PDA

Puna verzija : Nedostaje li vam nesto?

makilli
04.02.2007, 02:20
Sta je to sto vam nedostaje iz detinjstva:huh: ?Neka igracka,osoba,:hmm: ...bezbriznost,masta bez granica,vera u ljude:( ...?

makilli
06.02.2007, 20:33
Sve ovo gore navedeno,a mozda najvise energija i snaga koju kao deca posedujemo u ogromnim kolicinama a sada bi mi pored brojnih obaveza dobro dosla...

swba
07.02.2007, 09:05
ponekad mi nedostaje ona bezbriznost... odes da spavas, ne pravis u glavi planove za sutra, vec usnis u sekundi i ustanes cio za nove pobjede :uzbud:

Papak
07.02.2007, 19:15
Nedostaje mi da se ponekad, onako ne planirano pokupim iz stana, odem kod nekoga na kafu bez najave. Ili da izadjem i prosto proshetam se gradom i sluchajno nekoga sretnem pa da na kraju negdje "zaglavimo". Nedostaje mi slobode, nedostaje mi spontanosti. Mrzim planiranje :dry: .
PS
Ovo je nevezano za djetinjstvo i igrachke, al' mi ipak nedostaje :lol:

makilli
07.02.2007, 19:18
Upravo tako swbo,ponekad imam osecaj da se ponasam kao robot,unapred imam isplanirana bar dva dana...:(

Jeste ta spontanost koju spominjes Papak,vezana za detinjstvo,cini mi se da je mi odrasli sve vise gubimo...:(

zdenkavuk
16.02.2007, 23:32
ponekad mi nedostaje ona bezbriznost... odes da spavas, ne pravis u glavi planove za sutra, vec usnis u sekundi :uzbud:
Jedina briga nam je bila stacemo se suta igrati.Srecni i uvek nasmejani...:smeh: :osmeh:
Nedostaju mi i moji plisani drugari :uredu: kojih vise nema:(

mariposa
16.02.2007, 23:39
Iz detinjstva pa ne bas puno,koje bezbrizne igre,reka,suma,malo snega,sad ne znam sta mi nedostaje,pa nista valjda,nije mi potrebno nista,jedino mi nedostaje moj pokojni brat:(

Goga
17.02.2007, 03:22
Jedna osoba mi nedostaje, uVek i jako, moja mama...
sa godinama sve više i više...
za sve ostalo, u ovom ludom vremenu,
koje kao da nas izdaje,
nemam vremena za razmišljanje...
ne želim da ga imam...:jok:

nattydread
17.02.2007, 17:07
bezbrižnost i jurcanje svuda kao muva bez glave. onaj osjećaj kad se zaigrate na ulici, pa kad vam je najbolje, mama vas zove na ručak, a vama to tako teškooooo (u principu, to vam je tada najgora muka na svijetu :( :( :( ). nedostaje mi i moja crvenkapica od plastike (iako sam imala hiljadu fancy lutaka, ja se uvijek sjetim baš te "skrnave" crvenkapice, koja je realno bila najružnija od svih lutaka, ali sam je ja najviše voljela :srce: :srce: :srce:), i baš mi je žao što je više nema :( :( :(

_baba_
20.02.2007, 11:48
Nedostaju mi moje bake Melanija i Draginja.
Nedostaje mi drug s kojim sam odrasla.
Nedostaje mi moj pas Lina.
Bili su deo mog detinjstva i odrastanja, a sada ih vise nema. :plakanje:

Najgora
20.02.2007, 12:28
Jedna osoba mi nedostaje, uVek i jako, moja mama...
sa godinama sve više i više...

...i tata...

Neuhvatljiva_
20.02.2007, 16:39
Sta je to sto vam nedostaje iz detinjstva:huh: ?Neka igracka,osoba,:hmm: ...bezbriznost,masta bez granica,vera u ljude:( ...?

Nedostaje mi ona sloboda...Kad me bilo baš briga za sve...nekako nije postojao stid i nije postojalo ono "šta ce drugi reci"... A ponajviše druženja...

