PDA

Puna verzija : Kućna biblioteka

broj310
24.04.2007, 22:56
koliko imate knjiga u vasoj licnij biblioteci?
otprilike.imate li mozda neke za koje ste emotivno vezani iz nekog razloga?
kada ste zadnji put brisali prasinu sa istih?
i jos....ispricajte neku zanimljivost vezanu za vase ljubimice.:pipi:
ja imam...pa,nekih 500 komada mozda...

nattydread
25.04.2007, 19:11
knjige sam gutala od malih nogu, a velika je sreća kad imaš i mamu i tatu i očuha i maćehu i cjelokupnu širi i užu rodbinu koji su mi šakom i kapom kupovali knjige (počelo se od biblioteke vjeverica koju sam valjda skoro kompletirala). poslije se biblioteka na moju veliku sreću proširila na sve i svašta, međutim niti sam brojala, niti mi je to ikada palo na pamet. znam samo da su mi sve police bile popunjenje uzduž i poprijeko. biblioteka se naprasno smanjivala (tko je bio pionir sjetiti će se onih akcija poklonimo knjige selima, nerazvijenim opštinama, knjižnicama koje su izgorile u požaru ili nastradale od potresa) - jer sam skoro cijelu biblioteku vjeverica poklonila i nije mi žao ako je bar i jedna knjiga nekoga razveselila bar upola toliko koliko i mene.

broj310
11.05.2007, 19:56
Има ту,наравно,још много непрочитаних и главни кривац томе је-интернет.
Зар се и вама не чини да мање читате због овог вражјег изума?:cesces:

Lillith
11.05.2007, 20:16
aaaaaaaaaa ja ne znam koliko imam knjiga ali ih imam jako mnogo i stalno kupujem nove:P
Luda sma za knjigama :P Savrsen poklon za mene je knjiga koju uvek volim da dobijem i da poklonim...
Vrlo cesto se odreknem izlaska ili nekog odjevnog predmeta zarad knjige i planiram da ih kupujem jos...

Jednog dana kad budem kupovola svoj stan,kupicu dva,jedan uz drugi tako da mi jedna soba ili dve budu samo za knjige :P

neshonja
14.05.2007, 14:25
Nisam brojao ali mislim da moja kucna biblioteka trenutno broji oko 400 knjiga. S tim sto bih naglasio da je pre godinu dana bila upola manja. Sigurno se pitate kako sam knjige nabavio. E pa odacu Vam tajnu: kao prvo poceo sam da primam sasvim solidnu platu pri cemu svakog meseca bar 50 evra odvojim za knjige a kao drugo: otkrio sam raj za sve ljude kojima su knjige velika ljubav a ne opterecuju se time da li knjiga ima lepe korice. Naime u studentskom gradu u Novom Sadu, na trgu, svaki dan se prodaju polovne knjige za smesne pare. Za 150-200 dinara sam kupio vecinu knjiga o kojima sam mogao samo da mastam. Ko voli nek izvoli

la femme
15.05.2007, 15:08
Moja licna biblioteka je pozamasna (ne znam tacan broj).
Nesto sam "nasledila" od tate, nesto kupila mama, a dosta kupujem i ja.
Cesto kupujem "strucnu" litereturu, u mom slucaju raznorazne recnike kojih imam dosta (ali, toga nikad dosta... :beyond:).

broj310
17.05.2007, 18:32
заиста је тужно,да не кажем отужно, што моје књиге,моји љубимци,у задње време служе само за скупљање прашине...никако да се ухватим за неку...
ал,то је тако,ја кад кренем с читањем,ту нема стајања...
:kafa:

Aca1983
22.05.2007, 22:31
Na zalost, nemam puno knjiga-mozda oko 250 komada-uglavnom naucnih, ali zato to sto imam trudim se da znam od A-Š sta pise u njima. Dosta citam, i za knjige se uglavnom snalazim ili preko lokalne biblioteke, ili preko biblioteke kod Zemunskog Keja, ili citam u fakultetskoj citaonici, a poneke primerke nosim kuci-obicno na nedelju-dve. Takodje, razmena sa poznanicima, i tako, uglavnom, sve u svemu, uvek se nesto procita.:ok:

kohili
23.05.2007, 23:44
Pa,ovako,imam dve kucne biblioteke,jer zivim na dva mesta-ne istovremeno,naravno!Pokusavam da u obe biblioteke imam knjige Dostojevskog.
Knjige u svojim bibliotekama cesto citam,ali i posmatram,tek onako.Ne cistim ih od prasine,volim da na njima ima malo tog prasnjavog traga.Daje utisak vecnosti.Kao da sam ih tek otkrila u nekom tajnom prolazu starog zamka.Prasnjave knjige deluju misteriozno,zar ne?

