Puna verzija : Seks sa bivšima je ovisnost
Crazy Angel
02.07.2007, 20:53
http://img529.imageshack.us/img529/3725/sekssabivsimara0.jpg
Sjećanja na prvu ljubav su neizbrisiva.
Prve ili bivše ljubavi često imaju ovisnički karakter koji nam ne dozvoljava da se otrgnemo razmišljanjima i osjećaju leptirića u stomaku svaki put kada pomislimo na svoje bivše.
Stručnjaci upozoravaju da bi nam sjećanja i čežnja za bivšim ljubavnicima mogli uništiti buduće veze pa čak i brakove.
Prva ljubav ili bivša veza koja je opečatila ljubavni život svakog pojedinca ne može se tek tako izbrisati iz sjećanja.
Kada se nađemo u situaciji da ponovo stupimo u seksualnu i emotivnu vezu sa nekim bivšim, taj odnos ne mora nužno imati karakter afere.
Međutim, kada se upuštamo u ponovnu komunikaciju sa bivšima to često zna biti jako opasno.
Obično sve počinje nevinim telefonskim razgovorom, a završava se u hotelskoj sobi", objasnila je psiholog Nancy Kalish sa državnopg Univerziteta Sacramento, Californija.
Naučnici smatraju da je ovakvo ponašanje tipično za sve ljude srednjih godina koji se na proslavama deset ili dvadeset godina mature ponovo zaljube u svoje prve srednjoškolske ljubavi.
"Ovakav osjećaj je jači od bilo koje droge", naglasila je Kalish.
~~~~~
Dali ste vi imali slične probleme?
Ne vidim şta ima loşe u tome :beyond:
a iskreno ne znam da li je ovisnost
ali nam svima prija :uzbud:
PropelerZviz
12.07.2007, 18:09
Pod bivšima ovde podrazumevam vezu koja nije jednovečernja ili jednodnevna :smeh: Jer u suprotnom nema ništa loše u ponavljanju sex-a. Normalna stvar, mrzi te da ispočetka nekoga obaraš sa nogu, a oće ti se... sve i da nije idealno, trening dobro dodje :smeh:
Nikad to u životu uradio nisam sa bivšom.... to je smesno... a kamoli da sam ovisan. To možda pali onome ko i nije bio za vezu, nego za "druženje:stid2:" pa sad samo to radi bez obaveza...
Jednostavno ako nemas sex-a, nemoj se spuštati na neki nivo gde ga je lako naći... Kao zagoriš, pa zoveš bivše redom, pa se možda neka za*ebe :fijuk:
Namontiraš se i u lov... pa šta bude...
Neuhvatljiva_
12.07.2007, 19:30
Daleko od toga da bi mi seks sa bivsim bila ovisnost...Sa bivsima je sve "bivse"...Jedino opcija da je sa nekim seks bio ekstra a sve ostalo :dry: , pa da pozelim...ali to se nije desavalo :fijuk:
...Sve je povezano, pa ako se u nekim stvarima ne slazemo, onda se i strast gasi...
Zavisnost?Mozda, ne znam za te "slucajeve".Znam za potrebu da se bude sa njim/njom po svaku cenu,makar i samo tako.Znam za veze koje funkcionisu samo u oblasti sexa.Sve ostalo,van toga je katastrofalno.To je ona hemija o kojoj pricaju,verovatno.Ili fizika;) a hemije ni od korova... Cudesno,ali moguce.Sve ostale kombinacije su varijacije na ove dve teme.
Mada...:cesces:
...zavistan od sexa sa bivšom nisam bio ni dok je bila tadašnja....:roll: ...a kamoli sad...:roll:
baş sam juçe sreo bivşu ... inaçe şkolsku prija-
teljicu od pre dve godine iz şkole jezika ...
i şta çovek da pomisli na +45 C pred 26godişnjom
oskudno obuçenomm prijanjateljicom ? :beyond:
krivo je more :stid2:
biterlemon
14.07.2007, 12:44
Bivse su uvek posebne, osim onih koji su me razocarali...
Ne vidim zasto bi trebao da gusim plemenita osecanja prema njima? I ta osecanja su deo mene.
Samim tim da se kojim slucajem nesto zavrsi i seksom... Pa uverenja sam da svako treba da sledi svoje zelje. Gusenje zelja je gusenje nas samih...
Da, secanje na bivse nam otezava da ostvarimo nove kontakte. Bas zato volim da su bar prisutne na nivou dopisivanja. Tako se lakse podnosi zivot!