Doti
15.04.2007, 01:34
Nedostaje mi sve iz osamdesetih godina .....kada nismo jurili vreme, gledali da li ce stici racuni ......onda smo ziveli ...po meni jako lepo......pored otvorenih prozora smo spavali ....a sada koliko imamo lokota na vratima......

ivan_pa
15.08.2007, 11:57
Ih a sta mi to samo ne nedostaje od tad!!!! Kada se samo setim koliko sam bezbrizan bio, sanjao o novom fudbalu, o dudu isped kuce koje je prkosno stajao neosvojen, o tome kako cu pored komsijskog kuceta da prodjem i maznem onaj najmanji bostan ali zato najsladje pojeden sa kumom Draganom. Ih, ali su se te godine malo promenile(poraslo se). Tada sam po celi dan mastao o komsinicama (posebno o Gordani) koja je bila u mojom ocima sve ono dobro sto zenski svet predstavlja. Doduse nisam ni mogao da pretpostavim da je svet kvaran a nisam verovatno ni mogao da znam. Pa onda one prve ljubavi ciste kao decija suza pa makar i bila platonska kad ti po povratku iz skole posalje onaj najsladji poljubac na dlanu i poruku okicama da je pored tvog imena u svom dnevniku secanja zapisala 2 srca i vezala ih nitima trajanja. Ta radoznalost da ces probati nesto novo,tajno, uci u svet odraslih, preskociti sve ono sto te je ciilo decakom sa mirisom djurdjevka i sveze pokosene trave u nozdrvama - detinjstvo. Olako sam odbacivao sve sto je bilo za broj manje za koju godini mladje i brzao, Bog mi je svedok kako mi je zao sto i dan danas ne nosim patike br.36 i sto curice ne lude kad izvedes neki dobar stos i fintiras svog druga dok se on batrga kao bucov u vodi. Mnogo toga verujte mi, bez sale. Ekonomska zavisnost od roditelja mi i nije predstavljala neki problem jer lako se stizalo na drugi kraj SVETA NA KRILIMA SNA. Nedostaju mi braca i sestre koji su sa mnom delila sve ono dobro i zlo u malenom kutku na severu Banata pored Begeja. To mesto mi nedostaje strasno, ponekad ga i sanjam kao da je svetlosnim godinama udaljeno od mog Panceva. I neka dva plavo zelena oka koja su me tko silno volela, a ja to nisam umeo prepoznati. Eh to je bilo vreme ...

ZOE
15.08.2007, 16:54
nedostaje mi samo detinjstvo.... svi oni bezbrizni nestasluci - eeeeeh!!!! Ide zivot.... ali cega se cesto secam su letnji pljuskovi..... Igram se napolju, suncan letnji dan, odjednom naidje crn oblak i sruci toplu letnju kisu. Izuvam se i tako bosonoga sljapam po baricama. Zatim, sunce ponovo grane:roll: a vazduh zamirise nekako sveze i cisto:)

jamiroyu
09.03.2008, 02:18
Da bas mi nedostaje vera da su svi ljudi dobri i neiskvareni (kako je lepa decija naivnost-zivis u savrsenom svetu)

Mish
09.03.2008, 12:57
Nedostaju mi moji Majka i Deda.
Nedostaje mi vera da će neka drugarstva trajati večno.
Nedostaje mi veliki odmor.
Nedostaju mi moje ružičaste naočare kroz koje sam gledala na svet.

zmax
09.03.2008, 15:29
Mnogo trenutaka koji se ne mogu vratiti,
malo više smeha,malo manje tuge. :nadrndanko:

duga12
09.03.2008, 17:47
Da bas mi nedostaje vera da su svi ljudi dobri i neiskvareni (kako je lepa decija naivnost-zivis u savrsenom svetu)

..i meni nedostaje :uredu:,dečija naivnost...mada je još uvek gajim u sebi...pustim je nekad napolje,pa je vratim :)

Tami80
10.03.2008, 15:58
Nedostaje mi moj klavir koji je "zarobljen" u cvecu koje vec zeljno iscekuje lepo vreme,ne bi li ga izneli napolje na sunce,a ja bih tada napokon mogla ponovo da tesim svoju dusu kraj klavira.