Drago mi je da ljudi citaju i da o tome imaju misljenje.Drago mi je da jos uvek sve nije automatizovano,svedeno na cin koji izvrsava gotovo besvesno.Jako mi je drago da ima onih koji citaju!Uzgred,mislim kako ni sam Gete u svojoj licnoj biblioteci nije imao vise od nekih sedamdesetak knjiga.Vazno je da nesto od njihovg sadrzaja sto ce Vama licno biti bitno,sto ce Vas na neki nacin obeleziti,ostane u Vama.

Ponovo se vraćam 'kućnoj biblioteci'-moram da kažem kako svoju kućnu biblioteku br.1 vrlo često vidim u snu i to baš u trenutku pre buđenja!Vidim policu sa knjigama i jednu knjigu crnih korica na kojima je slika drveta.To 'Antologija rumunske poezije'.Posegnem rukom ka njoj,ali onda se probudim i shvatim kako sam daleko od kućne biblioteke br.1,jako daleko.Uskoro ću ponovo videti tu policu i sve te knjige,do nje,do te police sam putovala različitim prevoznim sredstvima.I uvek sam do nje stizala.I uvek sam joj pridodavala po još jednog 'novog' člana,a ponekad i čitavu hrpu 'članova'.
Jedan od 'članova' biblioteke je i roman Andreja Makina-došao je sa mnom avionom.Knjige Dostojevskog,zbog kojih sam kako bih ih kupila putovala po ovom gradu kilometrima,su došle velikim brodom,onda katamaranom,onda autobusom.
Knjige imaju svoja putovanja,svoj život,zar ne?Imaju i svoje 'ožiljke' u vidu ispisanih margina-čitave dnevnike išarane po tim uskim,belim prostorima.Život jedne knjige može biti zamršeniji od Dedalovog lavirinta.
Zaista,knjige imaju svoj život!

Skarlet
19.06.2007, 01:21
Volim da citam i imam dosta kniga (mada ne koliko bi ja htela:( ) i ne propustam priliku da kupim nove sto nazalost nisam bas cesto u mogucnosti

broj310
19.06.2007, 16:48
ја се надам да ћу ускоро малчице допунити своју библиотеку...:)

Jolly_walker
03.07.2007, 20:26
Da budem iskrena, ali sasvim, ja u svojoj biblioteci imam samo jednu knjigu. Igrom slučaja, deca su je malo po koricama iškrabala pa nema smisla da je kao takvu nekome poklanjam.
Što vi gomilate toliko stvari da stoje i skupljaju prašinu? (One što se povremeno vraćaju na čitanje izuzimam od kritike).
Procentualno najveći deo knjiga koje sam pročitala su bile pozajmljene od prijatelja. A one, kako da kažem: moje, čim pročitam ja gledam da je nekome prosledim.

starsica
21.08.2007, 20:28
imam srece sto roditelji vole da citaju, pa kucna bibilioteka broji preko 500 knjiga, ne znam tacan broj.. a nemam neko mesto gde stoje, stoje i kod mene u sobi i kod majke i oca.. i ima svakakvih knjiga, zaista iz svih perioda..
majka je kupovala knjige kad je bila mlada "na meter" :)
zao mi je sto nemam vise knjiga, a danas one postaju pravi raritet i dosta skupe..

Lady in red
21.08.2007, 21:35
Pa ako racunacim knjige u celoj kuci, skupilo se oko 200 recimo, ali moja licna biblioteka je jos uvek nazalost siromasna. Pretezno je poezija, a knjige za koje sam posebno vezana su: Stranac, Pesme ljubavi Jovana Ducica, Najlepse pesme Alekse Santica, Balasevic - Dodir Svile, Djulici uveoci...
Ima jedna mala zuta knjizica koju apsolutno obozavam - Rajner Marija Rilke, u srednjoj, negde u drugom razredu recimo, imali smo je za lektiru. Toliko me je odusevila, da nisam htela da je vratim do mature, ali su me naterali :( I od tada nikako da je kupim, nemarnost...

Mind_reset
23.08.2007, 13:26
Imam tu srecu da su moji roditelji u ona dobra vremena kupovali knjige na razne nacine, isto je bilo i sa dedom, a kolko mogu i ja popunjavam ono malo mesta sto je ostalo na policama. Nazalost zbog velicine stana u kom zivim samo deo knjiga je ovde, dobar deo je nasao mesto na vikendici, i toga mi je jako zao, one su mi prakticno nedostupne. Secam se da sam pre par godina otprilike brojao knjige i sa odredjenom sigurnoscu mogu reci da ima barem 2000, dosta toga je otislo, pozajmnjeno pa nevraceno, ostalo u raznim selidbama i sl.:(
Ono na sta sam ponosam je raznolikost pravaca i pisaca u kolekciji, moram priznati da mi dedina kolekcija politicke literature iz 70., 80. i sa pocetka 90. nekako najdraza :fijuk:

TEODORA
27.08.2007, 18:54
Oduvak sam imala mnogo knjiga, moji roditelji imaju preko hiljadu ja oko500, i s obzirom a sam mlada, bice jos svake godine dokupim 20-tak, naravno nekada vise ali ispod tog broje ne....

sladoledzija
27.08.2007, 21:24
Ja sam tek na početku što se toga tiče, jer moji uopšte nisu nabavljali nešto mnogo knjige, a i zbog materijalne situacije nisam ni ja bio do nedavno u mogućnosti da ih nabavljam. A sad koristim svaku priliku da kupim bar po jednu knjigu, i trudim se da je odmah i pročitam. I sutra planiram da idem do grada pa ću videti da kupim nešto, još su sad dani piva pa će možda biti i onih uličnih prodavaca a kod njih je dosta jeftinije.

morrib
05.09.2007, 22:07
Cca 1000, i sve su mi drage, one najdeblje najdraže jer su me najduže vezivale za čitanje. Zašto se neko ne seti od uzdavača da knjige štampa na novinskoj hartiji, bile bi puno jeftinije i mislim da bi te knjige kupovali čitaoci, a ne kolekcionari na metar.

Sokica
05.09.2007, 22:59
Nisam brojala moju biblioteku,ali sam za svoje godine vrlo zadovoljna onim što sam pokupovala a ponekad i dobila na poklon.Znam samo da sam rekla mužu da u našoj kućici mora da se nađe posebno lep kutak gde ću smestiti moju ne baš malu biblioteku.Drage su mi one knjige koje sam u studentskim danima štedela od džeparca da ih kupim i njima volim da se vraćam.Obično leti na odmor nosim meni drage knjige da ih ponovo pročitam.Pored toga,ponosna sam i na moju stručnu biblioteku i vrlo je ljubomorno čuvam i iznova prelistavam gradivo.Tu maniju sam valjda nasledila od tate,a nadam se da ću naslediti i neke knjige koje on ima a meni su vrlo drage...

kissigirl
23.09.2007, 20:16
Jao, pa ja ovde imam najmanje knjiga :(
Imam tek oko nesto vise od 50 :beyond: Ali broj raste :skok:
Iako sam uclanjena u biblioteci, vise volim da kupujem knjige, draze mi je da stoje na mojim policama :kez:

Jolly_walker
29.09.2007, 00:32
Jao, pa ja ovde imam najmanje knjiga :(
Imam tek oko nesto vise od 50 :beyond:

Samo da te obavestim da ovde još uvek ja držim rekord :uredu: iako sam dobila knjigu za rodjendana, a jedna knjiga mi se vratila sad tek imam tri.

broj310
04.10.2007, 18:09
нисам вам поменуо да су код мене књиге у кућној библиотеци лоциране на два-три места... увек сам био у фазону да би било супер да могу да их сместим у једну просторију само за њих.
имате ли ви ту "просторију"?
или су вам као и мени разбацане по кући? :cesces:

TEODORA
06.10.2007, 20:30
Preko 1000 knjiga,neke sam dobila od roditelja,neke kupila ja, neke moj muz i eto skupilo se...:)

Invisibleman
11.10.2007, 12:26
Pojma nemam koliko knjiga imam. :blink:

To je "Ilustrirana povijest svijeta" 18 tomova (od toga sam krenuo)
Vojna enciklopedija 10 tomova
Enciklopedija Novog Sada 1-26 (ne mogu da nađem broj 3 - da nema neko?!)
Sve moguće knjige o istoriji Novog Sada, Petrovatadina i tvrđave.
Tu su publikacije o tvrđavama u Srbiji. Katalozi, časopisi, vodiči, planovi... raznih tvrđava.
Nekoliko registratora punih kopija starih knjiga kojih nema ni u antikvarnicama a u njima su opet podaci o tvrđavama u Vojvodini, Srbiji, fortifikaciji uopšte, bitkama kod Petrovaradina, Sente, Slankamena, Grocke, Beograda...

