PDA

Puna verzija : Viza za Bugarsku

statin
10.06.2007, 00:40
Da li je neko vadio bugarsku vizu i sta zna o tome? Koliko se ceka? Da li je obavezan vaucer ili rezervacija hotela? Vec par godina unazad sam sa porodicom letovala tamo bez agencija i sopstvenim prevozom, i obozavam tu zemlju i ljude, a u Nesebar sam se zaljubila. I ove godine bih tamo letovala ali nemam pojma kakvo je stanje sa vizama? Ako je neko sam sredjivao vizu neka napise svoje iskustvo. Hvala.:wacko:

Lady S
13.06.2007, 23:25
Nisam putovala, ali sam pronašla par informacija koje mogu biti od koristi.

Zahtev za vizu podnosi se minimum deset dana pre putovanja, a od dokumentacije potrebni su važeći pasoš, dve fotografije, vaučer za hotel i osiguranje. Viza će biti odobrena na onoliko dana koliko je navedeno u vaučeru i važiće isključivo za boravak na teritoriji Bugarske.

Kažu još da nije moguće izdavanje kolektivnih viza, što vama konkretno ne predstavlja problem.

Viza je besplatna, tako kažu.

Ukoliko trenutno imate važeću šengen vizu, sa njom možete u Bugarsku do pet dana.

Eto, nadam se da sam pomogla. :)

statin
15.06.2007, 01:27
Hvala ti puno!!!!! Zvala sam ambasadu i imam sada tacne informacije, nego me zanima kako to zvuci u praksi-ako je neko uspeo sam da sredi vizu tj. bez agencije, neka napise svoje iskustvo. Koliko su nam braca Bugari strogi i na koliko izdaju vizu?