Ipak su posebne, one su osobe koje sam voleo, a volim i sada!
:cesces: :uredu:
Sta fali tome... Malo se prisetis lepih dana... Ali sto rece biterlemon, samo sa onima koje nisu razocarale...
Samo sarma je dobra kad se podgreva. Bivši jok,kakva crna ovisnost :hahaha:
starsica
26.08.2007, 00:08
sex sa bivsim se desio samo jednom... trebalo je da postane bivsi i da se ponovi to jedno vece.. da bih skontala zasto je bivsi :dry:
Pa, moze cak i da bude sladje......:fijuk:.
nattydread
26.08.2007, 18:42
ne bih se kresnula sa nijednim bivsim, nema sanse. uopste me ne privlace takve stvari. jednom sam probala, bolje da nisam. sa krepanom ribom bih vise uzivala, mislim...
SansRomantic
29.08.2007, 18:43
...jednom sam probala, bolje da nisam. sa krepanom ribom bih vise uzivala, mislim...
:ok::uredu:
a pazi kad je još sex u toku veze bio 10+ :uzbud:
imam jedan takav slučaj u neposrednoj blizini...svaki bivši je predmet želje dok je sa sadašnjim, a kad i on postane bivši dobija mogućnost free ride-a s vremena na vreme...
slučaj za kliničkog psihologa :hmm::blink::wacko:
elem, mene ti bivši ama uopšte ne interesuju u tom pogledu...
valjda mi se do sada dešavalo da se tokom veze, kako ona ide na dole i kvalitet sexa opada dramatično...pa ga ima sve manje...i manje...pa završimo tako što pre raskida i meseca dana nismo gužvali posteljinu...
za čim onda da žudim kada više nismo zajedno :beyond:
Neptun70
30.08.2007, 14:05
Sve pise u mom potpisu...ako je sex dobar,zasto da ne,pa i sa bivsom!
veverica
30.08.2007, 14:13
Драги моји, док год упражњавате секс са њим/њом, он/она није бивши/бивша... :jok:
Probala jednom, ni sama ne znam zašto. Možda sam htela da oživim nešto što je umrlo, al' nije mi se svidelo. Trajalo je 7 dana, eto koliko sam ovisna. A da ih volim sve na gomilici i dalje, volim ih :uredu: to mi je neka zaključana, samo moja fiokica koju ponekad volim da otvorim i pretresem u mislima, samo to, ništa više.
yossarian
30.08.2007, 17:26
Нисам имао ту част, моје бивше ме обилазе у широком луку, праве се да ме не виде, не поздрављају ме, наравно под условом да се нису одселиле у иностранство.
А и не треба се у то упуштати, ништа ружније од мушкарца који моли за орални секс и не добије...
Нисам имао ту част, моје бивше ме обилазе у широком луку, праве се да ме не виде, не поздрављају ме, наравно под условом да се нису одселиле у иностранство.
А и не треба се у то упуштати, ништа ружније од мушкарца који моли за орални секс и не добије...
:smeh:
Ne svidja mi se naslov,nekako ga ne povezujem sa recju bivsi...
Neko moze biti ovistan o sexu a o sexu sa bas bivsima tesko,moze samo da jos uvek bude zaljubljen u tog nekoga pa da se svakom vraca(slucaj zena) ili da je zagorio pa (ko sto Propeler navede) rovari po imeniku necel se koja smilovat i svratit na ''kafu''...
Jednom se desilo,bilo extra ali ok,ja sam uvek van svih statistika ;)
Jednom se desilo,bilo extra ali ok,ja sam uvek van svih statistika ;)
:smeh:
...što ne znači da si postala zavisnik...:roll:
...dešavali su se povratci na staro ali nisu nikad izašli na bolje nego u prethodnoj verziji priče...sex je bio na "nivo"...ali sve ostalo zbog čega se veza pretvorila u bivšu vezu je uvek bilo još gore...:roll:
Nije bilo šanse da obolim od neke takve boljke :jok: bivši je bivši jer postoji valjan razlog za to :uredu:
biterlemon
01.11.2007, 20:58
Bivse su uvek posebne, osim onih koji su me razocarali...
Ne vidim zasto bi trebao da gusim plemenita osecanja prema njima? I ta osecanja su deo mene.
Samim tim da se kojim slucajem nesto zavrsi i seksom... Pa uverenja sam da svako treba da sledi svoje zelje. Gusenje zelja je gusenje nas samih...
Da, secanje na bivse nam otezava da ostvarimo nove kontakte. Bas zato volim da su bar prisutne na nivou dopisivanja. Tako se lakse podnosi zivot!
Ipak su posebne, one su osobe koje sam voleo, a volim i sada!
:cesces: :uredu:
Auuuu, bljak :pegla: kako sam mogao napisati ovakvu bljuvotinu. Mora da mi se ona zadnja motala u glavi... A ona je bila posebna.
A da budem iskren, prve ljubavi su toliko malo razvile sebe kao licnosti za ovih 20 godina, da bi to bio nalik susretu kralja i pastirice...
A seks sa bivsima, nikada!
:uredu:
Andjelika
01.11.2007, 23:22
Mislim da bi to bila jako jako losha ideja.
*made_of_stars*
14.11.2007, 17:31
znimljiva tema...:)
to je moguce,evo ja sam zivi dokaz:stid2:
Doticni gospodin R. i ja smo bili u vezi 8 meseci... Skontali smo da ne funkcionisemo kao par nikako:cekic:,a sex nam je nevidjeno fenomenalan:sex2::jupi:...:uzbud:
i sto onda ne bi uzeli sta nam zivot pruza.... ;)
Ivana-psy
14.11.2007, 18:22
Sex sa bivsima :cesces: zavisnost?!
Pa mozda ne bih to nazvala zavisnoscu al' definitivno da se to desava, govorim iz iskustva :) Mislim da mu to dodje kao jos jednom osetiti ono sto je nekad bilo tvoje, ali i imati ono sto vise nije tvoje.. Cudna je ljudska psiha.. Sve to naravno, ako ta osoba predhodno nije izazvala neka lose osecanja.. Onda zbogom 8)
Naravno, mmislim da to ima veze i sa kvalitetom sexualnog odnosa... Ako je par imao dobar sex ;) ali na drugim planovima im nije islo i odlucise da se razidju, onda je normalno da ce pozeleti aferu nakon veze, bez obaveza..
Takodje je moguce da se sretnu na nekoj zurci, pod uticajem alkohola ponovo se pozele, ali tad ujutro obicno sledi recenica 'ovo je bila greska' ali i to se desava :beyond: :roll:
Ima svakakvih razloga za sex sa bivsima, ali cinjenica je da se to desava, mozda i cesce nego sto to zelimo :cesces:;) ali se desi :sex2: posle bude :conf: ali sta je tu je..
...priznajem da sam zavistan od...igranja fudbala,ispijanja prepodnevnog espresa i citanja novina,ispijanja piva sa drugarima i slusanja rock'n'roll-a,cigareta i hashisha,lepih zena...ali sex sa bivsom?Nece ta "bolest" na mene...ne,ne...:jok:
biterlemon
17.11.2007, 02:53
Mislim da je i seks sa sadasnjima ovisnost!
:hahaha::hahaha::hahaha:
plavasvetlost
28.11.2007, 19:41
ma meni je sex sa bivsim nesto kao incest, sta tu ima vise da se pokazuje...
believer
28.11.2007, 20:23
generalno,mogla bih da imam seks sa bilo kojim bivsim...seks je bio uvek okej,i nije on rasturio vezu nego moja ili njegova ocekivanja....
e sad,drugo je pitanje da li i praktikujem seks sa bivsim
ne
i opet,ne zato sto mi je to bljak nego eto,nisam u prilici...ne srecemo se.....
Savannah
28.11.2007, 20:23
Seks sa bivšima je ovisnost...
Ovisi...koliko je dobar taj sex bio :roll: :smeh:
...sex sa bivsima?!?!?!.....nikad!!!!!......:jok:....ne ja.....:jok:.....
Nikad i bukvalno...:ok: da joj je za lek:jok:
:hahaha:...moje misljenje potezi ocajnika
Prošlost je nešto što nas često јe*e.......:smeh:
Sexs sa bivsim je glupost:uzbud: i to narocito ako si zensko.Njemu super mozda dodje,a sti imas od toga.NISTA jos jedan razlog za kajanje.:cesces:
Obavezno.Zbog "dobrih odnosa" !!
Sexs sa bivsim je glupost:uzbud: i to narocito ako si zensko.Njemu super mozda dodje,a sti imas od toga.NISTA jos jedan razlog za kajanje.:cesces:
konaçno i jedno razumno zensko da çujem
Ako nije u funkciji ponovnog uspostavljanja veze, po mom skromnom misljenju, seks sa bivsim partnerom je cesto jedan od najtezih oblika ocaja i nedevoljnog postovanja, kako sebe tako i bivseg partnera.
Nije to tako lose,pa da se setimo starih vremena:plaz2:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.