Puna verzija : Sve je laz... Ili mozda nije?
kissigirl
27.05.2007, 01:10
Decko/devojka govore "volim te, uvek cu biti tu za tebe", obecavaju kule i gradove... Bla bla bla...
Ali, da li je sve to istina?
Kako prepoznati da li vas partner govori istinu, ili vas samo zavlaci, laze... Posto, svi znamo da ima takvih ljudi kojima uopste nije tesko poigravati se sa tudjim osecanjima.
Dakle, da li ste imali takva iskustva, i kako ste prepoznali govori li istinu ili laz?
Arthur Dent
27.05.2007, 01:21
Decko/devojka govore "volim te, uvek cu biti tu za tebe", obecavaju kule i gradove... Bla bla bla...
Kako prepoznati da li vas partner govori istinu, ili vas samo zavlaci, laze... Posto, svi znamo da ima takvih ljudi kojima uopste nije tesko poigravati se sa tudjim osecanjima.
Dakle, da li ste imali takva iskustva, i kako ste prepoznali govori li istinu ili laz?
Neko se rađa sa tim, dok drugima ni svo iskustvo sveta neće prepoznati da ih neko laže
Uostalom kad nekog stvarno voliš to ti nije ni bitno
Oprostićeš mu sve
samo da od tebe ne ode
Verovatno zato i kažu da je ljubav slepa
Jedna prijateljica je uvek govorila da su reči vetar... :uredu:
Može da bude istina a i ne mora... :beyond:
Imala sam dugu vezu i tačno sam znala kada mi 'on' ne govori istinu - tačnije laže... Nije mi bio potreban nikakav izraz lica, gestikulacija, bilo šta drugo... jednostavno, osećala sam da to nije to, tj. da mi ne govori istinu, ili da mi govori ono što želim da čujem, a u realnom životu to nije bilo moguće ostvariti...
Posle raskida sa njim, koliko god da mi je bilo 'teško' , navika je isto jako gadna stvar...
Ipak, bilo mi je i mnogo lakše, znala sam da je mojoj borbi sa vetrenjačama došao kraj... 8) :uzbud:
Meni je moj bivsi obecavao kule i gradove. Porodicu i decu.
A ispostavilo se da je to sve bila laz...
Što se mene tiče, nije. Onaj koji mi nikad nije rekao da je tu za mene, uvek je tu za mene :uredu: I u dobru i u zlu.
Iskreno, ne volim kad mi neko govori te stvari odn. te reci...ne razumem zasto se te reci moraju izgovoriti, vise volim ako neko tako oseca prema meni da nekim delima to pokaze...recima sam napunila tavan... :)
Neuhvatljiva_
28.05.2007, 18:26
Ono sto sam davno naucila je da se u vezama nikada nista ne može sakriti...Uvek se sve zna, sve se oseca...tesko laži mogu opstati u "svetu osecanja"
Dakle ako tebe neko iskreno voli znaces i osetiti isto kao i onda kad ti ljubav pažnja ili bilo sta drugo bude falilo od partnera...
proverite ga ! necu vise nista da kazem :cesces:
Jedna prijateljica je uvek govorila da su reči vetar...
:uredu:
(Pametna prijateljica)
Može da bude istina a i ne mora... :beyond:
Nije mi bio potreban nikakav izraz lica, gestikulacija, bilo šta drugo... jednostavno, osećala sam da to nije to, tj. da mi ne govori istinu, ili da mi govori ono što želim da čujem, a u realnom životu to nije bilo moguće ostvariti...
Delim ovo iskustvo.
Naravno, na samom početku veze, tj. dok se ne razvije prava bliskost ovo se i ne može odmah shvatiti, ali što kaže
...da se u vezama nikada nista ne može sakriti...Uvek se sve zna, sve se oseca...tesko laži mogu opstati u "svetu osecanja"
Kad tad dođeš do istine.
Zavisi,...ukoliko si spremna zbog ljubavi da poveruješ u laž ti ćeš je okarakterisati kao istinu,zar ne?
Tigerlily
31.05.2007, 10:55
"Dela govore više od reči"... Mislim da većina ljudi može jako dobro da oceni da li ih neko laže kad kaže da ih voli ili ne. Same reči ne znače ništa ako mi po ponašanju osobe ne vidimo da nas voli. Što bolje poznajemo nekoga, bolje možemo da ocenimo (ne)iskrenost te osobe, samo je pitanje da li to želimo, ili nam je lakše da se samozavaravamo i pravimo da je sve u redu, ako svi znaci govore da nešto više ne štima (ili nikad nije ni štimalo).
Najčešće je samo stvar našeg izbora kada nešto ne vidimo, ne čujemo i ne zapažamo ;) .
biterlemon
21.06.2007, 20:18
Da, postoje momci koji lazu da bi lakse pridobili devojku.
Sto je najgore, mnogo devojaka se pali na takve momke u odnosu na iskrenije jer iskreniji manje obecavaju. Ne zele stvoriti laznu nadu.
Neki muskarci obecavaju majstorski a jadna devojka dok se snadje, vec je u krevetu a cesto i ostavljena odmah posle toga... Svet grabljivaca, a plen je naivan...
Ali u vezi koja se stabilisala, realno je ocekivati da znamo kada partner laze.
Tako i obecanja koje tada partner da, verovatno su istinita. Ali to obecanje vazi za trenutak.
Kako mozemo traziti da partner odrzi svoj rec, recimo za 1, 5 ili 10 godina, kada se vremena menjaju, mi se menjamo, svet se menja. I veza se menja. Iskrsnu nepredvidljive stvari, vreme nas lomi...
Data rec uvek vazi za trenutak i naravno da ce svaki partner istinski truditi i da odrzi obecanje...
Ali i banke garantuju za vas novac, samo dok ne bankrotiraju...
I naravno postoji i ona druga vrsta date reci, koja se tice jos neartikulisane buducnosti, pocetak veze u teskim uslovima.
Na pr. on pri razvodu sa njom u vezi...
On ce obecavati da ce se razvesti i sve ce se normalizovati i on tako i oseca, kako i obecava, ali posle toga se vraca kuci i ponovo se vrednuje ceo dan, cela veza, ceo zivot. Kod kuce vec nema snage/hrabrosti da se drzi svog obecanja. Plasi se da ne postoji resenje...
Najvece moje obecanje koje nisam uspeo da ispunim je da cu joj sagaditi kucu.
U trenutku kada sam dao, mislio sam da cu to moci uraditi...
:uzbud:
Ja ne cenim osobe koje lažu, a sa nedostatkom poštovanja umire još ponešto. Da ne pričamo o poverenju...Ako je samo sex u pitanju onda većini je svejedno da li ih neko laže ili ne.
la femme
12.07.2007, 13:52
Same reci ne znace nista ako iza njih ne stoje osecanja i dela (a njih je lako videti i prepoznati, za to ne treba neka posebna filozofija).
Sto se tice laganja - prema sopstvenom iskustvu (a i iskustvu nekih meni bliskih ljudi) mi vidimo i cujemo onoliko koliko mi to hocemo! Na neke stvari cemo se namerno oglusiti, na neke namerno zazmuriti... i svako od nas nadje neko "opravdanje" za takav postupak. Ukratko, ako trpimo u vezi, sami smo krivi jer mi dozvoljavamo da se to desava! ;)
Nemam potrebu nikoga da lazem, i nikada ni jednoj devojci nisam rekao da je volim a da to stvarno nisam mislio i osecao... Sa druge strane cini mi se da se moze osetiti kad neko ne misli to sto kaze... Bar su moja iskustva takva...
veljko yaric
04.08.2007, 22:22
ako cu nekoga lagati necu ni biti sa njim
ne treba mi neko zbog koga moram lagati
na samo ovo pitanje nikada niko nece iskreno odgovoriti svi ce reci ne lazem ili tako nesto ali svi lazu neki manje neki malo vise ima ljudi koji znaju lagati ja na zalost neznam ako sam nesto slagala on to zna i kad tad moram priznati istinu.
Nemam potrebu nikoga da lazem, i nikada ni jednoj devojci nisam rekao da je volim a da to stvarno nisam mislio i osecao... Sa druge strane cini mi se da se moze osetiti kad neko ne misli to sto kaze...U potpunosti se slazem sa tobom i mislim da ne vredi lagati,jer u lazi su kratke noge,i to nemoze nista dobro da donese.
