PDA

Puna verzija : Nemoj piti kafu porašće ti rep!

SQUAW
21.07.2007, 22:13
Ja sam se mnogo kreveljila kad sam bila mala. Izvrtala oči i bekeljila se ( :bek: ) na razne načine, a mojima je bila glavna fora sećam se: Nemoj to raditi, ostaćeš takva! :smeh:

Koje su vam sve priče prodavali kad ste bili mali?

HLEBmaster
21.07.2007, 22:48
Nemoj da se mrshtish, ostache ti bore ( sa pet godina)

Ako nastavish tako, bichesh mrshav ceo zzivot :fijuk:

Secham se i nekih slovenachkih sokova iz kesice, za koje je keva tvrdila da chu obavezno da se neshto otrujem ako ih pijem...

Nemoj da chachkash nos - napravichesh surlu... (ovdi i nije mnogo omanula:hahaha:)

i bilo je josh kojeshta :cesces:

BaneK
21.07.2007, 22:50
Moja iskusna baka je govorila da ne pijem kolu jer u nju sipaju drogu, nije bila daleko od istine

Goga
21.07.2007, 23:49
Govorili su mi da ne pevam za stolom - dok ručamo - zato što će mi muž imati :fijufiju: ženu... pozitivno ludu - još uvek

Da se ne plazim i ne razvlačim usne - okrenuće sa naopačke - šta god im to značilo...

Da ne bijem drugare :lol: jer će me pojesti babaroga :cucla:

Da, ako ne budem dobra :fijuk: da će da me bace u crkvenu portu sa trećeg sprata... :lol: :lol: :lol:

Ma, znala sam da se šale :lol: ;)

yige_gui
22.07.2007, 22:47
Ja sam se mnogo kreveljila kad sam bila mala. Izvrtala oči i bekeljila se ( :bek: ) na razne načine, a mojima je bila glavna fora sećam se: Nemoj to raditi, ostaćeš takva! :smeh:

i meni su to isto govorili :lol:

za neshto su mi govorili da ce mi narasti rep, ali ne znam za shta? :cesces:

Andjelika
14.08.2007, 17:22
pa uglavnom to sa kafom, da tje mi porasti rep....

ali ja zato odem kod komshinice, koju sam obozavala, pa sa njom pijem kafu. kutji sam ishla samo da jedem i prespavam poshto sam sa njenim sinom "ubijala" poker i tablitj.... to je trajalo do neke moje 5. godine....
posle sam krenula u predshkolsko sa generacijom '81. ....

kerfija
23.09.2007, 11:30
Ja ne pijem kafu ali moja sestra da i uvjek to su govorili a ja sam se na to smejala i nisam verovala ali mi je bila simpatino to sto su pricali moji roditelji.:roll:

veljko yaric
23.09.2007, 11:43
Da porste ti rep to su i meni govorili a ja sam onda namerno pio sto vise kafe ne bi li mi porastao rep ali nije naravno. Ali sam zato sada ovisan o kafi moralo je biti nekih posledica.

lilika
30.09.2007, 14:19
Nikada necu zaboraviti kada mi je komsinica dala da popijem kafu bila mi je to prva kafa u zivotu a na to je moja baka rekla da ce mi narasti rep i ja sam citav dan plakala zbog toga a kafu nisam pravo ni popila mozda par gutljaja.:smeh:

starsica
17.10.2007, 23:42
secam se da su mi govorili da ne klatim nogama ispod stola, jer time vabim djavola :lol:
i dan danas, baka ume da mi kaze da olizem (:beyond:) tanjir, jer cu tako imati lepog muza :)
i da ne grebem po serpi, jer ce padati kisa na dan kad se budem udavala.. ta idi begaj :lol:

broj310
18.10.2007, 19:38
и ја сам био инфициран том причом о репу који ће ми израсти, но, ипак су ми давали помало кафе- у тацну:smeh:
не читај док једеш- то је била главна фора, а ја сам стварно обожавао да уз клопу читам романе- лунов магнус стрип, златна серија, стрипотека, забавник- све сама едукативна издања :uredu: (не сећам се шта ми је следило ако читам док једем...)

