PDA

Puna verzija : Ni imena nisu kao sto su bila!

Ivana-psy
26.08.2006, 19:43
Bilo je to proslog leta, cimerka i ja smo isle na privatne casove iz statistike :roll: Casove je drzala zena, par godina starija od nas ali vec psiholog i sto je bitno, iz statistike je imala 10-ku, a i dobro je prenosila znanje!
Elem, ja sam znala kako joj se cerkica (od godinu dana) zove, ali cimi nije! :jok: E sad, fora je sto se mala zove Srna! :ok: :uredu: Kad smo dosli, profesorica kaze " Sreca sto je stala kisa, pa su suprug i Srna otisli u setnju"
A tu ce moja koleginica i draga mi cimerka reci "Jao, imate lane :hahaha: :hahaha: :stid2: sto je to slatko!" A ja, ups! 8)
Profesorica ce sa smeskom, kiselim, " Ne, tako nam se zove cerkica!"
Naravno moja cimi je snalazljiva, pa se izvukla recenicom, tipa " Bas originalno" :too: :too: :too:

Lady in red
26.08.2006, 23:55
:hahaha: :hahaha: :hahaha: Hm, da :stid2: imam ja svojih bisera :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jedna koleginica sa fakulteta se zove Tisa, cudno i vrlo retko ime, ali mi se svidja. Sedelo je nas cetvoro u kaficu, bili smo svezi brucosi, tad smo se i upoznale. Par puta sam je pitala kako se zove ne bi li se uverila da sam dobro cula...

Meggy
27.08.2006, 15:33
Da, imam malecku u skoli koja se zove Srna :uredu: A znam i jednu koja ce jos malo da krene u skolu, a zove se Tisa :uredu: Nego, to mi vise i nije tako neobicno kad cujem... Moja koleginica sa faksa poznaje zenu cije se cerke zovu Ibis, Tea i Lotos, a sin joj se zove Stribor :roll:

(jesu vam jos uvek cudna ona imena od malopre? :lol:)

nattydread
27.08.2006, 15:35
jedan klinac u osnovnoj skoli se zvao sandokan...ni manje ni vise...

goldie
27.08.2006, 15:59
Da, imam malecku u skoli koja se zove Srna :uredu: A znam i jednu koja ce jos malo da krene u skolu, a zove se Tisa :uredu: Nego, to mi vise i nije tako neobicno kad cujem... Moja koleginica sa faksa poznaje zenu cije se cerke zovu Ibis, Tea i Lotos, a sin joj se zove Stribor :roll:

(jesu vam jos uvek cudna ona imena od malopre? :lol:)

:hahaha::hahaha::hahaha: Znaci i ja sam cula za tu porodicu. :hahaha: Drug mi je rekao da je upoznao jednu od tih devojaka i da ona ima sestre i brata koji se tako zovu. Tako da ti ljudi zaista postoje. Mozda ih ima i na ovom forumu. :hmm: Ako vas ima JAVITE SE! Imate zanimljiva imena. :)

E a sta kazete na ime Moni? Tako se zove decko sto je isao sa mnom u razred u osnovnoj skoli. Ili na primer ime Vedat. :roll:

nattydread
27.08.2006, 16:03
sad se sjetih, moj najbolji drug iz hrvatske se zove Hani. dobio je arapsko ime jer mu je cale arapin (prilicno logicno zvuci), a jos mi je i rekao da je to i za arape prilicno cudno ime. buduci da svako arapsko ime ima neko znacenje i ima neki strani ekvivalent, tako ima i to ime, samo sam ja vec zaboravila znacenje njegovog imena.

Mater Vetru
27.08.2006, 18:19
Čuli ste za prezime Pušara? Ok, malko je smešno, ali ima i smešnijih. Međutim, dobija potpuno novi smisao ako se zovete Čedna, hmm...Možda čak i prestaje da bude smešno.:(
p.s. žena se stvarno zove i preziva tako

Ivana-psy
29.08.2006, 15:05
Čuli ste za prezime Pušara? Ok, malko je smešno, ali ima i smešnijih. Međutim, dobija potpuno novi smisao ako se zovete Čedna, hmm...Možda čak i prestaje da bude smešno.:(
p.s. žena se stvarno zove i preziva tako

:hahaha: :hahaha: :hahaha: aaaa, njoj bas nije bilo lako kad je bila mala, sigurno su ja z...

E ja sam nedavno cula, od druga policajca, jedno uzasno prezime :wacko: a pomalo je i ruzno pa cu samo nagovestiti!

