PDA

Puna verzija : Karlovacka Berba grozdja il po naski Grozdjenbal

Mind_reset
27.08.2006, 01:22
"Usnule Sremske Karlovce, poznate u prošlosti nadaleko po cuvenim vinogradima, koji su se prostirali na oko 1.500 hektara, podigne na noge svetkovina posvecena groždu i vinu, meštanima poznata kao groždebal. Prozvali su je „Karlovackom berbom grožda”, pre 15 godina, oni koji su, posle duže pauze, želeli da promovišu karlovacko vinogradarstvo. Pravilo je bilo da se poslednjeg vikenda u septembru, ili prvog u oktobru, organizuje fešta."

Ja kad god pomislim na Grozdjenbal, setim se scena dole sa dunava, skupilo se drustvance, izabrano, pilo se vino, poneki spricer, pevale se neke silne pesme, igralo po stolovima i klupama, sa istih se padalo i ondak se naravno pesaka kuci u zoru vracalo :smeh::uredu: :ok:

Pa da cujemo vasa iskustva, ko je bio, ko nije, kakvi su dozivljaji preziveni, koliko se dobro vino tocilo...
i naravno ko ce da organizuje prevoz ove godine???:uzbud:
http://img207.imageshack.us/img207/2293/berbaul0.gif

Kunic
27.08.2006, 15:19
Moja iskustva? Ufff... Uglavnom se sećam odlaska. Povratak mi je malo mutan. :pijani: Nisam bio poslednje 2-3 godine. :( Ali ove definitivno idem. Naročito što će sa mnom ići jedna dama koja mnogo voli sok od grožđa. :roll: Sećam se, pre nekih 5-6 godina (možda i manje), otišao sam sa najboljom drugaricom, a nisam znao ko će biti od izvođača. Ona je znala i jako sam bio srećan, jer je nastupao Bora. E posle smo se tako napili da je to bilo strašno. Ali nismo brljavili. Zezanje do jaja. :ok:

Meggy
27.08.2006, 15:54
Ja nisam ni jednom isla :bigcry:

Lady S
27.08.2006, 15:59
Ja nisam ni jednom isla :bigcry:

Evo, ove godine si pozvana ;)

Lady in red
27.08.2006, 17:57
Ni ja nisam jos ni jednom bila :bigcry: a neko mi je obecao da ce me voditi... Nadam se da cu ove godine konacno otici

http://img115.imageshack.us/img115/3170/vojvodina1hw7.jpg

maqa
27.08.2006, 22:10
Bila ja nekoliko puta... najsvezije mi ovo od prosle godine, jer, je l' te ne bese tako davno...hehehe... zene se VIPovski :fijuk: smestile u backstage i djipale i pevale sa Vladom :osmeh: a sve to sa neiybeznim vinima vinarije Zivanovic:uzbud: :uzbud: :uzbud: ko nije probao njihov "bermet", to mu je pod moranje :uredu:
Zanimljivu pricu o njima mozete ovde da procitate:
http://www.vibilia.co.yu/srpski/izvestaj/0507/auspruh_jat_080703.pdf#search=%22podrum%20Zivanovi c%2C%20vino%22

Takodje, toplo preporucujem vina podruma Dulka, Kis i Bajilo :ok:

nsnena
27.08.2006, 23:01
A znaju li se datumi za ovu godinu?

Bishop
28.08.2006, 16:51
:cesces: :cesces: :cesces: mislim..... i mislim :cesces: ..... i dalje mislim :cesces: .....

pa nisam bash siguran da li sam koji propustio :smeh: :uzbud: :uzbud: :uzbud:

najsveziji je u secanju proslogodisnji a bilo je :too: :kez2: :hahaha: :pijani: .... i to vise dana :astasad:

Mind_reset
28.08.2006, 23:42
A znaju li se datumi za ovu godinu?

Kontaktirali smo vezu u Karlovcima, ali je nesto zatajila :( , ce da saznamo nema brige :uredu:

maqa
29.08.2006, 19:23
oktobar... pa neki datum od 1. do 31. ....hehehehe

Mish
29.08.2006, 19:36
Preporuka za one koji planiraju da idu ove godine. Ne propustite da probate Sila, Petra i Liza vino. Vredi. A posle degustacije i koncerata, pravac luna park.

