PDA

Puna verzija : Da li izvlačite pouke iz bivših veza?

Lady S
24.07.2007, 00:33
Svaki čovek je priča za sebe... i svaka veza je obično priča za sebe. Da li izvlačite pouke iz bivših veza ili ih jednostavno posmatrate kao nešto što je bilo, prošlo, i na šta se apsolutno ne osvrćete?

Duh
24.07.2007, 00:53
Svako je prica za sebe, ali se dosta toga moze generalizovati (ne kazem da treba, samo da postoje stvari koje su zajednicke za vecinu muskaraca, odnosno zena). Kao ono sa skupovima iz 1. osnovne skole kad se 1 clan nalazi u vise skupova, pa imas unije, preseke... Odoh od teme :kez:

Izvlacim pouke.:)

yossarian
24.07.2007, 00:55
Све анализирам до бола, учим, извлачим закључке, не понављам грешке... прилагођавам се ко вирус :uredu:

Kal_el
24.07.2007, 10:46
bitno je iz bivşe veze neşto izvuçi ...
iz poslednje bivşe veze sam izvukao zivu glavu sreçom :smeh:
a dobro je da sam i drugu glavu izvukao na vreme :roll:

suzy quatro
24.07.2007, 10:53
Све анализирам до бола, учим, извлачим закључке, не понављам грешке... прилагођавам се ко вирус :uredu:

Pa ti mora da si perfektan decko , gde te mogu naci ?

ne izvlacim same ispadaju , haha

yossarian
24.07.2007, 10:56
Pa ti mora da si perfektan decko , gde te mogu naci ?
ne izvlacim same ispadaju , haha

Мислиш да се перфектни једноставно "налазе"? Мораш да заслужиш, млада дамо ;)

Lillith
24.07.2007, 11:16
Jao ja sam tako analiticna da dok sam i u vezi kod mene proces analize radi 24/7 a narocito posle...
Nije to nesto s namerom ali jednostavno analizirma nesvesno sve, od boje glasa,govora tela itd...To uvek radim bez obzira s kim komuniciram...

Sto se tice veza, analiza i izvlacenje pouka je pod must...To je najlaksi nacin da shvatim samu sebe,sta zelim a sta ne,sta mi odgovara a sta ne i posle kada upoznas sebe lako je i druge...
Narocito mi je bitno da znam u cemu gresim jer ne volim greske da ponavljam...
Iz svake nove veze naucimo nesto novo i o sebi i o drugima i to znanje nam pomaze da sledeca bude bolja i na kraju ona zadnja najbolja...

suzy quatro
24.07.2007, 11:17
Мислиш да се перфектни једноставно "налазе"? Мораш да заслужиш, млада дамо ;)

na koji nacin se kod tebe zasluzuje , mladi prince ?

SQUAW
24.07.2007, 11:25
E, odavde možete i na pp :osmeh:

Da li izvlačite pouke iz bivših veza?

**princess**
24.07.2007, 17:51
ja sam vishe mishljenja da je svaka veza odvojena pricha i da neke stvari koje su se u prethodnim vezama mogle matrati eventuaknim greshkama, u nekoj drugoj mogu opet biti pozitivne, konstruktivne.

ali opet ja se opametim tek kad istu greshku ponovim barem tri puta tako da je ochigledno da ja ne uchim bash previshe na svojim greshkama... :)

stane37
25.07.2007, 19:30
Uhhh.... ja mislim da sam specifican sto se toga tiche. Imao sam nesrecu da udjem u vezu sa super devojkom prvi put. Sve sam je slusao... i tu sam se zezno zestoko. Propade sve to, ja ispadoh budaletina. I tu resih da necu vise nikad dozvoliti da me devojke vrte oko malog prsta.

Ali CVRC! Dodje joste jedna, i ja opet po starom. Da skratim, propalo i to. I opet sam izvukao istu pouku: Da moram da ja preuzmem stvari u svoje ruke, da ne slusam sve sto mi ona kaze.

Treci put, malo drugaciji... Iako sam POTPUNO svestan da ne treba to da radim, ja i dalje krenuo po svom. Jednostavno sam slab na te cari, sta cu, covek sam :)
Na svu srecu, za tim joste nije bilo potrebno. Sad uzivam... Dok ne pocnu da se desavaju.... pa, sranjca :fijuk:

A ako vam nije jasno sta htedoh reci: Da, izvlacim pouku, ali je samo pamtim, ne zapisujem :roll:

ZOE
25.07.2007, 20:21
Izvlacimo pouke iz bivsih veza.... i???:fijuk: :fijuk: Koliko je nas koji ponavljamo iste greske u sledecoj vezi:wacko: ....jer ona upravo toliko i traje (pouka)... do sledece veze:dry:

Savannah
26.07.2007, 03:05
jedina pouka koju sam izvukla iz bivse veze je bila na racun mog ponasanja, a to je da se prevara ne isplati i kad - tad se otkrije i njome neces povrediti samo partnera vec i sebe ako imas imalo savesti. nista drugo nisam naucila. jos uvek padam na iste izlizale fraze i izgovore, na ista prazna obecanja...neko nikad ne nauci.

