PDA

Puna verzija : B92 - proevropska ili antisrpska TV stanica?

Necromancer
30.08.2006, 22:08
Definitivno da niko nije ravnodušan prema ovoj TV stanici. Obično se spominju krajnosti koje sam naveo u naslovu teme, a možda ima i nešto treće.

Vaše mišljenje...

Lady S
30.08.2006, 23:33
Naš narod želi da čuje ono što mu odgovara. Toliko od mene. ;)

Goga
31.08.2006, 00:34
Volim njihov program, od jutarnjeg (poceli su malo da brljaju, a ko pa ne brlja..), preko obrazovnih emisija, o filmovima da i ne govorim kao i o humoristickim serijama kratke forme.. Korektni su i kada je tajming u pitanju, nemaju odstupanja - koliko sam primetila..(politicke emisije izbegavam)
Najsmesnije mi je kada pojedinci onako, zamisljeno (dubiozno) postave pitanje "a ko njih finansira?" Ma, nemoj..Da ne spominjemo ostale - privatne TV stanice..
Sasvim korektna domaca (pa sta iako nije, TV stanica)

SQUAW
31.08.2006, 00:47
Da potpišem Gogu i da dodam sledeće. Tv mi je non-stop upaljen, bez obzira da li ga neko gleda. Ako nije na nekom muzičkom, dečijem, ili animal-discovery-travel-nationalgeo. kanalu, uvek je na B92. Ja mnogo više slušam njihov radio program. A i home page na kompu mi je njihova stranica. Nekako me najbolje informišu. Mogu da budu šta hoće. Moje simpatije imaju skroz. :ok:

nattydread
31.08.2006, 14:59
ja bih rekla ni jedno ni drugo (uostalom, ne vidim ni jedan jedini razlog da bi nesto sto je proevropsko bilo antisrpsko, ili obrnuto - to mu nesto dodje poput paranoje). politiku inace ne pratim, pa je ne gledam ni na b92, a ovo ostalo zasluzuje svaku pohvalu (dokumentarci, serije i filmovi), a jos mi je bolje sto znam da me na b92 nece nikada docekati neka podvriskivajuca svraka (latinskog naziva: vriska dupetarija) kojoj je tata prodao bika, pa sad umislja da zna da pjeva. uostalom, ako nekom nesto smeta, ne samo na b92, nego i na ostalim stanicama, neka promjeni kanal.

maqa
31.08.2006, 17:46
Dilema je smesna. B92 ispunjava sve standarde koji profesionalno medijsko izvestavanje zahteva. Evropa u najvecoj meri postuje standarde koje je postavio BBC kao veliki medijski magnat. I B92 radi po njihovim standardima.
To sto jedino na njihovoj televiziji mozes da vidis neke dokumentarne emisije koje govore o tome da su npr. i pripadnici srpskog naroda pravili zlocine u ratovima koji su iza nas, ne mora da znaci da je antisprska. Jednostavno, neki ljudi ne mogu da prihvate da su za zlocine krivi pojedinci, a ne ceo narod. Ja sam ponosna na ono sto sam, a isto tako se ne stidim to da kazem, naravno ako me neko pita, ni u Bosni ni u Hrvatskoj. Elem, da ne lutam dalje, ovo proevropska, sta je to? Da li je to zato sto obraca paznju i na neke druge aspekte prica, a ne samo na jednu?! Da li je to jer stalno podseca na postojanje Haskog tribunala i obaveze zemlje prema nama? Sto ne zaboravlja Zorana Djindjica i sudjenja njegovim ubicama?

valter
31.08.2006, 20:14
:ok: :ok: :ok:

Bacvanin
11.09.2006, 00:25
To sto jedino na njihovoj televiziji mozes da vidis neke dokumentarne emisije koje govore o tome da su npr. i pripadnici srpskog naroda pravili zlocine u ratovima koji su iza nas, ne mora da znaci da je antisprska.

OK je to, samo što ja nikada nisam video da su pustili neki dokumentarac o zločinima nad srpskim narodom!

