podele . Naravno primera ima koliko hoces samo treba biti iskren i sve to priznati da postoji ,da ne govorim koliko lovci koji beskrajno vole svoje pse u 99% ubijaju macke pa cak organizuju trening utakmice (konkretno mislim na NLT-a ) gde sa udavljenom mackom treniraju pse za takmicarsku disciplinu izvlacenje mrtve divljaci iz rova... ili odgajivaci Pit Bull terijera, o njima ne treba puno pricati ,oni ce zbog prevelike ljubavi prema psu ubiti i coveka a da ne govorim koliko mrze macke. Znaci izbacite takve podele, "vise volim..." bolje je reci " vise mi odgovaraju" ili " vise sam naklonjen... ", pravi ljubitelj zivotinja mora da voli sve zivotinje podjednako a one zivotinje koje im vise odgovaraju da im posvete vecu paznju njih ce i drzati ,gledati, paziti i td...itd..
Da ne pricam puno jer vidim da me pogresno shvatate mozda i sa ovim postom nanesem jos vise tenzije sto mi nije cilj...
Lep pozdrav ,necu dalje polemisati :mahanje:
Da ne pricam puno jer vidim da me pogresno shvatate mozda i sa ovim postom nanesem jos vise tenzije sto mi nije cilj...
Neces ;)...ja i dalje stojim iza onog sto sam rekla.:uredu: Ali ovako mozemo do sutra da se raspravljamo. Nego da mi cujemo ostale i da se vratimo na temu koja glasi:
Više volim pse od mačaka. :fijuk:
veverica
14.10.2007, 21:54
Мачке волим више. Мање их се плашим (никада ме ниједна није угризла, а пас јесте и то више пута). Пси су блентавији, некако овакви...
:uzbud:
Често од претеране радости скачу по мени, прљају ме шапама, балаве и гризу ми ципеле. Мачке су доста другачије...
:narcisa:
Боље се слажемо...
Тренутно имам мачора старог нешто преко 6 година. Имала сам и пса, али је угинуо прошле године у својој тринаестој... :(
Imao sam jednom zenkicu dobermana koja je 3 dana umirala od parvo virusa. Povracala je krv, imala krvavi proliv i postala potpuno iznemogla, toliko da nije mogla ni kapke da pomera pa sam joj morao kvasiti oci da joj se ne presuse. Trece noci sam je stavio u moju spavacu sobu jer je tamo bilo toplije. Uginula je te noci, tako sto se zadnjom snagom (odakle joj?!) dovukla do mog kreveta da tu ispusti zadnji dah. Naravno, danima sam plakao i sada, vise od 20 godina kasnije oko mi zasuzi kad se setim.
Imam slichno iskustvo... Pre skoro 3 godine, imali smo Nemachkog ovchara Toshu (trebalo je da se zove Tito, jer je doshao na svet 25. maja :lol: )... Imao je neshto jache od 2 godine... Imao je i neki urodjeni poremetjaj, i niko ne zna kako je uopshte zhiveo 2 godine... Elem, posle operacije smo ga pazili josh jedno nedelju dana, uglavnom sam ja najvishe vremena provodio tad sa njim, nisam radio, zavrshio shkolu... To mi je bilo najuzhasnijih nedelju dana... Da ga gledam kako jadan ne mozhe ni da ustane, ne sme vode, ne sme da jede... Ali, on je bio tjaletov pas, njega je najvishe voleo... I to jutro kad tje uginuti je skupio ne znam odakle snage, ustao, i otishao u spavatju sobu kod mojih, naravno, pravac do tjaleta... Tamo je i uginuo... :(
Posle ovoga, ochigledno je da glasam za pse... Sa njima znam na chemu sam, machke ne preferiram jer su previshe prefrigane i sebichne... Machitji su mi slatki, i dobri su, vole da se igraju... Ali matore machke... Ne hvala :uredu:
dokonjak
22.11.2007, 12:57
moji na salašu imaju 3+3 i još mnogo drugih različitih živuljki
zanimljivo je da svi žive u harmoniji a Ina (pas) i mačak Marko su najbolji drugari pa kad još zajedno love pacove razrađenom taktikom, ih...
volim ceo mali zoo vrt i voleo bih imati još veći,
ali definitivno glasam za psa
svejedno mi je volim i jedne i druge ali macke se bas znaju uvuci pod kozu iako pas je pas:smeh:
Pas, definitivno.
Jos ako je terijer, ma nigdje macke na vidiku...hehehhehe
grobarka4ever
23.11.2007, 10:46
Macka, uvek...
Ali samo zato sto se bojim pasa, ali volim i njih... imam zenku rotvajlera, Taru, vec... pa, sigurno vec nekih devet godina... ako ne i vise...
A imam i cetiri mala maceta, i dve velike macke (njihovu mamu i njihovog ujaka :) )... ali, najvise sam volela jednog velikog crnog (takodje ujak malih macica :) ), koji je nestao dok smo mi bili na moru... :(
Alexander 37
23.11.2007, 11:43
Uh...breee, pa zasto odmah dizete tenziju na moju kritiku koja sa pravom upucena?:blink:
I nemoj Arture da me citiras ograniceno vec kada citiras citiraj ceo moj odgovor koji je upucen na Silvijinu recenicu "'Kažu da se ljubitelji životinja vrlo lako mogu podeliti na ljubitelje pasa i ljubitelje mačaka. U koju grupu vi spadate?'.Ima ljudi koji vise vole pse od macak i obrnuto"....znaci citiraj i to jer se moj odgovor odnosio bas na ovako ispisan tekst
To, "vrlo lako se mogu podeliti" i "ima ljudi koji vise vole pse od macaka" razlog je bas za takav moj odgovor i da su mnogi ljudi ljuti neprijatelji kada se tako podele . Naravno primera ima koliko hoces samo treba biti iskren i sve to priznati da postoji ,da ne govorim koliko lovci koji beskrajno vole svoje pse u 99% ubijaju macke pa cak organizuju trening utakmice (konkretno mislim na NLT-a ) gde sa udavljenom mackom treniraju pse za takmicarsku disciplinu izvlacenje mrtve divljaci iz rova... ili odgajivaci Pit Bull terijera, o njima ne treba puno pricati ,oni ce zbog prevelike ljubavi prema psu ubiti i coveka a da ne govorim koliko mrze macke. Znaci izbacite takve podele, "vise volim..." bolje je reci " vise mi odgovaraju" ili " vise sam naklonjen... ", pravi ljubitelj zivotinja mora da voli sve zivotinje podjednako a one zivotinje koje im vise odgovaraju da im posvete vecu paznju njih ce i drzati ,gledati, paziti i td...itd..
Lep pozdrav ,necu dalje polemisati :mahanje:
Ti ljudi koji "organizovano" treniraju NLT-e na mackama su najblaze receno smesni. Sto se tice samih NLT-a njima nije potrebna macka u rovu da bih uvezbali tu disciplinu. Sasvim je dovoljno parce koze neke divljaci, tako da macke ne ubijaju zbog pasa nego iz drugih razloga. Ja konkretno volim i pse i macke ali psi su mi na prvom mestu. U kuci u kojoj zivim imam 4 odrasla NLT-a, a u drugoj (gde mi zivi baka) imam 3 macke. Tako da mogu da uzivam i sa psima i sa mackama.:plaz2:
biterlemon
23.11.2007, 11:55
Volim obe i imam obe...
Malog psa i veliku macku!
:hahaha:
sonja_ns.
23.11.2007, 17:29
Pas, definitivno.
:sapat:Volim mace pa mi je omiljena zivotinja macka tacnije macak.
Ranije sam imao nekoliko macaka, ali u zadnje vreme bas i ne...
Verovatno je ovo normalno jer mi je horoskopski znak lav. :closed:
Ti ljudi koji "organizovano" treniraju NLT-e na mackama su najblaze receno smesni. Sto se tice samih NLT-a njima nije potrebna macka u rovu da bih uvezbali tu disciplinu. Sasvim je dovoljno parce koze neke divljaci, tako da macke ne ubijaju zbog pasa nego iz drugih razloga. Ja konkretno volim i pse i macke ali psi su mi na prvom mestu. U kuci u kojoj zivim imam 4 odrasla NLT-a, a u drugoj (gde mi zivi baka) imam 3 macke. Tako da mogu da uzivam i sa psima i sa mackama.:plaz2:
To jeste bezveze....ali cinjenica je da NLT vrlo tesko moze da prihvati macku!!! Ja konkretno do 4 mjeseca ispitujem stence za dalji rad igrajuci se sa mackom zivim koji ih trpi a kad mu dosade popne se na drvo i gotovo.... poslije toga samo divljac
Mislim da se moj macak i vidi na slikama..hehehe
PS izvinjavam se na skretanju sa teme.... Inace misljenja sam da je covjek koji voli zivotinje ikakve bolji od onog koji ih ne voli
Chiquitita
24.01.2008, 19:02
volim i pse, ali nikada nisam imala psa jer nemam uslova. kao mala sam imala macku, koju je zgazio auto ispred nase kuce, a pre par godina smo tetka i ja usvojile macu koja se sunjala oko zgrade.
da zivim sama, imala bih kucne ljubimce sigurno (ovako moji ne dozvoljavaju)
i kad bih morala da se odlucim izmedju cetvoronoznih, izbor bi pao na macku.
macke nisu teske za odrzavanje kao sto mnogi misle, a kao sto je ljubiteljima zivotinja poznato, vracaju visestruko.
macka moze da ostaje po ceo dan sama kod kuce dok sam ja na poslu i na faksu, i da me uvece doceka veselo, kad se vratim umorna.
psi losije podnose usamljenost, uzela bih psa da imam decu koja bi se igrala sa njim, a poznato je koliko psi obozavaju malisane, i da im je najbolje u velikoj porodici.
ipak, glasala sam za macku i zbog toga sto su mi macke, i uopste zivotinje iz porodice macaka najlepse. jednostavno ih obozavam, a i one mene. :)
pa nemogu bas da se odlucim kada volim i macke i pse i jedni i drugi imaju svoje drazi divni su to ljubimci meni najdrazi
Buba Erdeljan
04.02.2008, 19:08
I pas i mačkica.
Mi ove nedelje nudimo svoj dom jednom malom štenetu nadjenom na sajtu Noe,a već imamo potpuno belog i potpuno otkačenog mačora.
Obzirom da živimo u kući, te imamo dvorište - u njemu često bude baš gužvanjac.
Ako! Samo nek je veselo!! :)
Volim i kuce i mace ali macama dajem blagu prednost.
Kod mame imam ogromnog macora, a ja cu uskoro dobiti kuce nemackog ovcara, a kupicu i papagaja i ribicu i......dosta......za sad....:)
Snoopy Red B
06.05.2008, 17:32
AV AV AV jel jasno
Macke zato sto macka te ogrebe i nije ti nista ali pas te ujede to boliiii!
Blagu prednost dajem psima.
Uvek sam vise voleo macke....
Savannah
06.08.2008, 17:57
nema ili. i pas i macka. i kokos... i prase. a tek shunka...uh, izgubih se malo.:huh:
paparazzo
01.09.2008, 21:47
Macka!:ok:
Volim i pse i macke mada malo vise mace
busdriver
19.10.2008, 17:52
Imam i pse i macke, ali ako bi trebao birati onda su psi na prvom mestu.
diktatorka
07.11.2008, 17:40
Dfinitivno psi,obozavam ih a macaka,kako da kazem,nekako se plasim.Smesno ali je istina!
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.