ZOE
10.03.2008, 20:37
sto sam starija detinjstvo mi nedostaje, upravo onako kako sam ga ja prozivela, neobuzdana masta, vragolije, bezbriznost i mnoooooogo mamine ljubavi:(

mirka7
11.03.2008, 01:10
Nedaostaje mi onaj crtani u 19 sati i petnaest minuta
Nedostaju mi nedjelje u kojima nam je mama gulila kožu i tjeme kupajući nas i spremajući za školu u ponedjeljak...
Nedostaju mi igre lastiša...za vrijeme velikog odmora...
Nedostaje mi odvrnut radio do daske,nedjeljom,kada je tata slušao
prenos utakmica iz svih glavnih gradova tadašnje nam zemlje...
Nedostaju mi mirisi djetinjstva...ta neka bezbrižnost...sigurnost...

...u traganju za djetalinom sa četiri lista,ostaćemo djeca zauvijek....

:baby::baby::baby:

Kalina
17.07.2008, 13:44
Mama.
Nedostaje mi i moj veliki brat, kome sam ja bila omiljena mala seka....:(
Cesto me je nosio na ramenima, bila bih prestravljena, al ponosna...:)

Osecaj bezbriznosti...:uredu:

swba
18.07.2008, 07:11
osjecam neku dozu dusevne praznine... nedostaje nesto tu... al sta :hmm:

Sokica
21.07.2008, 18:46
Nedostaje mi ono bezbrižno jurcanje na ulici sa društvom, posebno kad je vreme letnjeg raspusta, pa se skupimo sa raznih strana i organizujemo takmičenja i razne igre... eh... :jeee:
I ona opuštenost,bez velikih planova za sutrašnji dan, skupićemo se opet svi napolju pa ćemo se dogovoriti šta i kako ćemo provesti dan... :jeee:
I nedostaju mi drugarice iz onog doba, volela bi znati šta sada rade i kako provode leta... :)

drth09
21.07.2008, 19:04
Nedostaje mi ono bezbrižno jurcanje na ulici sa društvom, posebno kad je vreme letnjeg raspusta, pa se skupimo sa raznih strana i organizujemo takmičenja i razne igre... eh... :jeee:
I ona opuštenost,bez velikih planova za sutrašnji dan, skupićemo se opet svi napolju pa ćemo se dogovoriti šta i kako ćemo provesti dan... :jeee:
I nedostaju mi drugarice iz onog doba, volela bi znati šta sada rade i kako provode leta... :)

To i meni jako nedostaje... :uredu::ortak::uzdravlje::bajk::hipi::ljubac: :girlpink::ljulja::kiss3:

NSdjanka
29.07.2008, 01:03
Nedostaje mi moj najbolji frend na celom svetu s kojim sam poslednje dve godine moga osnovnog školovanja delila klupu... E Tommy... Ni jedna najbolja drugarica mu nije bila ravna... Užasno bih volela da ga vidim...

little fairy
29.07.2008, 13:04
Ona vremena kada sam bila po 2-3 mjeseca na moru u kampu. Našlo bi se nas 20-tak klinaca koji smo palili i žarili po obali s gitarama i pošalicama.. To se sve razvodnilo kako smo odrastali u studente i kako smo izlazili iz doba tinejđera.

Fali mi.