Andjelika
19.08.2007, 08:51
a ha......
dok se ponovo ne zaljubim....
onda sve jovo nanovo

biterlemon
19.08.2007, 12:53
Pouke se ne mogu izvlaciti jer bivse ljubavi nisu savrsene (niko nije savrsen), prema tome se ne ponasaju uvek logicno a tada traziti pouku nema smisla.
Cak trazenje pouke bi podrazumevalo i nase kajanje zbog ucinjenog. A ja nisam covek koji se kaje...

Medjutim svakom vezom upoznajem Zenu, to cudesno, cudno, fascinantno stvorenje, koje postoji u svima njima.
Upoznavanjem Zene lakse se nosim novim vezama.

SQUAW
19.08.2007, 18:19
Cak trazenje pouke bi podrazumevalo i nase kajanje zbog ucinjenog. A ja nisam covek koji se kaje...
Same here. Da se desi ponovo, sve bih opet isto :) Niti učim, nit se kajem već se opet isto dajem :mikrofon: Jel mogu u narodnjake? :cesces:

DrinChe
19.08.2007, 18:42
Blago vama:hmm: .Zbog brzopletosti i brzeg jezika od pameti,ja se kajem.Ne zbog sustine onoga sto sam rekla,nego zbog nacina. A sebi olaksavam onom: "mlados' - ludos' ". I sada merim:smeh: reči (oF koRs) Mocne su. Njih vremenom ucim da kontrolisem.Ostalo se zanosim da sam dobro savladala.8)

Ranije sam mislila da ce se (naizgled) sitnice u njegovom ponasanju,koje mi se nisu dopale , promeniti.Nece.Nema to veze sa ljubavlju.Porodicna "anamneza" je zakon.Kada je tu temelj valjan,dalje nema greske.Ili ako i ima,podlozne su izmenama.U suprotnom:jok:

Najgora
19.08.2007, 18:59
Ranije sam mislila da ce se (naizgled) sitnice u njegovom ponasanju,koje mi se nisu dopale , promeniti.Nece.Nema to veze sa ljubavlju.Porodicna "anamneza" je zakon.Kada je tu temelj valjan,dalje nema greske.Ili ako i ima,podlozne su izmenama.U suprotnom:jok:

:ok:
...pouka je...treba seći u korenu sve što misliš da ne valja...:uredu:

Neuhvatljiva_
19.08.2007, 22:42
...Možda za nijansu postanem manje osetljivija, i polako se gubi ono pitanje: "zasto?"...Naučiš da je odgovor uvek isti...ili prosto dovoljan je sopsteni zaključak...
Uglavnom ja ostanem ja, manje vise i dalje dajem više nego sto dobijam...:roll:

Nenad_DPb
22.08.2007, 01:23
...Možda za nijansu postanem manje osetljivija, i polako se gubi ono pitanje: "zasto?"...Naučiš da je odgovor uvek isti...ili prosto dovoljan je sopsteni zaključak...
Uglavnom ja ostanem ja, manje vise i dalje dajem više nego sto dobijam...:roll:

:ok::ok::ok:

little fairy
22.08.2007, 09:53
Trebali bi i bilo bi poželjno.. Ali nije uvijek tako. Nažalost :jok:

Kalina
29.01.2008, 11:41
Uvek sve analiziram, vrtim filmove i trudim se da shvati.....iz toga naucim ponesto...

Ali ono bitno, da ne dajem sebe uvek i u potpunosti nisam naucila...a trebalo bi....:fijuk:

mickom
29.01.2008, 18:15
Pa.......izvlacim tj uvidjam greske i trudim se da ih ispravim i ne ponovom.

lav71
29.01.2008, 20:18
...pre bi se moglo reci da izvlacim živu glavu...:beyond:

maski
29.01.2008, 20:33
...ne.

dokazala sam vishe od nekoliko puta da sam sposobna da padnem na isti trik i ponovim greshke.

Neron
29.01.2008, 22:01
Navodno da,a praktično ne... Jedino pre shvatim da pravim sebi s'anje ničim opet izazvan... Jbg treba priznati...

Tiija
12.02.2008, 00:56
Da ne dajem sebe previše i prebrzo :kafa:

NSdjanka
12.02.2008, 21:19
Svaki muškarac je priča za sebe tako da ne možeš iz jedne ljubavi izvući pouku za buduće... Kada bi tako bilo onda bi mirne duše mogli reći da su svi muškarci isti... Svaki je bio poseban kao i priča koja je uz njega išla... Ljubav je doživljaj, a ne šahovska partija pa ko koga...

