PDA

Puna verzija : Vec vidjeno-Deja vu

silvia
28.07.2007, 00:48
Cesto mi se desava da se nadjem u situaciji da mi je sve poznato,ali ne da tacno sve znam,vec jednostavno neki neobican osecaj da sam "to" vec prozivela.

Zvuci li vam poznato,jeste li doziveli nesto slicno ?

HLEBmaster
28.07.2007, 13:25
Naravno da mi se desilo, i zapravo, ne znam nikoga kome se nije desilo. Ali,potpuno verujem u nauchno objashnjenje tog psihofenomena kojim se psiholozi i neurolozi odavno bave...

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu (http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu)

JasnaBGD
28.07.2007, 13:30
Dogadjalo mi se to. I osećaj je... pomalo jeziv. :uzbud:
Tačno znam ko će progovoriti, šta će reći... Kao da sam tome već prisustvovala ili u tome učestvovala!
Dugo nisam to smela da izgovorim naglas, a onda su skoro svi iz mog okruženja imali slične tekstove... Dakle, svima se to dešava, ili velikoj većini...
:huh:

Lady S
31.07.2007, 01:11
Dešava se, naravno... I nikako ne volim taj osećaj. :jok:

sussi
31.07.2007, 08:13
...:cesces: i te kako, nekada i veoma cesto ali taj osecaj me koliko zbunjuje toliko i plasi :sapat: a i nesmem reci glasno mislice ljudi ova je :fijufiju: puno puta sretnem prvi put ljude ili sam prvi put na nekom mestu a cini mi se kao da se vec sve odigralo :jok: ne volim to ...

Kal_el
31.07.2007, 09:12
ma to je kao brak taj de za vu ...
svaki dan ista zena :wacko:

Pera Mitic
15.08.2007, 23:13
Hmm, cini mi se da sam vec bio na ovom forumu :cesces:

starsica
26.08.2007, 17:16
za Deja Vu kazu ima vise termina..
prvi je da smo to vec sanjali pa se podsvesno secamo slicne situacije koju smo odsanjali i samo je dopunjujemo stvarnim zivotom..
druga je da to vucemo iz proslog zivota.. (sto nije nimalo logicno, nisam mogla da imam obuceno ovo u ne znam kom veku.. posebno ako sam bila zivotinja.. :dry:)
i trece, naucno stanoviste, koje je po meni i najrealnije.. jedna hemisfera mozga se u svom radu uspori i podsvest salje impuls-upozorenje arhivi secanja da nesto nije u redu i zbog toga se javlja osecaj "Deja Vu" :uredu:

i jos jedno.. kazu da se taj osecaj javlja dosta, dosta cesce kod ljudi koji su inteligentniji i nacitaniji :)

little fairy
06.09.2007, 15:23
Znate.. Ja obožavam taj osjećaj. Nešto tajanstveno, meni ugodno. Kad nešto napravim i osjetim da sam tu istu radnju u istim uvjetima, ali ne za ovog života, napravila.. Cool :ok:

shacky
11.12.2007, 13:12
....cesto mi se to desava i plasi me taj osecaj jer ga dozivljavam kao neko upozorenje, uvek znam da ce se nesto bitno desiti, nesto bitno za mene licno....:hmm: