Puna verzija : Najbolji filmski serijal
Poslednjih dana iz svjeta filmske produkcije stigli su nam novi nastavci vec popularnih serijala: Spiderman 3, Pirati sa Kariba, Srek, hostel i drugi.
Koji je do sada po vama najbolje odradjen i najvise ostao doslijedan filmu prvencu.
Nekako po defaultu svi novi nastavci su losiji od prvog, dal' zbog ovcekivanja da ce biti bolji ili su stvarno losiji nemam pojma.
Sigurno da sam zaboravio neke navesti u anketi al vi ih slobodno dopisite ;)
la femme
10.06.2007, 15:07
Moram da priznam da nisam gledala sve ove serijale (ili bar ne sve delove), ali ono sto sam pogledala i sto izuzetno cenim jeste "Kum"!
Arthur Dent
10.06.2007, 20:15
onako na prvi pogled, odma sam zapazio da fale Rambo, Star Trek, Policijska akademija, Tarzan, X-Man, 2 fast 2 furios, i James Bond 007
Ništa strašno i ja sam garant nešto propustio, a i ne verujem da bi se setio svih nabrojanih serijala
Glasao bih za leoneov serijal "Once upon... - bilo jednom..."
al može i Za saku dolara/ Za dolar vise/ Dobar los zao
onako na prvi pogled, odma sam zapazio da fale Rambo, Star Trek, Policijska akademija, Tarzan, X-Man, 2 fast 2 furios, i James Bond 007
Evo na tvoju sugestiju dodala sam jos tri naslova. 8)
Nekako po defaultu svi novi nastavci su losiji od prvog, dal' zbog ovcekivanja da ce biti bolji ili su stvarno losiji nemam pojma.
Sigurno da sam zaboravio neke navesti u anketi al vi ih slobodno dopisite ;)
Dodala bi jos i nezaboravnog Superman-a,Saw :)
vojvodjan
11.06.2007, 12:18
Mislim da su Star Wars, ostali potpuno dosledni pocetku, sa malom razlikom (pozitivnom) u korist specijalnih efekata....ipak je proslo toliko godina...:ok:
E sad sto je poslednji deo...u stvari prvi...ili prvi dolazi posle poslednjeg,....a mozda je srednji u stvari prvi......:wacko:....ma znate vec.....:)
yige_gui
12.06.2007, 05:34
paaa glasala sam za taxi, prosto iz razloga shto volim Bessonove filmove.. a i film mi je bash otkachen :too:
moram priznati da nisam gledala vecinu navedenih nastavaka, pogotovo ovih terminatora, rokija, rambova i slichnih.. pa chak mi Matrix nisam odgledala sem 1. dela, mada chula sam da nishta nisam propustila :roll: jest da mi je sad palo na pamet da mi je Die Hard 3. dio bio puno bolji od 1. i 2. dela :uredu:
kum je of korzz klasika.. svidjaju mi se i nastavci Gospodara, i Star Wars zbog efekata.. Pirati mi se svidjaju zbog ironije (bar shto se tiche prva dva dela, treci josh ne stigoh odgledati).. Povratak u buducnost 1. i 2. deo su mi bili kul. dok mi 3. deo neshto nije "seo"..
paaa glasala sam za taxi, prosto iz razloga shto volim Bessonove filmove.. a i film mi je bash otkachen :too:
...a taxistaa :astasad: :osmeh: zbog njega sam gledala i ostale delove ali nisu kao prvi :jok:
Dobar je i nastavak "Kad jaganjci utihnu" ali su mi nastavci "Hary Poter" nekako jednako zanimljivi kao i prvi deo :uredu:
Ja sam glasala za Kuma, jer... Kum je Kum :beyond: a kada se takav film nalazi u anketi, velika je pauza do drugog mesta, na kojem bi recimo bili Gospodari Prstenova. Ostalo što je pomenuto manje - više, sve sam gledala osim ovog Xmena i nastavaka Supermena (e, al' prvi deo znam napamet, puštali su za svako novogodišnje veče kad smo bili klinci), Rambo I mi je kultna akcija, ostalo mi je smešno, Taxi zanimljiv, ova Žikina dinastija :roll: to mi je onako... uvek bila... seljana, Star Wars naravno, efekti za onaj period neviđeni, a ja i dan danas volim da ga pogledam :starwars: Harry Potter of skroz :ok: da ne komentarišem svaki posebno, i Bondove i kaubojštinu i jaganjce, sve je desetka, ali ono čega nema na listi ( a i ne može sve stati), a što bih ja svakako stavila ispred povratka u budućnost, xmena i ostalog je ALIEN :too: i HELLRAISER :too:
Andjelika
16.06.2007, 10:03
Zikina dinastija, naravno :)
nattydread
15.07.2007, 18:33
gospodar prstenova (ni jedan mi nije bio dosadan), kum pod obavezno, i matrix...
starsica
22.08.2007, 00:59
"Gospodar prstenova" :) pocinjem da smaram vec sa tim filmom :)
i her Zika :)
PropelerZviz
22.08.2007, 01:41
Glasao sam za kaubojce! Neprevaziđena režija!
Ratovi Zvezda su takođe ok, sjajna priča. Terminator je odličan, naravno fo poslednjeg dela...ono je sprdačina i politika.
Mislim da je serijal Kum, ipak, najbolji u istoriji kinematografije. Razlozi za takvo moje misljenje leze u cinjenici da je i pored toga sto je prici dat dekor istorije mafijaske porodice, u filmovima iskazana evidentna univerzalnost kroz snaznu kritiku malogradjanskog drustva, tako da pazljivi posmatrac dolazi u dilemu i shvata da su upravo ti mafijasi uslovno moralniji od nas obicnih tzv. postenih gradjana, jer ne boluju od tako zaraznog i sve i svudaprisutnog licemerstva...
Naravno da sve to ne bi bilo tako savrseno ubedljivo bez sjajne rezije koja nam je ostavila niz nezaboravnih i antologijskih scena (setimo se samo Koninog vencanja ili Don Vitovog igranja sa unukom kada na kraju scene umire itd.), neponovljive glumacke ekipe predvodjene genijalnim Brandom, besprekorno odabrane muzike, vise nego uverljive scenografije itd, itd, itd...
I da spomenem da sam zahvaljujuci upravu filmu Kum I, naucio da kuvam fantastican preliv za spagete (govori ga Klemenca Mikeleu Korleonu). Preporucujem ga svim ljubitejima talijanske kuhinje.
veljko yaric
27.08.2007, 10:18
Meni su ratovi zvijezda najbolji serijal.
Svaka čast svima,ali Kum je neprevaziđen sa sve dobrim glumcima,scenom,muzikom....ma nešto što je obeležilo svetsku kinematografiju,definitivno!:uredu:
NSdjanka
25.02.2008, 23:22
Shrek- likovi, radnja, muzika... SVE... :smeh:
Glasala sam za kuma..... Sta znam, on je klasika....i stvarno najbolji.....
Ostale nisam bas sve gledala, kompletno.....Ali su ok.
Ekranizacije HP i LOTR :dry:, grozni su mi, ali jasno je da i ne moze bas mnogo bolje....
Kum... Pa 153 mesta prazno... Pa Ratovi zvezda...
http://edgewriter.files.wordpress.com/2008/07/rocky.jpg
Charlie Harper
24.11.2008, 13:25
A Nightmare on Elm Street
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2e/NightmareOnElmStreetBoxSetSide.jpg
The Godfather
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1c/Godfather_ver1.jpg
Harry Potter
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/HP_Years_1-5_boxset.jpg
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.