GostBG
29.07.2008, 13:11
Extremno veliki broj drugova iz detinjstva,koje su odneli ovi prokleti ratovi,a Boga mi,i saobracajke. Ali ... idemo dalje ...

zmax
29.07.2008, 23:07
Bezbrižnost. :(

Cveki
30.07.2008, 00:40
Da,nedostaje mi tata!:(

NSdjanka
02.08.2008, 21:21
Nedostaje mi ona jednostavnost kojom sam kao dete gledala na svet... Kada odrastemo, sve zakomplikujemo...

zmax
03.08.2008, 21:13
Nedostaje mi ova stena sa koje sam naučila da skačem na glavu...nisam je videla oko 20 godina,možda i više. :plakanje:

http://img167.imageshack.us/img167/4663/h1mk2.jpg

believer
04.08.2008, 23:45
nemam pojma..nedostaje mi more....ono leskarenje ujutru na plazi,u senci,i gledanje u plavo....odblesak sunca koji titra po povrsini....sitan pesak na stopalima....male trivijalnosti....

prewrnuta_torta
05.08.2008, 00:28
da... ona bezbriznost... i igra... detinjstvo... drugovi iz detinjstva...

GostBG
05.08.2008, 02:37
Meni i drugarice nedostaju,ne samo drugovi. :fijuk:

duga12
06.08.2008, 22:41
Ona moja sobica..sad sam u njoj bila..posedim malo u njoj,iako više nije moja..i jutro u njoj uz kafu i cigaretu...pa onda isto to,samo u maminom vrtu...

Sokica
06.08.2008, 23:54
Sutra idem u moj kraj... :) Nedostaju mi oni izlasci sa mojom drugaricom i sedenje na klupi uz višesatnu priču... :) Kad god odem, vidim promene u gradu, :ljutko: i to ne baš na bolje, pa me prestane nostalgija za onim danima...

bellissima
11.09.2008, 17:16
Nedostaje mi ona decija bezbriznost,kada mislis da
je ceo svet samo tvoj!:bek2:

Nedostaju mi one nedelje,koje sam gotovo tradicionalno provodila na Dunavu.

Nedostaju mi sva ona putovanja i tatini narodnjaci,odvijeni do daske u kolima.:stereo:

Nedostaje mi jedno malo selo,nadomak Rume,gde sam provela najlepse dane,a
tamo sad vise nikog nemam.

Nedostaju mi one prve slatke nesanice i oni leptirici u stomaku,zbog
necijeg osmeha :ljulja:

Nedostaje mi jedna klupa,ispod stare lipe i moja baka ,koja me je uvek na njoj
cekala i onaj ozaren osmeh sa kojim me je docekivala...

little fairy
15.09.2008, 11:48
Dobra volja. :dry:

Što sam starija, toga imam sve manje volje.. Za bilo čime. Za igru, za prijatelje, za..

shacky
17.09.2008, 08:11
Nedostaje mi da svaljujem krivicu na brata :stid2:
Koliko je puta dobio batine umesto mene, siroče :stid2:

prewrnuta_torta
26.09.2008, 00:52
nedostaje mi moj princ iz vrtica :srce:

Rohalj Baze
29.09.2008, 14:40
nedostaju mi ona brda i ono zelenilo sa rohalj baza....i ona prelepa suma i ona mala vikendica......ona mirna priroda onaj pogleda sa kojeg mi se cinilo da vidim ceo svet ....:(

joksi
29.09.2008, 15:07
nedostaju mi dve osobe,koje tako volim al nemogu to da im to kazem jer ih vise nema...........

_baba_
29.09.2008, 16:44
Kutija od televizora u koju sam se zavlacila kad sam bila malji deca. Udjem u kutiju, probusim spijunku i zvrjim po shoru. Prosetam a ne moram da odgovoram bakutama i ostalim mestanima mogA sela dobar dan, dovidjenja, sta mi rade mama i brat, kako je u skoli i tako to :smeh:
PeRhaneee! :uzbud:

NSdjanka
29.09.2008, 20:45
Spokoj, u poslednje vreme...

Goga
29.09.2008, 20:48

makilli je ovako formulisala temu...