Zaustavi on lika i trazi mu vozacku i saobracajnu, sve po propisima, kad lik se ni manje ni vise preziva Ku _ cina :gone: :wtf: Drug nije moga da veruje, par puta je citao ali on se stvarno tako preziva. Nije znao da li da se smeje ili da ga zali, uglavnim pustio ga je bez reci! Mozda je mislio, "sto da ga jos i ja maltretiram, ima onu svoju muku zivota!!!" :fijuk: :(

Lady in red
31.08.2006, 04:27
Evo jos nekih zanimljivih prezimena... Pirivetric, Prebiracevic (u srednjoj ju je prof ruskog krstio u Pribiracevic a prof ustava u Pribircic), Motika...
Znam jednu zenu, zove se Lada :wacko:

Meggy
31.08.2006, 16:26
Jedna zena koja zivi u selu iz kojeg je moja baka zove se Mašinka :smeh:

Lady in red
01.09.2006, 01:56
Moja sestra od tetke se preziva Guzijan. Jednog dana zovem ja nju, javlja mi se neka zena, nepoznat glas. Mislim se, ajde, mozda neka komsinica :wacko: al za svaki slucaj priupitam "Da li je to stan Guzijan?" Sa druge strane zice "Molim?!?!?!" Ja ponovim a zena ni manje ni vise "Ma zajebavaj nekog dugog pi*ka ti materina" :wacko: :beyond:

swba
01.09.2006, 05:21
Kad smo vec kod prezimena jednom nama u komsiluk se dosele ljudi sa prezimenom Ubiparip, inace prezime je iz Sipova dal' ga ima drugdje nisam siguran. Mislim, trebalo mi je i te kako dugo da ga zapamtim. Glavna asocijacija mi je bila konj, jer kod nas ponekad za konja kazu parip. E sad kog je to uzrasta konj nebih znao. I kad god pomislim na njih i njihovo prezime pokusam da ga ukombinujem sa konjima al nikako mi nije islo :hmm:

nattydread
01.09.2006, 13:12
jedna moja profesorica na faksu se zove Istocnica, a jedna prijateljica od mog caleta se zove Sovjetka.

Mish
01.09.2006, 14:13
Evo, da popunim kolekciju. Meni čudna imena: Solunka i Karanfila. Koleginicina ćerka zove se Tajna (i ovo mi se ime jako sviđa). Smešna prezimena: Kišprdilo i Nepergaća. A znam i čoveka koji se zove i preziva Vlado Ivica, a ja nikad ne znam koje mu je ime, a koje prezime.

Ivana-psy
01.09.2006, 20:34
Evo, da popunim kolekciju. Meni čudna imena: Solunka i Karanfila. Koleginicina ćerka zove se Tajna (i ovo mi se ime jako sviđa). Smešna prezimena: Kišprdilo i Nepergaća. A znam i čoveka koji se zove i preziva Vlado Ivica, a ja nikad ne znam koje mu je ime, a koje prezime.

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :too: :too: :too:

Aaa, neverujem, ne daj boze da se prezivas Nepergaca!!!:wtf: :zid:

SQUAW
01.09.2006, 20:58
Od imena mi prvo na pamet pada muško ime Raketa, a od prezimena Puzigaća, Prpa, Zaklan...

Ovo možda nekom nije smešno, verovatno njemu nije bilo tokom života, ali Dadi Topiću je pravo ime Adolf. Kakav trip. Da 'ladno detetu 1949 godine daš to ime :smeh: Kad se priča o imenima, uvek se toga setim.

Ivana-psy
02.09.2006, 21:08
Ja znam jos jedno ime, nije bas cudno, ali je neobicno! Drugarica sa faxa se zove Marjena, ja to ime nisam cula do nje. Kaze da je ime rusinsko, a i da je i ko njih retko! :hmm: :roll: Prvo smo je svi zvali Marijana ali ona se ponosi svojim imenom pa nas je stalno ispravljala!!!:uredu: Sad je svi zovemo Marry Ann

bebagm
02.09.2006, 22:20
Hehe, na moru videh na jednoj tabli ime vlasnika plaze, lik se preziva Drkan, umrli smo od smeha! :hahaha: A zanimljiva mi je i prica o jednoj zeni iz Beograda, pravo ime joj je Velika a udala se za coveka koji se preziva Polovina, pa nije htela da menja prezime da ne bi bila Velika Polovina! :lol: Kako zivot zna da se poigra sa ljudima. . .

