Puna verzija : Novo na forumu
Necromancer
17.04.2006, 22:23
Poštovani članovi,
Na ovoj temi ćemo vas obaveštavati o novostima na forumu.
Za početak, od sada imate mogućnost da podesite još jednu opciju više u vašem profilu. U pitanju je zastava zemlje iz koje dolazite. Nadam se da dolazite iz jedne od 280 zemalja koje su na listi. :)
Da biste podesili prikaz zastave, potrebno je da odete u Moj profil->Podešavanje profila i u Dodatnim informacijama odaberete željenu zastavu. Ova opcija nije obavezna, ali je poželjna. Radi lakšeg snalaženja, prva zastava na listi je zastava Srbije.
Necromancer
18.04.2006, 00:45
Trač partija VojvodinaCafe Foruma
Na vrhu foruma se nalazi mini chat. Svi registrovani korisnici mogu da ga koriste. Pravilnik VojvodinaCafe Foruma važi i na Trač partiji!
Želimo vam ugodno ćaskanje i druženje.
Necromancer
08.05.2006, 17:59
Igre
Verujem da ste svi primetili link "Igre". Od danas svi članovi imaju mogućnost da se igraju u pauzama pisanja, kao i da kreiraju izazove u kojima će se takmičiti sa ostalim članovima.
Broj igara će se vremenom povećavati. Predlažem vam, da ukoliko ste na nekom sajtu igrali neku igru, a želeli biste i ovde da je igrate, otvorite temu na forumu Predlozi, pohvale i kritike i tu napišite njeno ime. Potrudićemo se da vam maksimalno izađemo u susret. Naravno, nemojte očekivati da se igra pojavi na forumu u roku od 5 minuta.
Do tada, uživajte u igranju.
Necromancer
09.05.2006, 12:39
Još nešto u vezi sa Igrama i turnirima. U vašem profilu sada imate mogućnost da dozvolite drugim članovima da vas izazovu na turnir, kao i podešavanja u vezi sa pozivom.
Putanja je: Moj profil->Podešavanje opcija za Igre i turnire.
Necromancer
15.05.2006, 14:35
Od sada možete videti ko vam je posetio profil i to na dva načina:
1) Moj profil i u Korisničkom panelu izaberete poslednju opciju "Ko je posetio moj profil".
2) Klikom na vaše korisničko ime bilo gde na forumu i zatim kliknete na link "Pregledi profila"
Necromancer
21.06.2006, 18:56
Otvoren je novi forum - Crna hronika. Nalazi se u sklopu foruma Društvo oko nas, gde je prebačen i forum Politika.
Necromancer
30.08.2006, 15:38
Zahvaljujući angažovanju HLEBmastera i Vlade, dobili smo novi podforum - Astronomija.
Zahvaljujući angažovanju HLEBmastera i Vlade, dobili smo novi podforum - Astronomija.
:jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee: :jeee:
Svaka cast admine :oki:
Bravo!!! :ok:
Necromancer
30.09.2006, 01:33
Otvoren je novi podforum - Funny links. Nalazi se na forumu Humor.
Radi upoznavanja sa istim, najbolje je da ga posetite.
Necromancer
02.10.2006, 22:04
Forum Film, pozorište i televizija je podeljen na dva foruma:
Film i pozorište Televizija
Necromancer
08.10.2006, 20:35
Otvoren je novi podforum 'Walkthroughs & Cheats' koji se nalazi na forumu 'Igre'.
Specifičan je po tome što će se tamo uglavnom nalaziti tekstovi na stranom jeziku koji se odnose na detaljne opise PC igara, kao i na razna varanja.
Gameri - uživajte. :)
Necromancer
12.10.2006, 13:25
Otvoren je novi podforum 'Uradi sam' koji se nalazi na forumu 'Hobi'.
Zahvaljujemo se Najgoroj na lepoj ideji.
Necromancer
07.11.2006, 17:44
Poštovani članovi,
Konačno su završeni radovi na sajtu. Kao i uvek, nije sve išlo po planu, ali smo se trudili da se to što manje oseti. Hvala vam na strpljenju i razumevanju. U nastavku teksta biće objašnjeno šta su novo radovi doneli na forum.
Promena izgleda foruma
U donjem levom uglu naslovne, a i svih ostalih stranica foruma se nalazi combo box. Pomoću njega moguće je promeniti izgled foruma. Trenutno imate mogućnost šest svetlih, a uskoro će biti i šest tamnih skinova.