Da kažem da na diskovima imam još pedesetak knjiga, naravno, o fortifikaciji. :Uzbudjen:

Moraću da ih prerbojim jedan dan.

renaissance
11.10.2007, 14:00
U kući mojih roditelja, gde i dalje živim, po mojoj slobodnoj proceni ima 800-850 knjiga...razlog je veoma jednostavan - svi ukućani su knjigomoljci.
U mojoj sobi ima oko 150 knjiga...kupljene su od džeparca ili od strane mojih roditelja ako govorimo o stručnoj literaturi. Svaka knjiga, u mojoj sobi, za mene predstavlja jedinstveni svet. Instanacija u određenim književnim pravcima i poteškoće u njihovom nabavljanju su glavni činioci emotivne vezanosti.....
A kada govorimo o održavanju knjiga želim samo jedno da priupitam: kako li se vi ophodite prema svojim prijateljima?

Kalina
23.10.2007, 15:38
Moja licna ima samo oko 250 :(:(:(
a u celoj kuci mislim da ima negde oko 400...
Bice ih jos, sve vise i vise ih kupujem....

broj310
21.12.2007, 21:59
" соба без књига је слична телу без душе. "

цицерон

duga12
23.12.2007, 20:27
prostor namenjen za knjige postaje mali,klinci su mi sa svojim knjigama zauzeli dobar deo teritorije:uredu:

Isahara
17.01.2008, 00:09
Prve knjige kupovala mi je mama, preko trgovačkih putnika kako se to nekada kupovalo.Znala je da celu platu stuče meni na knjige i ja sam to čitala kao i svako jedinče, koje nema brata ili sestru da se igra :(
Inficirala sam se knjigama i čitam bukvalno otkad znam za sebe jer dok nisam naučila slova, baka mi je čitala.
I danas volim knjige ali trudim se da tu ljubav racionalizujem u skladu sa budzetom koji je nikad dovoljan. Tokom studija, nijednu knjigu nisam kupila nego sam sedela u biblioteci i učila ali sam se zarekla da cu kad tad kupiti te knjige. Nešto od toga sam i ostvarila ali mišljenja sam da se ne isplati gomilati knjige osim rečnika, atlasa i enciklopedija. Uglavnom kupujem stručnu literaturu a beletristku dobijam i poklanjam dalje jer ne vidim svrhu skaldištarenja knjiga koje se čitaju jednom u životu. Pročitam i prosledim osim ako mi se neka knjiga baš posebno ne dopadne ili je poklon.

maski
17.01.2008, 00:57
u kredencu zzive moji najbolji prijatelji :uredu:

believer
17.01.2008, 02:34
... jer ne vidim svrhu skaldištarenja knjiga koje se čitaju jednom u životu. .

ne slazem se
mnoge knjige sam citala najmanje dvaput....
i inace ,volim da posedujem.....takva sam:roll:..
moja biblioteka?.....onako...pristojna...volela bih da je mnogo obimnija.....
ali uglavnom sadrzi ono sto volim......Crnjanskog,Bukovskog,Milera,Diras,Nabok ova,Bulgakova,Kastanedu,Puskina,Dragisu Vasica,Apdajka,Hemingveja,Sabato,Sagan,Sartra,dzoj sa,singera,....savremenih americkih pripovedaca,nekoliko juznomerickih,tako....svega ima......cak i sve moguce skolske lektire od prvih dana osnovne
najmanje je enciklopedija i recnika....:roll:

duga12
17.01.2008, 10:36
...sve što sam pročitala do sad,pročitala sam ponovo,više puta.naročito naslove koje veoma volim,knjige su za mene vredna stvar u mom domu,kad to kažem ne mislim na materijalnu vrednost,nebitno mi je ni da li je izdanje dobrog kvaliteta,ili ne,nego ljubav prema njima...

Isahara
17.01.2008, 16:50
ne slazem se
mnoge knjige sam citala najmanje dvaput....