Ima i ovakvih mislljenja:
Zakleću se ja pred svima
Zakleću se ja pred svima
Da te nisam ljubio.
Da za tobom nisam plak'o
ni za tobom žudio.
Laže pesma, lažu snovi,
Verovati neću,
Laže cigan, laže kiša,
Laž je sve na svetu.
Ali jedne zimske noći,
Kada budeš sama ti.
Zaplakaće srce tvoje,
Gorko ćeš se kajati.
Nek` ti cigan tad` odsvira
Onu pesmu staru,
A ti plači i sahranjuj
Uspomenu davnu.
Ovo je jedna od mojih omiljenih pesama (sadrzaj nema veze ni sa kakvim realnim dogadjajem iz mog zivota) koju sjajno izvodi Zvonko Bogdan...
Čemu laž...kad ionako saznaš kad tad da li je ili nije...
Možemo nekog voljeti i poslije prestati,al to ne znači da smo ga lagali u vrijeme dok je ljubav trajala...ne lažem...ne igram se sa tuđim osjećanjima jer su osjećanja najskuplja stvar na svijetu...za mene je bolje reći...pa kako je tako je,jer je najgora istina bolja od najbolje laži...a najgore je kad lažeš sam sebe...;)
...sve je laž.samo pusta laž što se oko nas u krug vrti
....sve je laž,samo pusta laž osim smrti....
i kad se riječ laž,pročita odzada dobiješ žal...žal za onim o čemu ili kome si lagao....
Monaliza
28.03.2008, 21:09
Mozda je laz a mozda i nije,nisam sigurna bas...:cesces:
Rohalj Baze
27.07.2008, 11:17
Nema poente lagati sve se sazna kad tad....ali ako si lagao sa dobrim ralogom i ako objasnis zasto,zbog cega, je to uradio....oprastam,.. ako znam da me voli...nema te lazi zbog koje bi ga mrzela...a da sam sigurna u njegovu ljubav..
Ja ne lazem ... prvo pokazem şta imam :fijuk:
Prosudite sami :
"Ti ne postojis,nit' si postojala
stvorena u mojoj tisini i tami
na suncu moga srca ti si samo sjala
jer sve sto ljubimo,stvorili smo sami."
Jovan Ducic
Istina je pojam kojim se najčešće manipuliše. Apsolutna istina teško da i postoji. U ljubavi je sve to još problematičnije, jer su strane maksimalno zainteresovane i saopštavanje nekih činjenica, stavova i mišljenja je uvek obojeno subjektivizmom. Mislim pre svega na iskazivanje osećanje, a ne na pitanja tipa gde si bio, kada si došao, ili ono fatalno – da li imaš drugu, itd. Međutim, važna je suština. Zrele, trezvene i iskusne osobe uglavnom osete „problem“ pre ili kasnije, ma šta im partner govorio.
Ja lično nisam imao iskustvo da u vezama koje sam imao lažem ja, ili pak moja partnerka. Svi moji rakskidi su bili civilizovani, bez dramatike i „žuči“. Imao sam sreću. Zaista.
Nekako ne volim da se to stalno potencira i da se o ljubavi i kulama i gradovima stalno govori....Kao da taj ko to govori pokusava i sebe i tog kome govori da ubedi da je to tako...ili ako je siguran, kao da to namece kao breme, kao da obavezuje time.....
Volim te je fraza koja ume od preterane upotrebe da se potrosi, da izgubi na tezini....da se izjednaci sa dobar dan....
I najboljeg lazova intuicija idetifikuje kao takvog....samo sebe treba pazljivo osluskivati i verovati tome...:uredu:
Sve je laz...a mozda i nije.....
Istina je relativan pojam, u ljubavi narucito.....postoje trenuci kada onog koga volimo mrzimo....al to je samo prolazna istina koju svakako treba sacuvati samo za sebe.....
Rohalj Baze
29.07.2008, 14:45
volim te zauvek....i na kraju ja ostanem da volim..i da se secam te lepe lazi...:)..
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.