PDA

Puna verzija : Kinematografija u Srbiji

goldie
22.05.2007, 01:01
Sta mislite da bi trebalo da se uradi u domacoj filmskoj industriji da bi nasi filmovi postali kvalitetniji i bolji?
Kakvo je vase misljenje o danasnjim mladim glumcima u nasoj zemlji? Kakvi su nam reziseri? :cesces:
Trenutno su drama i komedija, dva najzastupljenija zanra na domacoj sceni... Koji zanrovi u nasoj zemlji imaju potencijala da se razviju?
A kakva je publika kod nas? Sta publika ocekuje i zasto je to tako? 8)

Naisla sam na ovu vest na netu...

Universal Pictures finansira ruske filmove

http://img341.imageshack.us/img341/3946/v57851p0ou6.jpg

Holivudska kompanija "Universal Pictures" i kompanija "Bazelevs Production" ruskog režisera Timura Bekmambetova, autora blokbastera "Noćna straža", sklopile su ugovor o saradnji.

Prema ugovoru, kompanije će u Rusiji snimati od četiri do osam filmova godišnje, na ruskom i engleskom jeziku, preneo je dnevnik "Vedomosti".

Prema rečima predsednika kompanije "Universal Pictures" Dejvida Kozea, budžet svakog filma zavisiće od njegovog komercijalnog potencijala.

"Ugovorom s Bekmambetovim mi faktički počinjemo proizvodnju filmova u Rusiji, a da za to ne otvaramo posebno predstavništvo", rekao je Koze.

Američka kompanija se u Rusiji već bavi distrubucijom filmova i diskova.

Bekmambetov trenutno u Češkoj snima film "Traži se", u kojem igraju holivudske zvezde Andjelina Džoli, Morgan Frimen i Džejms Mekevoj

izvor: tanjug
Eh kad bi nas finansirao "Universal Pictures"... :bokser:

Lady S
25.05.2007, 01:36
Eh kad bi nas finansirao "Universal Pictures"... :bokser:

Eh, pa recimo da bi baš to bilo pravo rešenje. :osmeh:

yige_gui
03.10.2008, 06:08
Sta mislite da bi trebalo da se uradi u domacoj filmskoj industriji da bi nasi filmovi postali kvalitetniji i bolji?
Kakvo je vase misljenje o danasnjim mladim glumcima u nasoj zemlji? Kakvi su nam reziseri?

treba malo vishe para, onda bi eventualno potencijal nekih glumaca i rezhisera vishe doshao do izrazhaja.. shto kazhesh, za sad prevladava drama i komedija.. ratnih filmova za izvoz.. ali vjerujem da ce se i to vremenom promeniti.. pocheli su da eksperimentishu sa trilerima (Klopka).. u izradi je i prvi domaci animirani koji, po meni, ima veliki potencijal za uspeh kako god nas tako i u inostranstvu :uredu: po malo mislim da se razvija taj osecaj kompleksnosti.. svaki film koji izadje je malo komplikovaniji u prichi od prethodnog.. i bolje uradjen vizualno.. ne vrti se vishe sve oko ratnih pricha.. bar je kod mene takav dojam :hmm::smeh:

Lilith_021
12.10.2008, 12:04
Nije sjajno ali da nam je sve kao kinematografija gde bi nam bio kraj..