Puna verzija : Vi i vase radne kolege
Kakvi su ljudi sa kojima radite?
Sto ljudi-sto cudi i logicno je da ste sa nekima super a neki bas znaju da vas :bes:
Betty Boop
22.03.2006, 13:03
Svako na svoj nacin. No moje kolege a i ja sa njima sacinjavamo interesantno drustvance koje raspreda o svemu i svacemu ( npr. o gladu u etiopiji, zasto se za neke osobe kaze da su majmuni :fijuk:, zasto nas sef nema ukusa sto se tice odevanja....) Ipak, istinu govoreci sasvim su prihvatljivi ;) . U pocetku je bilo malo razmimoilazenja, ali kada sa nekim radis 8h dnevno 6 dana u nedelji nadje se neki zajednicki jezik. :kez:
Sa nastavnickim delom kolektiva sam na istoj talasnoj duzini :) Medjutim, uciteljskom delu kolektiva glavni smisao zivota predstavljaju spanske serije, horoskopi i ogovaranje one koja je upravo izasla iz zbornice... Ukratko: trla-baba-lan zanimacije... tjah, nije to za mene http://www.cheesebuerger.de/images/midi/figuren/b090.gif
Neki od njih me povremeno oduseve, neki me povremeno dovedu do granice nerava, ali generalno niko nikom ne podmece nogu, sto je, cini mi se, najvaznije. Nema nas mnogo, pa nas to mozda i tera da se zlizavamo... U sustini, zadovoljna sam kolegama. Kako bi moglo da mi bude - dobro je :lol: :mig2:
Ovo dvoje što rade sa mnom su fenomenalne osobe. Drago mi je što ih imam u blizini.
euridika
15.09.2006, 21:41
Ja delim kancelariju sa dva Indijaca koji su mnogo slatki ali non-stop pričaju telefonom! Hvala onom ko je izmislio MP3 play-er :ok:
jamiroyu
20.09.2006, 01:12
sto puta sam rekao sebi broji do 10
Moje kolege su EXTRA! :ok:
blueella
02.11.2006, 07:55
sa kolegam sa kojima radim u boxu ili kavezu, kako kaze moj sef (to je ono kad u jednoj velikoj prostoriji imate puno paravanom odvojenih malih kancelarija u kojoj sede jedan ili vise sluzbenika), se odlicno slazem.. sa ostatkom ekipe u toj velikoj prostoriji dobro... a sa ekipom iz susedne male prostorije (racunovodstvo) ..podnosljivo..bilo je na pocetku napeto,ali smo naucili da se podnosimo i budemo uljudni,upravo iz razloga sto provodimo 8 sati 6 dana u nedelji..kako rece neko pre mene...
sve u svemu svi se slazemo..a sa ekipom iz mog sektora sam naj naj..:ok:
Generalno su svi ok mada se i ne upustam u neke velike rasprave jer sam od mnogih cula da bih mogla da izvucem deblji kraj ukoliko krenem da se bavim takvim stvarima,...fina sam prema svima i 8)
zdenkavuk
18.02.2007, 22:51
Moje radne kolege su dobre i lepo se slazemo:uglavu: , sto se posla tice.Mada u svakom zitu ima i kukolja,pa tako i međ njima:beyond: .Pogotovo neke nove face koje misle da je ceo svet njihov ,pa se tako i ponasaju,sto nas vecinu jako izluđuje:ticesmeni: .
Kako imamo uvek puno posla vreme nam brzo prođe i nema vremena za nesto drugo...:huh:
SansRomantic
19.02.2007, 12:32
Dobila sam svoju kancelariju :dance: :dance:
Sada me baš briga za kolege...sekretarica ispred kancelarije...
a ostali mogu da pljuju posao i vlasnike koliko hoće,
mogu da se žale na posao, muževe, žene, njihove roditelje, braću i sestre...
mogu da jedu raznorazne mesne prerađevine, pasulje sa kobasicama, pljeskavice...
koliko im volja...
više ne moram da ih slušam :dance:
više mi neće smrdeti radno mesto :dance:
komunikacija je u 99% mail-om...tako da mi je konačno mirna glava...
