Puna verzija : Hemijska kastracija za pedofile
http://www.vojvodinacafe.com/vesti/pills.jpgFrancuski predsednik Nicolas Sarkozy najavio je oštrije kazne protiv pedofila, uključujući i izdržavanje pune kazne zatvora, elektronski nadzor, smeštanje u bolnice pod posebnim merama sigurnosti, kao i hemijsku kastraciju. Sarkozy je najavio da će se prema višestrukim počiniteljima seksualnih kaznenih dela ubuduće postupati znatno oštrije, izveštava BBC.Izjava francuskog šefa države usledila je nakon što je u Francuskoj izbio veliki pedofilski skandal. Utvrđeno je da je zatvorski doktor prepisao Viagru pedofilu Francisu Evrardu (61) koji je nedugo po izlasku iz zatvora silovao dečaka.
Doktor je izjavio da nije znao da je reč o seksualnom prestupniku. Evrard je u zatvoru proveo 18 godina zbog silovanja dece a prošle nedelje je oteo petogodišnjeg dečaka na severu Francuske.
Predsednik Sarkozy kaže da će pedofili morati da odleže punu kaznu zatvora i da će biti oslobođeni tek nakon što doktori procene da više ne predstavljaju opasnost za okolinu.
Osuđeni će biti smešteni u posebno osiguranim bolnicama, pod stalnim elektronskim nadzorom, a u nekim slučajevima mogli bi biti podvrgnuti i hemijskoj kastraciji.
Termin hemijska kastracija podrazumeva tretman lekovima koji smanjuju seksualni nagon.
Ne znam koja mi je reč mrskija, da li kastracija ili pedofil. Mislim da bi u sinergiji postale provarljivije. Dopada mi se ideja o hemijskom kastriranju pedofila. Lično bih prema njima primenjivao radikalnije zahvate, recimo kao što je traumatska amputacija testisa....
Slusam i ne mogu da verujem. Trositi toliko energije i novca na umobolne ljude (specijalni tretmani, hemijska kastracija).
Oni su cir drustva, rak rana. Sad cemo jos da ih mazimo i pazimo, a ako pobegnu (e za to cemo da okrivimo mere obezbedjenja ili nekog ...). Zna se kako se postupa sa takvim pojavama (lopata).
Sve ovo mi deluje pateticno. Trositi novac na njih umesto na zrtve ili na sprecavanje novih zrtava. Sve mi vise lici na politicki marketing da se pridobiju glasovi "boraca za ljudska prava" (izgleda da i oni imaju svoje Kandicke), a zaboravlja se osnovni pojam ko su u stvari "ljudi". Pa cak i da su sve u svojoj zemlji obezbedili (a nisu), da su napravili idealne uslove za sve stanovnike Francuske, valjda je humanije novac usmeriti tamo gde jos uvek zive ljudi u neljudskim uslovima.
Ovako, posle svega, ostaje samo neprijatan osecaj u ustima (a da pljujem nije pristojno).
la femme
22.08.2007, 09:44
Francuzi su bas odlepili zbog ovog sto se desilo, i to sasvim opravdano!!! Ispostavilo se da sistem ocigledno ne funkcionisne, jer je doticni pedofil izasao iz zatvora pre nekoliko nedelja i vec je napastvovao jedno dete!
Ne mislim da je Sarkozijev predlog ulagivanje nekome! Ipak je 21. vek, a moderno drustvo ima neki kodeks ponasanja (drugo je pitanje da li mi to odobravamo ili ne)... Naravno, misljenja su i ovde podeljena, a vec sam predlog hemijske kastracije se smatra veoma radikalnim (iako mi deluje da nailazi na odobravanje)!
Jeste da se novac moze pametnije potrositi, ali hemijska kastracija je po meni primerena kazna za manijake kao sto je ovaj! I treba da ih drze zatvorene u bolnicima jer su ipak prevelika opasnost za svoju okolinu!
P.S. Ovaj slucaj je takodje pokazao koliko francuski sistem ipak funkcionise u nekom pogledu. Dan kad je dete oteto, bila je "opsta uzbuna", non stop je na tv-u islo obavestenje, slika, opis... Dete je pronadjeno za manje od dvanaest sati (sto je, na zalost, bilo dovoljno da se manijak vec izivljava na njemu, ali nadjeno je)!!! Zamislila sam tu situaciju kod nas... ima mi jos veliki put da prodjemo dok "profunkcionisemo"... A tek o kaznama za takva dela kod nas da ne pricam... male su i nedovoljno ostre!
dr0strangelove
24.08.2007, 04:46
cekajte ljudi, moramo prvo zatvore da izgradimo:D
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.