Osim toga nemam neke veće zamerke!:ok:

gogothegreat
11.09.2006, 17:05
OK je to, samo što ja nikada nisam video da su pustili neki dokumentarac o zločinima nad srpskim narodom!

Mala ispravka - nedavno sam upravo na pomenutoj TV po prvi put video snimak šikaniranja Srba u izbegličkoj koloni od strane ustaša, tako da se izgleda trude da odaju utisak objektivnosti.

Inače, retko kad stižem da pogledam TV. Filmove uglavnom gledam na kompu (long live piracy! :uredu: ), a na TV jedva ponekad uspem da odgledam neku od stravično dobrih emisija na VIASAT History i Explorer kanalima. :ok:

Što se tiče B92, program im je skroz profesionalan, nema šta. Informativni program za čistu peticu! Isto važi i za obrazovni i filmski program. Dodatni plus je odsustvo svih vrsta ptica-kreštavica iz porodice vriska dupetarija! :smeh:

Jedino me plaši ona "proevropska" orijentacija i gomila gej smradova na njihovom forumu. Da se razumemo - slažem se u potpunosti sa Dreadful Natom da proevropski ≠ antisrpski, al' s druge strane, opet, nekako ne volem to što mnogo ližemo bulju onima koji su više puta na delu pokazali, a i dalje pokazuju, da nam ne misle dobro!

Sve u svemu, sa aspekta imaginarnog apolitičnog gledaoca, možete upisati još jedno pozitivno brojanje za ovu TV stanicu!

Bacvanin
12.09.2006, 20:32
Mala ispravka - nedavno sam upravo na pomenutoj TV po prvi put video snimak šikaniranja Srba u izbegličkoj koloni od strane ustaša, tako da se izgleda trude da odaju utisak objektivnosti.

Ako mislimo na isto, taj snimak je puštan u vestima i traje 20-tak sekundi. Naspram toga sam npr. dokumentarac o Srebrenici gledao minimum tri puta, a puštan je sigurno mnogo više. Opet kažem da nemam apsolutno ništa protiv toga, ali mogli bi malo ujednačenije da prikazuju takve stvari ili ćemo svi uvrteti sebi u glavu da je jedino sa naše strane bilo takvih zločina.
Možda i nisam u pravu, nego mi se zalomilo da gledam uvek jedno te isto, pa je to moj subjektivni utisak.

I imam još jednu zamerku - sa kojim pravom zbog njih ne možemo da gledamo hrvatski Big Brother? :) Da li tako oni zamišljaju demokratiju?

Sanja
20.12.2006, 15:08
Ne smatram da je antisrpska, a opet nije jedina koja fura fazon "proevropska", tako da sam ja glasala za "ne znam i ne zanima me" i necu da se opterecujem glupostima.

amistad
22.12.2006, 02:39
reci mi dali slusas i gledas b92------tada cu saznati kosi i sta si

A6quattro
03.01.2007, 05:41
Mediji u Srbiji imaju funkciju sistematskog zaglupljivanja stanovnistva putem koristenja najnovijih tehnologija.
Po meni, najdalje je otisla B92, koja se u tome naslanja na svetle tradicije medija kao sto su Pink, Palma i niza malih radio stanica poznatih jos iz vremena 90’s
po sistematskom emitovanju patriotizma.

U cemu je trik? Sta to hoce da kaze B92?

U doba ratova sistem je vladao raspirivanjem nacionalne mrznje, sirenjem straha od drugih, podsticanjem osecaja kolektivne ugrozenosti i masovne histerije.
Za rat su bile potrebne samosvesne i ideoloski kondicionirane mase. Otud promocija oskudno obucenih pevaljki i maskirnih uniformi.

Danas Srbija ima druge gospodare. Oni masu u saci drze drugim sredstvima. Kreditima, reklamama, televizijom…
Umesto pozadine domaci folk zvezda, mase danas obozavaju guzicu Britni Spirs i ostalih seljanki iz globalnog sela.