Višestruki citat
Verujem da ste primetili novo dugme u donjem desnom uglu svake poruke. Ukoliko niste, evo kako izgleda http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/buttons/multiquote_off.gif
Njegova svrha je sledeća: kada odgovarate na poruku, a želite da citirate više poruka, sve što treba da uradite da kliknete na njega pored svake poruke koju želite da citirate, a zatim kliknete na dugme 'Odgovor' i u vašem odgovoru će se naći svi citati.
Kada već spominjemo citiranje, pored svakog citata se nalazi link do citirane poruke, kako biste lakše mogli da proverite autentičnost istog ili da jednostavno pročitate celu poruku.
Nove poruke
Uveden je novi sistem pregleda novih poruka pisanih na forumu od vaše poslednje posete. Naime, do sada se dešavalo da dođete na forum i da vam se određene poruke prikazuju kao nepročitane i obrnuto, a sve to, jer su se informacije o tome čuvale u kukijima. Od sada se podaci čuvaju u bazi podataka, te do takvih grešaka više neće dolaziti. Kada kliknete na link 'Nove poruke' prikazaće vam se sve poruke koje niste pročitali, pa makar one bile stare i nekoliko meseci. Savet: u donjem levom uglu foruma postoji link 'Označi forume kao pročitane' te ga iskoristite. Nakon toga, pri svakoj sledećoj poseti forumu, imaćete tačan pregled novih poruka. I dalje možete koristiti link 'Današnje poruke' za pregled poruka pisanih tog dana.
Povratak na vrh
Pored svake poruke, u donjem desnom uglu se nalazi dugme http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/buttons/top.gif
Njegova svrha je da vas pošalje na vrh stranice i više ne morate skrolovati ili ići na dno stranice i kliknuti na link 'Povratak na vrh stranice'.
Top X statistike
Ispod 'Trač partije' se nalaze statistike o aktivnostima članova. Klikom na naslov 'Top 5 statistike' dobijate prikaz statistika 50 naj članova. Ukoliko u polje za prikaz unesete 100 (što je ujedno i najveći mogući broj), dobićete prikaz aktivnosti 100 članova.
Upozorenja
Iako do sada u 99% slučajeva nije bilo potrebe za tim, uvedena je nova kazneno-disciplinska mera. Naime, ukoliko primite upozorenje, dobićete žuti, odnosno crveni karton. Upozorenje dobijate ako vređate sagovornike ili ukoliko se reklamirate/spamujete. U zavisnosti od aktivnosti, kazna za ponašanje koje se krši sa Pravilnikom sajta se svodi na privremeno udaljavanje sa foruma u periodu do 14 dana. Ukoliko u svom profilu ne vidite žuti/crveni karton, znači da je vaše ponašanje za svaku pohvalu. Upozorenja mogu da daju administratori i supermoderatori.
Necromancer
11.12.2006, 22:16
Otvorena su dva nova foruma, a jedan postojeći je postao podforum.
Novootvoreni forumi su 'Druženje forumaša' i 'Ankete', a forum 'Upoznavanje i čestitanje' је sada podforum foruma 'Druženje forumaša'.
Forum 'Druženje forumaša' je zamišljen kao mesto na kome će se nalaziti teme kroz koje možete detaljnije saznati o navikama, dobrim i lošim osobinama vaših sagovornika, direktno im se obraćajući.
Forum 'Ankete' se nalazi u okviru foruma 'Društvo oko nas', a zamišljen je kao mesto na kome će se nalaziti teme-ankete opšte društvenog karaktera. Naravno, to ne znači da se na drugim forumima ne mogu više otvarati teme koje u sebi sadrže i ankete, ali pre otvaranja takve teme razmislite koliko je usko ili široko povezana sa određenim forumom. Što je šire, otvorite je na forumu 'Ankete'.
Necromancer
10.01.2007, 00:00
Otvoren je novi forum Kad sam bio mali... Nalazi se na Zabavi.
Osmišljen je kao mesto na kome ćemo se setiti svog detinjstva i onih lepih i bezbrižnih momenata. :(
Necromancer
11.01.2007, 18:58
Drage sadašnje i buduće mame i tate, jedna lepa vest za vas. Otvoren je novi podforum Roditeljski kutak. Nalazi se u sklopu foruma Porodica.
Otvoren je za sve teme u vezi vaših mališana. Uživajte. :)
Thanks Necromancer za Roditeljski kutak! ;)
Definitivno cu uzivati...
Necromancer
24.01.2007, 18:45
Sa 100x100 piksela, dimenzije avatara su povećane na 150x150 piksela, kako bi članovi mogli bolje da opišu sebe.
Ukoliko želite da iskoristite ovu mogućnost, moraćete da osvežite svoj avatar, tj. da ga ponovo uploadujete. Naravno, ukoliko ste prethodno smanjili kako bi odgovorao dimenzijama.
Da da, aj' sad da vidim nekog bledolikog da kaže da je ovo suknjica 8)
blueella
26.01.2007, 22:45
pa nece da se poveca..:huh: ...da nije premala???10 kb???:(
Necromancer
26.01.2007, 22:54
Verovatno joj dimenzije nisu 150x150.
Necromancer
16.07.2007, 21:38
Od danas je brojač poruka forumu Igre bez granica isključen, što znači da se vaš broj poruka neće povećavati ukoliko pišete na tom forumu.
Necromancer
24.08.2007, 21:50
Nakon nekoliko molbi da ne koristite isključivo smajlije (a kada ih koristite, da to bude u razumnoj meri) u Trač partiji, jer nepotrebno opterećuju server, a kako ne bi isti bili isključeni zbog članova koji ih razumno koriste, od danas kreće isključivanje članova sa Trač partije. Prvo isključivanje će biti kao opomena, a drugo trajno.
Necromancer
21.09.2007, 23:46
VojvodinaCafe Blog
Svi znate šta su blogovi i pisanje na Blogu nije ništa komplikovanije nego pisanje na forumu. Od sada imate mogućnost da iznosite svoje misli, svoja osećanja, svoja viđenja raznih pojava itd. na VojvodinaCafe Blogu. Naravno, pravila sa Foruma važe i na Blogu, te ih se pridržavajte.
Novi dizajn
Novi dizajn je doneo određena poboljšanja i olakšice prilikom korišćenja kako Foruma, tako i kompletnog sajta. Možda će vam u početku biti čudno i želećete da se vrati stari dizajn, ali to zaboravite. Nema potrebe da tražite, jer neće biti vraćen. U narednom periodu biće još par templejta.
Privatne poruke
Sanduče za privatne poruke je sa dosadašnjih 30 poraslo na 100 poruka koje možete da čuvate.
Verovatno ste primetili i dva linka koji ne rade, Upoznavanje i Chat. To je sledeće na spisku, u toku iduće nedelje, a do tada uživajte u novitetima.
Necromancer
24.09.2007, 15:44
Video u porukama
Od sada možete i video fajlove uključiti u vaše poruke. Sve što treba da uradite je da prekopirate link u poruku i da opcije budu podešene kao na slici.
http://img443.imageshack.us/img443/3841/untitled2ih4.jpg
S obzirom da su opcije sa slike standardno podešene, da biste uključili video u vašu poruku, cela mudrost se svodi na kopiranje linka u istu.
Podržani sajtovi: You Tube, MySpace, Google Video, Bolt, iFilm, Meta Cafe, Yahoo, Daily Motion i Amazon.
Ovaj dodatak nije predviđen za pretvaranje foruma VojvodinaCafe u YouTube, kao ni za mahnito povećavanje broja poruka postavljanjem besmislenih video klipova i otvaranje tema tipa "Video koji opisuje moja osećanja, Osobi iznad poklanjam video, Osobi ispod poklanjam video itd." Svaka zloupotreba povlači odgovarajuće sankcije.
Koristite ovu mogućnost u razumnim količinama.
Novi dizajn
мени је кул нови дизајн... неко је поменуо ову плаву боју, али, мени је и то океј:roll:
Necromancer
25.09.2007, 12:24
Podforumi Domaći tekstovi i Strani tekstovi su prošireni i na spotove, pa sada pored tekstova vaših omiljenih izvođača možete postavljati i spotove. Nema potrebe za otvaranjem novih tema, već spotove postavljajte u već postojeće, naravno ako postoje.
Necromancer
07.10.2007, 16:13
Dodat je još jedan templejt. Ispod hedera (desno) ili u futeru (levo) se nalazi combo-box (padajući meni) pomoću koga je moguće promeniti templejt.
Za par dana će biti završeni i suncokreti.
Takođe, molba za sve članove je da poruke ne pišu u bojama, kako bi se izbeglo otežavajuće čitanje istih na različitim templejtima, jer, primera radi, tamno plava boja fontova se jedva vidi na tamnom templejtu.
Necromancer
09.10.2007, 01:51
Suncokreti su ponovo on-line. :)
biterlemon
09.10.2007, 02:10
:uzbud:
Mada onaj prozor na kucici iza suncokreta me uvek podseti na neku stranu zemlju....
Ne verujem da u Vojvodini postoji iole slican zid i prozor...
A da pokusamo svi zajedno da nadjemo neku dobru slicicu sa suncokretom i salasicem?
:)
Necromancer
09.10.2007, 02:13
:uzbud:
A da pokusamo svi zajedno da nadjemo neku dobru slicicu sa suncokretom i salasicem?
:)
Nemaš pojma koliko sam tražio kvalitetnu sliku. :huh: Jednom prilikom kada budem imao vremena, ima da odem a slikam neki salaš. :)
:jeee:
Najveseliji i najvojvodjanskiji templejt :ok:
Sad mi se sviđa i zeleni :dry:
yige_gui
09.10.2007, 05:41
i meni i meni :skok: bash je vesel :jeee:
ou,jee! :sunce: suncokreti!
pa,da isprobam kako je za oci :)
Suncokreti! Jeeeeeeeeeeee! :uzbud: :uzbud: :uzbud:
Super je zeleni, bas mi se svidja!
Mada mi je dark...., pa i nije bas po mom ukusu...
Necromancer
11.10.2007, 15:55
Postavljena su još dva templejta.
http://img255.imageshack.us/img255/7663/girlimpossibleil0.gif
:uzbud::uzbud::uzbud:Pa, sad sam na: da li bi prala naše gaće, mače? :uzbud::uzbud::uzbud:
I svi oni kao da kažu... uzmi me... tvoj sam... http://img239.imageshack.us/img239/5051/balavink1.jpg
http://img128.imageshack.us/img128/2249/girlinlovema9.gif
Neuhvatljiva_
12.10.2007, 16:02
I ju....sad tek otkrih ovaj ljubicasti templejt :uzbud:
Al su bele gacice... :girlpink:
Izmedju Urban Dark i CKM i nije neka velika razlika, a roze nevolim!
Sta bih sad.
Moram reci sta mi se svidja a sta ne! :kez:
Vojvodino-Suncokreti te krase:jeee:;)
I... roze ne volim!
Sta bih sad.
Moram reci sta mi se svidja a sta ne! :kez:
Ne radi nam to:hahaha:Znas koliko smo mitigovale da nam vrate Dizela:kul:I dobili smo gratis nekog Apolona novog-pa malo li je na ovu skupocu:smeh:
:girlpink:
Necromancer
14.10.2007, 01:58
Ko voli crvenu boju, od sada može da uživa u istoj. :)
A takođe, draga naša SQUAW ima jedno iznenađenje. 8)
http://img209.imageshack.us/img209/8871/laie61di8.gif
Ja doći u miru.
Ja želeti da vam saopštim nešto. Prošlo je Sunca i Meseca više nego što dva konja imaju nogu otkako sam počela da pripremam ovo iznenađenje. Sada jednim običnim klikom vi moći svratiti u moj šator iz njive sa suncokretima, posle clubbinga, pranja gaća ili silnih jagoda i koječega i ostati u njemu koliko dugo vi želeti. Ko meni reći da mi je šator ružan, iskopati sa mnom ratnu sekiru.
p.s. Ako Onaj Koji Je Japanac slučajno bude rekao da ovo ne biti moje delo ja imati da dodam da mi je Onaj Koji Je Templejtaš pomogao (malo). Ako Onaj Koji Je Japanac opet kaže da ja lagati, rvaćemo se dok neko nekoga ne obori na zemlju. Prvi koji biti oboren izgubio je.
HLEBmaster
14.10.2007, 02:14
U shto je toplo kad se uvuche chovek u ovo tvoje shatorche vojvoindijansko! :) Daj tu lulu da zadimimo malo da nam bude nevidjena atnosfera i jednu belu kafu da se uklopim u okolinu:)
Ko meni reći da mi je šator ružan, iskopati sa mnom ratnu sekiru.
o veliki poglavico kakvi ruzan... od sada moj omiljeni... ima da ne izlazim iz njega :uzbud:
boje, ton, ma sve :ok:
salji tu lulu vamo :joint:
yige_gui
14.10.2007, 09:15
Ona Koja Madjija doshla pozdravi Onu Koja Zhivi u Prerija http://img209.imageshack.us/img209/8871/laie61di8.gif
iz nocnih akcija ja svratih da kazhem :respect:
iz dalekih juzhnih prenosim dimne signale, ti prochitash kad izadjesh iz shator :uredu: ovo biti pisful prerija za boraviti dok sam tu.. kada nisam tu, ne boraviti u preriji :jok: no za vreme prihvatanja lule mira ja svo vreme biti u prerija i druzhiti se sa ostatkom pleme, konji i bizoni :uredu:
Ona Koja Madjija prihvata lulla mira :uzbud: i gledati rvanje dok neko oboren biti :kul:
Kako sada da se odlučim koji templejt da koristim, suncokrete ili Squaw? :neznam: Sada mi se sviđaju dva. :aaa:
:cesces:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.