старсица рече - secam se da su mi govorili da ne klatim nogama ispod stola, jer time vabim djavola - код мене је то клаћење ногама значило да ћу имати луду жену :huh:

Savannah
26.10.2007, 16:24
Ne sjedi na cosku stola jer ces ostat stara cura!
(Shvatila sam to jako ozbiljno pa sam se cuvala i udala se prva :smeh:)

kissigirl
26.10.2007, 22:17
Kod mene je bilo...

- Ne ostavljaj hleb da stoji naopako, bice svadje u kuci - ma nemoj mi reci :roll:
- Ne sedi na na cosetu (ivici, whatever) stola, neces se udati - kada sam to cula, cose mi je postalo omiljeni deo stola :lol:
- Ne gledaj se u ogledalo dok jedes imaces ludog muza - ma sta mi naprica baba, ljubim te ja :roll:
- Ne pij kafu porasce ti rep - ...... :roll:

Neuhvatljiva_
27.10.2007, 11:09
da ne grebem po serpi, jer ce padati kisa na dan kad se budem udavala
Ovo im je bilo omiljeno... :smeh:
Ne ostavljaj hleb da stoji naopako, bice svadje u kuci
Ovo su mi govorili ali ne da ne bi bilo svadje u kući nego kao nevalja :wacko:...I dan danas nikad ne ostavljam hleb naopako :dry:...

Kitty
04.01.2008, 12:17
Svašta su mi govorili :smeh:

Da, ako ne budem dobra :fijuk: da će da me odnesu cigani. :hmm:

"Ne ostavljaj hleb da stoji naopako – ne valja!" I nije im bilo neko objašnjenje, ali to ni dan danas ne radim. :beyond:

Kuma je znala da mi kaže “Ostavi te štake, ne sluti!” :blink: kao i “Nemoj gurati prazna kolica, nećeš imati dece” :blink:

Tati su stalno govorili da ne zviždi u kući jer će dozvati miševe. Kakve to veze ima sa miševima :fijufiju:

Umalo da zaboravim, isto moja draga kuma, govorila mi da se ne zavlačim po kanalima da ne dobijem vaške :fijuk: a duga kosa :smeh: noćna mora za mamu :roll:

starsica
13.03.2008, 17:46
setih se pre neki dan, kad sam na sebi pokazivala kako se drug skrnedljao i polomio nogu i ja se uzivim u pokazivanje i dokazivanje oko svoje noge i na sve to kaze meni baka: "Teodora, Sunce ti kalajisano, ne crtaj mi djavole" :huh:
reko, 'ade ponovo baba..
u sustini, da nikad ne prizivam nesrecu na taj nacn.. :beyond:

Danka
13.03.2008, 20:12
Omiljena "upozorenja" su bila vezana za imaginarnog buduceg supruga :roll:

-"Ne skupljaj mrvice po stolu, imaces siromasnog muza" ... da pokupim ipak, mozda nam zatrebaju :hmm:
-"Ne pevaj za stolom, imaces ludog muza "...:roll:
-"Ne pokrivaj se nocu jorganom preko glave, zaspace ti muz prve bracne noci "... e ovo je opasno ;)

Isahara
15.03.2008, 16:39
"Ne zviždući, porašće ti sise" :blink:

Srećom, nikad nisam trpela autoritete pa ne poslušah..ali da sam znala, zviždala bih još malo..just in case :fijuk:

lav71
15.03.2008, 18:01
...pijem mnogo kafe...:fijuk::fijuk:...samo ne raste pozadi...:roll: :roll:

Goga
15.03.2008, 20:20
"Ne zviždući, porašće ti sise" :blink:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

To sam čula kao klinka od sestrinih drugarica, koje su o ONO vreme već poprilično '' nabujale ''...
Dakle, one su smele - ja nisam :roll:... ( teorijski ) ...

