Puna verzija : Web hosting...
Vidim da niko ne govori o hostingu...zanimaju me vaša mišljenja i preporuke.... :)
Po mom iskustvu za hostovanje ozbiljnih stranica ipak se treba odlučiti za proverenog provajdera.
Razlozi su: bezbednost, pouzdanost, broj pristupnih linija ka serveru...
Meni je bitna i mogućnost FTP konekcije na server provajdera, kako bi lako mogao menjati sadržaj stranica koje održavam...
dobra tema... :ok:
nastavite...
sladoledzija
03.07.2007, 23:16
Da s'tim što kod nas tu ne važi koliko para toliko muzike, preporučujem ti beži dalje od provajdera koji usput nude hosting usluge. Suviše skupi a suviše malo nude za tu cenu, a o tehničkoj podršci da i ne govorim. Takođe je bitno i znati kakve zahteve treba taj hosting da zadovoljava.
Sad konkretne preporuke ne bih da iznosim javno ovako, da se ne bi protumačile kao reklama. :)
Po nekom mom misljenju sve zavisi od toga sta zelis...da li zelis napraviti neku svoju licnu stranicu ili da eksperimentises sa kreiranjem web stranice, za tu svrhu po meni postoje i neki relativno zadovoljavajuce free hosting kompanije i uz malo cackanja po pretrazivacima, mozes imati solidnu stranicu za licnu upotrebu...a ako si resen/a da stvoris prezentaciju koja ce biti javna i profesionalna, tu vec defintivno predlazem placeni hosting kao sto rece DarkRed. :)
Po cenu da dobijem packe shto reklamiram neki drugi forum, ipak je usko vezano za hosting...
Naime, od 2004. godine imam free hosting kod Trap17 (http://www.trap17.com/)
Uptime im je skoro 100%, free paket ukljuchuje pun cPanel, PHP sa maximalnim vremenom izvrshavanja (ko treba da zna, zna shta ovo znachi) MySQL, PostgreSQL, Fantastico, awstats, FTP (sa neogranichenim brojem FTP naloga), Frontpage Extensions, preinstalirane skripte ako treba, Cron jobs, neogranichen broj email naloga, sa POP3 pristupom (mogutje i IMAP, nisam proveravao), neogranichen broj poddomena, mogutjnost parkiranja domena, HotLinking zashtitu... Josh gomilu stvari... Najbolje od svega - nema reklama! Sve shto treba da radite, je da postujete na njihovom forumu (e, za ovaj deo tju da dobijem packe), i na taj nachin, kvalitetnim postovima, produzhavate hosting... Ja eto tako funkcionishem vetj 3 godine, i prezadovoljan sam... Uostalom, ova slichica ispod je sa tog hostinga ;)
E, da... Prostor: 500MB, sa 10GB protoka mesechno... Pretty neat, ay? :)
A ukoliko imate novaca, predlazhem ComputingHost (http://www.computinghost.com/), koji za male pare ima dobar hosting, kod iste ove kompanije - Xisto (http://www.xisto.com/)...
sladoledzija
05.07.2007, 14:24
Tako sam i ja radio jedno vreme, ali smori na kraju pisanje na takvom forumu, jer nema neke opustene diskusije svi su tu zbog nabijanja postova. Takodje u svakom trenutku se moze desiti da se promenu pravila igre pa da ostane bez hostinga(sto se i meni desilo) sreca nebitan sajt je bio tu hostovan.
A s' druge strane cena od 30+ eura godisnje za domen i hosting vise i nije neka prepreka.
Pa ono... Ime i tu necheg... Mada, evo, 3 godine je hosting tu, pravila igre se menjaju zaista, sada morash da nabijesh 25 postova da bi dobio paket, i velichina paketa se povetjala bar 3 puta od kada sam ja chlan... Sa 50MB i 1GB, na 100MB i 5GB, i sad je 500MB sa 10GB... A i servisi se gomilaju... Pocheo je kao solo hosting (free + komercijalni), sada je tu i ImageHosting, i shta ja znam shta sve ne... Imaju prilichno stroge moderatore, tako da nije uopshte lako samo napisti post... Mora da bude kvalitetan... Community je dobar, i ne smori se chovek brzo (ja sam prvi kome dopizdi piskaranje po forumima brzo - znaju stariji chlanovi sajta od kad sam :) dodjem, odem, dodjem, odem :))
Anyways, nije problem u parama (para nema!), nego kako ja da platim hosting outside... Ja sam takav, da mi treba i PHP i MySQL, i sve to shto miam kod ovog, a ni jedan nash provajder ne nudi to, ili trazhe abnormalne cifre...
Sve u svemu - izbegavati nashe provajdere, koji ionako bash i nisu previshe struchni (chast izuzetcima)... Evo, moj Panline su dobri, znaju rad, ali opet su skupi kad se sabere shta meni sve treba... Ne... Ne treba mi... Hotju to :)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.