PDA

Puna verzija : U Hong Kongu kazne za psovanje...

SQUAW
13.09.2006, 19:48
http://img178.imageshack.us/img178/7485/zanhongxe6.jpg

U Hong Kongu je počela velika kampanja da javno psovanje postane protivzakonito i da neuljudne primedbe na račun majke postanu kazneno delo, objavili su mediji.

Kong Fung-yi, iz skupštine okruga Tuen Mun kaže da se nada kako će akcija proizvesti zakon koji će zabraniti psovanje majke ili spominjanje majčinih polnih organa, objavio je South China Morning Post.

Fung-yi izražava nadu da će svako psovanje na javnom mestu postati protivzakonito i kažnjivo novčano.

Stanovnici Hong Konga su na zlom glasu po psovanju, a kantonski kineski kojim se služi 6,8 miliona Hongkonžana poznat je po slikovitosti i bogatstvu polno orijentisanih psovki.

"Za početak, htela bih da upotreba psovke u kojima se spominje majka postane kažnjiva kao polna diskriminacija", rekla je inicijatorka kampanje. "Svako ima majku i psovanje je zato oblik seksualnog nasilja", dodaje.

Ona je podnela predlog zakona koji bi zabranio javnu upotrebu psovki usmerenih "majkama ili njihovim genitalijama", pišu novine.

Trenutno u Hong Kongu nema zakona koji bi zabranjivao psovanje, ali je novčano kažnjiva upotreba psovki u javnom prevozu, na plaži ili u parku.

U mamu im njihovu! :uzbud:

Kulturo, eve me! :gone:

goldie
13.09.2006, 23:01
Pre par dana je snimana reklama kampanje koja je usmerena protiv psovanja i kod nas. :uredu: Apeluje se da stariji manje psuju da bi deca bila vaspitavana bez psovki, jer je zaista ruzno cuti malo dete koje kaze: "Ajd u *urac" ili "*icka ti materina". Deca to cuju od roditelja. Ako neka nevladina organizacija uspe da probudi svest ljudi i kojih politicara, onda ce mozda i kod nas uvesti ovaj zakon.

Ova reklama ce se pojaviti uskoro na nasim televizijama.

ribat
14.09.2006, 01:03
Kad bi kod nas taj zakon uveli mislim(tacnije 100% sam siguran)da bi nasa drzava zaradila milione!!!

Gospod
14.09.2006, 11:47
U Shenzhenu (pre 15 godina selo, koje je u medjuvremenu naraslo na 12 miliona, sa ove strane "administrrativne linije" izmedju "Mainland China-e" i SAO (bez zezanja se tako zove!) Hongkonga, svud pise da je zabranjeno pljuvanje, ali ne bih rekao da se primenjuje taj zakon.