PDA

Puna verzija : Sunčane naočare

irnik
15.04.2006, 09:10
Čitam danas poučne savjete Victorije Beckham :roll:, kako što bolje izgledati.
Jedan od savjeta je: nikada ne izlazite van bez sunčanih naočara, pa čak i kada je oblačno! :roll:
To me je podsjetilo da uskoro počinje - sezona naočara 8) :) . Da li nosite sunčane naočare8)? Koji model odgovara vasem licu? Koje su naočare 8) ove godine in?

Phoenix
15.04.2006, 09:24
Meni to i nije toliko moda, koliko neophodnost. Ne podnosim svetlost ni u jednom dobu godine, pa bez sunčanih naočara retko gde idem.
Inače, što se aktuelnosti modela tiče, meni ni to ne igra preveliku ulogu, a mislim da ne bi trebalonikome, jer oblik naočara treba prilagodjavati obliku lica. Takodje, treba težiti kvalitetu stakala, jer je ipak zdravlje u pitanju.

I, da, nosim "rejbanke". ;)

SQUAW
15.04.2006, 18:59
Suncanih naocara imam dosta, raznih modela i boja, i ponekad bas ne mogu bez njih. Nosim ih tokom cele godine, sem kad je kisa. Imam jedne sa ruzicastim staklima, i kad ih stavis moras da se nasmejes istog trenutka, sve je veselije. I bilo ko da ih proba, cim pogleda kroz ta stakla, nasmeje se. Carobne su. ;)

Trenutno najcesce nosim Iceberg. 8)

Imam takav oblik lica da mi skoro svi modeli odgovaraju, tj, 'ladno bih mogla da ih reklamiram, ali ih ne biram po tome koji je model trenutno "in", nego po tome koji mi se svidi. Naravno, ispred svega je kvalitet, zbog okica, i zato uvek kupujem firmirane. :uredu:

yige_gui
16.04.2006, 06:11
Imam takav oblik lica da mi skoro svi modeli odgovaraju

i ja, i ja, i ja! :skok:

volim da nosim naocare.. i to svih boja, oblika i velicina.. maznula sam jedne sestri sad kad sam bila kuci, bas bas su mi se mnogo dopale :fijuk: a pred kojih nedelju dana sam kupila velikeeee, tamno plave.. izgledam ko muva u njima :smeh:
ne nije mi bitna marka.. bitno da se one meni svide :skok:

Meggy
17.04.2006, 21:09
Nosim ih, ne zato sto sam luda za njima, vec zato sto moram, jer u suprotnom ne vidim belu macku kad sija sunce :wacko: A tek kombinacija snega i sunca :uzbud: - tad nacisto obnevidim!

Nosim one sa tamnijim staklima, jer mi ne pomazu puno one sa svetlijim. Gledam da stakla ne budu previse velika, jer u suprotnom samoj sebi izgledam smesno.

vlado
01.07.2006, 11:54
Cvikere za Sunce nosim kada je to potrebno, ali ipak gledam da mi te naocari stoje a ne da idem kao neka sluta ulicom. Sto se tice marki do sada sam isprobao "Raiban".8)

Kunic
01.07.2006, 16:16
Samo kada vozim ih metnem. 8)

Meggy
01.07.2006, 17:29
Samo kada vozim ih metnem. 8)
Da, cak i nocu :fijuk:

blueella
08.10.2006, 08:53
nosim ih i leti i zimi...zbog neophodnosti..oci mi odmah zasuze kada sam na svetlosti..imam razne...a najcesce nosim providne..ove godine su bile in one ogromne,ali meni ne stoje jer imam sitno lice...u kolima mi stoje nekoliko crnih i sivih jer kad vozim,one providne bas ne vrede mnogo.

Papak
18.01.2007, 20:49
Ne nosim sunchane nego ove choroskope ali bash su .ebachki :lol:. Kad bih uzeo sunchane, ne bih daleko stigao. Prva bandera bi bila moja :fijuk: . Pogotovo nochu, tad sam k'o kokosh :pin:. Ali evo bash danas jedna koleginica iz laba ode na lejzik oprejshn, pa chu sachekam da vidim kako che ona da prodje. Ko zna, mozda i ja jednog dana budem 8) .

yige_gui
26.01.2007, 02:12
moram sve plasticnjake da bacim u djubre :plakanje: vec neko vreme vidim crne tachke pred ocima kad jako bljesti.. :hmm: tako sam se i odlucila da odem do okuliste (iako su me drugi zajebavali da vidim bele misheve i da bi mi bilo bolje da odem do psihijatra:lol:) tako mi teta doca saopshtila da imam urodjenu mrenu i da moram kupim kvalitetne dzozle.. :uredu:

8) 8) 8)

SQUAW
26.01.2007, 03:42
Nemoj da brineš, nisi sama :raspolozise: :zagrljaj::ortak:

yige_gui
26.01.2007, 05:11
i ti vidis tachke, a? :lol: sad mozemo u duetu da imamo TACHKA PARTI :uzbud:

:zagrljaj: :ortak:

makilli
31.01.2007, 01:17
Nosim ih leti,ali imam muke sa kupovinom jer mi slabo koje odgovaraju,jedva nalazim nesto pristojno...

playgirl_ns_89
12.02.2007, 20:05
Ja obozavam naochare za sunce! Imam bar jedno 20 pari!
Ja nosim one velike....ne bash one shto ti prekriju celo lice ali su velike..........gotivim ili crne ili braon ili bele......bne volim bash da experimentishem sa bojama shto se tiche toga!
I uvek cu dati puno para za njih!

Cezar
12.02.2007, 20:16
Crne mafijaske cvidze... Najcesce ih nosim u Grckoj, kad ja, frajer prodjem sa tim cvidzama, sve devojke lude zamnom 8)

zvucnjak
13.03.2007, 05:00
Ove. (http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/sunglassesgiant_1937_48148814)

Andjelika
21.04.2007, 00:58
moje ochi ne podnose naochare za sunce....
dobila sam pre 10-ak dana pradine, prelepe, extra mi stoje, ali ne vredi......
nosim ih sad kao rajf....
da bar imaju neku namenu...

TVO.JA_
21.04.2007, 20:18
Da obavezno ih nosim,možda i kad nije vreme za sunčane naočare,loša navika rekla bih...ali zbog duge kose nekako ni je to najbolje rešenje..:roll: Ni sama ne znam koliko ih imam,ali najdraže su mi Gyvenchi evo ove...:ok:

http://img85.imageshack.us/img85/9602/sgv137jb0.jpg

morrib
03.06.2007, 21:22
Ja koji nosim naočare korekcione za vid od drugog razreda osnovne škole, a sigurno i mnogi koji takođe nose naočare za vid, nikad ih nisam smatrao kao modni detalj već kao pomagalo. I zato sem kada je potrebno zbog sunca, smatram da je to neukusno kao modni detalj, kada nisu neophodne. Naprimer u studiju kod javnih i estradnih ličnosti, u sredsvima javnog prevoza, u kosi na ulici itd. Zašto neukusno, pa koristiti ortopedsko pomagalo kao modni detalj, ili kao ukras mislim da nije u redu. Mnogo puta u životu sam pomislio koliko su srećni ljudi koji ne moraju da nose naočare, a to posebno kada su mi smetale, pri radu, kada se oznojim pa spadaju, zimi pri nagloj promeni temperature kad zamagle itd.. Normalno oblik okvira, boja stakala, treba da budu funkcionalno prilagođeni i modno usaglašeni, posebno u pogledu estetike prilagođenja osobi koja ih nosi. Možda je ovo nakaradno ili preoštro, ali dozvolite i drugačiji način gledanja na sunčane naočare kao modni detalj. Tako ja kao osoba koja mora da nosi naočare za vid gledam na osobe koje preteraju sa sunčanim naočarima.

tibor
03.06.2007, 21:31
ne nosim naocare , mada sam previse za kompom i polako mi smeta , osecam to :cesces:

kerfija
17.06.2007, 08:37
Nosim i to sa sirokim okvirima u boju koju mi odgovara tenu lica .

Mare care
30.06.2007, 09:33
To je jedan od mojih fetish-a! Kad bih imao novaca, svake nedelje bih kupio neke nove. Ovako imam samo jedne...

Medjutim, kada prodjem pored izloga i bacim oko na novu kolekciju POLICE , DIESEL i jos neke kreatore- hocem da izludim!

**princess**
30.06.2007, 12:38
shto ludje to bolje :)

Najgora
24.02.2008, 23:02
http://img255.imageshack.us/img255/860/c7c049d0ddf4611a9ed4187zj8.jpg

Velike naočare su skoro kao mit – odjednom nas pretvore u Sofiju Loren ili Anđelinu Žoli. Ko se ovako skriva, mora da je poznat, u najmanju ruku misteriozan i izuzetno šik.

U principu, za XXXXL naočare važi da je oblik blago zaokružen, stakla su samo umereno tamna, tako da oči mogu da se vide. Ne bi trebalo da se pretera sa trendom pa da stakla budu veća od lica i važno je da naočare imaju prelaz boja, jer u protivnom izgledaju kao maska.

I dalje su moderne ogromne pilotske naočare Rej Ban. Potpuno novi su neobični detalji na drškama poput mini-šnale za kaiš ili metalnih ukrasa kao zamena za ukras.

Od boja su ove sezone aktuelni braon tonovi, ali i crna, kao i bele naočare u stilu 60-ih godina XX veka.

Potpuno su "aut" šarene naočare bez rama koje su se proteklih godina nosile u roze-braon tonovima od plastike. ]preuzeto sa neta

swba
26.02.2008, 05:58
To me je podsjetilo da uskoro počinje - sezona naočara 8) :) .

:ljutko::ticesmeni:
sad ce meni biti 100 sati drndanja na dan :roll: ko da su svi coravi u ovu ameriku

elem posto sam postao nazovi strucan za naocare samo par preporuka 8)
ako cete da nosite dzozle zarad modnog detalja, tj. necete menjati demo lense ja bih preporucio da kupujete Ray Ban... trenutno imaju najkvalitetnije lense... dok nikako ne bih preporucio D&G i DKNY... ako vam do tada pomagala za vid nisu bila potrebna, posle nosenja njihovih modela ce trebati zasigurno... znaci krs od kvaliteta... em rade lense nekom zlj plastikom, em svak par ima dioptriju 8)

licno nosim ray ban i bole 8)

yige_gui
26.02.2008, 07:21
ja bih preporucio da kupujete Ray Ban... trenutno imaju najkvalitetnije lense... licno nosim ray ban i bole 8)

dobro ba, jel mislish da je red da i moja malenkost dobije novi par? :kul:

swba
26.02.2008, 09:06
dobro ba, jel mislish da je red da i moja malenkost dobije novi par? :kul:

mojne offtopcharish 8)
sam ti reko izaberi, ce da bidne... nekada :fijuk:

da dodam jos nesto sto zaboravih u prethodnom postu:
Nazalaost prilikom kupovine naocara vise paznje poklanjamo samom dizajnu nego kvalitetu lensi. Kad smo vec to zanemarili opet moj glas ide za ray ban. Ljudi imaju daleko najkvalitetnije ramove, posebno kad su plastificirani ramovi u pitanju :uredu:

little fairy
29.02.2008, 23:54
Ne padam na marku i modu. Bitno da su kvalitetne jer moje oči to zahtijevaju.

Nije bitno dal' je sunčano ili oblačno. Ako u bilo kojem trenutku meni zasmeta 'svjetlost' ja izvadim svoje Ray Ban-ice stare 6 godina i boli me đon za sve i za njihovo mišljenje dal' je pretamno za naočale ili nije.

Moje oči, meni smeta.

shacky
02.03.2008, 21:15
nosim dioptrijske naocare sa fotogray staklima tako da mi nisu potrebne posebne suncane naocare, ali imam jedne braon i jedne crne ogromne , plasticne, sa pijace (150 din) koje nataknem kad sam u trendu8)

saskabg
03.04.2008, 11:37
ovde imate veliki izbor brendiranih suncanih naocara, kao i parfema, www.parfimerija.eu jako su povoljni, moje drustvo se preko njih snabdeva, uvek imaju novitete, evo pre nedelju dana sam dobila novi model chanel-a, vrh su, vidi se da su original,a to je danas najteze naci.

saskabg
03.04.2008, 11:41
Ljudi obrati paznju na stakla, imam jedne naocare, fenomenalne nisu brand, ali imaju sitne ogrebotine na staklu, i primetila sam da pocinje sve cesce da me boli glava.

visanthia
28.04.2008, 20:29
:uredu: Имам. Носим чак и зими,по потреби :roll:

yige_gui
28.04.2008, 22:55
imam i ja nove dzozle za vid :uzbud: s obzirom da mi se vid pogorshao :roll: morala sam pod hitno po nove.. kad sam ih uzimala, pitali me dal' cu i ono zatamljenje.. ja u fazonu shta :ces: pa mi objasnishe, ja rek'o pa aj' vazhi.. tako da od kad imam to samozatamljenje redje nosim sunchane.. ali s vremena na vreme i dalje nabacim svoje muva-dzozle 8)

swba
29.04.2008, 05:05
kad sam ih uzimala, pitali me dal' cu i ono zatamljenje.. ja u fazonu shta :ces:

to ti se zeno zove tranzishn lenses ;)8)

Kal_el
29.04.2008, 09:11
ma sunčane naočarke ne skidam već 5 godina ...
godine čine svoje :beyond:
P.S.
pa sad mogu da kolutam očima po prolaznicama da ne primete da se izbuljujem u njih :stid2:

Zvonchica
30.04.2008, 11:49
Danas baš kupila jedne. :uredu: kod kineza, 200 dindži.
Ionako ih nosim samo kad vozim jer mi jako smeta sunce - tako da su odlične! :)