Puna verzija : Puzle
yige_gui
17.10.2006, 05:26
imala sam period kad sam satima znala lezati na podu i slagati puzle.. najvishe sto sam slozila je bilo 3ooo komada.. sestra i ja slagale to mesec dana.. bila neka priroda, pa svi delovi bili isti :wacko: posle sam ja htela da rasturimo, pa da slazemo ponovo :lol: al' ona nije htela, nego dala to staviti u staklo :roll:
jeste li imali zivaca za slaganje puzli i koliko ste voleli da ih slazete?? :osmeh:
Puzzle? Od malih nogu :uzbud: Pa najdraže su mi bile one Unicefove, te su me kupile. Ne sećam se od koliko su bile komada ( :cesces: mislim 200 ), ali se sećam i danas svake slike... sad mi žao što sam ih pogubila :plakanje:
Ne da sam ležala na podu nego mi je otpadao i vrat i kičma, i još mi ćale pravio okvire da bi mogla lepo da stavim na sto i da slažem... jerbo je baba pizdela kad joj zavrnem tepih i napravim rusvaj u sobi, a oni moraju da preskaču da bi legli :smeh: Udruženim snagama smo slagali, porodično i kad ko stigne. Sećam se da sam one komplikovane i one koje su imale puno delova volela da odvojim po kesicama krajeve i boje... i kao otprilike levu i desnu stranu.
Složili smo jednu od 3000 komada, batina devojka, ćale i ja 8) I to ja izabrala... jednostavnu :wacko: neki pejsaž jesenji, pa još jezero, iznad planina, a sve se to ogleda u vodi... pa ne znaš da l' je gore ili dole :wacko: trebalo nam je pola godine :smeh: A ovu smo počeli i nikad nismo završili (isto je od 3000):
http://img147.imageshack.us/img147/5125/worldmap1665dn0.jpg
Neke imam u kutijama i dalje, nisam ih uramila, ali sam planirala da uramim jednu, da vidim kako izgleda, čak sam i kupila hamer da je polepim i odnesem na ramljenje, ali rasturena je pri nekom krečenju i sad bih morala ponovo da je slažem... :dry: To je bio Boschov "Garden of earthly delights" od 1000 :uredu:
http://img180.imageshack.us/img180/2250/gardenearthlydelightsyp6.jpg
Imam i sad jednu još neraspakovanu. Neki kit, kako izranja iz okeana... Misssss'im sve je plavo i isto. Nebo i okean :wacko: na više od 3/4 slike :wacko:
A videla sam nekog jednoroga Ravensburgerovog od 5000 komada, al' nisam smela da ga kupim :hmm: da ne zastranim :hmm:
Znam neke koji bi radije pojeli te kartončiće nego ih slagali, al' mene to opušta neviđeno :uredu: a specijalno je pomoglo u ona dva meseca pred porođaj kad više nisam znala kako da se spakujem za spavanje od stomaka. Noći nisu bile tako duge :smeh:
Viva la puzzle! :uzbud:
Ne verovali ili da, nikad nisam ni kupila ni dobila puzle, samim tim ni slagala. Zasto? Nem' pojma :beyond:
vec 2 meseca slazem jednu od 1000 komada...neka tuzna jesen...sve mi je isto,a ja bash neshto nemam vremena..uglavnom uvece...ili kad mi dodje drushtvance na kaficu oni se odmah bace na patos i na slaganje...mene opushta slaganje....imam drugaricu iz osnovne shkole kupuje puzzle za rodjendan....josh uvek imam par neotpakovanih...
