Puna verzija : Kako ćemo nestati?
Zeleo bih da cujem vase misljenje o sudbini planete Zemlje? :cesces:
Zeleo bih da cujem vase misljenje o sudbini planete Zemlje? :cesces:
Planeta kao deo univerzuma ostaje, jer verujem da su sve povezane na neki nacin.Covek je poremetio ciklus prirode i neminovno idemo prema kraju jedne civilizacije.
Inquisitor
19.10.2006, 14:12
Ne verujem da ce ljudima na ovoj planeti doci kraj... Mislim da cemo nekako preziveti do otkrica medjuzvezdanih pogona i da cemo se razmnoziti po celoj galaksiji. :uzbud:
Zemlja ce kad tad postati djubriste ali cemo mi tada imati sijaset kolonija po vaseljeni... :)
E sad se vi smejte a ja kazem da su se i Zil Vernu smejali. :uzbud:
SansRomantic
19.10.2006, 14:24
evo ja priznajem da se smejem!
Ne želim uopšte da verujem u to da ćemo nestati, da će ljudska vrsta izumreti na planeti Zemlji.
Još manje verujem da na bilo kojoj drugoj planeti u Sunčevom sistemu postoje adekvatni, ili čak bolji uslovi za život ove naše rase...
Volim da budem optimista i da verujem da ćemo se dozvati pameti i prestati od Zemlje da pravimo đubrište...i da ćemo još dugo, dugo da postojimo..
:beyond:
Inquisitor
19.10.2006, 14:40
Da Sans,
nema uslova u nasem zvezdanom sistemu ali zato ima milijardi drugih sistema gde se u ovom momentu takodje razvijaju raznorazne civilizacije, a takodje ima mnogo nenastanjenih planeta koje su i pogodnije za zivot od Zemlje. :)
Ovo ne govorim ja vec zakon verovatnoce. :)
SansRomantic
19.10.2006, 14:41
Ništa ja to ne verujem dok ne vidim...
Šta da radim.. :beyond: skeptik u meni ;)
Nekako s`ozirom na ljudsku prirodu,istoriju i sve sto se danas desava veoma sam sklon da verujem da ce ko zna radi cega doci do nekog ratnog sukoba koji ce biti katastrofalan po covecanstvo...
nattydread
20.10.2006, 01:15
ja nekako volim da vjerujem da se barem buduce generacije prestati da se glože oko nafte, interesa i svega ostaloga sto moze dovesti do rata katastroficnih razmjera, a takodjer i onih malih ratova na lokalnom nivou. mozda nam tu treba jos koja evolucijska stepenica. takodjer se nadam da ce tehnologija toliko da napreduje da cemo moci da izbjegnemo raznorazne kosmicke katastrofe. za pocetak mozda samo da prestanemo da ratujemo i da se ozonski omotac "popravi". a poslije...pa nisam prorocica...
Da Sans,
ali zato ima milijardi drugih sistema gde se u ovom momentu takodje razvijaju raznorazne civilizacije, a takodje ima mnogo nenastanjenih planeta koje su i pogodnije za zivot od Zemlje. :)
Ovo ne govorim ja vec zakon verovatnoce. :)
:too::too::too: Konacno neki moj istomisljenik :jeee::jeee::jeee:
HLEBmaster
20.10.2006, 21:03
Ne mozzemo tachno predvideti kako ce nauka dalje napredovati, jer jednostavno ne stojimo dovoljno visoko da bi nam se pogled pruzzao toliko daleko.. Mozemo nagadjati o nekim velikim naucnim dostignucima koja ce unaprediti civilizaciju, ali to je sve.. Onda kad budemo o njima mogli sa argumentima da prichamo, ona ce vec biti blizu.. Dotle, sve se svodi na lepe zzelje. Istina, po nastanku, logici i principu zzivota i evolucije prirodno je za ochekivati da ce chovek tezziti ka osvajanju novih svetova, a mogucnost da se to desi direktno zavisi od tog istog napretka civilizacije i to na tehnichko tehnoloshkom planu. Medjutim logika i iskustvo, kod ovakvih stvari ne znache da su zakljuchci koji iz njih slede obavezno tachni..
Uzmimo da je civilizacija jedno drvo u saksiji.. Dok je josh mlado neko ko bi posmatrao i vidi kako ono napreduje..moze logichno reci kako ono lepo raste, shiri se ..sutra ce imati velike grane i plodove koje ce rasejati ovu vrstu chak u tamo neku drugu saksiju... A onda ..drvo dosegne svoj maksimum rasta koje dozvoljava saksija.. potroshi resurse .. najboljem slucaju nastavi da tavori tu gde jeste ili propadne i postane hrana nekim drugim, jednostavnijim oblicima zzivota..
Nadam se da ste razumeli shta htedoh reci.. Trebace jako mnogo vremena i pameti da bi se stiglo do drugih svetova..Chovek nije svemoguc, ma kako napredak nauke budio drugachije nade za buducnost..
A dotle, ja vidim i dalje shirenje gradova ...te spajanje velikih metropola, smanjvanje nenastanjenih povrshina do daljnjeg, porast zagadjenja u zemljama kkoje se sporije razvijaju (jer ce se prljava industrija sa zapada i dalje seliti tamo) .. Ogromne centre gradova koji zzive na vishe nivoa..do chijih ulica gotovo nece dopirati sunce..
Chak i ako se prestanu koristiti fosilna goriva .. tu su ogromne kolichine gasova koje proizvodi svaka industrija.. zatim prljavshtina i novi vidovi ekoloshkih problema..
Mora ce vremenom postati onoliko chista koliko su chiste recimo marine u bokokotorskom zalivu.. Okeani onoliko chisti koliko su danas mora sa tendencijom daljih zagadjenja, u nedostatku nafte koja bi se izlivala sa tankera, prevrtace se "sluchajno" i paliti ogromne barze sa milionima tona djubreta koje ce "ekoloshki svesni " chistiti iz svog dvorishta ..
Civilizaciju buducnosti vidim neshto kao Americhki i Japanski fazon grada samo na steroidima..A za nas bi, u najboljem sluchaju i ako budemo dovoljno pametni i preuzmemo evropske modele nachina zivota i to prvenstveno na planu iskorishcavanja prirodnih resursa (chitaj poljoprivrede) i koliko tolke zashtite okoline, najbolje bilo da Srbija bude jedno veliko uredjeno i organizovano selo sa jakim, ozbiljnim i pravim metropolama..
Velike ekoloshke katastrofe mozda ce povremeno ponovo podsticati choveka na razmishljanje, te donoshenje zakona koji ce regulisati odredjene probleme koji ce se javiti.. Tako da nece biti ni nedvosmislenog srljanja u propast. Jednostavno, buducnost nije ni bela ni crna .. vec zzuto siva .. boje betona, smoga i dima uz svetlucanje chistih przorskih stakala na ogromnim neboderima.. U kojima ce nauchnici traziti nachin da se stigne do novih svetova..
Ne slazzem se da cemo nestati komplet u nekom ratu i da se to moze zakljuchiti iz iskustva.. Retko je koji narod, zemlja drzzava shta god vodio i uspeo da zavrshi rat do istrebljenja.. Jako retko (dovoljno retko da se ja ne secam).. Mozda bude velikih katastrofa ali tu nece biti kraj..
I da... the final and ultimate end of world .. naravno bice nestajanje u suncu onda kada ono postane beli dzin.. a gde cemo mi dotle biti, za tu neku milijardu godina, ko ga zna..
Pa kako stvari stoje ....najverovatnije ratovima i globalnim zagrevanjem....
ako u medjuvremenu ne nadjemo neku planetu gde ce verovatno samo odabrani otici.....:blink:
JasnaBGD
19.04.2007, 13:18
Pa, evo... Štekujemo lovu za kupovinu placa na Mesecu... :hahaha:
Ne bavim se previše ovakvim razmišljanjima, nekako me ne privlače teme ovog tipa. Mislim da ćemo se medjusobno uništiti i da tu nikakva nebeska tela neće imati posla.
:cesces:
Ima da nas spiči neki meteor (kažu da bukvalno svaki dan padne neki) i ćao đaci.
šifra pesimista:roll:
Crazy Angel
01.05.2007, 11:55
Nijedan Od Ovih Pitanja :jok: Necemo Nestati Nikada, Jer Je Nasa Dusa Vecna :uredu: A Za Materiju Je Jasno Da Je Prolazna :uredu: Cvrsto Verujem U Reinkarnaciju, Ovo Su Samo Spekulacije Glupih Znanstvenika :uredu: Nadam Se, Da Se Niko Nije Uvredio, Ovo Je Samo Moje Misljenje :ok:
као облик живота, нестаћемо, кад тад, све али баш све умире, и звезде, галаксије, системи галаксија, све што је рођено, али мислим да ће мо до тада направити доста добре машине или неки вид енергије, које неће бити само то, већ ће као машина коју је направио Човек носити са собом ту идеју и начин размишљања свог творца тако да ће мо на један други начин преживети, и случајно ако наиђе на планету случну Земљи да зна тамо како да закува чорбу, па да живот крене.
Не верујем у то да су бића звана водене кесе, Земљани, способна за живот ван свог животног простора, то може само машина, или неки вид организоване енергије која има атрибуте живога, а за наш појам живога то није.
Постали смо јако специјализована бића, недостатак на пример енергије, било ког вида, бацио би на колена 80% данашње популације људи, дошло би до хаоса, болести, глади и као данас што нестаје већина животиња нестаће и човек због и празног стомака.
за остало HLEBmaster је написао, најидеалнији сценарио, даљег живота на планети, ако све буде како треба, свака година да плодове, питке воде да буде ...
Riquelme
08.05.2007, 01:48
Neki ludaci ce aktivirati nuklearku i-pa,pa:wacko: !Ovi koji budu preziveli,ionako ce biti deformisani da im taj zivot nece nista vredeti!
сунце ће нас спржити у некој далекој будућности...:huh:
верујем да ће до тада људи смислити начина да се преселе на неки други кутак васионе,безбеднији.
жао ми наше планете:( наше миле земљице
Manjelos
16.05.2007, 02:45
Rakija ce da nam popije mozak :huh:
Nestacemo pomocu nas samih...
Sifra: Nek crkne komsijina krava
Prevelika kolicina mutacija za evoluciono posmatrano kratak period dovodi do stvaranja sve rezistentnijih I patogenijih virusa I sojeva bakterija. Ne bi me cudilo da nestanemo usled kombinacije neke virusne epidemije ljudi i biljaka, plus kad se doda i zagrevanje klime, to bi moglo biti i usled gladi, klimatskih katastrofa i td., al ne brigaj se, nego tastaturu u ruke, i sibaj po Vojvodini ;)
biterlemon
21.06.2007, 21:12
Ukoliko se desi globalno otoplavanje severnog pola, Evropu a verovatno i celu planetu ce zahvatiti rat ra resurse, pre svega zbog teritorije pogodne za proizvodnju hrane.
Ali to nece unistiti covecanstvo. Ono ce evoluirati dalje. Ukoliko nadjemo nacin da se otisnemo do daljih zvezda, to ce nam znaciti spas za dalju buducnost.
Ako ne, pa valjda ce ogranicena populacija moci proziviti i u solarnom sistemu.
I naravno zemlju ce progutati sunce za nekih 5 milijardi godina.
darcoole
22.08.2007, 17:00
Mislim da cemo zaratiti, jer toliko mrznje oko nas se stvara svaki dan, i moderno covecanstvo je uvek bilo na rubu egzistencije...
jednostavno mislim da cemo mi ljudi sami sebe unistiti...ne mora da znaci, to je moje misljenje
Invisibleman
28.08.2007, 14:04
Ukoliko se desi globalno otoplavanje severnog pola, Evropu a verovatno i celu planetu ce zahvatiti rat ra resurse, pre svega zbog teritorije pogodne za proizvodnju hrane.
Ali to nece unistiti covecanstvo. Ono ce evoluirati dalje. Ukoliko nadjemo nacin da se otisnemo do daljih zvezda, to ce nam znaciti spas za dalju buducnost.
Ako ne, pa valjda ce ogranicena populacija moci proziviti i u solarnom sistemu.
I naravno zemlju ce progutati sunce za nekih 5 milijardi godina.
Delim tvoje mišljenje.
Otopljavanje - dizanje nivoa mora, povećanje temperature, nestašica pijaće vode, glad, migracije stanovništva i na kraju ratovi.
I ja se nadam nekoj budućnosti tipa: "Star track" ali hmmm...
I ako nas sunce ne proguta za 5 milijardi godina, progutaće nas crna rupa za jedno 10 milijardi godina.
Andjelika
29.08.2007, 18:47
pomretjemo, pre ili kasnije.
ne potrisam se previshe.
alokin74
02.11.2007, 21:30
vrlo brzo cemo ratovati i to zbog izvora pijace vode
HLEBmaster
02.11.2007, 21:44
JA chu da modifikujem prIjashnje izlaganje. :hahaha: Pobiche nas zakrchenje vena, srcani problemi i sve ostalo vezano za nedostatak kretanja vezano za prekomerno sedenje i bavljenje forumima. Dotle chemo da mutiramo u neshto slichno paradajzu izraslom u podrumskom mraku... A zemlja? Zemlja che odahnuti.
Invisibleman
03.11.2007, 01:41
Mislim da ce sve otici kao i sto je doslo. Velikim praskom.
-Polukruznim udarcem Caka Norisa !
ovo je veoma zanimljia tema...nedano am gledala neku emisiju bas na ovu temu...pa da vam kazem predpostavke...
S obzirom da je cela planeta sastavljena od 10 ploca(cini mi se da je 10, mozda je manje) a da je jezgro zemlje jos uvek nemirno misle da ce doci do pucanja i razdvajanja ploca .kakve to ima veze? neke ploce su spojene sredinom australijskog kontinenta, dve su spojene na mestu istambula...zatim predvidjaju cunamije kao posledica pomeranja ploca sto se odnosi narocito na azijski kontinent. a verovatno ste svi culi da predvidjaju da ce za par godina virusi evoluirati neverovatnom brzinom tako da predvidjaju epidemije koje ce odneti veliki broj ljudskih zivota....
ko prezivi pricace...:)
Ako uskoro velike industrijske zemlje, tj. najveći zagađivači ove naše izmučene Planete, ne ukinu prljave tehnologije polako se približavamo kraju egzistencije.
Džaba što smo svesni toga i što znamo šta treba uraditi da bi se stanje popravilo, kad ne možemo da se ujedinimo (mislim na običan svet) i nateramo (trule) kapitaliste da sadašnje procese proizvodnje zamene "zelenom" tj. ekološkom tehologijom. Svim tim kompanijama je važan profit i velika je žalost što su svesni šta čine, da uništavaju i zagađuju životnu sredinu.
Čak je Buš javno izjavio da SAD ne mogu da pređu na nove "čiste" tehnologije ili da smanje štetnu emisiju gasova jer to bi zahtevalo enormna sredstva, što bi dovelo do bankrota i kraha većeg dela njihove ekonomije!!! To su ti Ameri, vrli narod, koji pretenduje da bude nacija koja će voditi celo čovečanstvo.
I sve to nas vodi do smanjena uslova za opstanak nas i ostalih vrsta, koje su osuđene da žive sa nama. Polako će nestajati voda, vazduh, hrana... Njihov nedostatak će izazivati glad, bolesti, različite epidemije koje će neprestano eskalirati, ratovi će se voditi za kontrolu ovih resursa, pogodna staništa će se smanjivati... itd.
I sve to zato šti su neki pohlepni i što ne postoji opšta, kolektivna svest da se ovaj problem počne odlučnije rešavati.
Nadam se da do ovog, crnog, predviđanja neće doći i da ćemo se dozvati pameti i krenuti da popravljamo ono što smo uništili, uprljali... I da će budućnost biti lepša.
Ja mislim da çu nestati u crnoj rupi :supermen:
:fijuk:
yige_gui
16.12.2007, 01:37
Zemlju ce oduvati snazhan vetar :uredu: a kao posledica cemo sletimo na neki ooogromni dzinovski maslachak :uzbud: i tu cemo boravimo dok nas ne zgazi neki ooogromni dzinovskii dinosaur :kul:
Lako...
Isto kako smo i nastali...
Necemo znati,tj. secati se,ako je to utesno...ne treba da brinemo uopste;)
ovo je veoma zanimljia tema...nedano am gledala neku emisiju bas na ovu temu...pa da vam kazem predpostavke...