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom, prevedeno na moje zanimanje, ko mene kamenom ja njega vlasom pica.Sveje teze i teze izgraditi dobre kolegijalne odnose, sva desavanja u drustvu su se reflektovala na negativan nacin .
Moje kolege su stvarno OK prema meni! Radim u malom kolektivu, pa je dosta lako uspostaviti komunikaciju.
A i jedina sam djevojka u kolektivu, pa i to mozda prednost!?:)
Nadam se da ce tako da ostane i u buduce!
nattydread
19.02.2007, 18:21
kod mene je bukvalno: koliko ljudi, toliko ćudi. nekad brojim do deset, a bogami i više, a nekad pjevušim od sreće i radosti. sve u svemu, jedna dobra sarma.
mariposa
19.02.2007, 21:01
Pa meni svi su dosta dobre kolege,koleginice,mene je lako prihvatiti u drustvo,znam da sam teska osoba(mada imam samo 45kila:lol: )svaki je takav kakav je,ne bunim se nikad,ja radim ,cutim, zezam se,a da,imam jednog sto hoce da mi daje jedan poljubac,kaze poljubac od cokolade je najsladji:blink: pa sta sad da mu radim:dry: ja te gluposti ne volim,svaki dan ista prica,malo me nervira,ali,hm,ne diraj me jer pojma nemas sta te ceka8):toljaga:
Dobar sam prema radnim kolegama, jer moram biti dobar. I oni takodje prema meni. I ništa manje, i ništa više od toga !
U svakoj firmi je bitna radna atmosfera i kolegijalni odnosi. Vlasnici firmi neretko podstiču takmičenje i dokazivanje među svojim zaposlenima, sa ciljem da uvek drže neki nivo tenzije kako bi mogli da kontrolišu situaciju i kako nijedan zaposleni ne bi previše 'poleteo' tj. kako bi ga pri prvoj grešci ili nedovoljno dobro odrađenom poslu spustio na zemlju.
Pošto radim posao administriranja insformacionim sistemom nisam baš omiljen kod kolega. Kad me vide prvo što pomisle je da su nešto zaxebali, zatim im nije drago što moraju da prekidaju posao dok ja neotklonim kvar ili podesim to što imam na njihovom računaru...
Sa druge strane, meni se to tako i sviđa jer nema puno priče... skoro momentalno moraju da se sklone jer imam pravo i obavezu da ODMAH rešavam problem pa se samo malo nasmešim i kažem im pa-pa... a oni su svakako srećniji kad brzo završim posao oko njihovih sprava.
Uvek moram da pazim ledja.
glasnozbornik
18.07.2007, 23:04
kolege su mi neocekivano podnosljive
Moj moto je "Koliko pruzis toliko mozes i da dobijes".
50-tak zaposlenih, koji se druze u nekoliko neformalnih grupa. Kao informaticar sam upucen da kontaktiram sa svima. Dobru atmosferu poremete samo pojedinci sa "teorijom zavere u glavi" (po najnovijem to se zove opsesija mobingom). Da nije njih par i da je veca plata do penzije ... ma ne bi ni u penziju mogli oterati.
veljko yaric
28.07.2007, 17:03
svugdje ima cigana pa i na poslu gdje se zajedno borite
za koru hljeba i tu gledaju ko ce koga da potkopa samo
da se ulize direktoru ili svom nadredjenom
ja koliko mislim da to nije samo kod mene
da toga ima svugdja
Mislim da je jako vazno, koliko je to moguce, drzati do sebe i do svog misljenja, jer, postuj sebe kako bi te i drugi postovali i ne radi drugima ono sto ne zelis da tebi rade.
Ja se dobro slazem sa svojim kolegama.
Malo nas je u redakciji, ako da se uvijek moze naci neki kompromis! :)
little fairy
16.09.2007, 16:41
Tu bih mogla dosta toga da kažem..
Smatram se dosta društvenom osobom. Volim društvo ali samo ono koje mi paše. E sad.. Dijelila sam donedavno kancelariju s još 4 žene. Prva je šefica sobe koja je pametna ali plaha. Druga je došla s porodiljskog i sad kad sam ju upoznala mi je mrak i super se slažemo. Treća je, da budem bezobrazna, stara frajla (sorry ali kad se tako ponaša) koja ne poštuje nikoga i svima će spustiti slušalicu i ta bi samo zapovijedala (meni više ne jer više nisam nova tu i ne dam se zayebavati), a četvrta je dala otkaz i njezin najveći i najsloženiji dio posla je pao na moja leđa (zato me nije bilo baš tu 10 dana). Ta četvrta mi je išla najviše na živce. 'Em što nije inteligentna, 'em što je lijena, 'em što svoj posao preuveličava do najviše stepenice. Ona će meni reći (ja svoj posao završila i idem pomoći njoj!) 'ne znam budeš li ti to shvatila'!!!!!! :jok: Koja koza. A da ne pričam da ta je imala stalno nešto za pričati. Njoj je aktualno bilo za pričati svaki dan što je radila otkad je jučer zašla iz firme do danas kada se popela u kancelariju.. Jesus, koja dosada.. A kako odmjerava sve..
Ma drago mi je što je otišla. Jesam, grozna sam ali eto. Nisam vam niti sve ispričala kakva je, možda me tada ne bi osuđivali već mi čestitali na privremenom miru :)
Ma ispričat ću vam nešto.. Završila ja ranije svoj dio posla. I da ne sjedim bez posla, dođem k njoj da joj pomognem. Osim što je rekla da nije sigurna hoću li znati to napraviti, pomislila je kako ne znam niti po danima složiti papire.. I tako ja počnem rješavati zagrebački dio. Riješila ga ja i vratim joj papire. Samo ih je trebala iskopirati još. Bacim se na mali dio mojeg posla koji mi je u tom trenutku došao. Napravim svoje i javi se ona dal' bih htjela dovršiti njezin posao koji sam započela. Ok, da mi riječki dio, osječki i splitski.Napravim to sitno nešto i sad se digla ja da odem to malo iskopirati (btw, ona je u međuvremenu bila negdje pa sam pomislila da je onaj zagrebački već skopirala) jer se bližio kraj radnog vremena. I dižem se ja, ona mene skuži, pita idem li kopirati. Kažem da a ona meni 'Evo ti i ovaj dio pa i njega skopiraj.' ????????Wtf???? Ma da ne bi, ljenčugo jedna. Ja tebi pružim šaku a ti uzmeš cijelu ruku! Rekla sam da neću. A ona meni 'Znaš, ja nikada nisam imala tu privilegiju nekome reći neću.' Hahahahahhaa :uzbud: Mislim stvarno.. Ne, nisam otišla. Koza jedna!
To je jedna anegdota.. Od njih 10 bar. Meni spočitava kako sam na netu. Gle, ja ne pričam i tu ne trošim vrijeme, a osim toga, dokle god ja svoj dio posla napravim na vrijeme i kako spada, što nju boli đon čime se ja rekreiram?? A btw, njezin monitor je stalno u gmail-u, toliko o internetu :)
Ne, nemam dlake na jeziku i sada kad znam posao, više me nema tko šta zayebavati i nisam ničiji potrčko. Ravnopravna sam i borim se za svoja prava i mir.
Haug :uredu:
Mislim da je jako vazno, koliko je to moguce, drzati do sebe i do svog misljenja, jer, postuj sebe kako bi te i drugi postovali i ne radi drugima ono sto ne zelis da tebi rade.
:klanj: :klanj: :klanj:
U potpunosti se slažem sa tim što si rekla. :ok:
Dobro se slažem sa kolegama. A i oni sa mnom. :hahaha: :hahaha: :hahaha:
A kako i ne bi kada je mene nemoguće ne voleti. :stid2:
vojvodjan
09.03.2008, 07:44
Pošto radim posao administriranja insformacionim sistemom nisam baš omiljen kod kolega. Kad me vide prvo što pomisle je da su nešto zaxebali, zatim im nije drago što moraju da prekidaju posao dok ja neotklonim kvar ili podesim to što imam na njihovom računaru...