Najgora
02.09.2006, 00:21
Ja bila proshle godine da gleda Vladu :love5: i bilo je super. Čula sam da se to održava uvek drugog vikenda u septembru. Ako neko zna tačan datum neka javi obavezno ! I koji su gosti.... naravno.Možda opet bude Vlada :love5::love3::love3::love3:

ribat
07.09.2006, 00:04
Ah taj grozdjebal!

ps- jeste li saznali kada ce biti???

Lady S
07.09.2006, 00:14
Ja se već nekoliko dana intenzivno trudim da negde na netu pronađem informaciju, ali bezuspešno :(

Ivana-psy
07.09.2006, 01:26
Nazalost nisam jos bila ni jednom! :( :bes: Pre dve godine zvala nas drugarica sa faxa, ali se izjalovilo :zloca: Tako da bi ove godine rado isla, a informacije o detaljima, ocekujem iz prve ruke!!! :kez: (mind reset)

Slusala sam od nekoliko ljudi o tamosnjim provodima, svi su odusevljeni!!! I naravno ne prodje bez :pijani: sto je pozzzzzzitivno!! :too:

Lady in red
07.09.2006, 17:23
Ja se već nekoliko dana intenzivno trudim da negde na netu pronađem informaciju, ali bezuspešno

Takodje. Ko prvi sazna nek obavestava!!!

lazorb
07.09.2006, 20:32
Imam neke poznanike u Karlovcima koji me svake godine obavestavaju, i cim saznam javljam svima, a onda...juris u Karlovce!!!
:grup:

Mind_reset
10.09.2006, 17:53
Prve preliminarne infomacije izbora za datum Grozdjenbala :uzbud:, iz relativno sigurnih izvora zurka pocinje 29.09.2006., krajnje je vreme da krenemo sa organizacijom choporativnog odlaska, sto stvarno ne bi bilo lose. Gomila forumasa na jednom mestu, mozemo i da nosimo banere, promotivne majice, vozimo brendirana kola ;) i da vicemo štoješta :hahaha:

Najgora
12.09.2006, 15:37
U subotu gostuje Haris a u nedelju Zdravko Čolić :hmm:

Mish
24.09.2006, 22:33
Našla na vestima Radia As:
Tradicionalna Karlovačka berba grožđa biće održana u Sremskim Karlovcima od petka, 29. septembra, do nedelje, 1. oktobra, najavili su organizatori ove manifestacije. Koncepcija Grožebala ove godine će biti ista kao i prošle. Centralna bina nalaziće se kod Bogoslovije, a tezge proizvođača duž centra grada. Vino će moći da se prodaje samo u staklenoj ambalaži i degustira iz staklenih čaša. U zabavnom programu nastupiće estradne zvezde, između ostalih Momčilo Bajagić Bajaga, Željko Joksimović i Haris Džinović.

Mish
26.09.2006, 21:43
Dnevnik, 25.09.2006. godine, Novosadska hornika

Ovogodišnja Karlovačka berba grožđa, manifestacija koju godinama organizuju u Sremskim Karlovcima u čast grožđa i vina, počinje u petak, 29. septembra, a završava se u nedelju, 1. oktobra. Pripreme za ovu trodnevnu svetkovinu uveliko su u toku.Kako saznajemo od predsednika karlovačke Opštine Milenka Filipovića, koncepcijski Grožđebal neće se bitno razlikovati od prošlogodinjeg, kada je pretrpeo određene izmene. To znači da će centar Karlovaca biti rezervisan za tezge sa grožđem i vinom, a nasip između pruge i Dunava za ostale sadržaje, dok će degustacija vina biti iz staklene ambalaže.
Najveći deo kulturno-zabavnog programa odvijaće se na dvema binama u centru. Uoči samog otvaranja, koji je zakazan za petak u 19 sati, centrom će prodefilovati berači u narodnim nošnjama i biće proglašeni novi vitezovi vina, a uz zvuke Štrausove kompozicije “Na lepom plavom Dunavu”, u izvođenju Vojvođanskih simfoničara, na centralnoj bini predsednik Opštine Milenko Filipović označiće početak još jedne berbe.
Prvog dana berbe, osim simfoničara, nastupiće Merima NJegomir, Sonja Perišić, Vesna Marija, Saša Petrović, LJubiša Krnić, Bajaga i instruktori. Prepodnevni program u subotu i nedelju namenjen je najmlađima. Koncert kulturno – umetničkih društava iz Karlovaca i okoline biće u subotu od 13 do 15 sati, istog dana od 20 sati je nastup velikog narodnog orkestra RTS pod upravom Branimira Đokića i istaknutih solista narodne muzike, a nakon toga koncert Harisa DŽinovića. U nedelju nastupa Željko Joksimović od 22 sata , a pre njega koncert će održati Vesna Marija.
U okviru berbe, posetioci će moći da pogledaju i tri izložbe -postavku vina karlovačkih vinara u Muzeju “Ilion”, izložbu trojice karlovačkih akademskih stvaralaca Stevana Filipovića, Đorđa Lazića Ćapše i Đorđa Kolarovića u gradskoj galeriji i Save Stojkova u Patrijaršijskom dvoru.

pumba
27.09.2006, 12:27
Kad cujem tambure, ja skocim na bure, porucim litru dve ... tri ...cet... dosta ...:pijani:
Bice ludo i (ne)zaboravno ko i svake godine ... :jeee:

Lady in red
27.09.2006, 15:56
Da cujemo koji dan cete ici na Grozdjenbal - petak, subota, nedelja ili sva tri? Ja sam izabrala nedelju, pretpostavljate? Zbog Zeljka naravno :stid2: :kiss2:

Najgora
27.09.2006, 16:02
Gosti mi i nisu baš po volji pa cu verovatno u subotu. Ovaj put ću se više posvetiti vinu i groždju. :uzbud:

Mish
27.09.2006, 16:17
Plan mi je da overim sve dane. U petak baš ne znam da li ću stići, ali gledaću da se bar "evidentiram", pa makar na sat vremena (čitaj: bar jednu degustaciju). Subotu i nedelju nikako neću preskočiti. Eto,

goldie
30.09.2006, 20:08
Bilo je nocas veselo na Bajagi... Odlicna svirka, veselo drustvo uz najkvalitetnija vina i puno emocija i srece u vazduhu!

Nocas sam degustirala vise vina ali crni bermet me je ostavio bez daha...
A ovo pise na flasi ovog bermeta u kojem sam uzivala...

Svaki bi stari vinar, o bermetu, vinu koje je proteklih vekova proslavilo Sremske Karlovce, mogao da isprica neku nesvakidasnju i sasvim posebnu pricu. Sa druge strane, kada bi bili upitani o kakvom je vinu zapravo rec, svako bi odgovorio da je bermet desertno, aromaticno vino tamnije rubinske boje, lepog i naglasenog bukea i karakteristicnog, slatko gorkastog ukusa.

Veoma star recept po kojem se spravlja bermet, u karlovackim porodicama se cuvao kao najveca tajna koja se prenosila sa kolena na koleno, sa dede na unuka - dobrom se crnom vinu dodaju biljke poput pelena, rogaca, slacice i orascica, pa se vino cuva u buretu od hrastovog drveta.

Prvi ce utisak biti da pijete sok, jer svezina voca zavarava, ostavljajuci trag tek blage gorcine i pokrivajuci sadrzaj alkohola od oko 16%, veceg no u obicnih vina. Bermet se uvek sluzi posle obroka, rashladjen na 12-14 stepeni.

Imajuci vidu da ovo vino osvaja vec na prvi gutljaj, ne treba biti iznenadjen podatkom da je bio sluzen na beckim i ruskim dvorovima, ponekad resavajuci i vazna drzavna pitanja za srpski narod. Zabelezeno je da su ga Karlovcani izvozili u daleki Njujork 30-tih godina.

Ovakva istorija svakako ide u prilog vrednosti karlovackog bermeta. Ipak, ne treba zanemariti ni novije generacije, koje porucuju da u bermetu uvek i iznova uzivaju.

Zaista vino za uzivanje. 8)

Bishop
02.10.2006, 13:53
Ja sam overio subotu i nedelju :uzbud: ...... bilo je fantasticno na Harisu ( sta cu kad prosto obozavam kako covek peva :uzbud: ) ,a i Sila vino mora da se pohvali .... a u nedelju ,pa zeljka bash i ne volem ( mozda jedno 2-3 pesme da su bash prave ) ali zato je ono crno vino Portugizer po istoimenoj staroj sorti mnogo popravilo sveopsti utisak :smeh: :smeh: :smeh:

Lady in red
02.10.2006, 15:09
Ja sam grodjenbal posetila samo juce i bilo je extra :too: Po prvi put u zivotu sam se vozila na kamikazama :uzbud: Valjda bi crkla da nisam, koliko sam navaljivala kao dete, hocu :uzbud: hocu :uzbud: hocu :uzbud: U pocetku je bilo super, ali vec posle treceg okretanja naglavacke :wacko: Posle kad sam bacila pogled i videla na kojoj visini sam se nalazila :wtf:

pa zeljka bash i ne volem

Ja ga mlogo volem :uredu: :love4: Super je bio Zeki, svaka mu cast, a i Jelena Tomasevic. Devojka ima glas bruka, sva sam se najezila kad je pevala Jutro

Nocas sam degustirala vise vina ali crni bermet me je ostavio bez daha...
A ovo pise na flasi ovog bermeta u kojem sam uzivala...
Zaista vino za uzivanje.

Po preporuci sam probala bermet, svako ima svoj ukus ali meni je :pegla:

Mish
02.10.2006, 19:41
U petak sam bila preumorna da bih išla.
Bila sam samo u subotu. Pošla sam na malo dobrog, već pomenutog, Sila vina i jedan dobar koncert, a onda smo nenadano proširili ekipu i količinu raspoloživog (više već nismo birali samo Silu) vina, što je još sa onim ventilom koji prosto reši da ti se otpusti u glavi, uslovilo da se potpuno otkačim i provedem kao što davno ne pamtim.
U nedelju sam imala dobru volju da idem, malo na kamikaze, malo na vino, malo na onaj filing zajedništva koji grožđebal pruža, i naravno na malo dernjave (voleli ili ne voleli Željka, da se pevati i skakati), ali mi je ekipa objasnila da je ponedeljak radni, da će opet biti gužva u saobraćaju,.... Nisu mi objasnili, ali su me naveli da odustanem (od njih, ne od odlaska). Naposletku sam odustala i od odlaska u nedostatku raspoloživih ljudi, što mi je žao.

Kunic
02.10.2006, 20:43
Znači, tako sam se zajebao da je to strašno! :uzbud: Čuo sam ko gostuje i ne znam zašto sam bio ubeđen da je Bajaga u subotu! :wacko: Kad ono... :blink: Mrzim narodnjake. :ljutko: Nije ni Bajaga nešto posebno, ali je ipak manje zlo od Joksimovića i Džinovića. :dry: Mrzim narodnjake!!! :uzbud: Eh, kada se setim vremena kada su nastupali Bora, Mumin i ostala nadrkana kompanija...

Tugu sam lečio izuzetno kvalitetnim vinom i još kvalitetnijom cenom! :fijuk:

Najgora
02.10.2006, 21:58
E valjda postoji neko nepisano pravilo, da kad nešto iščekuješ na kraju ispadne bezveze. Jednostavno nisam bila raspoložena i to je to. U subotu nismo ni odgledali (čuj mene, a bili smo iza bine) Harisa do kraja, jer sam izgubila volju da stojim. Željku svaka čast, ali ja ne volem da ga slušam pa mi ni to nije bio ugodjaj...čak mi ni vino nije bilo lepo...:beyond:

duda0107
05.09.2007, 12:36
caaooo
da li neko mozda zna gde mogu da vidim ovogodisnji program Karlovacke berbe?

Hvalaaaa

robi
05.09.2007, 21:51
Jednom sam bio, prosle godine, i jedva cekam datum za ovu godinu pa :gone:

Kathy
06.09.2007, 16:15
Ja imam informacije da ce se ovogodisnji grozdjenbal odrzati 28. 29. i 30. septembra, znaci zadnji vikend u mesecu, a program jos nemam, ali zato imam poziv :ok: prosle godine sam divno provela, pa isto ocekujem i ove, kako god u dobrom drustvu je uvek lepo :)

robi
06.09.2007, 22:38
Jel to sigurno ???:cesces:

Kathy
07.09.2007, 11:17
Trebalo bi da jeste, jer su inforamcije direkt iz Sr Karlovaca !!

Najgora
22.09.2007, 16:05
Zna li neko kakav je program za vikend? :hmm:

Pitam onako bzvz :roll: ja ću da dodjem enivej :smeh:

Necromancer
25.09.2007, 14:42
Petak, 28. septembar

Gradske ulice: M. Stratimirovića, Karlovačkih đaka, Patriјarha Raјačića
17:00-18:00 TA ŠTA LEPŠE OD BERBE NA SVETU
Defile berba grožđa

Česma "Četiri lava"
18:00-18:30 SVEČANOST POVODOM ZAVRŠETKA OBNOVE ČESME

Glavna pozornica
18:30-18:35 SVEČANO OTVARANJE KARLOVAČKE BERBE GROŽĐA 2007.
18:35-19:25 koncert Beogradske filharmoniјe
20:00-21:45 koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV, solisti: Merima Njegomir, Ekstra Nena, Vesna Mariјa, Saša Petrović, Ljubiša Krnić
22:00-24:00 koncert Harisa Džinovića

Subota, 29. septembar

Pozornica Četiri lava
11:00-13:00 VESELA IGRAONICA
Predstave ѕa decu: "Asteriks i Obeliks", "U cara Troјana koziјe uši", "Balkan interfest" Beograd

Glavna pozornica
13:00-15:00 BRANKOVO KOLO
Smotra folklora
Domaćin: OKUD "Brankovo kolo" Sremski Karlovci

Pozornica Četiri lava
15:00-17:00 TAMBUR, TAMBUR, SITNA TAMBURICE
Koncert tamburaških orkestara: Zorule, Romansa, Stari drugari...
17:00-17:30 "SAČUVAЈMO LEPE KUĆE I BAŠTE SREMSKIH KARLOVACA"

Glavna pozornica
19:00-20:00 koncert grupe "Akustična soba"
20:00-22:00 koncert Željka Samardžića
22:00-24:00 koncert Sergeјa Ćetkovića

Nedelja, 30. septembar

Pozornica Četiri lava
11:00-13:00 VESELA IGRAONICA
Predstave za decu: "Aska i vuk", "Ars longa" Beograd, "Kvarna firma", Teatar "Iza" Novi Sad
14:00-17:00 "NEDELJNO POPODNE" RT Voјvodine
20:00-23:00 koncert narodne muzike. Solisti: Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Gordana Lazarević, narodni orkestar Miće Јankovića
23:00-01:00 koncert grupe "Crvena јabuka"

goldie
25.09.2007, 14:58
Program je njesra :roll:

alokin74
27.09.2007, 20:35
Program je njesra

nemoj tako. ako se tebi ne dopada ne znaci da je "njesra".

jeste malo vise narodnjacki nastrojeno ove godine, ali provod je provod. vino je u karlovcima uvek dobro i to je ono sto je jedino bitno.

u vinu je istina.

zivelo vino.

goldie
28.09.2007, 01:09
nemoj tako. ako se tebi ne dopada ne znaci da je "njesra".

jeste malo vise narodnjacki nastrojeno ove godine, ali provod je provod.

E pa meni to nije provod. Po tome ispadne da je bitno samo napiti se od vina i onda ti je svejedno gde si, sta si i sta slusas. I meni je program njesra.

zlaja
19.10.2007, 10:21
Bio sam sva tri dana bilo je super :ok: sledece godine cu sto posto ici

fiona
22.10.2007, 22:50
..a ima li kakva lepa slika sa tih vinskih carolija...
ja nikada nisam bila, volela bih bar slikice da vidim ...

*daleko stanujem ;)

milanzemunac
01.09.2008, 10:29
Evo da malo ozivim ovu temu. Koliko vidim pravilo je da se grozdjenbal odrzi poslednje nedelje septembra ili prve oktobra? Zanci 26-28. Septembra ove godine?
Ranije sam cesto isao na grozdjembal. Super smo se zezali. To je ono vreme sa plasticnim flasama od 1.5 litre punih vina :) Ma svega je tu bilo. Stvarno je bilo xtra. Prosle godine (2007) sam bio na grozdjenbalu posle dugogodisnje pauze. Vino je kvalitetnije i to dosta ali i skuplje. Verovatno se i ranije moglo naci kvalitetnije vino ali sad ga mnogo vise ima i tu su poznate etikete karlovackih vinara. Najvise mi se dopalo vino podruma Petrovic. Ma, pili smo svasta i na kraju nam je sve bilo ok :) Bina je isto bila ok jedino mi se nekako ne uklapa Zeljko Samardzic, vise sam nekako za tamburase. Tako da je bolji provod po obliznjim kafanama uz tamburase. Drugi dan smo imali jedno bas lose iskustvo. Bili smo u kafani Stevica koji je na 50ak metara od centra u jednoj ulici.Tamburasi su bili xtra. I ljudi u kafani jedino su nam uvalili neko meso da je to bilo strasno. Vise je bilo sala nego mesa. Na nasu opasku da je meso katastrofa, gazda nam je rekao da smo vec pojeli pola i da sad ne mozemo da se zalimo :bes4: .Cak su nam i konobari i muzika rekli da smo u pravu ali da je gazda kreten :hmm: Na kraju smo platili i demonstrativno napustili kafanu. Bilo nas je 12 :) Tako da Stevicu zaobidjite u sirokom luku.
Radujem se i ove godine grozdjenbalu. Valjda cemo uhvatiti tamburase na bini i valjda ce biti u petak ili u subotu.

