Puna verzija : Prevara - da ili ne?
kissigirl
27.05.2006, 17:35
Ako biste oprostili,da li bi to kasnije koristili kao izgovor za sve sto lose krene u vezi?Ako biste ostavili osobu koja vas je prevarila,da li biste se kajali,ili zaboravili?Da li ste vi nekada prevarili voljenu osobu?Ako jeste,sta mislite,sta je bilo presudno u odluci da izneverite partnera?
Mogu ja prva? :stid2:
Prevarila sam onog koji je sad vec davna proslost (iliti, na engleskom: past perfect :lol: ) sa onim sa kojim sam sad... Razlog? Nisam bila zadovoljna vecinom stvari u vezi koja se vec pretvorila u naviku i mucenje. Kulminacija je nastupila kad se je otisao na more bez mene (za sest godina smo dvaput isli zajedno na more i dva puta na skijanje... ostalo sam :roll: ) i kad se vratio izjavio da se "nikad bolje u zivotu nije proveo", a ja odma' namirisala da me prevario, sto se kasnije potvrdilo kao tacno http://img74.imageshack.us/img74/259/txs7pl.gif Tu negde nakon sto se vratio sa mora sam ga i prevarila, ne zato da bih mu se osvetila, vec zato sto mi apsolutno vise nije bilo stalo do te veze, a on poceo sve vise da me gusi i smara. Bilo mi je tesko da raskinem vezu samo zato sto smo bili zajedno vec jako dugo i sto nam je drustvo bilo zajednicko, bila mi je grozna i sama pomisao da ce se to isto drustvo podeliti na dve strane. Znam da je glup razlog, ali to mi je bila najgora nocna mora. Kasnije se ispostavilo da svi ti zbog kojih sam se nervirala nisu bili vredni toga :jok:
Hmmmm, pa to je neiscrpna tema. Svesna sam koliko to deluje otrcano, ali ja zaista ne bih varala nikoga, jer je poslednje što želim da neko vara mene... a verujem da sve u životu funkcioniše po sistemu "sve se vraća, sve se plaća". Izuzetno sam privržena i iskrena i ljudska laž i prevara me pogadjaju direktno u metu. Kada bih znala da me je momak prevario - ne garantujem kako bih odreagovala. Dogodilo mi se dva puta (da znam) i bilo je pakleno. Nisam dugo, dugo vremena mogla da se oslobodim toga. Dešavalo mi se da sanjam gluposti i da se u sred noći probudim preznojana i u suzama... stvarno zajebano. Jednako me povredi sam čin prevare i ona činjenica da je neko planirao da me prevari, ali sticajem okolnosti to nije sproveo u delo. Čim postoji svesna namera, to smatram izdajom najvišeg nivoa. :dry:
Ako bi me osoba sa kojom sam dugo u vezi prevarila - ne znam kako bih se postavila. To bi verovatno bilo pitanje trenutka i našeg trenutnog stanja. Nisam od ljudi koji bi odmah prekinuli svaki kontakt i na silu se trudili da tu osobu zaborave. Možda bih i oprostila, ali bi za to morao da postoji dovoljno jak motiv. Ako bih se odlučila da oprostim i pokušam da zaboravim - najiskrenije bih se trudila da ZAISTA zaboravim, jer nastaviti vezu, a posle svakoga dana misliti o tome i to nabijati partneru na nos - nije nikakvo rešenje.
Ipak, za njega je bolje da to nikada ne uradi :grrr: , ili da bar bude dovoljno pametan da ja to ne saznam i da svoju vezu ne žrtvuje zbog jednog izleta koji nije vredan toga. Isto tako, očekujem da bude svestan moje iskrenosti i privrženosti i da to ceni i u skladu se sa tim i ponaša.
nattydread
28.05.2006, 11:04
nisam ljubitelj prevare, ali ako se i desi (jer svi smo mi ljudi - desava se) onda je bolje da druga strana to nikada ne sazna.
Stvar je samo u tome mozes to ili ne.
Frjeri varaju iz Radoznalosti a zene iz Osvete u 94% slucajeva.
I ako je bezazleno iliti nicim izazvano,spontano bolje da druga strana nikad ne sazna :cesces: :stid2:
Stvar je samo u tome mozes to ili ne.
I ako je bezazleno iliti nicim izazvano,spontano bolje da druga strana nikad ne sazna :cesces: :stid2:
suprotna strana uvek sazna, htela to ili ne (ima dusebriznika koji ce jedva docekati da saopste "lepe" vesti:ljutko: )
i cuveno pitanje koga varamo: sebe ili dragu nam osobu??:roll: :roll:
suprotna strana uvek sazna, htela to ili ne
Ne sazna bas uvek :lol:
Ne sazna bas uvek :lol:
znam, Meggy,:fijuk: ali barem "nanjusi":smeh: :smeh: cisto da je "gricka" malo, da joj - mu ne bude dosadno:roll: :fijuk:
Pa ne znam žene, ja sam saznala svaki put kada sam zaista želela da saznam da li ima nečeg da se sazna ;)
Betty Boop
17.06.2006, 10:07
Ne snalazim se u varanju, jer mislim da mi se sve cita na licu. Daleko da sam sv.Mara :fijuk: ali bre treba smisliti nacin da se to ne provali, znati sta si rekla, gde si bila. Ma mene to smara. Jednostavno, ako hocu drugog, vidim da i pored ulozenog truda ne ide, ovom aktuelnom CAO i idemo dalje.
Da budem prevarena, to jos nisam dozivela. U stvari mozda i jesam, ali nikada nisam saznala. :cesces: Cim primetim nesto sto mi ne stima, ja stvari na cistac pa da vidimo. Ili jesmo ili nismo. :uredu:
A da oprostim prevaru… :cesces: Jasan mi je koncept ali daleko sam ja od te price. Ok volim ga, pa se trudim da zaboravim, pa kao najbitnija je ljubav… To kod mene ne pije vodu. :huh: Jesam pristalica da se razgovorom sve moze resiti, ali ako se krese sa tamo nekom prangijom kakav tu razgovor pomaze. :blink: Sta, napio se, spopala ga, trenutak slabosti…ma vazi. :uaaa:
Johny Bravo
17.06.2006, 15:28
Jesam pristalica da se razgovorom sve moze resiti, ali ako se krese sa tamo nekom prangijom kakav tu razgovor pomaze. :blink: Sta, napio se, spopala ga, trenutak slabosti…ma vazi. :uaaa:
:ok:
SansRomantic
20.06.2006, 11:22
A ja se još pitam zašto su mi svi govore da imam višak muškog u sebi :uzbud:
No, elem..tema je prevara...
Prevarila jesam, kako nisam...sasvim normalna stvar...svima se desilo bar jednom.
Zašto? Dobro pitanje. Imala sam prilike da prevarim, uz koje su naravno išle i neprilike u vezi.
Ajmo sad izgovore redom: veza je postala rutina, gušila me je, stalno smo se svađali, nije ispao fer, povredio me...bla, bla, bla...
Poenta je da me je u trenutku prevare baš bolelo uvo da li će saznati, da li će me ostaviti, da li će misliti da sam kučka...bolelo me je uvo za sve!
Bio mi je bitan samo taj trenutak magije koji sam osetila sa drugim...
Njegov pogled na sebi, njegove nežne ruke, predivan osmeh...
potrebu da ga dodirnem i osetim...želju u sebi...
I nisam mrzela sebe kada bi svanulo...Zašto bih?
Ali sam ostavila onog prvog...ostavila sam i onog drugog...
Sve nešto mislim da veze počete na taj način ne uspevaju (čast izuzecima)...
A onda se nešto prelomi u tebi...i shvatiš da ni to ničemu ne vodi.
Da je poštenije prema samoj sebi da prekineš ono što ne ide...
da ostaneš malo sam...pa tek onda uđeš čist u novu priču...
Prvi put - desilo mu se, nije razmišljao.
Drugi put - desilo mu se, možda nije razmišljao.
Treći put - desilo mu se, desiće mu se opet, ovo je već smišljeno. Ovo je već krajnji momenat da preispitam sebe ima li smisla produžavati i ponovo biti bijen istim oružjem.:cesces:
Lady in red
08.08.2006, 04:28
I kada sam prevarila nije se saznao, niti ce. Istina je da sam bila :djavo: ali sada sam pravi :andja: i nikada ne bi ucinila nista zbog cega bih mogla da izgubim moju ljubav i srecu. Iskrena sam, nemam sta da krijem...
Prevarena? Mozda, ne znam... Ako me je ikada iko prevario hvala mu sto nisam saznala...
Razumem da moze da se desi neplanirano, ali slucajno :jok: Ne mozes ti slucajno da se saplets pa padnes (na...) tam' di ne treba. Da li ces okrenuti glavu ili ne, da li ces skinuti gace ili ne svesni su procesi.
Neplanirano, planirano, ovde, tamo, pijan, drogiran... nista nije opravdanje. Kada bi se tako nesto desilo, zna se sta sledi :sutoguz: :mahanje: i zbog izdaje, i zbog prevare, i zbog nepostovanja i mnogo toga drugog, ali najvise zbog toga sto bi mi se motalo po glavi kako je ljubio nju svaki put kad ljubi mene, kako je bio sa njom dok vodi ljubav samnom, od kosmara ne bi mogla da zivim, dugo, dugo bi mi misli bile usmerene samo na to. A tek sto bi bila djubreeeeeeeeeee. Tako da... bolje :mahanje:
Ufff...
Slobodno mogu da kazhem da nikad, ali NIKAD, nisam prevario niti jednu od svojih devojaka... Prvi razlog - zato shto ja ne bih voleo da ja budem prevaren, drugo - mislim da je to prilichno onako, fuj...
Devojku sa kojom sam sad, ne bih prevario ni u pismu, a bome ni u snu josh nisam :smeh: ... Shalu na stranu, ja sam malo mozhda chudan, i odskachem od onog stereotipa mushkarca, ali meni ne trebaju 4 devojke sa strane, da bi mi veza bila uzbudljiva... Onog momenta, kad postane stvarno strashno biti u vezi, lepo se sedne, kazhe "stvari stoje tako i tako...", i kraj...
Mislim da ne bih bio u stanju da zhivim sa sobom kada bih prevario neku devojku, pogotovo sadashnju... Mislim da bi me to, onako, bash ubilo, i na kraju bi meni bilo gore nego njoj... A zbog chega? "Kod kutje stalno jedem pasulj, hteo sam da probam pechenje"? 'ebesh to, dajte mi malo, i ja sam sretjan...
A bio sam prevaren, jednom da sam saznao, ko zna, mozhda i vishe puta, ali me to josh uvek progoni, i javlja mi se ponekad neka paranoja, da mi curica radi iza ledja... Nije bash prijatan osetjaj... Ali se trudim da nekako to ostavim iza sebe, i da ne dozvolim nekoj ruzhnoj stvari iz proshlosti, da mi kvari sretju (koja je BTW neizmerna trenutno :osmeh:)
Jelisaveta
14.01.2007, 16:48
Zavisi kakav je prema meni....
Ali uglavnom i jesam mali djavolcic:stid2: ,ako vidim da pocinje da me vrti ja mu na drugi nacin duplo vratim,bez da on sazna ali je meni onda bolje,bolje se osecam i ako sam djavo...Ali kad sam srecna sa osobom,kada mi pruza pazjnu itd. onda sam i ja :andja:....
kissigirl znas sta mislim?!:smeh: ;)
Trojanac
27.01.2007, 03:01
Ja sam godinama bio veran iz jednostavnog razloga jer sam voleo. Medjutim posle dugih veza, ljudi postaju po pravilu kao pusteni s lanca:uzbud: a valjda to ide s godinama jer smo sve manje idealisti...
Tigerlily
01.02.2007, 16:32
Šaša me je prevario na samom početku naše veze. Ja sam za to saznala nakon 2 godine, i nije mi bilo svejedno, ali mi nije padalo na pamet da ga ostavim zbog toga. Iz ove perspektive, drago mi je što nisam ni razmišljala o raskidu, jer, iskreno, nisam ni ja njega u tih prvih dva meseca shvatala preterano ozbiljno (naročito pošto je bila veza na daljinu). Nikad to nisam potezala kao argument u svađi, jer me, kažem, nije mnogo pogodilo. Međutim, da se to desilo posle godinu dana zabavljanja, sumnjam da bih tako blago reagovala.
Teoretski, najbolje bi bilo oprostiti i zaboraviti na to, ako već čovek hoće da oprosti, ali je u praksi to, uglavnom, malo teže. Ljudi oproste jer nisu u stanju da ostave voljenu osobu, ali to ih ne oslobađa osećaja da ih je neko prevario, lagao, da je ljubio drugu osobu, pitanja: "Šta li joj/mu je pričao? Da li se zaljubila/o?" Ne kaže se za džabe da je priznati prevaru u neku ruku sebično - ti skineš teret laži sa svojih pleća, ali ga prebaciš voljenoj osobi - sada je ona ta koja se bori sa unutrašnjim glasom koji joj govori da je ispala budala, šta ako se ponovi, šta bi rekli svi kad bi znali kako je oprostila prevaru i sijaset drugih pitanja.
Sa druge strane, mislim da nije fer potezati to svaki put kad u vezi nešto zaškripi. Ovo kažem zato što se neretko dešava da partner, nakon što je oprostio prevaru, taj svoj oproštaj i samu prevaru izvlači kao kec iz rukava i kad drugom partneru bilo šta zasmeta, kad se na bilo šta požali, i sl. što nije u redu. Ako smo rešili da oprostimo, onda treba to i da uradimo, a ne da to bude argument kojim ćemo u bilo kojoj kriznoj situaciji poklopiti sve što voljena osoba kaže ili zatraži.
Ne, ne bavim se tim sportom...:jok:
Neuhvatljiva_
20.02.2007, 18:11
NIkada ne bih oprostila prevaru sa bivšom devojkom...a za druge zavisi...Mada kakva sam to bi bilo kao neki usadjeni crvic u meni koji mi nikad ne bi dao mira...
Sve u svemu, za sebe mogu sa sigurnoscu da kažem da nikad ne bih prevarila partnera, a ako bih nekad i osetila potrebu za drugim muškarcem, sigurno ne bih ostala u postojecoj vezi...:dry:
Jednom mi se desilo da sam prevarila dečka. Pa morala sam da probam :beyond: Ta griža savesti posle, je toliko odvratan osećaj da još uvek pamtim.
Sada kada sam u braku me pada mi na pamet da pravim bilo kakve kombinacije. Osim toga i kada bih upoznala princa kao što već rekoh...morao bi da bude spreman da prodje sito i rešeto da bih se odlučila na neki potez. A taj potez bi bio razvod.
zdenkavuk
26.02.2007, 22:53
Definitivno sam protiv prevare, u braku pogotovo.Dal sam prevarena neznam i ako jesam nebi volela da saznam ,jel preko toga bi tesko mogla da predjem i razvod bi bio neizbezan.Zadovoljna sam sa svojim partnerom i bilo bi suludo tako nesto pokvariti. :kiss: :love5:
Ne nikada u zivotu,(mislim ako je ljubav prava i iskrena sa obe strane)!
carica89
11.03.2007, 03:22
oprostila bih decku prevaru, ali ako posle te prevare shvatim da mi vise ni ne znaci toliko- naravno da je bolje da se razidjemo... a da li bih ga ja prevarila? pa ko zna... ;) nikad ne reci nikad.. ;)
**princess**
07.04.2007, 00:08
ne, definitivno sam protiv. ne znam, jednostavno nisam taj tip i ne vidim svrhu toga...
intima je ono sto o svojoj cistoci znate samo vi . kada se isprljate (a morate bar malo ruke isprljati, ako nista drugo) i prljav ves ispliva na povrsinu, vasa priroda je kao vas naruseni mir ( a to neki zovu prevara ).
prirodne su stvari su prirodne, ako ne traju dugo i ako poslije toga nikoga ne boli glava. sve ostalo je prevara. sebe ili drugih. (ko ima preko 35 ljeta shvatice veoma brzo )
Apsolutni sam protivnik prevara. Ne varam nikada, a ne volim ni mene da varaju (a u slucaju da se to desi, veza tog istog momenta postaje bivsa, i ne postoji ama bas ni jedan razlog zbog kojeg bi' oprostio prevaru-kad ja mogu da ne varam, moze i ta neka ako joj je stalo, ako nije, Boze moj, zna se gde je put, pa put pod noge, a pamet u glavu ).:uredu:
Neuhvatljiva_
01.05.2007, 22:04
Da...ako želite nekoga da ostavite...onda prevara i nije tako loša :fijuk:
Ja sam godinama bio veran iz jednostavnog razloga jer sam voleo. Medjutim posle dugih veza, ljudi postaju po pravilu kao pusteni s lanca:uzbud: a valjda to ide s godinama jer smo sve manje idealisti...
Baš tako
фундаментално је питање-кога ми преваримо,вољену особу или себе?
у принципу,лепо је живети без оптерећења и ограничења.верност је нешто друго.:uredu:
Mina1809
16.05.2007, 23:14
Never say never...i postenim ljudima se tako nesto desava :uredu:
Ali mora da se zna, kako treba nastaviti zivot....a to mora svaka osoba sama da odluci, neki razkinu vezu, neki zive dalje u vezi kao da nikad nije se desilo...a ima i taj slucaj, da prevara ( nema veze ko u vezi je koga prevario) i donosi novu strast u uspavanu ljubav.....ima svasta :)
Debalans erotskih želja i mogućnosti postoji.
Prevara na blic, recimo da je OK, ali da li je tako nešto ostvarivo u ljudskom rodu( razum nas ograničava i u sexu)
(recimo i da jeste, onda postoji rizik od zaraze...)
Prevara na duže staze sa paralelnom vezom nosi rizik pucanja nominalne veze ili braka...
ZAto: uzdajte se u se i u svoje kljuse !
Jedina stvar preko koje ne bih prešao u vezi je prevara. Ukoliko bih saznao da sam prevaren, veza bi bila odmah okončana. U slučaju da sam ja taj koji je počinio prevaru (malo verovatno jer ja sve stvari shvatam ozbiljno, ali nikad se ne zna), ja bih odmah rekao šta sam uradio i snosio sve posledice, kakve god bile, jer ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi.
Mislim da je nepotrebno dozvoliti da dodje do prevare, ako jednostavno covek i pomisli na prevaru treba to ljudski da odradi, da okonca svoju vezu i bude s onom osobom kojom zeli, jer cim se pomisli na prevaru do toga ce doci pre ili kasnije.
A ako se to ne odradi na ljudski nacin, definitivno sam pristalica toga da se kaze partneru...iskrenost pre svega, pa kud puklo da puklo. :)
tema je neiscrpna:
Prevara je otkrivena preljuba. Sve ostalo ide u rok službe.
piskaralo
18.06.2007, 23:39
Da li mislite da je veca prevara imati vezu izvan braka koja vam sluzi za osvezenje ili mastati o nekom drugom?Zar nije veca prevara glumeti da je sve ok i stalno zeleti nesto novo sto bi vam razbilo monotoniju?
Ne mogu se izjašnjavati o stvarima koje nisam probao.
Znači, prvo moram uraditi preljubu, pa ćemo onda pričati:
vlastito iskustvo iznad svega !
jedan dan dodjete sa posla kuci i supruga ili suprug vam saopsti da je upozno, upoznala drugu ili drugoga ,vasa reakcija je.....................:cesces:
:hahaha:
:uzbud:
:(
:uredu:
:jok:
:ljutko:
gregorije83
21.06.2007, 13:05
U ratu i braku je sve dozvoljeno, osim da ona njega prevari, onda. . . :kalas: :kalas: :kalas: :kalas: :kalas:
salim se, ali ako me i vara, bolje da neznam, jer :bes4:
Sto se braka tice- Ako ne nadjem pravu necu da se zenim. Ako je nadjem, necu da je varam. Ako je prevarim... Ostavicu je... jer definitivno nije prava... Sto sam mudar :kez:
A ovako... Sto se nije saznalo, nije se ni desilo... :kez:
Neuhvatljiva_
02.08.2007, 11:19
A ovako... Sto se nije saznalo, nije se ni desilo... :kez:
:) samo se ti nadaj da je tako...Ako si prevario nekog koga volis...sasvim je dovoljna kazna da ti za to znas...veruj mi ;)
...Ako si prevario nekog koga volis...sasvim je dovoljna kazna da ti za to znas...
Teško da možeš da prevariš nekog koga voliš ;)
Citam tamo najnovije teme i vidim- Pivara, da ili ne... reko sta pitaju gluposti ovi ljudi... :kez: Posle sam procitao kako treba :smeh:
:) samo se ti nadaj da je tako...Ako si prevario nekog koga volis...sasvim je dovoljna kazna da ti za to znas...veruj mi ;)
Akcenat je na onaj deo "a ovako", gde sam mislio na sve ove usputne i prolazne stvari, veze, devojke... Kad volis ne varas... Bar ja tako funkcionisem. Vidim ti si prevarila nekog koga si volela... :kez: Xexexe, sram te bilo :P
Neuhvatljiva_
02.08.2007, 13:35
Vidim ti si prevarila nekog koga si volela... :kez: Xexexe, sram te bilo :P :jok: :jok: :jok: mene je prevaro neko ko me voleo...tj jos me voli :)
Teško da možeš da prevariš nekog koga voliš ;)
Veruj mi ljudi mogu ponekad biti slabi ( iz nekog njima poznatog razloga) i napraviti glupost...bez obzira na ljubav...Desi se...Ne razmisljas...
Jok i tačka....:)
A one priče za mali decu tipa "ko voli,taj i prašta"...šipak malo..."ko voli,taj ne vara!" ;)
veljko yaric
02.08.2007, 16:27
Veruj mi ljudi mogu ponekad biti slabi ( iz nekog njima poznatog razloga) i napraviti glupost...bez obzira na ljubav...Desi se..
takvi"Ljudi" nisu zasluzili ozbiljnu vezu i ti si tu pogresila sto si se spandjala s takvima ali sve je skola iduci put ce biti bolje naviknuti ces se ako nisi vec
:jok: :jok: :jok: mene je prevaro neko ko me voleo...tj jos me voli :)
Veruj mi ljudi mogu ponekad biti slabi ( iz nekog njima poznatog razloga) i napraviti glupost...bez obzira na ljubav...Desi se...Ne razmisljas...
Pa... ne desi se... ;) Ne dovodis sebe u takve situacije, a ako ne razmisljas... Pa znaci da te boli dupe. Sama pomisao na to koliko mozes da povredis nekoga sa kim si u ljubavi je dovoljna da te natera da se zamislis...
Ovo je izgovor :uredu: prihvaćen od strane koja želi da ostane u vezi, po svaku cenu ;)
Ovo je izgovor :uredu: prihvaćen od strane koja želi da ostane u vezi, po svaku cenu ;)
Nemoj tako ostro, nije sve uvek tako jednostavno... ;) Mada moram priznati da prevara za mene znaci kraj svake price...
Neuhvatljiva_
03.08.2007, 09:02
Pa sad postaje i diskutabilan taj "stepen" prevare...Nesto preko cega treba preci, i shvatiti to kao neki blagi pogresan preokret, i neki "tezi" oblik preko cega ne treba preci,jer to onda bude ovo sto je najgora navela : trpis da bi po svaku cenu ostao u vezi...;)
Al ste vi kriticni...i bezkompromisni :uzbud:
Nemoj tako ostro, nije sve uvek tako jednostavno... ;) Mada moram priznati da prevara za mene znaci kraj svake price...
Eto, ja oštra a za njega je to kraj veze...ccc
Pa sad postaje i diskutabilan taj "stepen" prevare...Nesto preko cega treba preci, i shvatiti to kao neki blagi pogresan preokret, i neki "tezi" oblik preko cega ne treba preci,jer to onda bude ovo sto je najgora navela : trpis da bi po svaku cenu ostao u vezi...;)
Al ste vi kriticni...i bezkompromisni :uzbud:
Nisam kritična i bezkompromisna :jok: to je tako. Iza svake prevare stoji debeo razlog za to, mislim da je nemoguće prevariti osobu koju voliš (pokušaj samo da se zamisliš u takvoj situaciji ;) ) e sad je individualno pitanje ko može i iz kojih razloga da predje preko toga. I sama si rekla... diskutabilno je...
Kakav kompromis kad te neko ne postuje... I ocigledno ne voli... Mozda te i voli, ali vise voli sebe... A takve ne treba trpeti... Mrzim samozive i sebicne...
Neuhvatljiva_
03.08.2007, 11:22
Kakav kompromis kad te neko ne postuje... I ocigledno ne voli... Mozda te i voli, ali vise voli sebe... A takve ne treba trpeti... Mrzim samozive i sebicne...
Ok...slazem se da te tad osoba s kojom si ne postuje i omalavazava svojim postupkom (kao da time pregazi preko svega sto je bilo izmedju vas),a opet nisam sigurna da svako ko prevari odmah i ne voli...
Da voli sebe vise :uredu: ...DA ih ne treba trpeti, zavisi...
Ok...slazem se da te tad osoba s kojom si ne postuje i omalavazava svojim postupkom (kao da time pregazi preko svega sto je bilo izmedju vas),a opet nisam sigurna da svako ko prevari odmah i ne voli...
Da voli sebe vise :uredu: ...DA ih ne treba trpeti, zavisi...
Zbog cega bi trpela osobu koja te ne postuje, omalovazava i vise voli sebe?:roll:
Neuhvatljiva_
03.08.2007, 18:06
Zbog cega bi trpela osobu koja te ne postuje, omalovazava i vise voli sebe?:roll:
Ja nikad :jok: U stvari, lazem, jesam jednom...al on je to tako takticki i postepeno uradio, da dok sam ja dosla sebi i videla gde sam :blink: ...onda sam :gone: ...
Pricala sam o malo drugacijim stvarima...Prevara? Ja ne gledam na prevaru samo u smislu :sex: ...Mozes partnera prevariti i bez :sex: ;) ...Ako ga uvatis u tom nekom periodu, kad jos nije sve zakuvano...i porazgovarate, i ustanovite da je to cista glupost...u smislu da to radis ne iz neke zle namere i ne zato sto tu osobu ne volis ili zelis da povredis, vec iz cisto nekog straha, ili potrebe za potvrdjivanjem...potrebe da budes predmet necije ceznje...nista drugo...
Tako nesto bih oprostila...sigurno...ako je u pitanju osoba koja je vredna toga, i ako smo mi, kao par vredni toga...
Ako ga uvatis u tom nekom periodu, kad jos nije sve zakuvano...i porazgovarate, i ustanovite da je to cista glupost...u smislu da to radis ne iz neke zle namere i ne zato sto tu osobu ne volis ili zelis da povredis, vec iz cisto nekog straha, ili potrebe za potvrdjivanjem...potrebe da budes predmet necije ceznje...nista drugo...
Tako nesto bih oprostila...sigurno...ako je u pitanju osoba koja je vredna toga, i ako smo mi, kao par vredni toga...
Sad si ga zakomplikovala... Otkucao sam svasta al sam obrisao, ne slazem se uglavnom...
little fairy
17.08.2007, 11:53
Ovisi.. Načelno, ja nisam za to ali eto.. Dogodile mi se neke stvari koje sam pokušala da ispravim. Upozorila jesam, razgovarala jesam ali se taj jedan djelić, koji mi je falio, nije popravio. I što sam napravila? Sama ga nadoštukala.
Glupo je reći da sve funkcionira kako spada jer ipak TO ne spada u neke naše uvriježene norme ponašanja ali dok meni sve štima, u čemu je problem?
Ljudi, da vam kažem svoje zapažanje tu oko mene.. Samo 1% ne vara. Zamislite se.. :cesces:
JasnaBGD
17.08.2007, 12:07
Ne. Prevara - ne.
Ma koliko bila tolerantna, preko prevare ne bih prešla. U tom pogledu sam veoma rigidna i isključiva.
Iz veze u kojoj sam bila prevarena, otišla sam bez žaljenja. Shvatila sam da tog čoveka ne ispunjavam na način na koji mu je to potrebno i zašto bih ostajala, zašto bismo opstajali u takvoj skrnavoj priči. Nema razloga.
I, da, još nešto... Nikada nikome nije potrebno reći da je prevaren. To se oseti na bezbroj načina.
Laž, prećutkivanja, muljanja, prevaru, zaista, ali zaista ne podnosim i ne tolerišem ovakve pojave. I ne bih oprostila.
suzy quatro
17.08.2007, 12:24
zavrnula bi mu testise , okrenula se i pa paaaaaaaa .potpis na cesti .
prevara u smislu sexa-Ne
u smislu flerta ---mmmm pa i tu ne...ne kažu za dzabe "gde nema prilike nema ni greha" ... al to mi nekako deluje ne moguće ... nisam pametan po pitanju ovog drugog , tu već utiče mnooogo faktora....
Ja znam da ...kad sve funkcioniše kako treba ,nemam ni potrebu da gledam druge ... ako nešto ne štima onda pokušavam to da rešim ... a ako ni to ne uspe onda zdravo dovidjenja,malo budem tužan i nervozan al na kraju sve dodje na svoje
sve ono sto zelite da rade vama drugi,radite i vi njima;)
Iz mog ugla gledano....neeeeeee,jer znam koliko bi mene bolelo da me supruga vara,pa se ne usudjujem da takav bol priredim njoj.
starsica
30.08.2007, 21:52
ne varam i prevaru ne znam da li bih mogla da oprostim..
idem logikom da ako me je prevario, onda mu ja vise ne falim..
doduse, nije sve tako crno-belo kao sto izgleda..
mnogo je teze kad se ta prevara desi, pa na kantar moraju da se stave mnoge vredne stvari koje si imao sa doticnom osobom..
a prevara.. pa ne uzimam prevaru zdravo za gotovo..
znam da ja ne bih prevarila.. pa isto tako to ocekujem i od partnera..
Andjelika
01.09.2007, 14:14
Prevaru ne prashtati, jer ko jednom prevari, uchinitje to ponovo. To su sklonosti, one se nasledjuju i vuku chitavog zivota.
Ako ne mozesh da podnesesh da te neko stalno vara, najbolje je atji nekog ko nema takvih sklonosti.
Mrzim prevaru i nikada je ne bih oprostio!!!Nikada nisam prevario bas iz razloga sto je mrzim najvise!!!Bolje prekinuti nego varati,manje boli!!!!!
Sex i nije neka prevara ... vişe kao trenutak slabosti :fijuk:
Ca blues
06.12.2007, 01:47
:joint:..........ne...........:kul:
_forever_
03.01.2008, 15:25
prevarila sam momka do kojeg mi je stalo,dosta.Posumljala sam da me prevario,nisam mu dovoljno vjerovala i iz inata sam bila s drugim ne trazeci objasnjenje..nisam bila svjesna sto cinim,povrijedila sam osobu koju obozavam i s kojom imam nesto posebno.nije mi nikad dao razloga da sumljam u njega ali sam ipak posumljala.covjek sam,grijesim..volim ga,oprostio mi je jer nas veze nesto cega ni sami nismo svjesni..nikada se nisam gore osjecala kada sam to uradila,i to mi je bila najveca pograska u zivotu.drago mi je da mi je dao drugu sansu,jer znam da je necu prokockat.tak sada sam zapravo svjesna sto imam i koliko ga volim.nije nam bilo lako,ali prosli smo kroz to..i mozda je to bilo upravo ono sta je otvorilo oci,jer kad nekoga gubis tek shvatis koliko ti znaci..i kad ti netko nesto takvo oprosti vidis koliko te voli....eto toliko...sve zavisi od situacije,ali smatram da treba dati drugu sansu..zahvalna sam sta sam je dobila.....
Nije ipak u redu mnogo toga,da li u vezi,da li sa osobom o kojoj je rec nije za ovde obrazlagati,pa po meni druga sansa nema svrhe,cak daje sansu da se opet isto dozivi kad tad,jer ona floskula 'jednom narkoman uvek narkoman' koliko ja znam je istinita i bukvalno...
Ne dolazim u veze sa zenama koje varaju,u mojim vezama nemamo vremena za varanje sve i da hocemo...Tamo gde ima vremena tamo se prevare i dogadjaju...
Prevarom leciti prevaru je kontraproduktivno,zaboraviti ti niko nece do smrti...veca je kazna ostati ono sto jesi,a tada se i vidi sta si zapravo...
Neke ljude ne mozes da zaobidjes ako ti Bog da priliku,ali gledaj onda da nikoga ne zaboli,jer 'ono sto ne znas ne moze ni da te povredi'....
Uostalom nije prevara,ako to uradis sa nekim ko ti je buducnost...prevara je dvostruki zivot i na to ko se navadi biva mu kao sa svakom navikom...
zvezdica
08.01.2008, 01:28
U potpunosti sam protiv prevare!!! Cak i ako nisam posebno zagrejana za osobu sa kojom sam, ne bih ga prevarila. To mi je skroz bzvz...
emilyrouz
08.01.2008, 03:27
ja to nisam prihvatila kao prevaru...mislim samo je poljubio drugu devojku,nije nornalan---kao da ja nisam poljubila drugog decka a nije ni znao..... ali kasnije sam ga bas varala..vidjala se sa drugim,a nije znao...ali ipak sam ga volela...ne znam sta mi je bilo...zato sto sam luda...:):ok:
mladost - ludost:plaz2:
Da bi opravdali epitet 'smece' mi vas treba da varamo za svaki slucaj... pa kad vi nas varate ne mozete da postignete toliko...:uzbud:
Pa ipak treba raščistiti, dali varate sebe ili dragu vam osobu. Pored razuma u čoveku postoji i inat, ali i neopreznost.Kad veza pukne i ako to bude obostrano, onda ko prvi istupi to nije prevara to je kraj. Ali ako veza traje, pa još je brak sa decom, a još postoji i osećanje zvano ljubav, onda treba razmisliti dali se isplati ulaziti u rizik prevare, jer je ulog previsok. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa, koji vidimo i osećamo, pa kad nam se probudi čulno i golicljivo a za suprotno izazovno, lepo i poželjno, ja lično povučem ručnu, jer znam kad osećanja pomute razum, onda više nema povratka na staro i normalno. Dešavalo mi se da osećaj bliskog kontakta sa suprotnom osobom visi u vazduhu i to vrlo zapaljivo, jer nisam od onih reckaroša kojima je važno zabodi pa idi dalje, jer se uvek nađe nešto što privlači. Ali onaj stari osećaj ljubavi nadvlada, i sve se smiri i odustane.
Džabe tupimo...
Hemija i okolnosti rade svoje,ostaje pitanje koga onda prevariti: sebe ili životnu saputnicu koja vam nije ni rod...
Mazohisti će izabrati sebe ovi drugi će izabrati drugu opciju... O5 se ponavljam: ono što ne znaš ne može da te povredi,a ako ti je stalo do nekog i ako voliš kako treba neće te niko ni varati... ovo važi za oba pola... Čim dođeš u dilemu ti si prevario,a kada ćeš i zvanično to uraditi više je tehničko pitanje...
ja to nisam prihvatila kao prevaru...mislim samo je poljubio drugu devojku,nije nornalan---kao da ja nisam poljubila drugog decka a nije ni znao..... ali kasnije sam ga bas varala..vidjala se sa drugim,a nije znao...ali ipak sam ga volela...ne znam sta mi je bilo...zato sto sam luda...:):ok:
mladost - ludost:plaz2:
Cura je skroz u pravi ja imam 13 god.a već znam šta je prevara jer sam i ja bio žrtva prevare a i ja sam varao druge!!!
Ne možeš reci da nikad nikog nisi prevario!!!
ludost mladost~!!!:plaz2::hahaha:
makica @-,-'-
27.01.2008, 16:08
nikad:ljutko:
ako nekoga volis neces ni pomisliti da ga prevaris.
biterlemon
27.01.2008, 16:13
Cura je skroz u pravi ja imam 13 god.a već znam šta je prevara jer sam i ja bio žrtva prevare a i ja sam varao druge!!!
Ne možeš reci da nikad nikog nisi prevario!!!
ludost mladost~!!!:plaz2::hahaha:
Eto, sto jos ne znam o seksu, moram da pitam mladje...
Kakva vremena...:blink::cesces::wacko:
:smeh:
nikad:ljutko:
ako nekoga volis neces ni pomisliti da ga prevaris.
Hvala Bogu...:ok:
Ali sve dok vole više q... biće varanja... mladost,ludost...:stid2:
Zasto varati?
Ne odgovara....onda CAO.......
Samo treba imati hrabrosti.......
Zasto varati?
Ne odgovara....onda CAO.......
Samo treba imati hrabrosti.......
...treba imati hrabrosti i za varanje...ne?... :cesces:
...jer nekad možeš izgubiti mnogo više nego što možeš dobiti... ;)
...treba imati hrabrosti i za varanje...ne?... :cesces:
...jer nekad možeš izgubiti mnogo više nego što možeš dobiti... ;)
...e,ali to kasno saznas...;)
...e,ali to kasno saznas...;)
...zato i treba hrabrosti...:roll:...kao i za kocku...:roll:
believer
29.08.2008, 01:11
mozemo mi sad tu da tupimo do prekosutra...te ljubav,te ispravnost i moral,te ja nikad ne bi i te fore....
nikad nista ne obecavam nikom
stvari se menjaju,ljudi se menjaju....
nikad ne reci nikad.....
starsica
31.08.2008, 04:32
nikome ne bih pozelela tu grizu savesti.. izjedanje da li priznati ili ne.. osecanje lose u svojoj kozi.. a onda misliti da mozda nista lose nisi ni uradio.. ipak nisi znao sta se ustvari sa vama i desava i gde ste na putu za ljubav.. a pretpostavis da mozes da zazmuris na makar jedno oko i da se pravis slep i da svoju stvar umanjis naspram drugih.. a probudis se gorkim ukusom u ustima koji govori da si presao granicu svog morala..
tako da.. ako ne zelite da se osecate na taj nacin, nemojte varati.. a najvise vikati da necete, pa onda se zaboravite.. i ono sto vam znaci ostavite ispred vrata svog razuma..
Prevara je samo posledica nečega što se u nama već nagomilalo, kao nezadovoljstvo onim što već imamo!Dobro je pitanje,zašto smo to dozvolili,zašto nismo rešavali probleme koje smo imali sa partnerom, a što nas uvek može dovesti do toga da poželimo nešto drugo,da poželimo preljubu
.Ne postoje garancije za ljubav, ako nema čiste iskrenosti među partnerima, jer ona rađa poverenje da možemo reći sve što nas muči,sve što nam nedostaje ,da možemo proći zajedno, a da ne odbacimo jedno drugo,čak i ako se zaljubimo u nekoga,jer zaljubljenost nije ljubav,to je samo prolazno stanje, koje do duše opije svojom bajkovitošću i ne realnom slikom bića kome se divimo i obožavamo ga.
:):):):):):):)
mislim da je prevara posledica nekih neresenih problema u vezi.ipak ne
Да. Када се не може избећи. Чисто због мушког достојанства.:roll:
za mene je i muska i zenska prevara isto. prevara ostaje prevara.
Ма неее. То смо већ расправили на некој другој теми. Какви исто. То су рецидиви социјалистичке уравниловке. Верујте да је са мушког становиштва мушка превара неупоредиво лакша, чак често оправдана.;)
...isti je samo nedostatak vitamina :fijuk:
..a da..prevara-ne naravno :roll:
:):):)Slažem se sa tobom ,prevara nema veze sa polom,ona samo govori da smo izdali sami sebe i nekoga sa kim smo,jer nismo našli zrelosti i "snage "da rešimo drugačije naš "problem".Pozz.:):):)
nikad joj ne bi oprostio,ako je to jednom uradila,zasto ne bi opet jednog dana,znaci NIKAD!:jok:
Prevara je jednako stresna i za onog koji je prevaren i za onog koji vara.
Ne mogu reci da nisam varala momke dok sam bila devojka:beyond:,sada se i ne ponosim time,ali tada mi je to nekako bilo normalno.Cak i kad sam bila ''jako'' zaljubljena tesko sam odolevala nekoj avanturi.Treba covek malo da sazri pa da prodje i ta faza u zivotu.
ako me jednom prevari,uvek ce....a posto ja nebi mogla da vratim istom merom.........nebi oprostila nikad
...prosto ne mogu da verujem kako smo svi ovdee smerni i verni...:roll: :roll:
nikad joj ne bi oprostio,ako je to jednom uradila,zasto ne bi opet jednog dana,znaci NIKAD!:jok:
Svako uči u životu,prevara nas nauči da smo izneverili i sebe i onog drugog,zato je prevara bolna i za onog ko je čini a kad prođemo kroz tu lekciju, naučimo i ne moramo ponovo učiti,jer već znamo.
Naravno postoje ljudi koji više puta moraju udariti glavom o zid da bi naučili i prestali to raditi.Sve se u životu menja,ništa ne stoji na mestu,naučimo da neizdajemo ni sebe ni druge!
PersonaGrata
24.09.2008, 13:15
Ne. Nikad.
Koliko đubre treba da budeš pa da prevariš osobu sa kojom si?
Koliko je to odraz ne poštovanja prema toj osobi? Zašto si onda uopšte sa tom osobom? Ako ne ispunjava sve ono za čim žudiš i tragaš onda je ostavi. Ili si suviše sebičan pa samo misliš o sebi? Zaluđuješ je da ima nešto od vaše veze a u stvari tragaš za nečim drugim. Ili spadate u grupu ljudi koji vole da iskorišćavaju. Koristite tu osobu i igrate se sa njenim osećanjima. Da li ste svesni koliko je to odvratno?! Kako uopšte spavaju osobe koje su načinile prevaru...?
Uuuuuu... Mrzim ljude koji varaju!!! :ljutko:
Rohalj Baze
24.09.2008, 14:31
Ne nikada.
Painkiller
24.09.2008, 14:43
Prevara,nikad...kakav bi bio covek kad bi nekog prevario,unistio mu zivot,i sve zbog jedne lazi...prijatelji sluze da se postuju,a ne da se lazu,ako lazu onda to nije prijateljstvo...
Evo na ovu temu, članak sa neta.Ni manje ni više, nego italijanski naučnici otkrivaju da je preljuba smrtonosna...:wacko: Ima li nekog ko se žali na migrenu? ;)
''Preljuba može biti smrtonosna
Rezultati istraživanja italijanskih naučnika otkrili su da varanje može ozbiljno i negativno uticati na zdravlje, čak do te mere da izazove fatalno oboljenje aneurizam.
Većina seksualnih afera izaziva glavobolje i migrene, koje uzrokuju stres i konstantna isčekivanja da vas partner uhvati kako ga varate.
Istraživanje je sprovedeno na stotinama pacijenata koji su patili od glavobolja i migrena. Otkriveno je kako je većina pacijenata kod kojih su migrene najizraženije imala ljubavnu aferu.
Rezultate istraživanja predstavio je profesor Pinesi na konferenciji u Torinu.
“Otkrili smo da većina muškaraca koji imaju probleme sa migrenom imalo je i vezu van braka. Većina ljudi su velikim problemima bili su muškarci – i čini se da baš muškarci imaju povećan osećaj krivice zbog varanja što dovodi do stresa i napetosti”, izjavio je Pinesi.''
www.b92.net
biterlemon
08.10.2008, 09:11
Eto ispade da je migrena polna bolest! :smeh:
Mnogo mi vise boli glava, nego sto bi trebalo...
Prevara je uvek emocionalna, veze nema sa seksom...
Prevara - ne! Bolje pitati za trojku... :roll::roll::roll:
ja nisam prevarant i ne varam :jok:
nisam za prevaru...valjda zato sto nisam varala. najbolje da govore oni koji jesu. sta je motiv ....da varaju one koje vole ili sami sebe...koga li vec varaju
Prevara - nikad. Ako mi nije dobro sa muškarcem sa kojim sam u vezi onda ću da ga menjam a ne da ga varam.Nema smisla upuštati se u paralelnu vezu.
aaaaaaa ne....:jokjok:
Nikako.
U secanju mi je ostala urezana jedna parola iz NOB...koje se i dan danas prEdrzavam...
Tudje ne dam, svoje mi ne treba :protest:
:smeh::smeh:
Hm, baš me je tema zainteresovala i pročitao sam je od početka. Baš je potrajalo. I nisam našao zadovoljavajući odgovor.
Kao prvo, niko nije rekao šta je prevara.
A ostalo proizilazi iz tog odgovora.
Da li je prevara samo sirovi :sex: ili emocionalna veza :raspolozise: ili flertovanje i nabacivanje :guza: .
Devojke, zamislite da vaš partner dane provodi u društvu druga, piju, puše, pričaju masne viceve. To nije prevara, ne? Ili, kada vi provodite sate sa koleginicama u ogovaranju. Isto? A šta kada bi ukrstili, da, moje dame, provodite sate sa drugarem ili vaš voljeni provodi sate sa koleginicom sa posla. I da još neko nekoga tu masira?
Momci, zamislite da vam udata koleginica sa posla okrene leđa i kaže da je izmasirate. I to redovno, svakih par dana, pred ostalim kolegama. Odbili bi ste ili prihvatili u ime dobrog prijateljstva? Vi varate, ona vara ili oboje varate svoje partnere. Ili niko ne vara, jer vam se u glavama ne dešava ništa što vuče na emocionalnu vezu i fantazije.
Kada se vaša druga polovina sredi tako da se za njom okreću i zvižduću, da li sijate od sreće što ste deo toga, ili režite na sve, pa i na tu polovinu jer mami druge na greh, ne skriva se samo za vas.
Da li imate poverenja u svoje partnere da u komunikaciji sa drugim ljudima neće preći neku zamišljenu liniju, da će znati gde ste je povukli. Da li je prevara kada partner pređe tu liniju, ili kada vam ne kaže i sakriva nešto što još nije preko te linije? Gde je ta linija? Gde počinje da boli, gde se gubi poverenje?
Poznajete li sebe, znate li gde će vas zaboleti? Znate li gde je linija ljubomore, a gde stvarne prevare?
Puno pitanja bez jasnih odgovora. Ne znam ih i jako me zbunjuju.
Kada sam u vezi, ne radim ništa što mislim da bi povredilo osobi sa kojom sam. Ne radim ništa što ne bih radio da je osoba sa kojom sam u vezi kraj mene. Ne radim ništa što ne bih prihvatio da i ona radi. Pokušavam da budem jako pažljiv, ali... put do pakla je popločan dobrim namerama.
Moram još nešto da primetim što mi nije jasno. Kada sam u vezi, mnoge devojke otvoreno flertuju sa mnom, a znali smo se i pre toga i posle. Ne znam šta ih spopada. Kada mi se veza raspadne, one su opet one stare, mrtve - hladne :cesces: . Kao da ih "pali" šansa da nekoga navedu na preljubu. :ljutko:
diktatorka
23.11.2008, 19:22
...prosto ne mogu da verujem kako smo svi ovdee smerni i verni...:roll: :roll:
Da zanimljivo je,to znaci da smo na forumu"srecni i neprevareni"
izabelitta
23.11.2008, 20:57
Hm, baš me je tema zainteresovala i pročitao sam je od početka. Baš je potrajalo. I nisam našao zadovoljavajući odgovor.
Kao prvo, niko nije rekao šta je prevara.
A ostalo proizilazi iz tog odgovora.
Da li je prevara samo sirovi :sex: ili emocionalna veza :raspolozise: ili flertovanje i nabacivanje :guza: .
Devojke, zamislite da vaš partner dane provodi u društvu druga, piju, puše, pričaju masne viceve. To nije prevara, ne? Ili, kada vi provodite sate sa koleginicama u ogovaranju. Isto? A šta kada bi ukrstili, da, moje dame, provodite sate sa drugarem ili vaš voljeni provodi sate sa koleginicom sa posla. I da još neko nekoga tu masira?
Momci, zamislite da vam udata koleginica sa posla okrene leđa i kaže da je izmasirate. I to redovno, svakih par dana, pred ostalim kolegama. Odbili bi ste ili prihvatili u ime dobrog prijateljstva? Vi varate, ona vara ili oboje varate svoje partnere. Ili niko ne vara, jer vam se u glavama ne dešava ništa što vuče na emocionalnu vezu i fantazije.
Kada se vaša druga polovina sredi tako da se za njom okreću i zvižduću, da li sijate od sreće što ste deo toga, ili režite na sve, pa i na tu polovinu jer mami druge na greh, ne skriva se samo za vas.
Da li imate poverenja u svoje partnere da u komunikaciji sa drugim ljudima neće preći neku zamišljenu liniju, da će znati gde ste je povukli. Da li je prevara kada partner pređe tu liniju, ili kada vam ne kaže i sakriva nešto što još nije preko te linije? Gde je ta linija? Gde počinje da boli, gde se gubi poverenje?
Poznajete li sebe, znate li gde će vas zaboleti? Znate li gde je linija ljubomore, a gde stvarne prevare?
Puno pitanja bez jasnih odgovora. Ne znam ih i jako me zbunjuju.
Kada sam u vezi, ne radim ništa što mislim da bi povredilo osobi sa kojom sam. Ne radim ništa što ne bih radio da je osoba sa kojom sam u vezi kraj mene. Ne radim ništa što ne bih prihvatio da i ona radi. Pokušavam da budem jako pažljiv, ali... put do pakla je popločan dobrim namerama.
Moram još nešto da primetim što mi nije jasno. Kada sam u vezi, mnoge devojke otvoreno flertuju sa mnom, a znali smo se i pre toga i posle. Ne znam šta ih spopada. Kada mi se veza raspadne, one su opet one stare, mrtve - hladne :cesces: . Kao da ih "pali" šansa da nekoga navedu na preljubu. :ljutko:
Ok, evo ja mogu pokušati da definišem ponešto od onoga što sam već rekla...
Prevara počinje onda kada to počinjemo da osećamo.
Nekom je fitilj duži, nekom kraći, pa s obzirom na to je i nemoguće utvrditi opšte pravilo.
Moj muž ima blisku saradnicu sa kojom vrlo često putuje, provode zajedno dane i sate.. I šta sad? Ja bih mogla da gunđam, da zelenim, da proveravam, ali mi ne pada na pamet.
Mene kolege masiraju, a i ja njih kad se koji požali. Putujem sa njima, spavam po hotelima, danjivam i noćivam sa njima... Dešava se u nekim periodima da sam više na poslu, nego kod kuće... A dešava se da mi neki kolega dođe kući, i masira me, i to pred mužem...:)
Ne zvižduću nam, i ne okreću se za nama kao što se to ranije dešavalo :dry:, ali ja volim kad je on skockan, a znam da i on voli kad ja lepo izgledam... :)
Naš ugovor je jasan... Zajedno smo zbog sebe, ne zbog "sveta" i onoga što drugi mogu da pomisle o nama dok nas analiziraju. Tako da pojam "rogonje" zbog kojeg mnogi prožive život puni strepnje, kod nas jednostavno ne pali, ne funkcioniše.
Za mene će kraj veze biti onda kada mi on kaže da me više ne voli, i da ne želi da bude sa mnom. I obrnuto.
I ne smeta mi ukoliko je on pre svega ličnost sam za sebe, čak mi je drago zbog toga. I srećna sam što i on tako razmišlja, pa sam zaista u prilici da sebe nazovem slobodnom osobom koja je u vezi.
Ne idemo okolo i ne prevrćemo se s kim stignemo. I pored te široke slobode kretanja i ponašanja sve je ok, sjajno je. Nemam problem sa dopadanjem, sa sviđanjem, sa duhovitim i inteligentnim udvaranjem, sa upoznavanjem, sa razmaštavanjem... dokle god to nije prevara po mom ličnom aršinu.
Mislim da su realna, prava, velika iskušenja testeri na kojima se ljudi samospoznaju, na kojima mogu zaista proveriti sebe, svoj odnos prema odgovornosti, prema prevari.
'Bem li ga... Nekog je muvao Mića u šestom osnovne, a posle se ista udala za prvog koji je povalio u trećem srednje. Lako je biti veran kad te niko neće.
A kad ti se u život ušniravaju čudesa, treba biti majstor, pa ne zapinjati u takvim cipelama... Znati vezati mašnicu, podvrnuti čvor, ili dopustiti da te cipelice ponesu u Oz... Pa zašto i da ne, ukoliko se u njemu krije sreća?
ja jesam prewarant,ali ne waram:jok::hmm::hahaha:
ako je lJubaw,ne..ne ne i ne..:smeh:
Nikada nisam bila za prevare:jok:sto ne zelis sebi,nemoj ni drugom
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.