U doba tranzicije, kada je intelektualni nivo stanovnistva potrebno svesti na nulu, sistem vlada raspirivanjem licne mrznje, kompeticije, rata svih protiv svih.
Sirenjem straha od drugih, podsticanjem osecaja licne ugrozenosti i individualne paranoje.
Za liberalni kapitalizam potrebni su zaglupljeni, kondicionirani i medjusobno izolovani pojedinci. Za rat su bile potrebne mase. Otud promocija Big Brother-a
i ostalog komercijalnog djubreta.

Dominacija kapitala nad covekom, njegovo pretvaranje u industrijskog roba nemoguce je bez represije koju u ovom slucaju vrsi kasta "naprednih".
Oni veruju da poseduju znanje o jednoj visoj estetici, da znaju sta je vazno, a sta glupo.
Dresirani u toku obrazovnog procesa da sluze kapitalu, oni veruju da je smer potpune redukcije coveka, jedini moguc i ispravan, a da je svakodnevno ponizenje
u ekonomskom procesu jedina moguca stvarnost. Oni veruju, jer oni praktikuju, jer sami prolaze taj put.

I B92 je upravo tu, da ih podrzi, da im pomogne, da ih osokoli. Da ih svojom komercijalnom bukom zaglupi.
Da ih elanom omladinskih zidnih novina iz doba socrealizma uveri da su napredna elita (B92 je zapravo i poceo kao omladinski radio).
Da dalje pripremi teren za strane banke, da stvori idiote zeljne kredita koji ce zaista ziveti za novi plazma TV i verovati da moraju biti pobednici
u uvezenoj americkoj igri pobednika i gubitnika.

BaneK
03.01.2007, 12:18
B92 je po mom ukusu. Jedino su im filmovi bezveze. Informativni program je :ok:

makilli
08.01.2007, 00:49
Kakva god da je,nudi mi zdraviji program od svih ostalih.Zar treba da kazemo da je PINK prava srpska TV stanica zato sto uveseljava siroke narodne mase GRAND SHOW -om?Ne hvala PINKU,ko voli nek izvoli...Ja ostajem verna B92,proevropska TV stanica,pa sta joj fali...

morrib
08.02.2007, 20:51
Ni proevropska niti antisrpska, po meni,slepo poslusna tv stanica, koja ispunjava zadate zadatke od velikog gazde, a kada je gazda u pitanju nema sale.

AxeZ
16.02.2007, 17:57
Ni proevropska niti antisrpska, po meni,slepo poslusna tv stanica, koja ispunjava zadate zadatke od velikog gazde, a kada je gazda u pitanju nema sale.

A ko bi bio taj gazda?
Da ne mislis na Verana Matica?

Lady in red
19.02.2007, 02:25
Meni je cool, imaju super serije pa ne moram nocu da se smaram kada sam kod kuce :uzbud:

lav71
20.02.2007, 08:58
...jedina zamerka je što kao informativna kuća favorizuju jedne a pljuju po drugima... to je manjak profesionalnosti....morali bi o svima da iznose činjenice bez predrasuda i komentara.... podjednako za sve i prema svima....:roll:

morrib
26.02.2007, 19:11
E, to mene nemoj da pitas, ko im je gazda. gospodin Matic, sigurno nije. Ako neka mediska kuca u toku jedne nedelje, ne kaze bas nista pozitivno o ovoj zemlji i ovim ljudima ljudima koji u njoj zive, a nemoguce je da nema nista pozitivno, onda bih je ja upitao cija je ona.A da ne zapocinjemo lose price, dozvolite: ja postujem Vase misljenje, pa mozda ja dobro ne vidim ili ne cujem, ili tako to shvatam.Pa mi zivimo na istom, ovom malom prostoru, i sto je nekom slatko, drugom je ljuto?

la femme
02.03.2007, 00:12
Ja mislim da je ta prica o antisrpskoj televiziji stvarno vec izlizana... Uostalom, ima toliko drugih kanala, niko nije prinudjen da gleda B92 ako mu se ne svidja!

Kunic
02.03.2007, 00:18
Prilično smor televizija i svakako nedemokratska. Suviše favorizuju jedne (koji god oni bili), a to ne volim da gledam.

Zato ih i retko gledam.