Sokica
24.02.2008, 00:27
Jesam,ali onda ponovo isto radim...I ostaje mi samo da :zid:

Tami80
25.02.2008, 12:13
Definitivno izvlacim pouku iz bivsih veza i sa svim silama se borim da me to isto ne "doceka" u novoj vezi.Za sada mi je to poslo za rukom.:roll:

memento
25.02.2008, 12:24
Na zalost, iz bivskih veza sam izvlacio uvek deblji kraj, a gotovo nikada puoke. Zavidim svakom ko je to u stanju....

Chrisrocker
10.03.2008, 21:59
Ne vracaj se skotu...Budi sa boljim od njega...Pa da vidis kako trci za tobom.He,he!

Monaliza
28.03.2008, 21:39
Naravno,posle toliko godina,covek nauci nesto...

Goga
13.10.2008, 07:53
Jesam,ali onda ponovo isto radim...I ostaje mi samo da :zid:

:osmeh: isto :zid:

Jesam... do sledeće veze...

Ma koliko želela da izmenim neke stvari, razmišljanja, stavove,

u ovom slučaju - srce i glava nisu prijatelji.

U ljubavi... neće nikada ni biti,
jer da je suprotno - da li bi to bila ljubav? :beyond:

memento
13.10.2008, 07:57
Verovatno sam izvlačio neke pouke iz bivših veza. Ipak, mislim da su bivše veze puno više bile poučene od strane mene!:stid2:

jovuk
13.10.2008, 15:49
Mislim da sam iz svake veze izvukla neku pouku,samo je pitanje koliko sam ih se pridrzavala.
Sve znam,a opet...
Trebalo je vremena,suza i truda da se stvari postave na svoje mesto.Tako je to sa svim stvarima u zivotu,a ne samo sa vezama.
Ucila sam iz svojih gresaka,trudila se da ih vise ne ponovim(akcenat na trudila),i mislim da sam uspela.

Aiko
13.10.2008, 15:55
ne, to je prilično nemoguće..svaka veza je priča za sebe i neponovljiva..ono što je možda bivšem partneru smetalo i nerviralo ga, možda nekog drugog privuče..

uostalom, može da me voli ovakvu kakva sam ili da poljubi i ostavi..8)

lado
13.10.2008, 16:14
veze su za mene kao da ponavljas razred......sve predmete znas al ne znas da li ces poloziti ili pasti ....tako da htela sam reci da nije svaka veza ista a opet kroz svaku vezu radimo na sebi,ostave trag...nekad lep nekad ruzan...ne mogu pricati o drugima al ja sam kroz veze naucila o samoj sebi ......

Ivana-psy
13.10.2008, 16:19
Neka pouka se svakako izvuce.. Svako iskustvo koje prodjemo je pouka za ubuduce.. samo sto ponekad znamo da se vodimo starim greskama i da ucimo na njima, a ponekad se ponovo tresne glavom o zid.. Ljubav je to.. :) nikad se ne zna..

duga12
13.10.2008, 16:29
Naravno...bar mislim da jesam.E sad ne mogu uticati baš na sve okolnosti...ali na jedno mogu sigurno :uredu:, uvek znam šta neću,i nema šanse,da mi se ponove neke stvari u životu..dok mi je moje zdrave pameti.

:beyond:

BoginjaMarija
17.10.2008, 19:37
svi mi izvlacimo pouke,ali da li nam to koristi u nekoj novoj ljubavi ili ponavljamo iste greske i pravimo slicne?ljubav je gluva i slepa i sigurno pomislimo-ma to mi se desilo tad,ne mora da znaci da ce mi se opet isto to desiti,nisam valjda takav baksuz-e tad nam ne vrede nikakve pouke niti iskustva...ljubav je to...

shacky
17.10.2008, 20:43
Nisam ja tu videla nikakve pouke.
Nosim iskustvo u sebi.
Znam šta želim a šta ne želim, šta volim a šta ne volim.
Svaka ta prethodna veza se raspala jer nešto nije štimalo.
Jedina pouka iz svega toga je da ako veza ne funkcioniše treba je prekinuti.

Aiko
17.10.2008, 22:12
Jedina pouka iz svega toga je da ako veza ne funkcioniše treba je prekinuti.

:ok:
i za mene, jedina pouka..

believer
17.10.2008, 22:29
sta znaci "izvuci pouku"?
postati shtreber?

Kal_el
17.10.2008, 22:35
i ja sam izvukao
poruku iz zadnje veze :roll:

TVO.JA_
17.10.2008, 22:37