Slaganje puzli je specifican vid opustanja i ne bih ga menjala nizasta:roll:
Otimam sad od dece od prijatelja,po komsiluku:smeh: posto one koje imam sam vec slagala bezbroj puta...
imala sam period kad sam satima znala lezati na podu i slagati puzle.. najvishe sto sam slozila je bilo 3ooo komada.. sestra i ja slagale to mesec dana.. bila neka priroda, pa svi delovi bili isti posle sam ja htela da rasturimo, pa da slazemo ponovo al' ona nije htela, nego dala to staviti u staklo
Sto mi to zvuci poznato:fijuk:
Manijak sam za puzle,najgore je sto ne umem da stanem...pa da nastavim sutra,k'o normalan svet...no dobro;)
Neuhvatljiva_
31.03.2007, 23:29
Oh obožavam puzle...Posledju koju smo složili ja i mladji sin mog dragog je od 1000 komada jugi-jo ili kako se već zove :smeh: ... Sve u svemu pomučili smo se prilično...:dry:
Andjelika
21.04.2007, 23:16
moja tetka je slozila na desetine slika... i to bash ogromnih, tipa 50x70...
bash lepo izgledaju...
ja nemam zivaca za to...
Arthur Dent
18.05.2007, 23:48
jeste li imali zivaca za slaganje puzli i koliko ste voleli da ih slazete?? :osmeh:
Čuj dal sam imao živaca, imam ih i sad.
Fali mi vremena, a bogme zahtevaju i prostora
ja sam bio skroman, počeo sam sa onim od po hiljadu komada,
koliko smo ih složili brat, sestra, i ja - nemamo pojma, puno u svakom slućaju
i sad imam u kući dve još zapakovane od po 1000 kom.
Stoje već tako dve godine, nema se vremena, uvek ima nešto preče.
Sve bih ih dao nekom na poklon, al nije u redu, jer sam ih i ja dobio na poklon.
A najveća koju sam sam samcijat složio je imala tričavih 3000 kom,
maltene se nisam posvađao sa bratom kad je hteo da mi pomogne
Eh da je vremena, mene to tako opušta
sećam se, vratim se iz škole, napolju kiša rominja
ja sednem za sto, pustim Žan Mišel Žara, pa slaži
Ruuuučaak - viče me majka
Evo, sad ću samo još ovo malo da složim
Ma ohladi se i ručak i kiša prestane da pada
prestanem kad drugovi dođu po mene da izađem u grad
little fairy
07.09.2007, 08:15
Mene jako opuštaju i volim da ih slažem. Naravno, ne bilo kakve već one, mojem oku, ugodne. Pejzaže obožavam kao i neke građevine karakteristične za pojedine države/gradove :)
Nažalost, nemam vremena a jedna veeeeeeelika me čeka. Samo mene da ju složim..
http://img292.imageshack.us/img292/750/98054064nu5.png
zanimljivo, interesantno, opustajuce...
Lokomotion
04.11.2007, 21:30
A da li znate neku prodavnicu u Novom Sadu gde mogu da se kupe te velike puzle?
little fairy
05.11.2007, 08:59
A da li znate neku prodavnicu u Novom Sadu gde mogu da se kupe te velike puzle?
Kod mene se može čak i u Superkonzumu, Pevecu, Ipercoopu itd. Pokušaj ih naći, ako ne u sličnim dućanima tada u papirnicama/knjižarama.
I mislim da su ti najbolje Puzzle Ravensburger
veverica
05.11.2007, 10:24
Mnogo sam volela da ih slažem, a volim i sada... Poslednje sam doduše složila pre skoro godinu dana...
"Have you got eyes that can see into the future?" :)
http://ecx.images-amazon.com/images/I/618T9HJFHPL._SS500_.jpg
Slika koju vidite predstavlja Olimpijske igre u prošlosti i to nije slika koju treba da složite, ali pruža vam neke nagoveštaje o tome kako ona izgleda. Potrebno je da zamislite šta je donela budućnost... :ok:
Sa mjesec i po pauze, ja sam za 5 mjeseci slozio 5000 kom. Uokvirio ih i sad nesto kontam da ih prodam. Koliko se krece cijena ako neko zna?
yige_gui
08.12.2007, 00:43
ee secam se mojih prvih puzli ko klinka.. bili su Miki, Paja i Shilja.. svaki za sebe.. nisu imale mnogo komada.. mozhda nekih 2oo-tinjak i kusur.. znam da se Paja shatro spleo o cev za vodu.. Shilja je pecao iz vlastitog sheshira.. a Miki :ces: ne secam se bash njega, neshto ga nisam gotivila previshe :beyond:
to sam non stop slagala.. pa bi rasturila.. pa ponovo slagala.. pa rasturila.. ap slagalaaa.. znala sam vec na zhmireci da ih slozhim.. a onda su odluchili da mi kupe komplikovaniju sliku :lol:
little fairy
08.12.2007, 12:01
Sa mjesec i po pauze, ja sam za 5 mjeseci slozio 5000 kom. Uokvirio ih i sad nesto kontam da ih prodam. Koliko se krece cijena ako neko zna?