:) Imam i ja ovde, superbrzih 'admrljistratora'.....:hahaha: i uglavnom nemaju pojma sta i kako .....:stid2:
Salu na stranu (nisam mogao a da ovo tvoje ne 'iskomentarisem' ) ali ovi ovde kod mene su zaista uglavnom na nivou naseg coveka koji zavrsi dvonedeljni kurs)
Sto se tice mojih radnih kolega....:cesces:...pa evo:
Sef No.1 : Italijan
Sef No.2 : Britanac
Kolega No.1 : Rus
Kolega No.2 : Kazak
Kolega No.3 : Grk
Kolega No.5 : Britanac (Skotlandjan...:) )
Kolega No.6 : Irac
E, sad posto tu svi govore na nekom samo sebi razumljivom 'kaubojskom' Engleskom jeziku (posebno Skotlandjan i Irac - njih bas niko ne razume) svi se odlicno slazemo, pogotovo kada tokom razgovora upotrebljavamo i ruke i noge.....
Nemam nikakvih problema ovde gde radim, trudim se da uvek pomognem, ako mogu/znam sto se svugde ceni (sem znate vec gde..). Dosao sam na ovaj posao 2006-e na tri meseca, i jos sam ovde.
Zahvaljujuci kolegama.
antiprotivna
10.03.2008, 09:48
Pa ja sam jedna od retkih da sam zadovoljna svojim kolegama..naročito koleginicama..:plaz2::uzbud:
Pa ja sam jedna od retkih da sam zadovoljna svojim kolegama..naročito koleginicama..:plaz2::uzbud:
...zadovoljan sam i ja koleginicama...:fijuk:
little fairy
10.03.2008, 10:00
Primorana sam ponovno odgovoriti na ovu temu..
Naime, na novom jobu sam i trenutno sam u sobi sa dvoje kolega i kolegicom i znate što? Fenomenalna smo ekipa i ne bih ih mijenjala. Jel' to stoga što svatko ima svoj dio posla, jel' stoga što su normalni ljudi koji se znaju šaliti, znaju raditi, znaju održati ugodnu radnu atmosferu.. Ne znam.
Znam samo da mi je super sa njima i da nam nema ravnih. U zbijanju šala a i u neprovjerenim istinama (čitaj --> tračevima) ;)
...ja bas nemam srece...oko mene sve buzdovani i neke babe...kao,stare babe jebu se za dzabe,ali...c...ne prolazi...teske neke matorke...:huh:
...inace,navikao sam ih da umesto pozdrava,moraju da mjaucu...mjauuuuuu...da pevaju narodnjake sa mnom...da se svakih 3 minuta prica o sexu...obavezan je bizar(kenjanje na grudi,pissing,fisting)...sve u svemu...podnosljivo...:wacko:
NSdjanka
10.03.2008, 22:12
Izgleda da sam ja baš, baš srećna po tom pitanju... Mislim da svoje kolege ne bih menjala ni za šta... Za sada...8)
Izgleda da sam ja baš, baš srećna po tom pitanju... Mislim da svoje kolege ne bih menjala ni za šta... Za sada...8)
I ja,dobro funkcionišemo,dok ne postanu šefovi željni dokazivanja :beyond:.
little fairy
21.05.2008, 16:19
Danas sam se opet uvjerila kako moja kolegica misli lijepo na mene. Prijevoz mi nalazi. A kada joj se zahvalim porukom na službenom mobu, ona moju rečenicu 'hvala ti kaj misliš na mene mala' --> pročita u stilu 'maca, super što misliš na mene'. I onda me još pita, da tko je to. :smeh:
...lazna slika...ima vremena da se razuveris...8)
NSdjanka
22.05.2008, 16:11
...lazna slika...ima vremena da se razuveris...8)
:) Mislim da treba da mi dozvoliš da to sama procenim... Ipak su to ljudi sa kojima radim godinama... Ako sam to napisala, onda to zaista i mislim... Volela bih da svi mogu da rade u okruženju poput moga :)
:) Mislim da treba da mi dozvoliš da to sama procenim... Ipak su to ljudi sa kojima radim godinama... Ako sam to napisala, onda to zaista i mislim... Volela bih da svi mogu da rade u okruženju poput moga :)
...naravno da cu ti dozvoliti...zaista bih voleo da si u pravu...ali mi iskustvo kaze drugacije...:)
...naravno da cu ti dozvoliti...zaista bih voleo da si u pravu...ali mi iskustvo kaze drugacije...:)
...stoga se držim podalje...ne intimiziram se, što manje znaju to bolje...ćutim i radim...
...i ja bih volela da si u pravu...ali...
I ja radim svoj posao i to je to. Volim da rešavam stvari brzo i efikasno, to već znaju kolege, pa su se navikli da mogu da računaju na mene. Ako nekome ne mogu da pomognem, trudim se da ne otežam stvar. Kada su privatne stvari u pitanju najčešće se ne mešam osim ako imam neki konstruktivan predlog. U suprotnom slučaju, ako neko dodje i počne da kuka o beskorisnim stvarima, ja se uglavnom izvinim i nadjem razlog da odem.
...inace,navikao sam ih da umesto pozdrava,moraju da mjaucu...mjauuuuuu...da pevaju narodnjake sa mnom...da se svakih 3 minuta prica o sexu...obavezan je bizar(kenjanje na grudi,pissing,fisting)...sve u svemu...podnosljivo...:wacko:
Imamo i mi takve kolege. Prosto ih obožavamo!
Ide maca oko tebe,
Pazi da te neogrebe,
Cuvaj lijo rep,
Da nebudes slep,
Ako budes slep,
Odgrisce ti rep.:shield:
Delim kancelariju sa jednim kolegom, koji je po sistematizaciji moj zamenik. Čovek je inače dobričina, što bi rekli - plaši se svoje senke. Ali, ne lezi vraže, u toj svojoj prividnoj dobroti je toliko preterao da se na njega savršeno može primeniti poznati aforizam, koji glasi:
- Mnogima bi se dopaoda se nije trudio da se dopadne svima!
Pa tako svakodnevno slušam kako ga žena maltretira, te kako mu je sin drzak i tako u krug. U početkau sam ga slušao, a sada on priča li priča, a ja surfujem li surfujem i nemam pojma o čemu on to govori. Kolje me svaki dan kao Nemca. Inače, dobar je i savestan radnik, ali me satra sa svojim problemima. Trenutno je na GO. Navodno se razvodi od žene sadiste. Poželeo sam mu sreću. Dok se ne vrati, ja uživam...
believer
09.06.2008, 22:50
nema sta da ih volim ili ne volim
bitno je da ne postoji niko koga ne mogu ocima da gledam
ljubav cuvam za druge ljude,s kolegama samo lagani razgovori,sprdnja,kafa i tako to.....
Delim kancelariju sa jednim kolegom, koji je po sistematizaciji moj zamenik. Čovek je inače dobričina, što bi rekli - plaši se svoje senke. Ali, ne lezi vraže, u toj svojoj prividnoj dobroti je toliko preterao da se na njega savršeno može primeniti poznati aforizam, koji glasi:
- Mnogima bi se dopaoda se nije trudio da se dopadne svima!
Pa tako svakodnevno slušam kako ga žena maltretira, te kako mu je sin drzak i tako u krug. U početkau sam ga slušao, a sada on priča li priča, a ja surfujem li surfujem i nemam pojma o čemu on to govori. Kolje me svaki dan kao Nemca. Inače, dobar je i savestan radnik, ali me satra sa svojim problemima. Trenutno je na GO. Navodno se razvodi od žene sadiste. Poželeo sam mu sreću. Dok se ne vrati, ja uživam...
...meni je jos gore...lik koji vodi moju smenu je nevidjeni lazov...uz to...boji me se kao da cu svakog trenutka da ga prebijem...svaka druga recenica mu je...hvala brate,izvoli brate,kako si brate...poceo je jako da me smara...ni ne pricam vise sa njim jer necu uspeti da se iskontrolisem,kazacu mu da prekine da laze ispred mene...jer ce na kraju zaista da fasuje...a toliko se trudio...:dry:
believer
10.06.2008, 17:05
danas sam se toliko smejala na poslu s njima da su mi suze grunule na oci.....pocinjem da ih volim:fijuk:
NSdjanka
10.06.2008, 18:08
Jedna draga osoba mi reče da tvoj odnos sa kolegama zavisi od tvog stava prema njima... I zaista je tako... Bar u mom slučaju... Doduše možda imam sreće što ne obavljam kancelarijski posao i nisam u prilici da sa nekim provedem pola dana u neposrednom kontaktu... Ali zato jedva čekam pauzu, kaficu i muziku koju ponekad odvrnemo i smejemo se, smejemo... Znam da ovo ljudima zvuči neverovatno, ali eto... Neko jednostavno ima sreće...
danas sam se toliko smejala na poslu s njima da su mi suze grunule na oci.....pocinjem da ih volim:fijuk:
...nista opasnije ne postoji od toga...cekam da me zoves kada ti prvi put zavuku...:dry:
u pocetku mi je sve delovalo sjajno i bajno, dok nisu pocele koleginice da mi pokazuju svoje pravo lice. Nista ne smem da kazem a da se bar deset puta ne preispitam da li ce moci to da upotrebe protiv mene.Zalosno je to jako, ali kad je kolektiv pretezno zenski(99%)onda ljubomori nikad kraja.
Ja sam veoma zadovoljan svojim poslom i toplo ga preporučujem svima :smeh:
samo šteta što nas nema baš puno :hahaha:!
Velika konkurencija :uredu:.
Ja sam veoma zadovoljan svojim poslom i toplo ga preporučujem svima :smeh:
samo šteta što nas nema baš puno :hahaha:!
Velika konkurencija :uredu:.
E neka si ti sad nama rek'o :roll: i čime se baviš a bogami i kakve su ti kolege ;)
Jedna draga osoba mi reče da tvoj odnos sa kolegama zavisi od tvog stava prema njima... I zaista je tako...
Uglavnom, ali, uvjek ima ono ali bem li ga, neki ljudi prosto odisu ceznjom da ih ne podnosis i najmanje sto zelis je da gledas njihove pacovske face 8 sati minimalno :ljutko:
Uglavnom imam korektan odnos sa kolegama na poslu. Naravno sa par njih sam blizi nego sa drugima, al' vecina me postuje i rado poprica sa mnom. Situacija je i kod mene ista, procaskam sa vecinom cisto bolje atmosfere radi. Naucio sam da nabacim veliki osmjeh i onda kad mi bas i nije do smijanja. Rijetki su dani da sam ja neraspolozen i to odma svi primjete
E sad ide ono ali :kalas:... Dragi mi kolega kojega nisam mirisao ni malo jos pre no sto je presao na moj odjel je prosto nadaren da nervira ljude oko sebe. Cim sam poceo da radim skrenuli su mi paznju na njega; da je lijevo postapalo svemu i svacemu i da vodi zapisnik o svim dogadjajima u toku dana. Ovo drugo bas i nisam uzeo za gotovo, ajd reko ljudi ga ne vole i jos oce da mu prikace i ono sto nije. Onda on dodje na moj odjel :roll:, milina boz'ja. Da zabava bude veca turise ga tik iza mojih ledja :dry:. U pocetku je bilo ok. Nisam se nikada ustrucavao da ga priupitam nesto vezano za posao, jer fakat je da covjek zna puno vise o njemu od jednog novajlije kao sto sam ja, al onda krenuse muke. Prvo je poceo da daje neke totalno lijeve komentare na moj rad, a radim bar tri puta vise posla dnevno od njega. Onda je poceo da olajava druge kolege. U pocetku sam se samo smjesio i davao neke lijeve komentare sve u nadi da ce se okane, dok mu jedan dan nisam rekao da mene bas briga sta je ko obukao danas i ko je kada usao u zgradu. Onda je on poceo da ispoljava neke cudne simptome koji nisu ravni ni djeci u vrticu. Dolazim ja jedan dan iz wc i skuziram da mi neko zamjenio stolicu. Mislim stolica ko stolica, da nije druge boje nebi ni skont'o da je zamjenjena, no spazim kod njega moju stolicu :hmm:... reko koji hek... Potom se zalio osobi koja je jako bliska sa mnom kako sam ja sebicnjak neodgojeni i kako sam sebi prisvoio udobniju stolicu :huh:. Mis'im kucni odgoj mi nebi dozvolio da mu uskratim tu stolicu, jer moze otac da mi bude, da je uljudno upitao, al ovako 8), naravno da sam vratio svoju stolicu istom metodom :fijuk:. Po povratku moje, sada drazesne i ne zamjenjive stolice, skontam famozni rokovnik i kako nesto biljezi u nega. Zemljo otvori se, ladno je upisao sta sam uradio, jos uvjek je misterije kako i gdje koristi zapisnik btw. Obavljamo isti posao, samo sto kroz moje radno mjesto protok je bar duplo veci nego kroz njegovo. Da bismo odrzali korak sa poslom ponekada nas dvoje radi. Potom je poceo da se zali na moj VIP tretman jer zaboga ja imam pomocnika. No najgore od svega toga je sto nikada nije dosao meni i rekao sta ga muci, vec redovno kruzi okolo a ni sefove ne obilazi. Da zlo bude vece :) pre par dana proglase mene kao najboljeg radnika proteklog mjeseca :naklon:, dupe sam odvalio radeci da se zna 8). Sva ceremonija u moju cast, ime na tabli, i sta ti sve ne mu nikako nije lako palo. Od tada vise ne odgovara na moje pozdrave :smeh:
Danas izvrsim rotaciju sa drugim kolegom, cisto radi ubijanja monotonije da se uvatim neceg drugog malo. Kako mi je njihov dio bio u vidokrugu skuziram kako mu mjenja kantu za smece dok je ovaj bio van radnog mjesta. Naravno njegova je bila puna a drpio je praznu. Vratili smo kantu, narafski 8)
Vise sam digao ruke od normalizacije odnosa sa njim, sad mi dodje ko zabava svaka njegova budalastina. Jedino sto me zabrinjava je njegova otvorena namjera da izazove neki nazovi sukob. Prag tolerancije mi je dosta visok, no ako poludim ima da ga katapultiram sve zajedno sa kantom na glavi 8)
ser_gogsy
25.06.2008, 12:43
...6h... dolazak na posao ... voda u lončetu nestrpljivo čeka ključ ... svi polako pristižu, neko mamuran a neko sa osmehom :) , kako ko... Sedamo za sto u dnevnom boravku i posle prve kurtoazije i otpozdravljanja... kolega započinje, po ko zna koji put, svoju ispovest o nočašnjim podvizima i detaljnim opisima sexualnog čina u kome su akteri On i njegova supruga :hmm: . . .kh kh kh . . . stomak polako ali sigurno počinje da mi se prevrće kao alergijska reakcija na pečinski inteligentnog i nadasve rečitog kolegu, koji sa neopisivim žarom i ushićenjem prepričava svoje nočne dogodovštine :plakanje: :pegla: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . . .
Vrat , koji polako počinje da poprima neku čudnu modru boju, s' teškom mukom se okreće ne bi li uhvatio pogled ,kao slamku spasa ,drugog kolege sa desne strane, u cilju započinjanja razgovora s'njim ... ali šipak ... nigde nikog :sokiran:.... sa zgražavanjem konstatujem da se nalazim sam samcijat, kao poslednja linija odbrane od sexualnougroženog kolege, koji ne prestaje sa svojim prepričavanjima , (koje ne smem spomenuti ovde, jer bio bih doživotno kažnjen sa zabranom pristupa do 2045 g. :roll: ) ... Šta raditi? kuda pobeći? Da li preći granice pristojnosti i kolegijalnosti ? kako se spasiti ?:cesces: . . .pritisak postaje neizdrživ.... odjednom , ustajem sa stolice uzimam kriglu, odlazim do česme.... posle nekoliko trenutaka, voda iz krigle završava na glavi, od iznenadjenja ukopanog i sad već rashladjenog kolege :conf: . . . :smeh: . . .
Naravoučenije : Hladan tuš sve leči :ok:
E sad ide ono ali :kalas:... Dragi mi kolega kojega nisam mirisao ni malo jos pre no sto je presao na moj odjel je prosto nadaren da nervira ljude oko sebe. Cim sam poceo da radim skrenuli su mi paznju na njega; da je lijevo postapalo svemu i svacemu i da vodi zapisnik o svim dogadjajima u toku dana. Ovo drugo bas i nisam uzeo za gotovo, ajd reko ljudi ga ne vole i jos oce da mu prikace i ono sto nije. Onda on dodje na moj odjel :roll:, milina boz'ja. Da zabava bude veca turise ga tik iza mojih ledja :dry:)
Možda zvuči okrutno, ali iz nekog razloga mi je baš drago što sam naletela na ovaj post. Naime, organizaciona struktura našeg preduzeća je dovoljno duboka i široka da bih se svakodnevno susretala sa ovakvim stvarima, i nekada mi uopšte nije lako da se nosim sa tim.