Mater Vetru
02.09.2006, 22:37
Koleginica dobila novo odeljenje prvaka(srednja škola). Jedan momak se preziva Derikučka.:roll: I sad, zamislite, recimo, promenu tog prezimena kroz padeže, što će naročito i sa osobitim zadovoljstvom upražnjavati njegovi drugovi :"Reci Derikučki da ga zove direktor...","Si video negde Derikučku..?", itd.:dry:

Predavala sam momku koji se zove Dragan Dragan. Praktično, zar ne?;)

Lady in red
02.09.2006, 22:46
Kad smo vec kod prezimena jednom nama u komsiluk se dosele ljudi sa prezimenom Ubiparip, inace prezime je iz Sipova dal' ga ima drugdje nisam siguran. Mislim, trebalo mi je i te kako dugo da ga zapamtim. Glavna asocijacija mi je bila konj, jer kod nas ponekad za konja kazu parip. E sad kog je to uzrasta konj nebih znao.

Pre nekoliko godina u Lacarku (pored Sremske Mitrovice) upoznala sam decka koji se tako preziva. Ja ga nisam dobro razumela pa kada mi je davao adresu ja sam napisala Ubipapir :stid2: :hahaha:

Lady in red
06.09.2006, 02:56
http://img182.imageshack.us/img182/2066/2pe2.png

Činčurak :uzbud: :hahaha: :too:

Ivana-psy
14.09.2006, 19:46
Činčurak

:hahaha: poznato mi je to prezime, jednom smo bili kod druga, zivi u stanu cija se vlasnica tako preziva. Tad smo umirali od smeha, i tad je ovo i uslikano!!!

Nedavno cuh prezime Milokliz, a covek se povrh svega zove Drago! Ima cudnih kombinacija!!! :blink: :wacko: :osmeh:

Lady in red
29.12.2006, 14:34
Pregledam ja tako neke diplomske radove, trebalo mi nesto za seminarski, kad naidjem diplomski koji je odbranila studentkinja cudnog imena - Sunčana Laketa :wacko: :lol:

sladoledzija
29.12.2006, 14:54
Možda su nama čudna, posebno prezimena. Ali to često ima veze sa nacionalnošću te osobe. recimo "Gabor" (mislim da je to Mađarsko prezim) za nas izgleda sasvim normalno. Pre sam tragao za tako nekom čudnim prezimenima, i verujte da postoje i prezimena kao što su "Pička, peder" itd. samo što to na njihovom jeziku i ne znači isto kao i na našem.

Mada meni je malo smešno kad čujem da se neko zove Leposava, Ljubosava, Ljubomir... i tako neka starinsa.

A od gore navedenih imena ima i jako simpatičnih. Kao Srna i Tea
Misim da ako budem imao ćerkicu nekad da ću joj dati ime Tea.

SQUAW
29.12.2006, 15:55
Misim da ako budem imao ćerkicu nekad da ću joj dati ime Tea.

Znam jednu Teu koja živi u inostranstvu pa je ljudi zovu "Čaj", tj ne izgovaraju njeno ime kao Tea, nego Ti :) Nju nervira, ali meni je bilo jako simpatično, a i strancima... Ja je od tada zovem Čajna :osmeh:

Mada meni je malo smešno kad čujem da se neko zove Leposava, Ljubosava, Ljubomir... i tako neka starinsa.

A meni su neka tako starinska i simpatična. Kao Arsenije, Zaharije, Vuk, Despot, Jelisaveta, Julijana... ali kapiram šta si hteo da kažeš, i meni su manje simpatična - Lepomir i Živadinka.

Moj sin je trebao da se zove Mališa. Ne zove se tako zbog okoline. Svi su mi se smejali i držali predavanja. Dala sam mu drugo ime, "normalnije" :dry: ali ga ja i dalje zovem Mališa. Nikada ne bih tu grešku ponovila. Da imam žensko dete, zvala bi se Marta, Vrba ili Bebana, koliko god to nekome bilo čudno ili smešno.

Lady S
29.12.2006, 16:00
Svekar moje sestre se zove Puniša :roll:

Zvonchica
29.12.2006, 16:07
Moja drugarica je htela cerki da da ime Gea, meni mnogo lepo ime, al' bice momak. A u porodilistu je bila jedna bebica sa imenom Rea. I to mi je mnogo lepo. Ako budem imala cerku tako ce se zvati.- ili Milica.

zvucnjak
19.03.2007, 06:15
Jedan muzičar ovde se preziva Šuška, što na slovačkom u slengu znači pi***. Što je najzanimljivije, otac mu je ginekolog. Dr. Šuška.

coolgirl
19.03.2007, 22:11
moja tetka se preziva guzina...:uredu:
bas mi je bilo smijesno..nije mi bliza rodbina pa sam skoro cula :stid2:
a kad sam cula ....:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Sokica
04.04.2007, 21:46
Sa mnom je u školu išla Kenjalo Ljilja.To je bilo strašno šta su devojci radili i kako je sve dozivali!

**princess**
05.04.2007, 15:12
postoji devojka koja se zove, ni manje ni vishe nego Rumena Guzina.... wtf?

Neuhvatljiva_
05.04.2007, 21:36
Kod mene je bila na faksu devojka koja se prezivala Pušić hehehehe

morrib
16.04.2007, 21:54
Moj kolega na poslu se zove Strašimir, i nije ni malo strašan, ali su komentari na račun kuma strašni. Da prezime može da bude neprijatno za osobu koja se uda to sam se uverio, kod nas je radila med. sestra udata za vojno lice a prezime Zamuda, i kad je pitaju za prezime, vrlo nezgodno za koga se udala.
U Šumadiji su pre bila česta ženska imena kao napr.: Stanija, Stanika, Radunka itd.

Andjelika
17.04.2007, 00:47
Moja sestrica se zove Tea...
tjerka od drugarice se zove Lara
Mariela, Melita, Melina, Selena..... koleginice sa faxa

brat David Davidovitj
prof. Djordje Djordjevitj

Malo mi bez veze kad su ime i prezime skoro identichni, ali ajd...

Kal_el
17.04.2007, 00:52
moj drug sa fudbala se zove Enis ...
a ja ga zovem Urac :smeh:
nisam mu joş preveo şta znaçi :smeh: :hahaha: :smeh:

Tigerlily
17.04.2007, 12:10
Moja buduća svekrva se zove Tadijana (nije ružno ime, ali je meni skroz čudno). A majka mog budućeg svekra, dakle Šašina baka se zove Planinka :roll: .

Crazy Angel
17.04.2007, 13:22
Moj Muz Je Bio U Vojski (JNA) Sa Jednim Deckom Iz Kosova Koji Se Je Zvao Biljalji Cebiri :blink: A Poznaje Jednog Iz Azije Koji Se Zove Ratanasak :huh:
Boze.. :hahaha:

Kal_el
18.04.2007, 18:16
Ja znam puno njih sa Kosova ....
jedan se zove İzmet Fekali :smeh:

ZOE
18.04.2007, 18:21
moja snaja se devojacki preziva Napijalo:smeh:

Moja koleginice su se zvale Vesela i Svemirka:smeh:

Moja komsinica se preziva Torbica:smeh:

Lady in red
18.04.2007, 21:49
Zdenka Greblo :hahaha:

Lady in red
20.04.2007, 01:16
Zdenka Greblo

Nije Zdenka nego Zrinka, zato mi je bilo smesno, a primetila sam juce da nesto nije u redu sa tom porukom :cesces:

akalapis
21.04.2007, 21:29
ma ne sekiraj se pogledaj moje:(

JasnaBGD
24.04.2007, 13:25
U mojoj bivšoj zgradi postoji porodica koja se preziva Zaklan.
:wacko:

mariposa
24.04.2007, 13:48
Cesto sam citala prezime Bugyi sto znaci gacica :hmm:

Invisibleman
14.10.2007, 02:18
Setih se one stare pesme Rokera s Moravu koja ide

"Stojadinka ovce šiša
pripomaže Juradiša"

:smeh:

Odabrao bi i neka romska imena:

Jamesdin (James Dean)
Džontra (John Travolta)

:smeh::smeh:

Cecara
14.10.2007, 16:20
Evo jos jednog prezimena koje na prvi pogled i ne mora biti tako smesno, culi smo ga svi- Kitic. Ali ako vam je ime Stojko, kao sto jeste u slucaju koji znam, situacija je vec malo tesna...:hahaha::hahaha:

Kitty
14.10.2007, 20:52
Prezime Glavendekić. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Kal_el
14.10.2007, 21:01
Izmet Fekali :wacko:

starsica
17.10.2007, 02:14
kod mene na faxu ima jedan lik.. prosto mi ga zao.. Seljadin Prostacevic :lol: :lol:

gogili
09.02.2008, 00:35
Mozda ce nekom zvucati neobicno moje ime,ali zbog nemogucnosti dogovora
izmedju mame i tate(mama je htela da se zovem Gorana,tata je hteo Gorica)i na kraju mi dadose ime Gogili.Prvo mi bilo neobicno,ali sad sam se vec privikla,i ne bi ga menjala ni po koju cenu.:ok::ok::ok:

memento
11.02.2008, 13:28
Znam pouzdano da u Južnom Banatu postoje prezimena: Pičikin, Zaklan, Malivuk, Bolesnikov, Benin (bena - budala), Prčulj....