Nemoj prodat. To ja smatram 'remek djelom' koje će krasit zid. Samo kad bih ja imala vremena da nastavim slagati i ove ostale koje imam ali eto, ispada da vremena imam sve manje i manje.
Al' u svakom slučaju, ja prodala ne bih. :beyond:
Neuhvatljiva_
28.08.2008, 09:18
E, kupila sam klincima puzle -Mapa Evrope-...Sad jedva čekam da dodju iz sela :uzbud:
Inače mi sve sto smo slozili lepimo na karton...kad okrečimo hodnik sve cemo tu da pokačimo :)
Koje su to puzle i gde se mogu kupiti?
Obožavam puzle i mogu danonoćno da ih slažem.
Katedrala u Kelnu je slika sa preko 1.000 delova, odlična je. Ko zna za nešto slično (što više delova), neka preporuči. Šta i gde nabaviti?
E cao svima, svuda trazim da kupim puzzlu od 5000 ili vise komada i ne mogu nigde da nadjem :(. Da li mozete da mi pomognete? Da li ima negde u Srbiji da se kupi, ja sam prevrnuo ceo Novi Sad i nisam nasao :(
E cao svima, svuda trazim da kupim puzzlu od 5000 ili vise komada i ne mogu nigde da nadjem :(. Da li mozete da mi pomognete? Da li ima negde u Srbiji da se kupi, ja sam prevrnuo ceo Novi Sad i nisam nasao :(
Eh nigde... pa nisi tražio na pravom mestu :)
U principu toliko velike puzzle ljude mrzi da slažu, a i treba dosta prostora za njih pa ih trgovine i ne trebuju u velikim količinama. U Beogradu ih možeš naći na beogradskom sajmu, zaboravila sam broj hale jbga, ali raspitaj se, preko puta je štand sa auto opremom, mada se desi ponekad da i nemaju neki izbor. Buvlja pijaca novobeogradska, kad uđeš na glavni pa skroz desno je lik koji ih valja, nema godinu dana kako sam bila al' uvek je bio tamo i poslednji put sam videla čak od 13 000 krompirića ili beše 13 200 ili 13 600 :cesces: Klementoni, Ticijanova neka slika beše OGROMNA. Metar ipo sa 5 :wacko: Bilo je i onih od 6 000 tačno se sećam jer sam ih kupila na poklon. Imaš i na Zelenom vencu specijalizovanu radnju za njih, ugao sam, više pripada Kameničkoj nego Lominoj ulici :cesces: e sad nisam zagledala koje brojke imaju tu, al' ima ih koliko voliš. Ako nema trenutno bar će te uputiti gde da ideš dalje ili poručiš pa kad stignu pokupiš, probaš da se dogovoriš. Bio je i lik na Banjici, ali on je zatvorio pre 6 meseci. Bilo ih je i u Merkatoru samo onih komercijalnijih, od manje delova, retko kad bude velikih. U principu možeš nekad naleteti u dobroj knjižari na njih, nema pravila :)
nenad.bds
18.09.2008, 13:55
Ne interesujući se za puzzle, onako usput sam u nekim novinama poročitao da u Budisavi kod NS postoji klub ili udruženje ljubitelja velikih puzzli.
Došao sam do brora telefona ali nisam uspeo da proverim da li se radi o pravoj adresi, pa prethodno utvdite da li je informacija koju dajem tačna.
Tel: Agić, 021/719-214
E hvala vam ... Bas cu pogledati u Beogradu :)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.