Uglavnom ignorišem te situacije i iskombinujem tako da meni bude prihvatljivo, uvažavajući osnovne moralne, fiziološke, i druge potrebe dotičnog kolege/koleginice...bla, bla, bla... Čak i to sa stolicom mi se slično desilo. Malo sam se nasmejala, pa sam nabavila drugu sebi. Nekako mi se čini da ako je organizacija firme relativno zdrava onda se uglavnom "nagrađuju" takvi postupci. Nažalost većina takva nije, a ja imam tu sreću da je manje-više ok.
Sada prelazim na novo odeljenje i stvarno se pitam kako će tamo biti. Ovo gde sada radim je drugačije, dinamičnije i velika većina je vrlo vredna. To gde ću biti... tamo je slično onome što si ti opisivao. Po pet njih u jednoj kancelariji, jedan radi ostali gledaju. To vidim pošto sam i do sada odlazila poslom tamo. Po pravilu ti što ne rade imaju te kako kažeš čudne hobije, tipa premeštanja kanti za otpatke iz jednog u drugi ćošak, otvaranja i zatvaranja prozora, zamračivanja i osvetljavanja prostorije, pa sve do puštanja najgorih narodnjačkih miksova. Nek mi oprosti svako ko voli. Nemam ništa protiv toga ukusi su različiti, ali ni ja ne puštam glasnu muziku koju volim jer mi odvači pažnju. Onda ima jedna kancelarija gde ne možeš ući od dima... i jedna gde je ženskama posao da ispijaju kafe i da tračare. Joj da ima još jedna mogućnost; u jednoj sedi sama neka ženska sa kojom niko ne komunicira. Sigurno da je ipak od svega najgora varijanta da umesto da sa nekim olakšavate rad jedno drugom, otežavate. Pogotovo ako ste u istoj kancelariji... Volela bih da imam nekog sa kim mogu da se smejem... Ne mogu ni da zamislim gde ću biti ali sigurno ću se snaći nekako :uredu::fijuk:
little fairy
31.07.2008, 15:08
Ne znam što bih ja bez svoje kolegice.
Ne bih imala kolekciju mms-ova sa raznim povredama na mobu :hahaha:
Moja kolegica je fascinantna. Otkako je došla u moj odjel, svaki mjesec joj se nešto dogodi (ali za ozbiljno :uredu:) i ode na bolovanje dok dosada, u 8 godina radnog staža, nije niti jednog isti koristila.
Hm, znači li to nešto? :cesces:
Uglavnom, sa skoro svakog bolovanja, ona mi pošalje mms..
love hunter
03.08.2008, 19:59
Moje kolege su fino dresirani ljudi.
Za neke su mi trebale godine, za neke manje vremena, uglavnom - sada smo jedna srecna porodica.
:liz:
Moje koleginice su sasvim ok! Neke baš voooleeem i uvek mi je prijatno u njihovom društvu, a sa ostalima sam u finim i korektnim odnosima. Sa godinama sam naučila da se ne osećam pogođenom ili prozvanom na svaku opasku koju neke upute (trebalo je dosta suza proliti i ispeći zanat....) , ali sada sam u fazonu:imam svoj mali svet i oko njega kineski zid tj. vrata koja lepo zatvorim i ne gledam koga baš i ne moram... :uredu:
I jedva čekam da vidim koleginice... :zagrljaj: baš mi nedostaju...
believer
28.08.2008, 21:25
believer kaže: Pogledaj poruku
danas sam se toliko smejala na poslu s njima da su mi suze grunule na oci.....pocinjem da ih volim
...nista opasnije ne postoji od toga...cekam da me zoves kada ti prvi put zavuku...:dry:
DAKLE.....sta da ti kazem..:stid2:...jedna nam je zavukla....kolektivno nam je zavukla.....u cudu smo se nasli.....lelee....sto ima bolesnih na ovom svetu a tol`ke bolnice zvrje prazne....:blink:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.