S obzirom da je cela planeta sastavljena od 10 ploca(cini mi se da je 10, mozda je manje) a da je jezgro zemlje jos uvek nemirno misle da ce doci do pucanja i razdvajanja ploca
Ne verujem u pucanje litosfernih ploča :)
Mislim da ćemo sami sebi doći glave ali ne u smislu medjusobnog istrebljenja. Opšta nebriga i zloupotreba prirode dovešće do ekološke katastrofe i ekspanzije veštački stvorenih virusa koji će nas potamaniti kao insekte..
Ako nacije ne zarate i medjusobno se ne istrebimo, kad tad ce nas udariti meteor ili neko drugo nebesko telo. A ako i to nekim slicajem izbegnemo sigurno cemo se zariti u Sunce kada ono bude dovoljno veliko. Naravno da bi mogli u medjuvremeno da nestanom zahvaljujuci nekoj ekoloskoj katastrofi ili novokomponovnoj bolestini, kao i degenerisanjem zbog nezdravog zivota i slicno....
I, naravno, na kraju svi cemo u crnu rupu... Brrrr. U svakom slucaju nestacemo i Svemir ce postati bolji.....
Ne verujem u pucanje litosfernih ploča :)
Mislim da ćemo sami sebi doći glave ali ne u smislu medjusobnog istrebljenja. Opšta nebriga i zloupotreba prirode dovešće do ekološke katastrofe i ekspanzije veštački stvorenih virusa koji će nas potamaniti kao insekte..
...i tada cu konacno mutirati...i poprimiti izgled kao na mom avataru...:roll:
Jednog dana ce svi biti toliko depresivni da ce svi odjednom odluciti da se roknu, spontano...:uredu::blink:
...i onda ce jednog dana, za par hiljada godina, dojehati vanzemaljci,
i naci zamrznutog decaka-robota i njegovog ortaka medu-robota,
i napunice im Durecell (TM) baterije, reci ce im...
You're so valuable to us... you can help us to learn about humans... :fijuk:
... i objasne mu da mogu da ozive svakog coveka,
ako imaju bilo kakav f*ckin' DNK materijal...
... We don't know what the f*ck we do wrong every time...
Each time we bring someone back to life, in 24 hours
it goes in his room and f*ckin' ROKNE SE ...:fijufiju::huh::blink:
Decak-robot se zamisli, a zatim uzdahnu, pogleda ih i rece:
shahbaz... pa to ti je ko macja guza, ba, ko macja guuza...
Leonard Peltier
20.03.2008, 17:31
Ljudi već toliko teže fizičkom savršenstvu zapostavljajući sve drugo, da ćemo jednog dana doći u situaciju da će ljudi umesto obavljanja svakodnevnih obaveza/dužnosti ostajati kući ispred ogromnog ogledala. Gledajući sebe u ogledalu, videće savršenstvo :roll:
OndaK će svako reći "ja sam sebi dovoljan(na), jer sam savrešen(a)". I sve će odjednom stati i niko se neće družiti ni sa kim, jer je svako drugi lošiji - zar ne? I ljudi se neće voleti, jer će voleti sami sebe. Samim time, neće biti ni dece - nema dece nema ni nas. 8)
Be afraid, be very afraid :smeh:
:wacko:
Al sam ga sastavio :flower:
Fingon Feanor
28.05.2008, 01:43
Biće nam toliko dosadno da će mo se zariti u Sunce ... :hahaha:
Nećemo ni shvatiti,a već nas neće biti... a vi samo onanišite ili čuvajte je u kaci kao da je kiseli kupus...:hahaha:
Biće nam toliko dosadno da će mo se zariti u Sunce ... :hahaha:
...daleko je sunce...:roll:
Fingon Feanor
28.05.2008, 10:52
...daleko je sunce...:roll:
Dobrica Ćosić ... :smeh:
Liturgija
31.08.2008, 12:20
како ћемо нестати?
Па искрено мислим да људи неће нестати бар још 1000 или 1500 година.
Наиме, убиће нас неке синтетичке болести, наравно неки нуклеарни локални рат, глад и понеки метеорчић и природна катастрофа.
Додуше, овог форума као и нас свих овде одавно неће бити .... ајд да мислимо о позитивним стварима ..... земаљски живот није вечан али небески ........ еееееее
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.