Puna verzija : Uskoro free Java!
Otvaranje Java programskog jezika još u ovoj godini.
http://osteele.com/projects/images/java-logo-thumb.png
Jonathan Schwartz, CEO kompanije SUN je na Oracle OpenWorld konferenciji u sredu izjavio da se otvaranje Jave planira za 30 do 60 dana. Treba primetiti da je odluka donesena nešto hitrije nego što se očekivalo, dok će i ovoga puta biti korišćena CDDL pod kojom je objavljen i OpenSolaris.
Da li programirate u javi, i da li vas ova vest raduje ili ste ravnodusni?
Ne programiram u javi ali trebalo bi da programiram. Java me ceka i unervozila se koliko je zapostavljam. Al eto sad cu ja samo jos ovo i ovo i ovo...
eto, nek ti ovo bude motivacija ... imaces javu free, pa ces moci i kuci da je cackas do mile volje :P
eto, nek ti ovo bude motivacija ... imaces javu free, pa ces moci i kuci da je cackas do mile volje :P
Da naravno, :fijuk:, da nije free ne bih smela da je cackam. :smeh::smeh::smeh:
zar Java nije vec bila free :cesces:
ja sam bez problema skinuo bio razvojno okruzenje za javu i kao nesto krenuo da cackam po tome , no onda me je ovo i ovo i ono odvuklo :smeh:
i nije mi trazilo nikakvu licencu i sl.
Pa.. :cesces: ovo je otvaranje Javinog koda. Java je dosad bila na neki nacin free ali ne i potpuno free. Java otvara svoj kod, tako da svako moze direktno da menja njen kod i to podeli sa celim svetom. :smeh: :smeh::smeh: Naravno nama koji jos ni ne znamo da programiramo u Javi ne pada na pamet da joj prckamo po njenom kodu. 8)
A evo cisto definicije free software-a:
-sloboda koriscenja programa, bilo kad u bilo koje svrhe
-sloboda proucavanja kako radi sam program i sloboda adaptiranja svojim potrebama (ceprkanje po source codu)
-sloboda kopiranja i distribuiranja
-sloboda unapredjivanja programa i objavljivanja tih unapredjenja siroj javnosti i share-ovanja sa svima. (ceprkanje po source codu)
Uh al sam ga napisala :P
Ne programiram u javi ali trebalo bi da programiram. Java me ceka i unervozila se koliko je zapostavljam. Al eto sad cu ja samo jos ovo i ovo i ovo...
Mozes doci kod mene na casove. free je :)
Ima li neko link za ucenje Jave za totalne pocetnike, i naravno , lakse mi je na srpskom....
Ili da se prijavim Toniju :roll:
Ja zapela vec kod instalacije ....:hahaha:
Preuzala ja Javu sa njihovog sajta i kada sam testirala jednu vezbu iz ove moje knjige Yakove Faina, sve mi se porbkalo...ne znam ima li to veze, ali mreza za tri kompjutera mi od tada ne radi ...:(...
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.