Puna verzija : Dobar ili loš caffe
Dakle, koje su po vama bitne odlike dobrog kafića :cesces: , tj. šta najviše "bodujete" kod mjesta gdje izlazite :uredu: , šta vas najviše iritira, šta vam se ne svidja :jok: ....
Prije svega treba da bude dobra muzika i dobra usluga... :ok: a onda popularne cijene... pa onda unutarasnji enterijer :uredu:
Nerviraju me budale koje dolaze u kafic samo da bi izazvali frku...:jok:
yige_gui
16.04.2006, 01:54
Nerviraju me budale koje dolaze u kafic samo da bi izazvali frku...:jok:
takvi i mene nerviraju! :dry:
meni prvenstveno treba da bude dobra atmosfera.. a to se oseti cim se udje negde.. (dobru atmosferu cine prvenstveno ljudi, a i sam nacin uredjenja prostora, mada prostor sam po sebi nije od vitalnog znachaja) znam dovoljno takvih mesta.. i na takva mesta i idem.. ovde na ostrvcu sam nasla nekoliko super lokala na kojim su i pristupachne cene i dobra kvaliteta i super atmosfera :uzbud: madaaa, najcesce nemam vremena da sedim tamo..
ne volim prebuchna mesta za popodnevnu kafu.. gde ne cujem onog drugog, i gde ne mozes ni da pricas.. :roll:
Dakle, najbitnija odlika dobrog kafića je da je u mom vlasništvu :smeh: .
E, posle toga, mora da bude prijatan enterijer, da nije preglasna muzika, da ono što je na okolnim tv-ima ili video bimovima odgovara muzici koja se pušta (a toga je sve manje :( ), da cene pića nisu prenaduvane, da konobari (bolje konobarice :fijuk: ) znaju šta imaju za šankom... eh, da šank mora da bude lep, ali to se već podrazumeva pod enterijerom... Da nije zadimljeno... :roll:
Ako se setim još nečega, pišem... ;)
Definitivno me privlaci oiginalnost. A toga je u posledje vreme sve manje, svi lice jedni na druge. Ali i pored ambijenta ako je osoblje neljubazno mene tu vise nevidise :jok:
Prvo i osnovno, potrebno je da atmosfera bude opustena. Ne volim fancy mestasca, ona gde su svi napirlitani i izgledaju k'o da su izlozbeni eksponat. Volim mesta gde se cuje prica i smeh, gde se vidi da su ljudi dosli da se opuste i zezaju. Osvetljenje - ne prejako, izludjuje me kad je osvetljeno k'o u lekarskoj ordinaciji :wacko: Ono sto mi je takodje bitno, takoreci najvaznije, je muzika koja prija mojim usima. To ne podrazumeva stecista turbo folk zaludjenika. Koliko muzika treba da bude glasna - zavisi od tipa lokala. Naravno da ocekujem izuzetno glasnu muziku ako sam se napenalila negde da se izigram :osmeh: Za popodnevno opustanje (pogotovo u letnje doba) najvise mi prija bastica nekog lokala koja nije previse blizu puta i u kojem nije previse glasna muzika.
Za popodnevno opustanje (pogotovo u letnje doba) najvise mi prija bastica nekog lokala koja nije previse blizu puta i u kojem nije previse glasna muzika.
Po mogucnosti bez komaraca :fijuk:
Volim kafice u kojima kad narucim kafu, dobijem istu sa puno slaga, odozgo cokoladne mrvice, obavezni keks ili cokoladica pored solje na tacnici, dekorativno namestenu kasikicu na salveti koja je mastovito savijena...
Volim takve detalje, hocu da uzivam u kafi dok je pijem i da uzivam da je gledam ispred mene na stolu. 8) Naravno ne mislim da treba sve bukvalno ovako da bude ali volim kad se obraca paznja na sitnice. Naravno muzika ne sme biti preglasna ili iritantna.
valentina
18.04.2006, 18:32
Slazem se sa svim sto ste napisali:ok:
Po mogucnosti bez komaraca :fijuk:Komarci Novog Sada te željno iščekuju... :fijuk:
nattydread
13.05.2006, 16:40
meni je najbitnija muzika, znaci dobra muzika, i da su ljudi opusteni i da nema bas previse klinaca.
Meni je najbitnija usluga kao i dobra muza. Najvise mrzim kad nesto narucim, a onda pustim korenje cekajuci da to i stigne, a jednom prilikom su u kaficu u kom sam bio pustali "Ringe, ringe, raja". :hahaha: :hahaha: Vise nikada nisam krocio u taj kafic!
blueella
13.12.2006, 00:09
ne volim tamna mesta, znači, svetliji nameštaj..ne volim neudobne stolice i neljubazno osoblje...važna je muzika, starosna dob klijentele mi nije bitna, najčešće sam u lokalu gde je sve u kombinaciji boja crveno - slonova kost, osoblčje je mlađe, a klijentela od 16 - 56 god. , muzika zabavna, strana. Nije da bi mi smetala domaća, ali je to politika lokala da se domaća muzika ne pušta :huh: volim da je posluženo u lepim, čistim i ako je moguće u otkačenim čašama, šoljama... i obavezan keksić ili čokoladica uz kafu :fijuk:
Da bih rekla za kafić da je dobar moram ga ambijentom osetiti kao svoj. Volim kafiće sa šmekom, nekom originalnošću, opuštenošću. Prijatna muzika, nikako preglasna, udobne stolice, dobra usluga, cene adekvatne usluzi i ambijentu. Najlepše se osećam u onim kafićima gde nekog znam: gazdu, konobare ili redovne mušterije. Lepo je kada nekog koga zapravo ne poznaješ sretneš u gradu i javite se jedno drugom, a povezuje vas samo to što ste oboje redovni gosti istih lokala.
Najbitnije mi je da je u kaficu opustena atmosfera,dobra lagana muzika i prijatno osoblje ;)
Bilo bi dobro da ima neki kafić poput onog iz filma "Paklena pomorandža" (ako ste gledali), gde se toči samo mleko. i naravno da je onakav ambijent.
имам пар омиљених локала... музика је под број један, амбијент је двојка а под три је добро :pivo:
Dobar kafić je onaj u kome na miru i laganeze mogu da ispijam kafu sa mojom slatkom, uz dobru muzu, prijatno osoblje, naravno i kafa mora biti odlična... A pri svemu tome, priča ode u beskraj i zaboravim na vreme...:zagrljaj:
Dobar caffe,je onaj u kojem se osećam kao domaća.
Još bolji,onaj u kojem poznajem konobare,uvek nađu mesta,ako je gužva...ako nema mesta,oni ga naprave :beyond:...i tako...
starsica
16.09.2008, 00:51
Najlepše se osećam u onim kafićima gde nekog znam: gazdu, konobare ili redovne mušterije
otprilike.. jednostavno, volim kad upadnem negde u neki lokal, da me docekaju poznati osmesi ljudi koje znam.. :osmeh: volim kad udjem i kad me docekaju recima: 'Dje s' Teodore, mrcino lepa" :) volim kad se negde osecam kao kod svoje kuce, i gde znam da mogu sama sebi da nalijem vode, da ne moram da cimam konobara svakih 5 minuta npr. :beyond: volim opustenu atmosferu i volim neku kulericu sa osobama sa kojim i inace volim da otpadam..
sto se tice izlaska, ne posecujem fensi mesta, gde izgleda kao da si upao u muzej vostanih figurina.. :dry: volim da odem negde da se izveselim, da se izdjuskam, da se rastalambasim.. a to je uglavnom neka rock svirka ili tamburasi :uzbud: doduse, cesto me putevi odvedu u diskoteke u koje generalno ne volim da izlazim, ali su tamo svi moji drugovi.. a kad sam pored njih, mesto mi je manje bitno ;)
Neuhvatljiva_
16.09.2008, 09:20
Volim kafiće sa šmekom, nekom originalnošću, opuštenošću.
:uredu: i dobrom ventilacijom, naročito zimi :uredu:...Po tome sam izvrsila selekciju na zimske i letnje kafice :hahaha:
Naravno usluga mi je jako bitna :roll:
Dakle, koje su po vama bitne odlike dobrog kafića :cesces: , tj. šta najviše "bodujete" kod mjesta gdje izlazite :uredu: , šta vas najviše iritira, šta vam se ne svidja :jok: ....
Najvažnije mi je da muzika nije preglasna, da može normalno da se razgovara, dalje, udobnost stolice ili fotelje ili čega već što je namenjeno sedenju, kultura konobara, kvalitet usluge u smislu pražnjenja pepeljare, i da mi konobar ne sedi na glavi ali da je uvek u blizini da ne moram da se derem ako mi nešto treba i ventilacija, jesam pušač ali ne volim da me dim štipa za oči.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.