Pa baš da ne čuvam Trejsi Ševalije ili seriju knjiga o kupoholičarkama i ostala Lagunina ne tako vredna izadanja, to se uzme iz biblioteke, pozajmi od drugarice i tera dalje, tome se sigurno neću vraćati a rado ih čitam kad nemam šta drugo

najmanje je enciklopedija i recnika....:roll:

Nažalost, i meni fale rečnici naročito rečnici idioma, fraza, kniga o provopisu jer kad tad to zatreba. I enciklopedije su uvek dobrodošle, ali su jako skupe kao i atlasi. Srećom imamo internet pa se nekako snalazimo:wacko:

believer
17.01.2008, 18:00
Pa baš da ne čuvam Trejsi Ševalije ili seriju knjiga o kupoholičarkama

:

to uopste i ne citam.....:roll:

broj310
17.01.2008, 19:38
никако да натерам себе да мало средим овај џумбус на полицама :)
али, лепо изгледа и овако....

NSdjanka
17.01.2008, 21:02
Ja se vežem za svaku svoju knjigu...Znam da to mnogima izgleda čudno (u najmanju ruku), ali računam, svako ima po neki porok...Moj su knjige :smeh:Volim kako mi izgleda stan prepun šarenila sa polica...Volim kako pucketa nova knjiga kada je otvorim, kako miriše...Ma znam da zvuči otkačeno al kad voleeem8)

broj310
17.01.2008, 21:13
опасан је то порок, дете. проверено, навучеш се очас посла.
ја волем и мирис старе књиге :blink: мирис година...

;)

Kalina
24.01.2008, 11:12
Ja se vežem za svaku svoju knjigu...Znam da to mnogima izgleda čudno (u najmanju ruku), ali računam, svako ima po neki porok...Moj su knjige :smeh:Volim kako mi izgleda stan prepun šarenila sa polica...Volim kako pucketa nova knjiga kada je otvorim, kako miriše...Ma znam da zvuči otkačeno al kad voleeem8)

ma nije otkaceno....ni cudno....oni kojima je to cudno i otkaceno su ustvari cudaci i otkacenjaci....samo jadni ne znaju da jesu.....:fijuk:

опасан је то порок, дете. проверено, навучеш се очас посла.
ја волем и мирис старе књиге :blink: мирис година...

;)

Miris starih knjiga je nesto najzanosnije, stvarno....
A sa te navlakuse zvane knjiga nema skidanja, garant........:roll:

broj310
26.01.2008, 20:06
http://i243.photobucket.com/albums/ff105/brshm/IMG_0004.jpg

само један део моје кућне библиотеке...

NSdjanka
27.01.2008, 21:03
никако да натерам себе да мало средим овај џумбус на полицама :)
али, лепо изгледа и овако....

Ti ovo nazivaš džumbusom?!!...Sad se stidim :stid2::stid2::stid2:

Buba Erdeljan
29.01.2008, 21:58
Uf..meni je odlazak u biblioteku bio kompletan ugodjaj, svaku knjigu da pipnem, da zavirim, omirišem što neko reče...satima sam mogla da ostanem i opet jedva svedem izbor na dozvoljene tri.
Ondak sam prešla na knjižare ( biblioteka je bilo samo u tragovima) i ubrzo zaključila da ukoliko zavirujete u različite korice duže od dvadesetak minuta - odma' pomisle da ste lopov, tako da sam kupovala i što jesam i što nisam htela.

Kada sam polazila kući, sve sam poklonila.
Bilo je ili - ili.
Četrdeset dozvoljenih kilograma, pa ti biraj.

Sada već imam pristojnu kolekciju prvenstveno namenjenu mojim klincima. Znam da će da zavire prvo tu i znam šta sam im pripremila.

Da mog ćaleta nije bilo i "Mostarskih kiša" nikada knjigu u šake ne bih uzela - fakat!
Tako da...moja kućna biblioteka kao čist poklon, meni i mojim najdražima.

broj310
14.03.2008, 18:40
...ових дана сам случајно налетео на "катедралу" рејмонда карвера. дивна књига ,тј. збирку прича, коју сам давно читао, сада је нови "члан" моје библиотеке.

препоручујем "катедралу" и вама, искрено. а можда је неко и читао?

:cesces:

Bazarov
06.11.2008, 17:24
Ne znam hoću li bar približno "ubosti" broj, ali mislim da ih ima između 200 i 300, što smatram smešnim, ali sam bar 95% toga ja kupio ili dobio, od matoraca slaba zaostavština.
Posebno su mi dragi Derviš i smrt koju sam dobio još u osnovnoj, Dečak iz vode, o pevaču Ekatarine Velike, Milanu Mladenoviću, koju sam dobio za potonju NG, 20 000 milja pod morem koju mi je komšinica pozajmljivala tuce puta, dok joj nije dosadilo, pa mi je poklonila - lep povez, kvalitetan prevod, možda najlepša knjiga koju imam.
Volim i komplet Dostojevskog, koji sam uzeo sa ujakovog tavana, iz stare kuće na selu, jer mu je dupli, pa mi dao.

felix
06.11.2008, 17:24
Tacno 2.748 primeraka....teskom mukom sakupljenih,tumarajuci starim tavanima da ih nove pokondirene gazde ne bace....i jos nesto ...napravite ex librise,da bi bila prava kolekcija....

bellissima
06.11.2008, 20:17
Nije onoliko bogata,koliko bi volela :)
Trenutno imam oko 300 knjiga ,bez onih,koje su pozamljene
i nikad nisu vracene :dry:

NSdjanka
06.11.2008, 20:25
Ne znam koliko ih imam... Nikada nisam brojala... Kada neko nenaviknut preleti pogledom po mom blagu, pogled ispuni nevericom, a mene ponosom... Kaže ima puno, ali se vara... Nikada nema puno ili previše knjiga... Mislim da sam samo sazrela za novu policu i to je sve... Još ponosnija sam na činjenicu da sam sve to i pročitala... Ok, skoro sve... Bio je sajam knjiga, pa rođendan, pa... Ima nekih pe`-šes` koje me čekaju... :)

Lilith_021
06.11.2008, 20:33
Od mojih sam nasledila nekoliko velikih kompleta u braon koznom povezu (slagalo se sa regalom) :wacko:
Dopunila sam ih sa nesto sarenila raznih izdavaca. Sve u svemu, malo. Oko 200-300 naslova.

Jerowen
10.11.2008, 12:55
Ogroman je plus odrasti u kuci gde se knjiga ceni i voli, i gde se knjige kupuju. Ja sam imala srece da u takvom okruzenju odrastem - obozavala sam da biram knjige iz roditeljske biblioteke - ponekad bih pola pregledala dok ne odaberem ono sto mi se trenutno cita... To radim i sada sa mojom licnom (dosta skromnijom) bibliotekom, koju volim mozda i vise posto su tu knjige koje sam sama birala i kupovala. Inace skupljam bajke raznih naroda sveta, i zbog njih obozavam one ulicne prodavce koji prodaju knjige koje se nigde vise ne mogu naci u prodaji, za nekih 50 ili 100 dinara, sto je smesno... Volim da kupujem i knjige u originalu (pod uslovom da znam jezik, naravno), jer nijedan prevod ne moze biti tako dobar kao originalni jezik pisca.

Nemam pojma kolika mi je biblioteka - nisam nikada sve izbrojala, a i nalazi mi se trenutno na dva mesta :) u dva grada, tako da je to problem kod prebrojavanja... Ali, osim "papirne" imam i elektronsku biblioteku - stotine knjiga na kompu, uglavnom na engleskom jeziku, mada ima nesto i na srpskom. Inace mi je u pocetku bilo tesko da se priviknem citanju na kompjuteru - vise sam tip osobe koja se zavali u fotelju ili na krevet i onako sa uzivanjem okrece stranice (kao da je dodir knjige podjednako bitan) - ali sada sam vec navikla, i cesto citam na kompu. E-knjige su neverovatna stvar, mozete besplatno skinuti sa nekih sajtova toliko naslova za koje bi vam trebalo citavo bogatstvo ako biste hteli da ih kupite u papirnoj verziji... Ali, naravno, ne mogu ni da odolim kupovanju "pravih" knjiga - svaki put kad kupim neku knjigu, citav dan mi je lep...

diktatorka
10.11.2008, 17:13
Knjige obozavam.Pre par meseci sam se selila u novi stan i prvo sam opremila svoju sobu ~za uzivanje~.To je mesto gde drzim svoje knjige,sto bi rekli na dva zida,svoj komp,slike i razne druge samo meni bitne dzidza-bidze.I uvek se sunjam ne bi li pronasla neku knjigu koju nemam,a kupujem i one od ulicnih prodavaca-sto nadjem stariju to sam zadovoljnija.