:)

Budite ljubazni, pridržavajte se iste.

shacky
29.09.2008, 20:57
Bili smo porodično kod bake pa nas je podsetila na neke događaje iz detinjstva koje smo zaboravili :huh:

Poželela sam da ponovo budem dete, u tom istom dvorištu, na istom plavom biciklu, a jedina granica je bila nebo.
Nedostaju mi ta vremena i sve u vezi njih, i igračke i ljudi i osećanja a očigledno su nestala i neka sećanja....

NSdjanka
30.09.2008, 21:43
Saznanje da ti niko na svetu ništa ne može jer je tvoj tata najjači čovek... Jači čak i od policajca... Miris maminog parfema... Šare na zidu koje je pravila ulična svetiljka šaljući trake svetlosti kroz spuštene roletne... Miris štrudle sa makom, tek izvađene iz rerne... Ukus toplog mleka iz šolje sa slikom Mikija Mausa... Politikin Zabavnik i papirne lutkice koje sam isecala iz njega... Miris sira i mladog luka koje je tetka donela sa pijace... Nanini saveti o lepom ponašanju za stolom... Moja stolica sa prečkicom uz pomoć koje sam mogla lakše da se popnem... Golubovi sa našeg tavana... Čak i tetka Radojka, lajava komšinica od koje sam uvek zazirala jer je imala zlatan zub... Baba Najlonka, koju smo tako zvali jer je stalno skupljala neke kese i izgledala kao čudo vanzemaljsko sa obaveznim šeširom na glavi uz sirotinjsku odeću... Čika Mile poštar koji nije propuštao da me štipne za obraz u prolazu... Tetke iz Subotice, pravi dar sa neba malenoj devojčici koja se pretvarala u uvo slušajući novosti iz "daleka" ispričane pevuckavim, subotičkim naglaskom... Fotografije sa venčanja moje nane i dede, nekih rođaka koje ni na primer ne znam ko su, ali izgledaju fenomenalno onako uparađeni za slikanje... Nedostaje mi puno šarenih sličica moga detinjstva, koje samo ponekad, kao sad, bljesnu poput svetlosti šibice, a onda zgasnu pod naletom nekih novih vetrova...

makilli
08.10.2008, 10:35
...fali mi malo uzbudjenja pred predstojeće dogadjaje,znate ono:...još dva puta spavam i idem ... :beyond:

minnie
09.10.2008, 21:12
Da, baka i okupljanje kod nje za bozic, slave, praznike.... igranje do mile volje, mastanje o tome kad cu da odrastem i nosim stikle, drugarice iz komsiluka i jos mnogo toga....

bellissima
09.11.2008, 01:30
Nedostaje mi...

Ona ... moja snaga,moja volja, moj smeh,moje sve...

Nedostaju mi svi oni dani,koji su bili tako obicni tada,
a tako mi nedostaju sada...

Nedostaju mi one setnje ... nase setnje...

Nedostaje mi i ona jesen,koju sam zamrzela ,jer mi je
odnela nesto moje...

Nedostaje mi ovih dana Ona ,moja,jako mi nedostaje...

Ona moje sve...

joksi
09.11.2008, 20:27
nedostaje mi:
moj plisani meda koji bi sad imo 12 godina da ga mama nije bacila
moja solja za kafu koju sam slomila...........
i kutija za nakit koju mi je poklonila baka.........

lado
09.11.2008, 20:43
nedostaje mi bezbriznost to je sigurno.:)

robert ns
09.11.2008, 21:33

nedostaje mi Velika bara izmedju detelinare i novog naselja i one hladne zime kad je bilo leda za klizanje na njoj. Kao i dudovi na tom putu.
Igracke sam skoro sve sacuvao ali nisam stripove.
Deca sa kojima sam se igrao i koja su sada vec matorci i kao takvi nema ih vise nema ni u starom delu grada.

Jedino je masta ostala kao i snovi :jok:

diktatorka
18.11.2008, 21:54
...zasticenost...

-mnogo mi je vremena trebalo da shvatim da sam porasla-

...ali jos nisam odrasla...

Irena Bg
20.11.2008, 11:29
Ja i dalje ne mogu da shvatim da sam odrasla....:-(