Doti
15.04.2007, 17:16
Hvala na obavestenju da imamo i tu TV stanicu,...kada budem proverila javicu vam...toliko od mene....

**princess**
17.04.2007, 15:57
jedina domaca tv stanica koju gledam. I radio program im je odlichan. Insajdera ne propushtam, a ni utisak nedelje. Sve u svemu, imaju moje simpatije :)

JasnaBGD
19.04.2007, 13:03
Da se ne lažemo: nezavisnih medija nema ni u svetu, ni kod nas.
B92 je solidna informativna televizija, dinamična, uglavnom je vode mladji ljudi, ima dosta sirovih informacija - pa svako neka u svojoj glavi obradjuje kako želi ono što dobije!
Lično, mišljenje formiram "ukrštanjem" informacija, jer je to jedini način da koliko-toliko steknem objektivnu sliku o nečemu što me zanima.
Ne mislim da je antisrpska televizija, pre je proevropska.
(I inače nisam ksenofobična i paranoična :jok: .)

Aca1983
22.05.2007, 15:29
Prilično smor televizija i svakako nedemokratska. Suviše favorizuju jedne (koji god oni bili), a to ne volim da gledam.

Zato ih i retko gledam.

Baš tako.:ok:

Dejan B
28.05.2007, 12:21
Ona je sigurno proevropska, sa malom dozom antisrpstva, ali sa najboljim dokumentarnim programom i istraživačkim novinarstvom kod nas.

masada
12.11.2007, 20:14
Gospodine Nikolicu Vi imate stan.
Ne nemam.
Da imate.
Trajalo je petnaest minuta u jednoj emisiji i ispostavilo se da Nikolic ima stan ali ne taj Nikolic. Novinar rece da nema nameru da se izvinjava,
Ma televizija koja preko netacnih informacija hoce da postane prva po rejtingu postaje zuta stampa ili papir podvucen zutim.

Nije da branim radikale ali bilo je jos primera u poligrafu gde je nesto sto lici na novinara ili pljuvalo ljude ili bilo na kolenima sa otvorenim ustima za primanje organa kojim se monika zabavljala.
Toliko o dnevno politickom programu.
Filmovi i serije su ok.

morrib
22.11.2007, 23:25
Kad jedna tv stanica u zemlji favorizuje određene političke opcije, to je u redu, jer su naši ljudi. Kad u večerašnjoj emisiji b-92 istražuje kaže, da su Srbi na Kosovu proterali 800 hiljada Albanaca za vreme bombardovanja, i to kao finiš emisije, tu ne treba komentar, pogotovu u ovo vreme kad se dešavaju važni momenti za status Kosova. Ja kao i uvek tvrdim da sve što b-92 pokreće u nekim aktuelnim momentima za status Srbije u međunarodnim okvirima, je direktno upereno i dirigovano protiv Srbije.

biterlemon
23.11.2007, 01:16
Ja ne mislim da je tako, vec mislim da treba reci istinu!
Istina nije uperena protiv Srbije, cak i da je prljava.

Srbi su prilicno naivan narod koji misli da ako domaci narod nasedne pricama i lazima, da ce to uraditi i strane drzave!
Samo preziveli su oni ove nase probleme pre 50 ili 100 godina i dobro znaju sta, kada, kako i gde!
Zasto lagati sebe?

Angus
23.11.2007, 02:11
...rezultati ankete govore sve...:lazy:

pero_M
23.11.2007, 13:55
...rezultati ankete govore sve...:lazy:
Ajd da vidimo rezultate.
Glasalo 44/XYZ (>7000) - Al su ljudi zainteresovaniiiii :celepenka:

45% - Proevropska
55% - Nije proevropska
23% - Antisrpska
77% - Nije antisrpska
18% - Ne zanima uopste kakva je
14% - Nije antisrpska, a ni proevropska nego nesto trece

Rezime,
Isuvise mali odziv - izgleda da nije popularna kod sirih narodnih masa. :blink:
Vise od pola kaze da nije proevropska, a samo manje od 1/4 kaze da je antisrpska. ;)

love hunter
23.11.2007, 19:32
Gospodine Nikolicu Vi imate stan.
Ne nemam.
Da imate.
Trajalo je petnaest minuta u jednoj emisiji i ispostavilo se da Nikolic ima stan ali ne taj Nikolic. Novinar rece da nema nameru da se izvinjava,
Ma televizija koja preko netacnih informacija hoce da postane prva po rejtingu postaje zuta stampa ili papir podvucen zutim.

Nije da branim radikale ali bilo je jos primera u poligrafu gde je nesto sto lici na novinara ili pljuvalo ljude ili bilo na kolenima sa otvorenim ustima za primanje organa kojim se monika zabavljala.
Toliko o dnevno politickom programu.
Filmovi i serije su ok.

Ajde lepo ti nama nemoj vise da gledas B92, posto ionako nista ne kapiras. Predji na svoj omiljeni Pinkitj i uzivaj :ok:

Znaci, ne znam cemu bih se pre nasmejao u tvom postu. Sav je smesan. Reci cu samo ovo: xa, xa, xa.

Angus
23.11.2007, 23:30
Ajd da vidimo rezultate.
Glasalo 44/XYZ (>7000) - Al su ljudi zainteresovaniiiii :celepenka:

45% - Proevropska
55% - Nije proevropska
23% - Antisrpska
77% - Nije antisrpska
18% - Ne zanima uopste kakva je
14% - Nije antisrpska, a ni proevropska nego nesto trece

Rezime,
Isuvise mali odziv - izgleda da nije popularna kod sirih narodnih masa. :blink:
Vise od pola kaze da nije proevropska, a samo manje od 1/4 kaze da je antisrpska. ;)

...mojne da me teras da ti pisem sta mislim o nasim sirokim narodnim masama...:hahaha:
...nego...kada saberes te procente...koliki je zbir?:hahaha:

shacky
24.11.2007, 18:19
...istina je istina pa kome se svidelo kome ne, a da li ce nas ta istina odvesti u jevropu ili u neki novi rat......:neznam:
....nece nas televizija odvesti nigde dokle god ima baterija u daljinskom....:)

morrib
25.12.2007, 00:39
List Ekonomist dodelio nagrade godine novinarima B-92, i proglasio najgore. I kao mala deca kad se zamere niko drugi nevalja sem nas i naših (Ekonomist, Blic i B-92). Smešno , sramno i nerealno, a ujedno i jadno!
Grupisala se ekipa i pokazala, svi koji su najviše pljuvali po Srbiji i nanosili joj medisko zlo sad su se i obelodanili javno!

Isahara
25.12.2007, 00:44
Proevropska a bez da je antisrpska:ok:

morrib
25.12.2007, 22:25
Ako je zadnjih godina Evropa, posebno pojedine zemlje, antisrpska, onda i tv stanice koje sviraju tu naručenu muziku od Evrope su ništa drugo nego antisrpske.

robins
28.01.2008, 20:04
Nije dobro postavljena tema! B92 je najpre prosrpska televizija, a to što je u isto vreme i proevropska samo to dokazuje!
Dakle i prosrpska i proevropska!

Bazarov
15.03.2008, 17:24
Ni jedno, ni drugo zbog toga što je to samo pomodarska televizija, a pošto su antitradicionalizam, globalizacija i divlji kapitalizam u modi, mnogi je nepravedno optužuju da je antisrpska.
Proevropska jedino po političkoj korektnosti, i to skoro isključivo verbalnoj... i što im se zgrada nalazi preko Save :smeh:

Ca blues
16.03.2008, 00:29
:joint:....jeli bre izdajnici srpskoga naroda......to ne mož zajedno......a?????....:kul:

memento
16.03.2008, 00:38
Moj licni utisak je da je B92 najvise globalisticka, dakle proamericka televizija.

morrib
16.03.2008, 01:38
Pitanje sam postavio Sorošu, znate šta mi je odgovorio:
Jeste, i poverovao sam mu da nije antisrpska.....

Fingon Feanor
28.05.2008, 01:55
Neznam i ne zanima me, hvala bogu imam ispravan daljinski i milion kanala! Ne volim smaranja politička!