Zatim, upoznao sam ljude:
- koji su nosili sledeća prezimena: Mrvica, Komadina, Pevac, Kokoš, Bitanga, Kitanović, Guzina, Kokotović, Kravić, Šević, Kartalija....

- kao i sledeća imena: (muške osobe) Pravda, Snježan, Mojmilo, Mijodrag, Turčin .... (ženske osobe) Negdi, Sunčana...

Setio sam se i onog prastarog vica u kojem Zagorac dolazi u matični ured i pita za mogućnost promene imena. Ljubazni službenik je uzeo formular i upitao ga:
- Kako se zovete? Kažite svoje ime i prezime.
- Pa, Ivek Prdek.
- Dooobro. Stvarno neugodno. A, kako bi ste željeli da se zovete?
- Pa moliću lijepo, ako može - Štefek Prdek!

mirka7
11.02.2008, 14:48
Jednom nam je došao Slovenac sa imenom i perezimenom Može Jože...
Sa mnom je u školi bila djevojka koja se zove Vitaminka....

kristina-cica
11.02.2008, 16:02
Imam komsije koji se prezivaju PRDIC
Moja baba kad krene kod njih kaze: Deco odoh ja malo u PRDICE...

:vila:

little fairy
28.02.2008, 08:48
Ja volim nova, čudna ali nosiva imena. Taisha, Ian (ovo nije tako rijetko), Dorian itd.

Iako ima par 'običnih' imena koja su mi se sviđaju ali neću tako nazvat svoje dijete ali su mi lijepa. Recimo: Mladen, Gordana, Bernard..

Kad sam zatrudnila, nisam izmišljala ime. Pogledala sam u atlas, spojima sa prezimenom svojim dal' paše. Dakle, nisam samo bubnula pa što bude. Htjela sam vidjeti dal' se lijepo uklapa.

neleprvi
28.02.2008, 09:04
Znam za coveka koji se zove Gvozden Mostic. Imenom i prezimenom...:hmm:

veverica
28.02.2008, 09:38
Znam za jednu Svemirku. :uredu:

http://www.cartoon-secrets.com/Photos/Looney-Marvin-the-martian.jpg

starsica
16.04.2008, 16:01
jedna moja drugarica na faksu ima Seljadina Prostačevića :lol: jes..
a u srednjoj, dok sam isla jos, u jednom odeljenju imali smo drugaricu koja se zvala Mala Torbica :lol:

Leonard Peltier
16.04.2008, 16:04
a u srednjoj, dok sam isla jos, u jednom odeljenju imali smo drugaricu koja se zvala Mala Torbica :lol:

A da nije možda Indijanka? :ces:

:huh:

starsica
16.04.2008, 16:12
A da nije možda Indijanka? :ces:

:huh:
e ne znam, mada mislim da ima neke rusinske krvi.. ako se secam dobro :beyond:
i da, tu negde kod mene imamo malu Umbinu i malog Umbaju :roll:
za ovo podneblje je cudno.. ali imamo jednu familiju crnaca.. pa za njih to nije cudno.. cudno mi kad znam da im se otac zove Uros :lol:

starsica
18.09.2008, 00:50
zjaoooo sto sam cula imena :hahaha:

pre neki vikend, upoznajem se sa nekom devojkom, predstavim se.. i kaze ona meni: "Tinkrbel" a ja :huh: reko: "Kako, kako?" i ona mi ponovi.. odna dobro sam cula, drago mi je :lol:

a druga.. pa jbt, mislim ime.. zove se Titanila :hahaha:

memento
07.11.2008, 08:40
Verovali, ili ne znao sam osobu koja se prezivala Pičikin. U Šibeniku, u brodogradilištu su svojevremeno zajedno radila dvojica inženjera: Komadina i Mrvica, dok se u jednom slavonskom mestu direktor škole prezivao Kokoš, a šef policije Pijevac...

U Vršcu postoji i prezime Benin (budalin), a u Kikindi - Kišprdilov. Poznavao sam Drljaču, Zaklana, Malivuka, Derikravu...

Sigurno ste si i vi susreli sa osobama koje imaju neobična prezimena. Navedite ih.