korifej
08.09.2008, 13:51
ja sam bio prosle godine prvi put na grozdjenbalu i ustisak je OK, ako se izuzme ogroman proboblem sa zagusenjem saobracaja.
prve veceri otisao sam kolima, jedva nasao mesto za parking, a posle toga se jedva izvukao sa istog i jos teze ukljucio na gl. put. Druge veceri sam napravio katastrofalnu gresku i otisao prvozom na u Karlovce. To nikome ne preporucujem! Autobusi jesu isli celu noc, ali je nemoguce bilo uci u njih jer je ogroman broj ljudi pokusavao isto... Od ponoci smo pokusavali da se ukrcamo u neko sredstvo javnog prevoza i tek negde oko 3-4 ujutru smo stigli vozom u NS.
Te druge veceri je bila 10x veca guzva nego prve, pa i da sam posao autom, tek onda neznam kako bi se izvukao iz guzve!? :cesces:

bellissima
09.09.2008, 21:51
Guzve u Karlovcima za vreme grozdjenbala su uobicajne,stoga uvek postoji opcija da pri samom ulazu u Karlovce sa desne strane,ostavite auto i onu etapu puta prepesacite.U zelji da taj dogadjaj dignu na malo visi nivo,po mom
misljenju,uneli su previse kica u poslednjih par godina,dopustili su da umre ona
predjasna ideja zasto su se uopste i poceli odrzavati ti dani vina.Isla sam prethodnih godina ici cu i ove.Volim da osetim taj sladunjav miris vina u vazduhu,da osetim pocetak jeseni,bar na trenutak da osetim taj vojvodjanski duh,koji jos nije izumro..

milanzemunac
12.09.2008, 23:02
КАРЛОВАЧКА БЕРБА ГРОЖЂА
26.-28. септембар 2008. год

Kathy
15.09.2008, 18:31
Veoma volim da odem na na Karlovacku berbu, prvo iz razloga sto tada vidim svoje drage prijatelje, i uvek nadjemo nama prijatan ambijent da provedemo vece uz pricu, smeh i pesmu i naravno dobro vina ( sto ne znaci da smo tu zbog pica, jer se niko ne napije, ali znamo da uzivamo u dobrom vinu)
Naravno da je ovo vec dugogodisnja tradicija a na organiztaorima je da nam naprave sto lepsi dozivljaj, ali sve je vise poprimilo onaj danas nezaobilazni ukus sto vece zarade a na kvalitetu usluga se izgubilo dosta a da ne spominjem sam dogadjaj koji je u stvari i povod samo proslave

ninkovic stevan
15.09.2008, 23:09
ukusi su razliciti:ok:

view
19.09.2008, 23:29
a jel neko zna ko ce nas zabavljati ove godine?
Najbolji koncerti na grozdjenbalu
Riblja Corba---Naravno
Van gog
bajaga
haris---onako ali sigurno bolji od Merime i Zeljka J. i Zeljka S.....
Ortodox.

nenad.bds
20.09.2008, 01:04
Evo, postavljam program za 2008. na Temu 'U Vojvodini a bez ulaznice'.

milanzemunac
27.09.2008, 18:19
Zbog kise su odlozili program od petka za danas ali nece biti Zvonka Bogdana :(

Mish
27.09.2008, 18:30
Čudo kako Zvezde Granda nisu odložili. :wacko:

Irena Bg
20.11.2008, 13:44
Prvi put sam ove godine prisustvola Grozdjenbalu,i bilo mi je jako lepo,moram priznati.Bila sam odusevljena koncertom Van Gogh-a.Dosli su i moji roditelji iz Bg-a,kao i drugarica,a ja sam vec bila tu,kod verenika.8)