:hahaha:

starsica
15.03.2008, 21:54
malopre, sedim sa kevom, bakom i nekom usputnom drugaricom.. i pocnem da ogovaram neku zenu, koja je inace trudna.. pa se malo ugojila.. i kaze meni drugarica: "Nemoj da ogovaras trudnice, izrasce ti cmicak na oku" a ja :huh:
reko: "Otkud ti to znas jbt?" :huh:

ZOE
15.03.2008, 22:48
daaaa... upravo to: ako pijes kafu narasce ti rep, a ja sam ovo kasnije prenosila svojoj cerki, koja je kao mala jako volela da umoci prst u soc od kafe, a znala je i krisom da ukrade koji srk. Secam se da mi je mama poklonila kunu za okovratnik mog kaputa, a kuna je na njusci imala onu "stipaljku". Jednom ... moja se cerka pregla preko stola i sva se uzivela u lizanje soca sa svojih prstica. Prisla sam joj necujno s ledja i prikacila kunu za njen dzemper, a onda sam bogzna kako zaprepasceno rekla: "Sonjaaaaaaaa, rekla sam ti da ce ti izrasti rep":hmm: Pogledala me je, zatim je pogled spustila i videla kako nesto dlakavo visi ....:smeh::smeh: Te jurnjave i vriske kroz kucu....... nikad vise nije prisla kafi:roll:

memento
16.03.2008, 01:27
Nisam pio kafu kada sam bio mali. Zahebao sam se. Tek kada sam porastao shvatio sam na koji su rep mislili.

Kal_el
16.03.2008, 11:47
i meni poraste velik rep od kafe kad dodje komšinica :roll:
ali se posle povuče kad ode ...:smeh:
zato slobodno pite kafu , nije opasno :uzbud:

itebejac
01.09.2008, 16:35
Moja baka: Samo ti budi nevaljao pa ću da te vežem za šljivu na ulicu, pa će da te odnese cigani/ili jevreji-skupljači kože(?!)!

Sokica
01.09.2008, 22:56
malopre, sedim sa kevom, bakom i nekom usputnom drugaricom.. i pocnem da ogovaram neku zenu, koja je inace trudna.. pa se malo ugojila.. i kaze meni drugarica: "Nemoj da ogovaras trudnice, izrasce ti cmicak na oku" a ja :huh:
reko: "Otkud ti to znas jbt?" :huh:

:uredu:
E, da... kada sam bila trudna, moj muž me je stalno obasipao zdravom hranom, svakojakim travkama i ceđenim sokovima i ''branio'' mi slatkiše i sl stvari... :dry: Svaki put kad bi prokomentarisao nešto kad trenutno jedem, oma bi sutradan dobio čmičak...:uredu: Svi su govorili - Ne smeš trudnici braniti i odbiti nijednu želju...:jok: oma čmičak izađe, pa svi znaju kako si nevaljao...:blink:

Tako da je to neko slično verovanje... uglavnom, moraš biti fina prema trudnicama...:)

Samuraj
02.09.2008, 14:20
Aаа, da li to vazi i za nes kafu ili samo za onu tursku :smeh:?!

ajrin
02.09.2008, 20:40
memoj lagati, porasce ti ...:plaz2:..nos?!

starsica
14.11.2008, 01:48
- Ne ostavljaj torbu na podu, neces imati para... a sve se mislim da su nekome iz tasne drpili novcanik iz tasne dok je bila na podu.. :smeh:
- Ne jedi mrvice sa stola, bices siromasna.. a ja dibidus, pojedem sve do poslednje :kez:
- Ne drzi obucu na stolu, bolece te noge..
- Ne otvaraj kisobran u kuci, prizivas nesrecu.. kako jbt? :wacko:

NSdjanka
18.11.2008, 22:07
Postoji fantastična knjiga na tu temu- "Kako da najlakše upropastite rođeno dete" ... Ilustracije su dumreš od smeha... Pored crteža klinca koji se poput crvića prućio po podu sa rukama u gaćama i blesavim izrazom lica pisalo je: "Vadi ruke iz gaća, osušiće ti se kičma!" :smeh:

robert ns
18.11.2008, 22:34
misa pa ce se vuci po prasini:uredu: a brkovi ko brkovi