PDA

Puna verzija : Razum ili srce?

makilli
29.01.2007, 19:28
Sta pre poslusate,svoje srce ili zdrav razum?U situacijama kada prorade oni cuveni leptirici u stomaku,sta prevagne?:roll:

U mnogim situacijama se pokazalo,a ovo pisem iz licnog iskustva,da je bolje poslusati svoje srce:uredu: .Opet,sa druge strane,nije na odmet ni rukovoditi se zdravim razumom:uredu: .Gresila sam i u jednom i u drugom slucaju,ali sam i izvukla neke pouke:) .A poucena prethodnim iskustvima,pustim da stvari jednostavno idu svojim tokom sve do one granice kada osetim da ce mozda poceti da izmicu kontroli:hmm: ...Tada na scenu dolazi ono sto ide iz srca ili ono sto mi razum nalaze:huh: ...Ne zavrsi uvek onako kako zelim ali,...thats life...:fijuk:

mariposa
30.01.2007, 00:12
Zvuci malo neobicno,ali srce nema nikakavu igru u tome,sve je u razum,srce je isto kao ruka noga,sto nas vodi to je razum,misli,sve je u glavu,mislim ja :uredu:

DRAKCE
30.01.2007, 23:58
Kod mene oba nesto u kvaru mehanicarka ce sve to da sredi heheh;)

Cezar
31.01.2007, 00:09
Ja slusam samo sta srce kaze... iako mnogi misle da je to obican organ koji potiskuje krv u krvne zrnce i ubrzava njihovo kretanje venama, srce je nesto vise...

_baba_
02.02.2007, 16:37
Bolje prolazim kad poslusam razum.
Kad idem onako kako srce hoce, cesto udarim glavom u zid.:zid:

Ivana-psy
02.02.2007, 16:52
Teska je odluka samo kad je draga osoba u pitanju! Pa zavisi, nekad je lakse prepustiti se i ne razmisljati sta ce biti sutra i ziveti u tom trenutku, ja sam imala takve momente u teen-age danima, sada sam nekako vise okrenuta razumu, znaci uvek razmislim o poseldicama, ponekad me to nervira kod sebe, ali to je jace od mene! Savet: Nekad je bolje poslusati srce, i ne analizirati previse situaciju, ali samo kad to zaista zelis, a taj momenat se oseti! Cim se dvoumim, uvek razum prevlada! :beyond:

SansRomantic
05.02.2007, 22:47
Nije to srce...
A nije ni razum...

Najčešće neki moj unutrašnji osećaj, onaj tanani grč u stomaku donese odluku kojim putem da idem u situacijama kada se dvoumim (ili troumim... :cesces: )

A to u stomaku...godinama primenjivanom retrospektivom...ustanovila sam da je neka čudna mešavina onoga za ćim srce žudi korigovano za savete koji dolaze iz glave...
Što bi se reklo...glava ni ne razmišlja o onome što srce ne želi...situacija jasna...
Ali kada srce želi i oseća, glava mu dođe kao korektivni faktor - može li ne može!
Ništa ne ide na silu...i čini mi se, najbolje sam odluke donosila kada sam pronašla tu čudnu harmoniju između srca i glave...

BaneK
05.02.2007, 22:53
Vasa kaže: "to ne bira pamet, nego srce", a Vasa je bio u pravu

Mish
06.02.2007, 19:55
Ja uvek prvo pokušam da slušam razum. I on mi nikada ne zakaže, nikada ne odvede na lošu stranu.
Ali ima situacija kada srce zatreperi, pa bukne, pa se uzjoguni, i ma kako da želela da slušam razum srce ga nadjača. Često znam da to i nije dobro i da me ne vodi ničemu, ali sam preslaba da srcu kažem ne.
Opet, u periodu kada je razum jako snažan prosto poželim da mi se srce probudi i uzjoguni. Nekad treba sebi dati tu uzdrhtalost i taj nemir koji te načini toliko srećnim i toliko nesrećnim.

Ništa ne ide na silu...i čini mi se, najbolje sam odluke donosila kada sam pronašla tu čudnu harmoniju između srca i glave...

Čini mi se da je tek onda to ono pravo. A nekad je tako teško doći do te harmonije.

Lady S
11.02.2007, 01:17
Kada sam bila mlađa, vodila sam se samo srcem i tada realno nije ni bilo toliko bitno šta razum kaže.

Međutim, čini mi se da sam najbolje odluke donela upravo onda kada sam rešila da slušam razum. Emocije su došle odmah za njim, vrlo brzo. :)

lav71
11.02.2007, 01:21
...isključivo razum...srce j tu da ćuti i pumpa i nema pravo glasa...:roll:

gregorije83
11.02.2007, 01:46
OK je i jedno i drugo,u pravu su i oni koji kazu da treba slusati razum i oni sto kazu da treba slusati srce,valja i jedno i drugo ali iz licnog iskustva znam da kada sve to pomesas sa picem onda ne valja,nastane zajeb.:pivo:

mcmix
13.02.2007, 13:23
Gresio sam i kad sam slusao samo srce i kad sam slusao samo razum, nema pravila sta je pametnije da poslusas ali dobro sanse da pogresis su pola-pola.:osmeh:

goldie
13.02.2007, 13:47
Ja pratim neki svoj instinkt, koji je u mom slucaju upravljan i razumom i srcem istovremeno. Ne mogu da iskljucim ni jedno ni drugo, kad iskljucim srce - boli, kad iskljucim razum - boli. :mig2:

Jednom davno me je moj jedan prijatelj (slucajni prolaznik) testirao. Test je bio takav da mi on postavlja pitanja, a ja na ista odgovaram crtezima. A svaki crtez on zapocne time sto mi nacrta prvu liniju, a ja imam pravo da od te linije nacrtam sta god zelim kao odgovor na pitanje. Svaki crtez je predstavljao jedan deo mog psiholoskog profila.

Jedan crtez je zapoceo tako sto je nacrtao horizontalnu liniju na sred papira i postavio mi pitanje ( ne secam se koje) i moj odgovor je bio da je meni ta linija predstavljala zicu za sirenje vesa. :roll: Nacrala sam gace, majicu, pantalone koje drze stipaljke. Secam se da je njegovo lice bilo iskreno iznenadjeno. I onda mi objasnio da je ta slika moj odnos razuma i emocija. U gornjem delu iznad linije (strika) je razum, a u donjem delu, ispod strika su emocije. :ok: Tako da moj razum stipaljkama drzi emocije. Ali ako dune jaci vetar? A stipaljke slabe.....

Lillith
13.02.2007, 14:43
Razum mi pomaze da ostvarim zelje srca:)

sladoledzija
13.02.2007, 14:52
Ma pustim razum i srce nek se dogovore pa onda odlučim, bez dogovora i zajedničkog nastupa nema ništa.
Sve druge varijante su mi se obile o glavu.

TVO.JA_
17.02.2007, 00:54
od sada samo razum....:(

Neuhvatljiva_
20.02.2007, 18:01
Sta pre poslusate,svoje srce ili zdrav razum?
Pa kad sam bila klinka odna razum tu nije imao mnogo udela...Sve mi jedno bilo hocu li se izblamirati, hocu li se nakon svega pokajati, hoce li me taj neko ismejati...
A sad, jednostavno shvatiš da nisi "mali čovek" da srljaš glavom bez obzira...Počneš da stojiš iza svojih postupaka, čuvaš svoj obraz, i onaj moralni zakon te obavezuje da razmisliš pre nego što posrljaš...

darcoole
20.11.2007, 12:25
Mislim da treba naci neku sredinu iz ovoga, jer po meni, ravnoteza je bar priblizno savrsenstvo...to je najidealnija linija kojom treba ici...
Mada, tesko je uspostaviti ravnotezu izmedju ljubavi i razuma, mada sam vise za srce...ne znam ni sam zasto (mozda sam malo vise emotivan, pa zato...:stid2:)

lilika
22.11.2007, 12:01
Mislim da treba naci neku sredinu iz ovoga, jer po meni, ravnoteza je bar priblizno savrsenstvo...to je najidealnija linija kojom treba ici...
Mada, tesko je uspostaviti ravnotezu izmedju ljubavi i razuma, mada sam vise za srce...ne znam ni sam zasto (mozda sam malo vise emotivan, pa zato...:stid2:)

ja isto mislim tako iako znam da je pametnije ici razumom ali srce cini svoje:)

Galahad
22.11.2007, 12:10
BaneK vetj lepo reche, ali tju ja da ponovim Vasinu pametnu: "to ne bira pamet, nego srce"... Shto se mene tiche, Vasa je genije, i kod mene obichno to tako ide... Chesto se desi da i ne poslusham razum, i da srce vodi... Shta tju, takav sam pa sam takav... Ja izgleda nemam one shtipaljke kao Goldie :lol:

makica @-,-'-
27.01.2008, 17:37
Srce, sa odredjenom dozom razuma:):fijuk:;)

Tami80
05.02.2008, 14:49
srce....svakako....barem u pocetku.:uredu:
A kasnije.....razum odlucuje..."ostati ili pobeci".:stid2:

Goga
02.10.2008, 02:43
:srce: - ipak...
nema to veze ni sa godinama, ni sa životnim iskustvom.
Jednostavno, oči su slepe za neke stvari - srce nije.
(aritmije i tahikardije su već nega druga priča ) 8)

valter
02.10.2008, 03:14
Ako si razuman srce !

minnie
11.10.2008, 17:09
ma uvek srce.

egzotic
11.10.2008, 17:43
razum mi je fantastican,ali ga srce cesto zajebe:smeh:

lado
11.10.2008, 18:06
razum mi je fantastican,ali ga srce cesto zajebe:smeh:

slozila bi se sa tobom:ok:

Sunny
11.10.2008, 22:15
Trudim se da budem nerazuman, jer u ljubavi 2+2 nije 4

paparazzo
11.10.2008, 22:56
Ja bih volela da je odgovor razum, ali jebi ga...

Srce

TVO.JA_
11.10.2008, 22:58
"Srce i razum dva su sveta - bitno različita.
Kad je u srcu vatra u glavi je dim...
Žive u istoj osobi, gotovo suprostavljeni, po koji put pomireni, srce uživa u lepoti, a razum u matematici, srce se divi a razum računa, srce se smeje i plače a razum pokušava prigušiti tu lepotu simfonija koje istom snagom opevaju dubinu dobroga i jaz lošeg.
I zato život koji put izgleda kao hod po žici - balansiramo između dve suprostavljene strane i poput veštih akrobata idemo u strahu i smehu prema drugoj obali.
Živimo u neprestanom balansiranju između srca i matematike, ljubavi i logike....

I za kraj pitanje: Kako ti srce? "

carobnica
12.10.2008, 15:30
kod mene srce odlucuje ili kako bi neko rekao odluka iz stomaka,bez puno razmisljanja.

CHichaGlisha
12.10.2008, 16:22
Uvek kada je u pitanju bilo šta što ima dodirnu tačku sa ljubavlju
(koja nema ni jednu dodirnu tačku sa razumom),

jasno je da:
svako ko kaže : " ja slušam razum " - folira :uredu:
(a foliranje nema dodirnih tačaka sa istinom).

DakleM ... ja slušam razum !
:hahaha::wacko::smeh: